Їжа буває рослинна, тваринна і...
- 07.10.13, 14:31
Раніше було відзначено перспективу, яку дехто з оптимізмом готує для європейців, і яка полягає у впровадженні у їхню щоденну їжу страв з комах. Останні факти дозволяють гадати, що така перспектива реальніша, ніж може здатися на перший погляд.
В цьому році на практичне втілення ідеї про заміщення традиційної їжі (якої в світі ніби-то не вистачає) їжею з комах, виділено солідну суму. Зокрема проект студентської групи з Канади, що передбачає в 2014 р. вирощення партії сарани обсягом 10 тон, подальше виготовлення з матеріалу комах "борошна" та випікання "хлібобулочних" виробів, дістав підтримку Міжнародної школи бізнесу Хульта (Hult International Business School) у вигляді гранту в $ 1 млн. Весь шлях "з лану до столу", ймовірно, матиме три стадії: вирощення на полях люцерни, поїдання її комахами, нарешті збір і кінцева переробка комах.
Якщо політ першої ластівки буде успішним, то планується заснування спеціалізованих сільськогосподарських підприємств з вирощення та переробки сарани. На першому етапі полігоном для розвитку нової харчової технології буде третій світ - "бідні" країни. Зокрема може пощастити скуштувати такий хліб мешканцям Таїланду, Кенії, а також таким напівєвропейцям, як мексиканці.
Окрім сприяння у подоланні проблеми голоду у світі, як очікують автори проекту, їхня розробка стимулюватиме розвиток місцевого підприємництва в країнах її впровадження, як цілком новий сегмент агропромислового бізнесу.
В цьому році на практичне втілення ідеї про заміщення традиційної їжі (якої в світі ніби-то не вистачає) їжею з комах, виділено солідну суму. Зокрема проект студентської групи з Канади, що передбачає в 2014 р. вирощення партії сарани обсягом 10 тон, подальше виготовлення з матеріалу комах "борошна" та випікання "хлібобулочних" виробів, дістав підтримку Міжнародної школи бізнесу Хульта (Hult International Business School) у вигляді гранту в $ 1 млн. Весь шлях "з лану до столу", ймовірно, матиме три стадії: вирощення на полях люцерни, поїдання її комахами, нарешті збір і кінцева переробка комах.
Якщо політ першої ластівки буде успішним, то планується заснування спеціалізованих сільськогосподарських підприємств з вирощення та переробки сарани. На першому етапі полігоном для розвитку нової харчової технології буде третій світ - "бідні" країни. Зокрема може пощастити скуштувати такий хліб мешканцям Таїланду, Кенії, а також таким напівєвропейцям, як мексиканці.
Окрім сприяння у подоланні проблеми голоду у світі, як очікують автори проекту, їхня розробка стимулюватиме розвиток місцевого підприємництва в країнах її впровадження, як цілком новий сегмент агропромислового бізнесу.
1
Коментарі
Гість: Malef(banned)
17.10.13, 14:59
продовольственная проблема есть. Стайки невежд бастуют против ГМО. Вот им подадут саранчу + думаю что это вполне нормальное питание (по питательной ценности)
Lulu
27.10.13, 15:13Відповідь на 1 від Гість: Malef(banned)
є... і зараз, коли нашу каменюку населяє 7 млрд, і коли населення складало 4, 2, 1 млрд... То як, проблема справді в недостачі продовольства?Харчування справді цілком нормальне. І планується в масових масштабах, а не для окремих зграйок.
Гість: Malef(banned)
37.10.13, 15:20Відповідь на 2 від Lulu
1. Пропорциональность. Проблемы распределения
2. Ооо.. если бы бы для таких вот "отдельных" стаек вводились бы отдельные нормы, то было бы чудесно.. но трудоемко в обслуживании
Lulu
47.10.13, 15:32Відповідь на 3 від Гість: Malef(banned)
проблема діяльнісної дезорієнтації... Здавалося б, голодуєш - йди до землі і вирости собі, що не вистачає, але всі сидять в кам'яних мішках, ладні їсти гидоту, аби не працювати на землі. Цей лад ніколи не вирішить проблему розподілу. Буде дешева їжа з комах? Чудово - її також не вистачатиме на всіх, і голодні будуть далі, як вони є тепер.Не розумію щось, про які норми мова (