Профіль

Україночка_Я

Україночка_Я

Україна, Мелітополь

Рейтинг в розділі:

Премьер-министр Украины Виталий Гайдук?

Постновогодняя фантазия

Президент и кандидат Виктор Андреевич Ющенко последнее время проявляет завидное

постоянство. Чем закончил 2009 год, тем же и начал 2010-ый. Опять и опять, как заклинание, обещает, что в скором времени в Украине будет «настоящий украинский премьер-министр».

Как результат – «молочные реки с кисельными берегами»… Аккурат после Рождества, 8 января сего года Украину облетело невероятное известие. Один из крупнейших украинских бизнесменов, видный государственный деятель, совладелец корпорации «Индустриальный союз Донбасса» Виталий Анатольевич Гайдук, взял и продал свой бизнес.

На минуточку. Главный советник премьер-министра и кандидата Тимошенко, перед самыми президентскими выборами уходит из большого бизнеса! Почему, зачем и, главное, куда?

[ Читать дальше ]

Фото: ura-inform.com

Back in... Як вам перспективка?


23 декабря 2009 в 9:59
Госсекретарь Союзного Государства России и Беларуси Павел Бородин заявил, что к 2017 году СССР будет восстановлен. Восстановленное государство рабочих, крестьян и примкнувшей к ним интеллигенции будет больше, лучше и сильнее своего марксистского прототипа.

[ Читати далі... ]

29%, 14 голосів

35%, 17 голосів

2%, 1 голос

35%, 17 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Різдво в Україні

Вдавній українській традиції для належного святкування різдвяно-новорічних обрядів важливою була завчасна й серйозна підготовка. Обов'язково з пори жнив дбайливо зберігали обжинкового Рай-Дідуха (Дідуха), в який встромляли стебла різних злакових культур (жита, пшениці, вівса та т.і.) та відбирали м'яке пахуче сіно. До свят по господарству завершували практично всю важливу роботу від впорядкування в хаті, дворі та господарських будівлях до ремонту робочого реманенту (навіть літнього: вози, коси і т.п.) та ткання полотна й вичинки шкір.

[ читати далі... ]

Повернення кримсько-татарської нації...

Сьогодні мені  до рук  потрапив  фільм Ернста Кудусова "Кримські татари".  Ми дійсно дуже  мало знаємо про кримських татар, а найчастіше просто знаходимось  під впливом  стереотипів, які нав"язані нам  з дитинства.

[ читати далі... ]

Любіть Україну (повна версія) - Володимир Сосюра

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

[ далі... ]

8 січня виповнюється 75 років з дня народження Василя Симоненка.

Проживши неповних 29, він залишив яскравий слід в українській культурі. Його поезія давно хрестоматійна, а багато віршів стали піснями.

Та серед усіх творів Симоненка є вірш, якого одного вистачило б, щоб зробити безсмертним ім’я поета. Його слова, звернені до найглибшого «Я» кожної людини, пробуджують свідомість і нагадують, навіщо ми живемо на цій землі.

«Простір свободи» закликає Тебе оживити цю поезію в своєму серці.

Почуй ці слова і зроби так, щоб їх почули інші. Прочитай цей вірш коханим та друзям. Надішли його іншим людям.

Якщо у Тебе є можливість – постав цей вірш на сайт, у форум, у розсилку.

Якщо Ти журналіст – надрукуй його в пресі, дай прозвучати по радіо чи телебаченню (наприклад, у чудовому виконанні «Пікардійської терції»).

Якщо Ти вчитель чи викладач – прочитай його своїм учням або студентам.

Якщо Ти з Полтавщини, згадай свого славного земляка. Якщо Ти живеш у Черкасах, сходи на його могилу. Якщо Ти українець, перечитай тексти Симоненка.

Якщо Ти людина, ці слова – для тебе: * * * Ти знаєш, що ти — людина? Ти знаєш про це чи ні? Усмішка твоя — єдина, Мука твоя — єдина, Очі твої — одні. Більше тебе не буде. Завтра на цій землі Інші ходитимуть люди, Інші кохатимуть люди — Добрі, ласкаві й злі. Сьогодні усе для тебе — Озера, гаї, степи. І жити спішити треба, Любити спішити треба — Гляди ж не проспи! Бо ти на землі — людина, І хочеш того чи ні — Усмішка твоя — єдина, Мука твоя — єдина, Очі твої — одні.

Утопія чи здоровий глузд?

Автор: Василь ЮРЧЕНКО "Дзеркало тиждня"

Якщо до реформування судочинства, судоустрою тадо наведення елементарного порядку в судах поставитися серйозно, зізнанням справи і з почуттям здорового глузду, то можна за два-три рокизабути про сьогоднішній безлад і повернути українському судочинствувтрачені позиції. При цьому не лише не просити в держави додатковихкоштів, а ще й зекономити сотні мільйонів гривень.

Основою основ судової реформи повинно бути розуміння того, що судді не жерці, яких обожнюють як священну індійську корову, а звичайні люди,покликані не вершити якесь абстрактне правосуддя, а виконувативідповідальну буденну роботу, в суворій відповідності з вимогамичинного законодавства та в розумні строки.

Отже — декілька пропозицій щодо судової системи України.

[ Читати далі... ]


90%, 9 голосів

10%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Світове визнання



Світове визнання - срібну нагороду на престижному Міжнародному мистецькому форумі отримала киянка. Катерина Косьяненко високу нагороду і відзначені світовим журі картини уже привезла до Києва. За призові медалі у "Бієнале", що пройшов у італійській Флоренції, боролись 650 митців з 78 країн світу.