Володимир Мамалига: "Куля від чеченського лобу не відскакує"

  • 02.06.14, 07:58


Володимир Мамалига: "Куля від чеченського лобу не відскакує"Фото: provce.ck.ua

Прихильники президента Чечні Рамзана Кадирова воюють на боці сепаратистів у Донбасі. Свого часу черкасецьВолодимир Мамалига побував у Чечні під час першої і другої чеченських війн наприкінці минулого століття.

Володимире Володимировичу, наскільки масовим буде приїзд чеченців в гарячі точки України?
Про масовість тут не йдеться. Треба розуміти, що в Україну їдуть не ідейні бійці за волю Ічкерії, а звичайні заробітчани-найманці. Більш-менш заможні представники цього народу зараз успішно працюють і навчаються у Москві, Пітері й інших містах Росії. Приїхати в Україну воювати за 2-3 тисячі доларів, а взамін отримати кулю в лоб вони не хочуть. Масового паломництва чеченців на Донбас не буде. Більшість представників цього народу можливістю пограбувати магазини до України не затягнеш.

Але ж є доведені факти, що серед убитих у Донецькому аеропорту сепаратистів були цілком заможні міліціонери Рамзана Кадирова.
Чеченська міліція нічим не відрізняється від донецької міліції. Зрадників вистачає у будь-якого народу. У першу чеченську війну разом із російськими військами штурмувати Грозний лізли й чеченські міліціонери. На боці зрадників воював польовий командир Руслан Лабазанов. Зараз виступи сепаратистів на Донбасі підтримує донецька міліція. Я не бачу тут нічого нового.

З появою кадировців чи з'являться в Україні відрубані голови й інші жахи, які були властиві під час чеченських війн з Росією?
Виродки роду людського трапляються всюди. Росіяни не менше від чеченців рубали голови своїм ворогам. Просто російське телебачення цього не показувало. Люди з розладами психіки є на будь-якій війні.

Якщо до Чечні масово повезуть контейнери з убитими чи спричинить це прояви кровної помсти? Чи приїздитимуть сюди родичі вбитих кадировців у пошуках ворогів?
Треба пам'ятати, що кровна помста напряму заборонена Кораном. Ніякої кровної помсти у нашому випадку не буде. На війні про кровну помсту взагалі не йдеться. Вона можлива лише як прояв якихось міжродових стосунків. Не треба демонізувати представників цього народу. Пам'ятаймо, що куля від лобу кадировця не відскакує. Чим більше буде вбитих найманців, тим менше буде бажаючих приїхати до України воювати.

Чому чеченці відплатили Україні такою чорною невдячністю. Адже українці воювали за свободу Чечні?
Серед тих, хто зараз їде воювати до України немає прихильників незалежності Ічкерії чи прихильників емірату Кавказ (самопроголошеної держави на північному Кавказі). Коли показують вахабіта з цигаркою в зубах, то мені стає смішно. Це ніякі не вахабіти, а звичайні безідейні виродки. Я спілкуюся зі справжніми борцями за волю Ічкерії. Вони закликають безжально вбивати кадировських найманців.

Чому "ударівець" Юрій Ткаченко не бажає розпускати облраду?

  • 02.04.14, 22:44
Чому "ударівець" Юрій Ткаченко не бажає розпускати Черкаську обласну раду?

Під тиском мітингуючих наприкінці лютого Черкаська обласна та Черкаська міська ради ухвалили рішення про саморозпуск та звернення про призначення нових виборів. Залишимо за лаштунками юридичні аспекти та правомірність даних рішень. Поговоримо про наслідки. Вже в свій перший робочий понеділок голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко підписав подання про призначення виборів Черкаської міської ради та міського голови, з сором’язливістю справжнього і майже вільного демократи забувши про Черкаську обласну раду. Чого?
Причина проста. Сформований і зцементований Героєм України Тулубом представницький орган Черкащини цілком задовольняє теперішню "тимчасовообранозаконну" владу. Причин тут декілька.
По-перше, новопризначений голова апріорі буде нести відповідальність за організацію, проведення, і, шо головне, за результати виборів кандидата, висунутого політичною силою, від квоти якої висунутий "губернатор". В нашому випадку, "не мудрствуя лукаво", Ткаченко буде забезпечувати триумфальну перемогу Петра Порошенка. Важко не погодитися, що за умови дезинтеграції структур Порошенка і Клічка на Черкащині та на тлі напівзупинених автозаводів для одинокого Ткаченка з Казаряном це буде важко.
А при лояльності Черкаської обласної ради, депутати від якої можуть ввімкнути старі заіржавілі регіональні важелі, дихати стане трохи легше.
По-друге, найактивніші представники владної вертикалі, а саме керівники обласної „Батьківщини” настійливо пробують впливати через Народну раду і без неї на будь-які рішення та призначення, в тому3 числі і кадрові. І що гріха таїти, таки впливають. Тому єдиний спосіб вгамувати біло-сердечкових – це винести їх питання на сесію, а там тихо провалити. А у новій обласній раді ще хто зна, які будуть розклади і впливи.
По-третє, ні для кого не секрет, що „недобиту” Партію регіонів цілком приватизували Допа з Гапою разом з донецькими. І наші регіонали виявилися кинутими і нікому не потрібними. Тому до ще не відкритих штабів Порошенка стоять як до мавзолею черги з колишніх функціонерів, дрібних і великих керівників колишньої правлячої партії з резюме та пропозиціями до співпраці. Вони навіть і голосувати готові, не кажучи вже про бажання будувати разом з Дорошенком владну вертикаль у місцевих радах. Так що ці самі регіонали у Черкаській обласній раді невдовзі стануть членами іншої, але також провладної фракції.
А чому Ткаченко, ще не встигнувши нагріти зручне шкіряне крісло, одразу підписав подання до Верховної ради на призначення виборів Черкаської міської ради? А дуже просто. Друзі попросили. Казарян з Одаричем. А може і Жуковська з Фірташем? Бо Одарич спить і бачить, як він на білій кобилі, весь обсипаний пелюстками троянд, в’їжджає на кабінет на другому поверсі, а хижий і підступний депутатський корпус закидує його курячими яйцями та свистить, лякаючи кобилу. Тому в Одарича у рукаві безумовно є якась кількість лояльних громадян, які просто з безмежної любові та віри в його геній можуть стати не лише депутатами, але й створити для нього більшість. Подібні інтимні сни, напевно, сняться і хімічній принцесі.
А як же область? А в області Одарич з Бродським ще нічого не приватизували. Їм нецікаво!

Команда Фірташа йде у опозицію.

  • 12.02.14, 09:35
У цiй залi магiстр Сухарьков I бухгалтер Жуковська нарахували 375 осiб, необхiдних для ухвалення резолюцii. Шулери... Не бiльше 200 осiб. Решта розбiглася пiд час виступу Жуковськоi.
За годину виступів Жуковської, Сухарькова і групи"озабочєних" зал полишило більше половини людей.



Щойно приїхав з громадських слухань, які ініціювала Валентина Жуковська. Я думав, що проблема транспортної реформи Черкас дійсно цікавить це політично-хімічне угрупування. Я помилявся. З допомогою «різки і булочки» зігнавши до зали Черкаського міського будинку культури ім.Кулика понад півтисячі людей, половина з яких інтенсивно жували жуйку та відповідно пахли, аутсайдери від політики влаштували собі таку собі політичну презентацію, повторюючи перед своїми фанатами та змушеними їх слухати депутатів та бюджетників дві-три завчені фрази. Ну, типа, як «Дай мільйон» у Ільфа і Петрова. 
Досі я не розумів причини фінансових проблем «Азоту» і банку «Надра». Сьогодні я прозрів. Слухаючи Жуковську і Сухарькова, я зрозумів: ці пасажири не знають інших дій у математиці, крім віднімання і ділення. Причому остання дія робиться виключно між собою. Ці аутсайдери в політиці і бізнесі НІЧОГО!!! Не розуміють в бюджеті, законодавстві, місцевому самоврядуванні і здоровому глузді. Спостерігаючи у їхніх лавах деяких діячів підсудного Одарича, я відчув у залі сильний запах падла.
Їх вже не цікавила транспортна реформа, а цікавило лише викуп громадою їхніх іржавих б/в тролейбусів. Їх не цікавила корупція, а цікавило лише працевлаштування їх команди. Їх не цікавив бюджет, а цікавила лише можливість впливали на фінансові потоки.Більше того, вони готові ротом бухгалтера Жуковської підтримати Майдан і ротом ріелтора Зорі вимагати звільнення політв’язнів. Саме під час громадських слухань з питань транспортної реформи. Вчасно.
Черкащани мають бути щасливі. На їх очах народжується нова політична містечкова еліта. І ці козятинські кадри, безумовно скориставшись порадами ніжинця Одарича, від нашого міста вже точно і камня на камні не залишать . І усе в нас буде з запахом аміаку.

Ветеран уна-унсо: янукович сплотил нас для борьбы с властью

  • 10.02.14, 23:52
ВЕТЕРАН УНА-УНСО: ЯНУКОВИЧ СПЛОТИЛ НАС ДЛЯ БОРЬБЫ С ВЛАСТЬЮ
Эксперты// Сегодня, 09:21 // 176 Ветеран УНА-УНСО: Янукович сплотил нас для борьбы с властью


События в Украине известные, как Евромайдан вызвали широкий внутренний и внешний резонанс. Причины и следствия борьбы власти и оппозиции находятся в фокусе внимания политиков и экспертов.
ИА «ТИРАС» начинает серию публикаций, связанных с этим социально-политическим явлением.
Специально для нашего корреспондента свое мнение о ситуации в стране высказывает известный в Украине политик и общественный деятель, председатель Всеукраинского общественного объединения «Народный фронт», активный участник урегулирования вооруженного конфликта в Приднестровье в 1992 году Владимир МАМАЛЫГА.

- На Ваш взгляд, каковы причины, движущие силы и перспективы Евромайдана?

- Уже третий месяц Украину лихорадит. Лихорадит по-взрослому, с запахом слезоточивого газа и подсветкой «коктейля Молотова». Создается стойкое впечатление, что «верхи уже не могут, а низы попросту не хотят» прекращать противостояние. В урегулирование конфликта, который уже успели окрестить «национальной революцией», уже втянуты и Россия, и Европа, и США. Впрочем, без какого - либо заметного успеха. В результате: убитые демонстранты, сотни пострадавших с обеих сторон. Шины горят, «Беркут» мерзнет, активисты сидят в застенках тюрем.
Тут скорее можно говорить не о причине, а о поводе. Поводом выхода на улицы Киева сотен тысяч возмущенных граждан стал форменный обман властью своих избирателей. Ведь на выборы Партия регионов шла под евроинтеграционными лозунгами. И никто украинцам не обещал тут ни российский флот на четверть века в обмен на мифическую снижку цены на газ, ни интеграции с Россией и превращения Украины в некое подобие Башкортостана. А потом было зверское избиение «Беркутом» мирных студентов на Майдане 30 ноября 2013 года, которое превратило политическую логику в рефлексы середины 90-тых годов. Я говорю про себя. Причиной же появления и существования Майдана стала сама власть: засилье «донецких» от Ялты до Мукачево, невиданная коррупция и кумовство, фашизация общества по своей сути. Этим процессам воспротивились и парламентская оппозиция, и национально-ориентированные структуры, и широкая общественность от футбольных ультрас до русских националистов. Виктору Януковичу удалось то, что ни удавалось до сих пор ни одному украинскому политику со времен Богдана Хмельницкого – объединить нацию и заставить действовать как единый организм против власти. Так что в перспективе – только победа!

- Насколько устойчива власть президента Януковича, возможны ли досрочные президентские выборы, или все-таки они состоятся, как и положено, в 2015 году?

Еще в 2004 году в Администрации Леонида Кучмы заявляли, что власть сильна как никогда. А через месяц их фамилий уже никто не мог и вспомнить. Сейчас власть Президента опирается на милицейские дубинки, а это не может продолжатся бесконечно. Правда, затягивание переговорного процесса со стороны власти уже привело к тому, что об основном требовании протестующих – отставке Президента и досрочных выборах из объединенной оппозиции продолжает вспоминать только Виталий Кличко. А Яценюк и Тягнибок по самые уши втянулись в навязанные властью вялотекущие переговоры о формировании Кабмина и внесении изменений в Конституцию. Но если лидеры не исполнят требование протестующего народа – народ найдет других лидеров. Чтобы продержаться в кресле еще год, Януковичу нужно чудо. А он и сам в чудеса не верит.

- Майдан выдвинул на политическую авансцену политиков и общественные силы новой формации: "ультрас", "Правый сектор" и других. Что Вы можете сказать об этом явлении. Кто такие "Правый Сектор" в Украине?

На самом деле, «ультрас» до этих самых событий уже определился со своей идеологической составляющей. Только вспомним известные речовки «Спасибо жителям Донбасса..», приводившие в ярость адептов Гаранта и за разучивание которых возбуждали уголовные дела. А являющиеся основой «Правого сектора» УНА-УНСО и «Золотой тризуб» имени Степана Бандеры имеют более чем двадцатилетнюю историю. Их лидеры и активисты, кроме опыта локальных конфликтов на территории бывшего СССР, имеют как политический опыт, так и опыт противостояния с режимом. Более того, многие отсидели реальные срока за участие в протестных акциях.
И снова можно благодарить режим Януковича: он сумел объединить украинских националистов на баррикадах Грушевского. А учитываю растущую популярность «Правого сектора» и неуклонное падение рейтингов всех парламентских партий, уже в ближайшее время можно предположить появление нового электорального правого проекта «Правый Сектор», который имеет существенную поддержку на Востоке и на Юге страны и будет конкурировать с «Свободой» на Западе. Кстати, по моему глубокому убеждению, и в действующих парламентских партиях ожидаются глубокие потрясения. Майдан нарушил статус-кво и по-прежнему уже не будет. После героики ОУН-УПА украинцы покорно тянули на себе ярмо с биркой «Мирная нация». Или недоНация! И редкие вспышки рыцарского духа в Афганистане, Приднестровье, Абхазии или Чечне были скорее исключениями из правил, которые не могли изменить общую картину покорного стада.
Но когда предприниматели и футбольные болельщики стаскивают шины в гигантский костер за сто метров до Кабинета министров, а системный администратор кидает «коктейль Молотова» в озверевшего мента, растоптавшего грязным сапогом европейские надежды наших детей все меняется. Мы снова стали нацией!

- Существует мнение, что майдан настолько электризует ситуацию в СНГ, что при определенных условиях может перекинуться на Москву и Минск. Что Вы думаете по этому поводу? Неужели в России и Белоруссии таким же способом будут менять власть?

- Майдан опасен для соседей не в смысле экспорта боевиков. Майдан опасен для постсоветских режимов в смысле экспорта «правил хорошего тона». И внешне спокойных белорусов, и амбициозных россиян, с «Кока-колой» и попкорном, переживающих за судьбу украинской революции, в конце концов начинает давить большая черная жаба. Неужели вы думаете, что россияне основными новостями считают сообщения о новых нарядах Алины Кабаевой, а белорусы растроганно размазывают сопли при умозаключениях Лукашенко-младшего? Да больше половины из них мечтают потрогать пальцами правой руки кадык своего президента. Дело только во времени, месте и позе. Тем более, в России с каждым годом все более усиливаются децентрализационные процессы, которые уже не всегда можно подрегулировать нефтяным и газовым краном. Следует также учитывать исламизацию и неуклонное уменьшение процента славянского населения в России. Да и Китай спит и видит Сибирь своей провинцией. Существующая российская власть, которая оказалась способной только украсть 50 миллиардов с Олимпиады и откупаться миллиардами народных бюджетных рублей от рамзановской Чечни, скоро не сможет контролировать ситуацию в регионах. Как она обманула ожидания Абхазии и Южной Осетии. И жизнь там ни на метр не приблизилась к МКАДу.
А про Белоруссию просто: не может посреди Европы существовать деспотия под крышей КГБ. Да и Россия не вечно сможет помогать.

- И отдельная тема по Приднестровью: насколько там возможен Майдан, и придут ли к нему на помощь пассионарные политические силы Украины?

Это зависит как от народов Приднестровья, так и от Украины с Молдовой. Безусловно, приднестровцы хотят быть в Европе, но при этом хотят оставаться собой – славянами. И при усилившихся процессах интеграции Молдовы и Румынии они, бесспорно, боятся одним утром проснуться провинцией Великой Румынии и помаленьку ассимилироваться.
Намеченный в последнее время курс руководства ПМР на сближение с Россией, по моему мнению, не даст ожидаемого результата: Россия далеко, и ей хватает своих проблем. Так что приднестровцам несмотря ни на что в ближайшее время придется ориентироваться на соседей: украинцев и молдаван. А руководству республики я советую больше прислушиваться к проблемам и чаяниям собственного народа. Ведь учитывая боевой дух приднестровцев, при возникновении Майдана у памятника Суворову более вероятным станет быстрый вариант смены власти, как в Боснии и Герцеговине на более европейскую и прогрессивную. И будущая демократичная украинская национальная власть, как впрочем и европейская Молдова, не станут терпеть у себя под подушкой ржавую российскую мину времен пакта Молотова-Рибентропа.

Дим і жар Черкаської ТЕЦ! Володимир МАМАЛИГА

Дим і жар Черкаської ТЕЦ!
Володимир МАМАЛИГА
Дивна метушня навколо мого депутатського запиту до прем’єр-міністра Азарова М.Я. щодо розгляду та підтримки депутатською більшістю питанняпро передачу Черкаської ТЕЦ у власність територіальної громади. І якщо серед політично-мотивованої містечкової журналістської тусовки лише деякі черкаські ЗМІ, то серед політичних та навколополітичних кіл питання Черкаської ТЕЦ викликало ажіотаж, мандраж і внутрішнє бурління.
А між тим сама тематика черкаської теплоенергетики мною ретельно досліджувалася ще у 2009 році і ще тоді вона викликала неабиякий суспільний резонанс. Але й на сьогодні самі «тєлодвіженія» навколо Черкаської ТЕЦ нагадують стару черкаську нородну забаву «Наперстки» і викликають багато запитань у думаючих людей. Чого варто лише виявлення самого факту існування такого собі ПАТ "Черкаська ТЕЦ",зареєстрованого за юридичною адресою флагману радянської «оборонки» ЗТА, який давно вже нікого не озброює.

         ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЧЕРКАСЬКА ТЕЦ"
ЄДРПОУ: 32940915
http://chtets.pat.ua
Черкаська ТЕЦ, аз (CTEC)

Параметры инструмента
КодCTEC
НазваниеЧеркаська ТЕЦ, аз
ВидАкції акції прості
ISINUA4000051247
Дата начала торгов28.03.2013
Кратность1
РынокРК
Номинал, UAH100
Общее кол-во, шт1 170 205
СтатусТорги приостановлены
История инструмента
Информация об эмитенте
Публічне акціонерне товариство "Черкаська ТЕЦ"
Краткое названиеЧеркаська ТЕЦ, ПАТ
Код эмитентаCTEC
Юридический адрес18023, Черкаси, вул. Одеська, 8/43
ЕДРПОУ32940915
Страница раскрытия информации эмитента
Корпоративный календарь
ЧЕРКАССКАЯ ТЭЦ, ПАО
·         Профиль
·         Комментарии
Юридический адрес:18000, г. Черкассы, ул. Одесская, 50
Телефон основной:(0472) 362191
О компании
Руководитель:Курушкин Олег Валерьевич — председатель правления
Численность сотрудников:1
Банковские реквизиты
Код ЕГРПОУ:32940915
Время работы
Понедельник:от 08:00 до 17:00
Вторник:от 08:00 до 17:00
Среда:от 08:00 до 17:00
Четверг:от 08:00 до 17:00
Пятница:от 08:00 до 16:00
Деятельность предприятия
Отрасли по КВЭД
·         Неспециализированная оптовая торговля продуктами питания, напитками и табачными изделиями
·         Иные виды оптовой торговли
·         Розничная торговля в неспециализированных магазинах без преобладания продовольственного ассортимента

Не менш цікавим є і основні напрямки діяльності ПАТ "Черкаська ТЕЦ".  І найбільше звертають увагу нижченаведені документи, дати на яких день у день дивним чином співпадають з часом придбання ТОВ «ТехНова» 75% акцій ПАТ «Черкаське хімволокно» (прочитавши про виробництво віскозної нитки на експорт, я заплакав J )




НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
РІШЕННЯ
від 16 квітня 2013 року N 644
Щодо зупинення обігу цінних паперів ПАТ "Черкаська ТЕЦ"
На виконання постанови старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в м. Києві Пурлінського Д. Ю. від 01.04.2013 та відповідно до ст. 110 Кримінально-процесуального кодексу України ( N 4651-VI) Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (далі - Комісія)вирішила:
1. Зупинити з 16.04.2013 обіг цінних паперів ПАТ "Черкаська ТЕЦ" (код за ЄДРПОУ 32940915).
2. Зобов'язати ПАТ "Розрахунковий центр" (код за ЄДРПОУ 35917889), ПАТ "Національний депозитарій України" (код за ЄДРПОУ 30370711) невідкладно довести до відома зберігачів, що здійснюють облік прав власності на цінні папери ПАТ "Черкаська ТЕЦ" (код за ЄДРПОУ 32940915) у депозитарній системі України, дане рішення Комісії.
3. Зобов'язати Асоціацію "Українські Фондові Торговці" (код за ЄДРПОУ 33338204) невідкладно довести до відома членів Асоціації "Українські Фондові Торговці" дане рішення Комісії.
4. ПАТ "Розрахунковий центр" (код за ЄДРПОУ 35917889), ПАТ "Національний депозитарій України" (код за ЄДРПОУ 30370711) та зберігачам, що здійснюють облік прав власності на цінні папери ПАТ "Черкаська ТЕЦ" (код за ЄДРПОУ 32940915) у депозитарній системі України, а також Асоціації "Українські Фондові Торговці" (код за ЄДРПОУ 33338204) у триденний термін з моменту отримання цього рішення повідомити Комісію про його виконання.
5. Департаменту контрольно-правової роботи (О. Мисюра) протягом трьох робочих днів забезпечити відправлення у встановленому порядку копії цього рішення ПАТ "Черкаська ТЕЦ" (код за ЄДРПОУ 32940915), ПАТ "Розрахунковий центр" (код за ЄДРПОУ 35917889), ПАТ "Національний депозитарій України" (код за ЄДРПОУ 30370711) та Асоціації "Українські Фондові Торговці" (код за ЄДРПОУ 33338204).
6. Управлінню інформаційних технологій, зовнішніх та внутрішніх комунікацій (А. Заїка) забезпечити опублікування цього рішення в офіційному друкованому виданні Комісії.
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Комісії Є. Воропаєва.

Голова КомісіїД. Тевелєв

Протокол засідання Комісії
від 16 квітня 2013 р. N 19



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
РІШЕННЯ
20.08.2013  № 1562
Про визнання цінних паперів емітента ВАТ "Черкаська ТЕЦ" такими, що мають ознаки фіктивності
Відповідно до пункту 2 рішення Комісії від 22.12.2010 року № 1942 ( z0268-11 ) "Про встановлення ознак фіктивності цінних паперів та деривативів" Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:
1. Визнати цінні папери емітента ВАТ "ЧЕРКАСЬКА ТЕЦ" (код ЄДРПОУ 32940915) такими, що мають ознаки фіктивності.
2. Департаменту контрольно-правової роботи Комісії (Мисюра О.П.) протягом трьох робочих днів забезпечити повідомлення у встановленому порядку Міністерства доходів і зборів України.
3. Управлінню інформаційних технологій, зовнішніх та внутрішніх комунікацій (А. Заїка) забезпечити опублікування цього рішення в офіційному друкованому виданні Комісії та його оприлюднення на офіційному веб-сайті Комісії.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Комісії Є. Воропаєва.
Голова КомісіїД. Тевелєв

Протокол засідання Комісії
від 20.08.2013 р. № 41
Не знаю як кому, але мені особисто оце усе дивним чином нагадує створення фірми-клона з наступною підміною функцій. Далі схему потреби розписувати немає – знаючі і так знають, а інші – не зрозуміють.
Тож почекаємо відповіді від Азарова та почитаємо копію договору оренди. Заразом і взнаємо, скільки орендарі відщіпнули від своїх гіперприбутків на оновлення основних фондів. Тож даний етюд я оголошую початком серії публікацій, присвячених Черкаській ТЕЦ, у тому числі і про фатальний вплив диму від вугільного сміття на сотні тисяч черкащан.
ДАЛІ БУДЕ.


В школу – автобусом

  • 29.08.13, 14:02

  Мешканці Луначарки матимуть ще один зручний автобусний маршрут. Міська влада взяла до уваги численні депутатські звернення та побажання громадян і відтепер маршрут за №16А, рухаючись по вулиці Ярослава Галана, зв’язує дещо віддалені мікрорайон «Поляна», санаторій «Пролісок» та вулицю Грибну з Хімселищем.
  Я проживаю на вулиці Ярослава Галана з 2005 року. І весь цей час наші діти по дорозі до школи, а батьки – на роботу долали великі відстані, особливо у осінньо-зимову негоду. А ми не припиняли «бомбити» міську владу заявами про зміну хоча б одного маршруту А тепер, напередодні Дня знань, влада нарешті зробила те, що мала зробити вже багато років тому – забезпечити дітям можливість дістатися до школи, а отже, і до нових знань.
Нещодавно міська влада відновила освітлення по вулиці Ярослава Галана, яке було по варварські знищено ще за першої каденції Одарича, у 2007 році. Тепер на черзі – тротуар по вулиці Ярослава Галана, який за пропозицією депутата вже внесено до плану проведення робіт  на 2013рік.

Черкаська влада проти медицини

  • 21.03.13, 00:34

Черкаська влада проти медицини

Володимир МАМАЛИГА

Сьогодні був в гостях у медиків. Слава Богу, не за їхнім профілем, а задля того, щоб допомогти. Головний розпорядник коштів зі своїми нукерами знову вирішили щось пооптимізовувати.

Воно так завжди буває: як тільки виникає потреба і можливість розділити по справедливості новий Єврокредит та декілька десятків мільйонів на ЧТКЕ та «покраску» Хрещатика - зразу виникають симптоми «бєлочки» у вигляді якихось перейменувань, оптимізацій чи боротьби із стихійною торгівлею. У результаті усі залишаються задоволені: «ублюдки» мають гроші, а лікарі, вчителі чи підприємці нібито зберігають статус-кво. На певний час.

От і зараз. Черговий виток замулювання очей у вигляді парковки за ОДА та перетворення стоматполіклініки з Комунальної установи у Комунальне підприємство. Нібито, і різниця невелика, але КП можна успішно «банкрутнути», залишивши за борги «своїм» кредиторам приміщення у вигляді винагороди. А у приміщеннях можна розмістити чи то кабак, чи якийсь інший бордель. А вдячний електорат нехай або трусить гаманцем, або усміхається на кутні.

Перший напад черкаські медики відбили у 2011 році, втративши більшість керівних кадрів старої формації. Тепер, очевидно, слід чекати нової навали. Першу атаку на черкаську стоматологію ми разом з колективом сьогодні відбили і розробка нового статуту, зі слів Стадника О.М., зараз не ведеться. Але хто його знає, що вони втнуть взавтра. Тому треба триматися разом. Адже ми -ЧЕРКАЩАНИ!

 

Журнал "Країна"

  • 20.03.13, 07:42
Поскільки , як видно, виставляє електронну версію інтерв'ю лише у особливих випадках, у якості скана використовую підручні засоби. Люди та речі №163 15.03.2013http://gazeta.ua/kraina

Ранок нового дня! Володимир МАМАЛИГА

 

 Ранок нового дня!

Володимир МАМАЛИГА

 

Березневий ранок. Ранкова прогулянка з псом: яскраве сонце, свіже повітря черкаського соснового лісу.

Ранковий моціон: з крана біжить гаряча вода, теплом пашать радіатори централізованого опалення. Затишно…Лафа!

Запашна кава, перегляд електронної пошти: як правило, за ніч з’являється лише різноманітний спам, в т.ч. політичний. Чищу скриньку.

Новини ранкового інтернету навіюють набагато менше оптимізму, ніж пейзаж березневої Соснівки за вікном: парламентська криза, президентська придурь, прем’єрська тупість. Правда, ще є опозиційна послідовність: «Юлі – волю!», руки геть від опозиційних олігархів і олігархичків. Спробував видавити сльозу – не вийшло.

Місцеві новини лише учорашні: регіональна журналістика тотально стоїть га службі у «покращувачів» Це зараз мода така: не факт, що платять, але видимість цноти лишається. З репортажів дізнаюся, що наші дороги найкращі, реформи найглибші, а керівники – найгеніальніші. Згадую душевні личка керівників, обласних і міських: дійсно, щось геніальне проблискує. Десь в окулярах!

Поодинокі інтернет-новини опозиції: стабільний стиль, загартований комсомолом. Відчувається єдина керівна правиця та єдине джерело благодійних внесків: одні персонажі, одні фразеологічні кліше, одні прагнення. Скарги президенту на губернатора, губернатору на міського голову, міському голові на начальника міліції. Тихенько звучить 7.40…

Допиваю каву, виключаю комп’ютер. Дорога до зупинки вздовж соснового лісу: проріджений ліс пахне весною і цвірінчить пташками. Промінчики яскравого березневого сонця виблискують серед першої зеленої трави на випадкових скельцях. Пахне сосною, весною та радістю. Пролітаючи високо у небі, радісно кричать пташки. Звичайно, вони ж не читають інтернету. Щасливі!

07.03.2013

 

 

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна