хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Замітки євроскептика.

            Все детальніше вимальовується постать європейця майбутнього - ідеал, до якого готують нас анонімні володарі світу. Ось вона вільна людина! Істота, народжена родителями № 1 та № 2, вільна у виборі всіх життєво важливих речей - від особливостей зовнішності і навчальних предметів в школі до будь-якого модусу статевої поведінки, будь-якого виду мракобісся будь-якої релігії, umnik а, ще й партії в парламент.
             А от у недалекій історичній перспективі до тарганів, що насаджуються європейцям у голови, планують долучити ще й тарганів на їхні тарілки. Під тим соусом, що, мовляв, у світі голод, європейців планують потихеньку переводити на комашину кухню. Про це з оптимізмом говорять деякі спеціалісти в міжнародній організації ООН. Вони наводять цілком раціональні аргументи. Їжі на все стрімко зростаюче населення світу не вистачає. Та ще й білок комах легше засвоюється і більш вітамінізований, ніж білок ссавців, риб тощо. Ну, і звичайно ж (як же без цього в суспільстві, котре вимірює світ грошима!) той залізний аргумент, що вирощування комах економічно ВИГІДНІШЕ, ніж вирощення тварин.
           Менше грошей, а отже суспільної праці, на це витрачається - ось що насправді важливо для євростратегів, а не проблема голоду у світі. Бо ж остання проблема має вирішуватися простим збільшенням виробництва комах у регіонах поширення голоду при умові, що виростити зайву худобину там справді проблематично. Тим більше, багатьом народам Азії та Африки комашина кухня давно звична і до смаку.
           Якщо муха залетіла в борщ, то ця страва сучасному європейцю ввижається як безнадійно зіпсована. Але справа не в тому, що переважна більшість європейців гидує навіть думкою про можливе вживання в їжу комах. Можна припустити, що все, що готують і з апетитом споживають в їжу одні люди, буде придатне і смачне також для інших людей. Можна звісно і визнати слушність науково-обґрунтованих аргументів про споживчі якості м'яса матеріалу комах. Просто дивує та невідворотність переводу європейців на комашину кухню, яка читається в замітці. Бульварний характер видання я розумію. Але ж колись і "райдужну" перспективу теж обговорювали жартома. А що з того виходить тепер?
             При тому, що традиційне сільське господарство Європи працює в режимі "виробити не більше, ніж...", природно-кліматичні чинники, рівень організації с/г в Європі, кількість зайнятого там населення - всі умови свідчать, що воно далеке до піку своїх можливостей, тим не менш, замість того, щоб вирощувати більше худоби, вони розглядають можливість підсадити народ на пташину їжу. Що ж тут скажеш... Таргани в голові - звикайте думати і про тарганів в тарілці.


4

Коментарі

Гість: G07

121.05.13, 00:03

Впевнена, що Ти знаєш про одіозного постсовєцького мільйонера Германа Стерлігова. Який за лічені дні скочив з основи до верхівки піраміди Маслоу, а потім раптово захворів на православ"я головного мозку, відмовився від благ цивілізації та... Доволі непогано живе з родиною подалі від мегаполісу. Пече справжній хліб без дріжжів, вирощує скотину, народжує дітей, яких навчає по "Лицевому летописному своду Ивана Грозного"..
Ds невтішний але дядько не дурний. Поділяю його думку щодо кількості населення планети. 7 мільярдів? Зростаюча прогресія? пфф.. дай Боже чотири нашкребти. Бла-бла, казочка для піпла, щоб хавав кузочок з дрозофілами і не перешкоджав розквіту Монсанто.
п.с. але всеодно хочу до Європи, з її тарганами

    221.05.13, 10:13Відповідь на 1 від Гість: G07

    так, чув краєм вуха, але не цікавився детально...

    Я відповім, коли прогуглю всі невідомі терміни і дізнаюся детальніше про мух в голові пана Стерлігова.

      321.05.13, 21:21

      не могу представить жуков или тем более гусениц с червяками на своем столе. А вот вегетарианкой при необходимости вполне себя вижу.

        422.05.13, 09:57Відповідь на 3 від Мо-Na

        Як це не парадоксально, хоч я і підняв питання, але в цьому плані я гидую менше за інших, і якщо трапиться така нагода в плані гостинної зустрічі десь в Азії з пригощанням такого роду стравою, то чому б і ні... або з метою спробувати, яке воно на смак...
        Але ж такі поодинокі досліди зовсім не скасовують мого бажання, щоб постійною їжею у мене було м'яско, салко, гречана каша, хліб, молоко, сир, мед. А ті "цивілізатори" просто ламають найнахабнішим чином і зовсім необґрунтовано уклад речей в житті і побуті та світогляд великих груп людей - от що дістає.

        Ну, а Ти в Європі майбутнього просто приречена на вегетаріанство Звісно то тільки гіпотетично. Гадаю, що нас і ще кілька поколінь після нас вони до такої кулінарії навряд чи схилять.

          522.05.13, 11:16Відповідь на 1 від Гість: G07

          ... розквіту Монсанто. Оп-па! Компанія Монсанто планує побудувати насіннєвий завод у східній частині м. Вінниці на ділянці 80 га / Вікі

            622.05.13, 11:40Відповідь на 1 від Гість: G07

            Ds невтішний ...ясно, на одне слово я вже ближче до латинського медика

              Гість: G07

              722.05.13, 14:05Відповідь на 5 від Lulu

              так, був такий момент. Ніби притихло

                Гість: G07

                822.05.13, 14:06Відповідь на 6 від Lulu


                вибач, нашвидкоруч видала купу незрозумілостей

                  923.05.13, 13:17Відповідь на 8 від Гість: G07

                  дуже місткий коментар, сприяє самоосвіті
                  Інша справа, що тимчасово моє рабство) не дозволяє тривалі прогу/г/лянки. Тому і ціджу відповідь по чайній ложці.

                    1025.05.13, 23:28Відповідь на 1 від Гість: G07

                    А Ти і на Livejournal є?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна