Одарич запропонував депутатам відкат. Депутати погодилися!

Володимир МАМАЛИГА

Саме так можна охарактеризувати рішення Черкаської міької ради, ухвалене на пленарному засіданні 15 березня 2012 року. За нього голосували депутати як від більшості, так і підприємливі опозиціонери. Де-юре це рішення називається «ПРОГРАМА стимулювання  впровадження новацій у сфері муніципальних послуг у м. Черкаси на 2012-2016 роки». А насправді: відкат – він і у Хайфі відкат.
Не буду зупинятися на стилістичних особливостях тексту рішення – ми усі чудово знаємо, як гарно вміють їздити по вухам чиновники і люблячі їх депутати при найменшій нагоді безкарно вкрасти грошей з бюджету. І це рішення – якраз яскраве тому свідчення. Тепер не потрібно, проводячи засідання погоджувальної ради, обливатися потом у парилках чи мерзнути біля машин на лісових галявинах, дотримуючись умов суворої конспірації. Відтепер обговорювати долі, схеми і квоти можна відкрито, транслюючи тьорку…пардон, засідання у онлайн-трансляції з 206 кімнати у міськвиконкомі. Нарешті «Покращення життя вже сьогодні» настане не лише для Одаричів і Тулубів, а й для більш широкого кола радників, компаньйонів, соратників, подільників, нукерів та міньйонів.
Гарно-інформовані прагматики з біло-голубого, білого чи голубого табору заперечать: так депутати ж самі будуть формувати т.зв. конкурсну комісію з людей шановних, авторитетних і безумовно – кришталево чесних. Ви особисто вірите у об’єктивність депутатської більшості? На мою думку. Доручити депутатській більшості формувати комісію, яка буде визначати суму виплат обраним раціоналізаторам та оптимізаторам  – це все одно, що дозволити проституткам призначати начальника якоїсь комісії по контролю за суспільною мораллю. Хоча, власне, у нашій країні і у нашому місті саме так і відбувається. Зате відтепер будь-який брєд у колах «мера» і у «мерії» може приносити прибуток.
Відтепер будь-який депутат, секретар, чиновник, сам Одарич чи особа, наближена до Одарича, зможе покликати до себе якого-небудь дядю Васю з сусіднього генделика та вручити йому пакет документів по оптимізації якої-небудь муніципальної інспекції чи злиття пологового будинку з водоканалом. Дядя Вася заїдає перегар жуйкою, йде у «мерію» і реєструє своє «ноу-хау». Потім шановна комісія  з «шановних та кришталево чесних» людей обраховує економічний ефект цього самого «ноу-хау» і призначає виплату 20%, з яких дяді Васі залишається не на одну пляшку, а на цілий ящик плюс на костюм з елітного секунд-хенду для забезпечення солідного представницького вигляду. А у депутатів та чиновників з’являться нові машини, будинки та можливості їздити по світу, навчаючись кращого досвіду збагачення.
P.S. Саме цікаве, що навіть за твердженням самих новаторів це рішення базується лише на думці міського голови Одарича, який, як відомо, не має ніякої освіти. І жодний норм права та законів. Тож, або Одарич цілком переконаний у своїй безкарності, або у цієї країни великі проблеми? З законом, законністю і Правом.
ПРОЕКТ, РОЗДАНИЙ ДЕПУТАТАМ ТА ПРИЙНЯТИЙ НА ПЛЕНАРНОМУ ЗАСІДАННІ СЕСІЇ ЧЕРКАСЬКОЇ МФСЬКОЇ РАДИ 15 БЕРЕЗНЯ 2012 РОКУ.

Подивись тепер на матір, На свою Вкраїну!

  • 09.03.12, 00:04
Черкаська міська рада

Розрита могила

Світе тихий, краю милий,  Моя Україно,  За що тебе сплюндровано,  За що, мамо, гинеш?  Чи ти рано до схід сонця  Богу не молилась,  Чи ти діточок непевних  Звичаю не вчила?  «Молилася, турбувалась,  День і ніч не спала,  Малих діток доглядала,  Звичаю навчала.  Виростали мої квіти,  Мої добрі діти,  Панувала і я колись  На широкім світі,  Панувала… Ой Богдане!  Нерозумний сину!  Подивись тепер на матір,  На свою Вкраїну,  Що, колишучи, співала  Про свою недолю,  Що, співаючи, ридала,  Виглядала волю.  Ой Богдане, Богданочку,  Якби була знала,  У колисці б задушила,  Під серцем приспала.  Степи мої запродані  Жидові, німоті,

Сини мої на чужині,  На чужій роботі.  Дніпро, брат мій, висихає,  Мене покидає,  І могили мої милі  Москаль розриває...  Нехай риє, розкопує,  Не своє шукає,  А тим часом перевертні  Нехай підростають  Та поможуть москалеві  Господарювати,  Та з матері полатану  Сорочку знімати.  Помагайте, недолюдки,  Матір катувати».

Начетверо розкопана,  Розрита могила.  Чого вони там шукали?  Що там схоронили  Старі батьки? Ех, якби-то,

Якби-то найшли те, що там схоронили,  Не плакали б діти, мати не журилась.

9 октября 1843,  Березань

Чигрине, Чигрине,  Все на світі гине,  І святая твоя слава,  Як пилина, лине  За вітрами холодними,  В хмарі пропадає.  Над землею летять літа,  Дніпро висихає,  Розсипаються могили,  Високі могили —  Твоя слава... і про тебе,  Старче малосилий,  Ніхто й слова не промовить,  Ніхто й не покаже,  Де ти стояв? чого стояв?  І на сміх не скаже!!

За що ж боролись ми з ляхами?  За що ж ми різались з ордами?  За що скородили списами  Московські ребра??.. засівали,  І рудою поливали...  І шаблями скородили.  Що ж на ниві уродилось??!!  Уродила рута... рута...  Волі нашої отрута.

А я, юродивий, на твоїх руїнах  Марно сльози трачу; заснула Вкраїна,  Бур'яном укрилась, цвіллю зацвіла,  В калюжі, в болоті серце прогноїла  І в дупло холодне гадюк напустила,  А дітям надію в степу оддала.  А надію...  Вітер по полю розвіяв,  Хвиля морем рознесла.  Нехай же вітер все розносить  На неокраєнім крилі.  Нехай же серце плаче, просить  Святої правди на землі.

Чигрине, Чигрине,  Мій друже єдиний,  Проспав єси степи, ліси  І всю Україну.  Спи ж, повитий жидовою,  Поки сонце встане,  Поки тії недолітки  Підростуть, гетьмани.  Помолившись, і я б заснув...  Так думи прокляті  Рвуться душу запалити,  Серце розірвати.  Не рвіть, думи, не паліте!  Може, верну знову  Мою правду безталанну,  Моє тихе слово.  Може, викую я з його  До старого плуга  Новин леміш і чересло.—  І в тяжкі упруги...  Може, зорю переліг той,  А на перелозі...  Я посію мої сльози,  Мої щирі сльози.  Може, зійдуть і виростуть  Ножі обоюдні,  Розпанахають погане,  Гниле серце, трудне,  І вицідять сукровату,  І наллють живої  Козацької тії крові,  Чистої, святої!!!

Може... може... а меж тими  Меж ножами рута  І барвінок розів'ється —  І слово забуте,  Моє слово тихосумне,  Богобоязливе,  Згадається — і дівоче  Серце боязливе  Стрепенеться, як рибонька,  І мене згадає...  Слово моє, сльози мої,  Раю ти мій, раю!

Спи, Чигрине, нехай гинуть  У ворога діти.  Спи, гетьмане, поки встане  Правда на сім світі.

19 февраля 1844,  Москва

Володимир Мамалига виграв суд!

  • 08.03.12, 08:07
Володимир Мамалига виграв суд та оскаржив відмову прокуратури порушити кримінальну справу відносно секретара черкаської міськради Горкуна

"Злодій має сидіти у в’язниці. Хоч він регіонал, хоч депутат, хоч секретар, а хоч особа, наближена до Імператора!" - прокоментував Володимир Мамалига судове рішення: "Іншими словами я не можу охарактеризувати дії далеко не кращих представників Партії регіонів, які з причин непорозуміння досі отримують зарплатню секретаря міської ради".

17 березня минулого року цей самий Горкун, зрадівши від’їзду Одарича, переодягнувшись у чоловічий одяг та засукавши рукави, заходився керувати пленарним засіданням сесії Черкаської міської ради. Чому саме Горкун? А так пишуть закони нашої незалежної, соборної та самостійної Батьківщини, що під час відсутності т.зв. «мера» його має заміняти особа, яку депутати обрали секретарем. Не скрізь заміщувати міського голову ( цим лише дай волю), а саме у справах ради. От Горкун і скористався цим своїм правом, і звичайно, наламав дров. Не звернувши увагу на регламент головуючий Горкун поставив на голосування відміну рішення про поіменне голосування. І що ви думаєте – проголосували. У країні, де президент сам не закінчував пажеського корпусу, подібне нехтування елементарними нормами власних же рішень – просто пацанячі пустощі. Звичайно, це явище не сподобалося як мені, так і іншим представникам опозиційної меншості. Ми просто встали і вийшли із залу.

Це вже потім з’явилися фантазії на тему «посланого секретаря», протокольні доручення, стурбовані особистими секретарськими справами виконкомівські юристи та свідки, по вуха залежні від черкаського міськвиконкому. У одних – робота, у других – квартира. Треті просто славляться своєю високо моральністю, якщо такі речі ще можна говорити про депутатів на тлі порепаних тротуарів. Таких високоморальних свідомих членів депутатської більшості, які були свідками «послання» Горкуна, набралося знаменне число «шість». Інші депутати мого послання або не чули, або його просто не було. А може, секретарю просто хотілося, щоб його кудись хтось послав? А може, він так сам у це повірив, що спромігся переконати у цьому інших? Просто диву даєшся, як справджується гіпотеза про заразність «білої горячки».

Я мовчу про суд. Всі про нього багато читали і слухали. Але хто з простих черкащан пробував судитися з владою – той мене зрозуміє. Я можу лише поспівчувати тим пересічним землякам, які не захищені ні депутатським мандатом, ні спільним банним днем з впливовим зайдою, ні партквитком правлячої партії. Коли проти вас змагається система з виконкомівськими юристами, проплаченими з бюджету, чиновниками у якості позивачів і свідків і повна глухота з боку головуючого. Хоч кричи, хоч свисти, хоч співай.

А позивач Горкун схотів, щоб його видіння віднині стали платними. І почав із мене, оцінивши власну честь і гідність та честь і гідність міської ради у вісімнадцять тисяч гривень. І хоча на запису, здобутим невідомим шляхом, рівним чином нічого не прояснилося, суд, повіривши магічним аргументам Горкуна, вирішив примусити мене вибачатися. І віддати Горкуну одну гривню у якості компенсації за його спаплюжену честь і гідність. Про честь і гідність Черкаської міської ради у рішенні не йшлося, а для Горкуна одна гривня – у самий раз. Оскаржувати рішення в мене грошей не було, адже не всі можуть використати і бюджет, і працівників виконкому для власних потреб.

Я не знаю, яким чином ще використовують підлеглих у славній черкаській «мерії» нові господарі життя, але я завжди був противником рабської праці. І уявні картини рабської каторги директорів департаментів, начальників управлінь і безправних головних спеціалістів на якомусь буряковому полі чи то секретаря, чи самого «мера» піднімало у моїй душі хвилю справжньої пролетарської ненависті. А факт сплати з бюджету цілих 92 гривень мита для забезпечення позову на захист честі та гідності якого-небудь Горкуна викликало у мене бурхливу хвилю негативних емоцій стосовно курокрадів, наркоманів, алкоголіків і інших дрібних злодюжок. Адже якщо красти щодня по 92 гривні – за каденцію громада не дорахується тисяч і тисяч. Тож і попросив я Генерального прокурора наказати хлопцям у кашкетах перевірити законність діяльності черкаських секретарів із групою підтримки та надати їх «художествам» сувору правову оцінку. Але як водиться у нашій державі, перевіряти мою заяву доручили прокуратурі м. Черкаси, як самій нижчій ланці цієї організації, яка до того ж знаходиться саме ближче до того самого народу.

Як веде наша прокуратура перевірку діянь чиновників – ви самі знаєте краще за мене. Тож, бажаючи підмінити своїх старших обласних соплемінників, прокуратура міста в особі помічника прокурора виносить постанову про відмову у порушенні кримінальної справи проти секретаря Горкуна , посилаючись то на мало значимість, то на відсутність у його діях складу злочину. Треба ж так досліджувати, що навіть проявів корупції у діях секретаря міської ради та чиновників міськвиконкому не побачили. Але справедливий Придніпровський районний суд не погодився з доказами прокурорів і 6 березня скасував «Постанову про відмову у порушенні кримінальної справи» стосовно Горкуна, доручивши прокуратурі Черкаської області провести додаткову перевірку та визначити: злочинець Горкун чи найзвичайнісінький корупціонер? А може, просто невинна людина, яку треба просто нагородити за заслуги перед вулицею, районом, містом , регіоном, областю чи усім Кременчуцьким водосховищем? І якщо керівництво скаже: Горкун - Герой, значить - Герой.

Я не маю ні секунди сумнівів, що переймаючись торжеством законності на теренах України, прокурори будуть думати усі вихідні та свята та оскаржать рішення у семиденний термін. Але важко оскаржувати рішення, яке базується на нормі закону, а не на політичній кон’юктурі. І прокурори вже у прокуратурі Черкаській області невдовзі будуть змушені повідомити черкаській громаді, хто і як бореться з корупцією у міській владі у нашому місті. Хочеться нагадати і судову практику екс-заступників Одарича Володимира Шабанова та Володимира Невесенка, які скасовували «Постанови про відмову у порушенні кримінальної справи» за невиконання рішень судів стосовно Одарича С.О. з тих самих причин ШІСТЬ!! разів у районних та два рази у апеляційному суді.

Зараз і «мери», і секретарі, і інші представники правлячої т.зв.еліти почувають себе безкарними, вал’яжно розвалившись у президіях та знаючи про захищені тили. Чи надовго? Це залежить лише від нас.


Джерело: Володимир Мамалига, Живий журнал

«Злодій має сидіти у в’язниці!"

  • 07.03.12, 19:21
фото Володимир МАМАЛИГА

«Злодій має сидіти у в’язниці. Хоч він регіонал, хоч  депутат, хоч секретар, а хоч особа, наближена до Імператора!»

Володимир МАМАЛИГА

Іншими словами я не можу охарактеризувати дії далеко не кращих представників Партії регіонів, які з причин непорозуміння досі отримують зарплатню секретаря міської ради.

17 березня минулого року цей самий Горкун, зрадівши від’їзду Одарича, переодягнувшись у чоловічий одяг та засукавши рукави, заходився керувати пленарним засіданням сесії Черкаської міської ради. Чому саме Горкун? А так пишуть закони нашої незалежної, соборної та самостійної Батьківщини, що під час відсутності т.зв. «мера» його має заміняти особа, яку депутати обрали секретарем. Не скрізь заміщувати міського голову ( цим лише дай волю), а саме у справах ради. От Горкун і скористався цим своїм правом, і звичайно, наламав дров. Не звернувши увагу на регламент головуючий Горкун поставив на голосування відміну рішення про поіменне голосування. І що ви думаєте – проголосували.  У  країні, де президент сам не закінчував пажеського корпусу, подібне нехтування елементарними нормами власних же рішень – просто пацанячі пустощі. Звичайно, це явище не сподобалося як мені, так і іншим представникам опозиційної меншості. Ми просто встали і вийшли із залу.

Це вже потім з’явилися фантазії на тему «посланого секретаря», протокольні доручення, стурбовані особистими секретарськими справами виконкомівські юристи  та свідки, по вуха залежні від черкаського міськвиконкому. У одних – робота, у других – квартира. Треті просто славляться своєю високо моральністю, якщо такі речі ще можна говорити про депутатів на тлі порепаних тротуарів. Таких високоморальних свідомих членів депутатської більшості, які були свідками «послання» Горкуна,  набралося знаменне число «шість». Інші депутати мого послання або не чули, або його просто не було. А може, секретарю просто хотілося, щоб його кудись хтось послав?  А може, він так сам у це повірив, що спромігся переконати у цьому інших? Просто диву даєшся, як справджується гіпотеза про заразність «білої горячки».

Я мовчу про суд. Всі про нього багато читали і слухали. Але хто з простих черкащан пробував судитися з владою – той мене зрозуміє. Я можу лише поспівчувати тим пересічним землякам, які не захищені ні депутатським мандатом, ні спільним банним днем з впливовим зайдою, ні партквитком  правлячої партії. Коли проти вас змагається  система з виконкомівськими юристами, проплаченими з бюджету, чиновниками у якості позивачів і свідків і повна глухота з боку головуючого. Хоч кричи, хоч свисти, хоч співай.

А позивач Горкун схотів, щоб його видіння віднині стали платними. І почав із мене, оцінивши власну честь і гідність та честь і гідність міської ради у вісімнадцять тисяч гривень. І хоча на запису, здобутим невідомим шляхом, рівним чином нічого не прояснилося, суд, повіривши магічним аргументам Горкуна, вирішив примусити мене вибачатися. І віддати Горкуну одну гривню у якості компенсації за його спаплюжену честь і гідність. Про честь і гідність Черкаської міської ради у рішенні не йшлося, а для Горкуна одна гривня – у самий раз. Оскаржувати рішення в мене грошей не було, адже не всі можуть використати і бюджет, і працівників виконкому для власних потреб.

Я не знаю, яким чином ще використовують підлеглих у славній черкаській  «мерії» нові господарі життя, але я завжди був противником рабської праці. І уявні картини  рабської каторги директорів департаментів, начальників управлінь і безправних головних спеціалістів на якомусь буряковому полі чи то секретаря, чи самого «мера» піднімало у моїй душі хвилю справжньої пролетарської ненависті. А факт сплати з бюджету цілих 92 гривень мита для забезпечення позову на захист честі та гідності якого-небудь Горкуна  викликало у мене бурхливу хвилю негативних емоцій стосовно курокрадів, наркоманів, алкоголіків і інших дрібних злодюжок. Адже якщо красти щодня по 92 гривні – за каденцію громада не дорахується тисяч і тисяч. Тож і  попросив я Генерального прокурора наказати хлопцям у кашкетах перевірити законність діяльності черкаських секретарів із групою підтримки та надати їх «художествам» сувору правову оцінку.  Але як водиться у нашій державі, перевіряти мою заяву доручили  прокуратурі м. Черкаси, як самій нижчій ланці цієї організації, яка до того ж знаходиться саме ближче до того самого народу.

Як веде наша прокуратура перевірку діянь чиновників – ви самі знаєте краще за мене. Тож, бажаючи підмінити своїх старших обласних соплемінників, прокуратура міста в особі помічника прокурора виносить постанову про відмову у порушенні кримінальної справи проти секретаря Горкуна , посилаючись то на мало значимість, то на відсутність у його діях складу злочину. Треба ж так досліджувати, що навіть проявів корупції у діях секретаря міської ради та чиновників міськвиконкому не побачили.  Але справедливий Придніпровський районний суд не погодився з доказами прокурорів і 6 березня скасував «Постанову про відмову у порушенні кримінальної справи» стосовно Горкуна, доручивши прокуратурі Черкаської області провести додаткову перевірку та визначити: злочинець Горкун  чи найзвичайнісінький корупціонер? А може, просто невинна людина, яку треба просто нагородити за заслуги перед вулицею, районом, містом , регіоном, областю чи усім Кременчуцьким водосховищем? І якщо керівництво скаже: Горкун - Герой, значить - Герой.

Я не маю ні секунди сумнівів, що переймаючись торжеством законності на теренах України, прокурори будуть думати усі вихідні та свята та оскаржать рішення у семиденний термін. Але важко оскаржувати рішення, яке базується на нормі закону, а не на політичній конюктурі.  І прокурори вже у прокуратурі Черкаській області невдовзі будуть змушені повідомити черкаській громаді, хто і як бореться з корупцією у міській владі у нашому місті. Хочеться нагадати і судову практику  екс-заступників Одарича Володимира Шабанова та Володимира Невесенка, які скасовували «Постанови про відмову у порушенні кримінальної справи»  за невиконання рішень судів стосовно Одарича С.О. з тих самих причин ШІСТЬ!! разів у районних та два рази у апеляційному суді.

Зараз і «мери», і секретарі, і інші представники правлячої т.зв.еліти почувають себе безкарними, валяжно  розвалившись у президіях та знаючи про захищені тили. Чи надовго?  Це залежить лише від нас.

Черкасская газета «Антенна» выиграла апелляционный суд.

  • 06.03.12, 21:27

Сегодня случилось то, во что практически никто уже не верил. Апелляционный суд поставил точку в долгой и мучительной войне черкасской городской власти с газетой «Антенна». Коллегия судей удовлетворила апелляционную жалобу журналистов и вынесла решение в их пользу. Таким образом, намерения городской власти выселить издание из помещения в центре Черкасс потерпели фиаско.

Очевидно, что управление собственностью города постарается опротестовать это решение в Высшем хозяйственном суде.

А редакция и впредь будет мозолить глаза областной и городской власти, находясь на центральной площади города в окружении дорогих ресторанов, казино и ювелирных магазинов.

Вот как прокомментировал решение суда главный редактор газеты «Антенна» Валерий Воротник:

"Свобода Слова — действительно достояние, такое же, как и само понятие Свободы. Это истинные ценности, за которые можно отдать жизнь. Хотя для многих жлобов от политики намного дороже квадратные метры ювелирок, рестораций и всего прочего, что имеет материальный эквивалент. Мы победили. Но это победа не только нашего маленького коллектива друзей-единомышленников. Это победа всех черкасщан!

Ведь правы были наши оппоненты, утверждая, что справедливость есть и за нее стоит бороться! Это тот редкий случай, когда у меня нет совершенно желания им перечить".

Вероятно, чиновничья жажда отобрать помещение заключается не только в политических, но и в меркантильных мотивах. Похоже, городская власть еще задолго до решения спора в суде нашла потенциальных клиентов на офис редакции, отремонтированный и приведенный в порядок активистами общественной организации, и опечатала его несколько недель назад какой-то наклейкой с печатью Управления коммунальной собственности города, зачеркнутой обычной ручкой, и подписанной от руки: "Департамент економіки та розвитку". Надо сказать, эти действия чиновников редакция расценила как превышение полномочий и препятствование деятельности журналистов, и составила об этом соответствующий акт, потому что оснований для таких действий у них не было: в решении суда первой инстанции истцам было отказано в требовании выселить редакцию, хотя при этом суд счел возможным удовлетворить требование расторгнуть договор аренды, не оценив тот факт, что интересы редакции защищает специальный Закон, подписанный Президентом В.Януковичем в 2010 году.

Валерий Воротник, комментируя последние события, выразил уверенность, чо не смотря на многие негативные тенденции сворачивания демократии в Украине рано говорить о полном отсутствии правосудия.

- Далеко не все судьи принимают решение после "конкурса конвертов" или телефонных звонков покровителей. Деятельность СМИ в Украине регулируется по крайней мере несколькими законодательными актами, полностью отвечающими европейским демократическим стандартам. Однако очень часто суды первой инстанции принимают неправосудные решения в отношении СМИ, исходя не из норм права, а руководствуясь политической целесообразностью, - считает главный редактор газеты "Антенна", депутат Черкасского горсовета Валерий Воротник.

Р.С. Сьогодні я також виграв суд, де я оскаржив "Постанову по відмові у порушенні кримінальної справи" прокуратури м. Черкаси стосовно Горкуна В.І. На даний час цей суб'єкт усе ще займає кабінет секретаря Черкаської міської ради. Може, як говорять, пропускає по сто грам з Героєм України. Не віриться - Герой з усяким чмом не п'є. А може він якось по особливому задовольняє Одарича? Але колись це набридне і Одаричу, який по причині снобізму довго не може витримувати дурачків у кубанських одностроях. Але українські суди - самі кращі!   

Честь "регіонала" оцінили в гривню

  • 23.02.12, 07:24

Соснівський райсуд Черкас частково задовольнив позов секретаря міськради "регіонала" Віктора Горкуна. Він позивався до голови обласного осередку "Нашої України" Володимира Мамалиги.

Торік у березні Горкун головував на сесії міськради, обговорювали порядок денний. Мамалига вимагав, щоб голосування було поіменне. Секретар проігнорував це прохання. Нібито тоді Мамалига послав його на три букви. Секретар подав до суду, вимагав вибачень та 18 тис. грн моральної компенсації.

— Жоден такий випадок не має залишатися поза увагою. Свідчення про те, що він мене справді послав, дали шестеро депутатів, — каже 49-річний Віктор Горкун. — Йому присудили штраф в одну гривню.

— Те, що почулося Горкуну, — наслідок вживання алкоголю або його буйна фантазія. На жаль, законом не передбачена лікарська перевірка секретарів міськрад. Свідки образи — люди, які працюють у бюджетній сфері і є членами провладної більшості. Тобто залежні від Горкуна, — пояснює 46-річний Володимир Мамалига. — Найцікавіше, що честь, гідність та ділову репутацію Горкуна Соснівський районний суд оцінив в одну гривню. Суд має визначити, яким чином я повинен вибачитися за несказані мною слова. Якщо питання буде внесене в порядок денний сесії, то зроблю це.


Юрій СТРИГУН
Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна