А вы любите французский сыр?
- 24.05.18, 14:47
Домашний французский сыр: вкусно, просто и дешево!
Я не покупаю сыр в магазине, потому что там столько добавок, что страшно кушать.
Готовлю сама по рецепту, привезенному из Франции. Делюсь с вами!
Рецепт
Ингредиенты:
- 0, 5 кг – творог от 9% жирности;
- 0,5 л – молоко от 3,5% жирности;
- 1 шт. – яйцо;
- 0,5 ч. л. – сода;
- 50 гр. – слив. масло;
- по вкусу посолить.
Процесс приготовления:
- Берем кастрюлю.
- Смешиваем в ней молоко и творог.
- Все время нужно помешивать.
- Когда молоко закипит, уменьшаем огонь и продолжаем варить на медленном помешивая.
- Когда увидите, что молоко отбежало, опрокидываем творожную смесь в сито с марлей.
- Когда сыворотка стечет, то в густую часть добавляем соду, масло и яйцо и ставим на маленький огонь.
- Все время мешаем и варим около 5 минут.
- Выключаем газ и перекладываем творог в заранее приготовленную для него форму. Советую застелить ее марлей, чтобы потом быстро и легко вынуть готовый сыр.
- Помещаем форму в холодильник на ночь.
- Утром можете кушать.
Приятного аппетита!
8
Коментарі
Міс Марпл
124.05.18, 14:59
Золото 750*
224.05.18, 17:46
Ольчик, спасибище!
ab absurdo
324.05.18, 18:17Відповідь на 2 від Золото 750*
Та нема за що. Смачного!
Гість: lyo Dnepr
424.05.18, 18:22
5 минут варим?
Сyрi
524.05.18, 21:06
завалялась дома совдепівська ще пластикова така типу хлібничка.
Вона хрест - навхрест як решіточка така і видовжена як таріль для риби.
Ото я її марлею вистилаю і в ній формую головку сиру.
А як витягну - марлю зняв і ляпота.
(вперше видаю секркт "фірми".
bagheera
624.05.18, 23:17
ух ты. спасибо . сохранила рецепт. обязательно сделаю.
Cosmopolit
725.05.18, 00:56
vilga
825.05.18, 05:48
Буба1
925.05.18, 12:45Відповідь на 3 від ab absurdo
Такий сир готую дома. можна без готового , м'якого ... тоді треба більше молока і щось для закисання. Сметана, або вершки перетворені на сметану методом закисання... а ще простіш - ( не треба сміятись !) ... у молоко додати звичайний оцет. Закисання швидке... на якості не позначилося. ( був есперимент )
А от друзі, " специ " по сирам, заперечують : Справжній твердий сир готується без крашанок.І тут же додають Звичайно,за день -два -три його не приготуєш - найменше - місяця два -три і умови повинні бути витримані : вологість , температура і НАВІТЬ - протягів не повинно бути !
Хоча то ... ну... не для домашніх приготувань
Дякую за розсилку смачних рецептів...( піду вип'ю кави з сиром... цей раз перебрав з ПРОВІАНСЬКИМИ травами та ( був "на зиму" морожений ) фенхелем ...
ab absurdo
1025.05.18, 15:34Відповідь на 9 від Буба1
Смачного