хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Анонс. Перша декада серпня. 100 років "Лісовій пісні"

Просто є речі, за які ти маєш відповідати, від яких
ти не можеш просто так відмовитись.


Як повідомляє сайт музею Лесі Українки в Колодяжному, 25 липня (за старим стилем) 1911го року з’явився чорновий автограф унікальної драми-феєрії "Лісова пісня".

Місяць тому Художник+ та Луццкий запрошували в поїздку на озеро Нечимне. Саме ця місцевість Лесею змальована в "Лісовій пісні". Там зараз екологічне лихо, як обіцяв, додав інфу про це у статтю "Нечимне" на Вікіпедії.

Волиняни - люди прості, як і всюди. Можуть і про пам’ятник лесин жартувати й веселі пародії вигадати. Але, як прояв здорового патріотизму, пам’ятають і шанують місця та речі пов’язані з Лесею та її творчістю. Громадські діячі (Спілка письменників, благодійники і прості люди) збираються на літературні збіговиська Поетичні свята "Лісової пісні". Тема досить відома, ось деякі згадки в пресі: це - у 2010 році, в 2009-му там виступив автор наступних рядків:

Я запитую в себе, питаю у вас, у людей,
Я питаю в книжок, роззираюсь на кожній сторінці:
Де той рік, де той місяць, той проклятий тиждень і день,
Коли ми, українці, забули, що ми - українці?

І що в нас є душа, повна власних чеснот і щедрот,
І що є у нас дума, яка ще од Байди нам в'ється,
І що ми на Вкраїні - таки український народ,
А не просто юрба, що у звітах населенням зветься... -

тут анонс 2007го року, а з цієї статті 2004го року видно, що заходи проводяться з 2001го.

В компанії з Алексом де Шері та Тирою поїхали на Нечимне до Луццкого та Художника. Бачили залишки озера, ходили в будиночок-музей "Лісової пісні". Художник розповідав, яким було озеро в часи його дитинства, обіцяв пошукати старі світлини. Луццкий виклав тут фоти з нашої поїздки, в тому числі цю зі стовпами, по яких мав би йти струм для очисної техніки. Озеро мали б уже чистити, а чому не чистять?..

Є речі, які були до нас, радують нас, але радувати наступні покоління зможуть лише тільки якщо ми про них попіклуємось. В гостьовій книзі музею "Лісової пісні" були записи на багатьох мовах, людей різного віку, статусу. Всі, хто там був, щось відчували, мають чим завдячувати тій місцині. Найменше, що ми можемо зробити - допомогти їй не зникнути в болоті. Щоб досягти цього, можливо, не треба надзусиль, достатньо щоб декілька людей виконали свою відповідальність.

Пропоную почати компанію за відродження Нечимного з прив’язкою до ювілею "Лісової пісні". Створюйте контент на цю тематику, поширюйте його в мережах та в реалі.

Чого ми можемо досягти?
- звіту від регіональної влади про стан очистних робіт на Нечимному,
- присутності на заходах "керовників" зі столиці та їх гарантій щодо продовження робіт,
- об’єднання сил заради боротьби за існування цього унікального озера.

Ситуація показова, знакова, типова. Таких - тисячі на Вкраїні. Давайте проявимо своє ставлення до однієї з подібних, повіримо в сили громад і досягнем результату!

Бо я хочу щоб Нечимне було таким, яким його бачила Леся Українка, яким його пам’ятають батьки Художника.

PS Програму цьогорічного святкування на Нечимному я не знайшов, якщо побачите, кидайте посилання в коменти.
3

Останні статті

Коментарі

114.06.11, 07:32

здоров. десь за тиждень до вашого приїзду були громадські збори-слухання у ковельській чи то міській чи то районній раді на тему про екологію Нечимного. десь там і шукай інфу - бо повідомлення я випадково надибав в інеті - на 2 абзаци

    214.06.11, 07:38

    Круглий стіл на тему: „Збережемо озеро Нечимне - РАЗОМ!!!"
    8 травня 2011 року в Культурно-просвітницькому ценнтрі м. Ковеля відбудеться круглий стіл на тему: „Збережемо озеро Нечимне - РАЗОМ”. Запрошені голова Ковельської райдержадміністрації - Смітюх І.Є., голова Ковельської районної ради – Якобук П.Г. і ін. Прийдіть і Ви, коли Вам небайдужа доля озера Нечимного.
    http://vturyzm.com.ua/news/kruglij_stil_na_temu_zberezhemo_ozero_nechimne_razom/2011-05-06-79
    пошукай може ще щось найдеш

      Гість: Тираъ

      314.06.11, 22:34

        414.06.11, 22:56Відповідь на 2 від Луццкий

        Шукав звіти про круглий стіл. Жодного не здибав.
        Зате найшов дискусію на сайті Ковельської правди: http://kowel.at.ua/news/kinder_zaplatit_borgi_za_gaz_jakshho_derzhava_viddast_12_mln_grn/2011-05-06-1367 - стаття про інше, але половина коментів - по темі Нечимного

          514.06.11, 23:00Відповідь на 3 від Гість: Тираъ

          От лише зараз (не минуло й півроку) дійшло, що цей Ваш значок означає *троянду*, а не *канцелярську кнопку*, типу "приколов на стіну чи робочу дошку". Качаюсь, регочу з себе.

            Гість: Тираъ

            614.06.11, 23:44Відповідь на 5 від fed4ev

              724.07.11, 13:13

              6-7 серпня

                825.07.11, 17:35Відповідь на 7 від Луццкий

                а я іще таке надибав:
                В цьому році ми відзначаємо 100 річницю написання твору. Відомі науковці-лесезнавці, творча інтелігенція міста 30 липня о 14:00 зустрінеться в с. Жабориці Баранівського району для участі у літературній зустрічі „У витоків „Лісової пісні“. Всі бажаючі зможуть поринути у природу, побачити ті таємничі, чарівні ліси, які так надихали Лесю Українку.
                http://vybory.osp-ua.info/mista-idxnews-46400.html

                особливо відмічу слово "лесезнавці"