хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

..." Покажите мне

  • 28.09.19, 17:28
Москву, москвичи, покажите мне её без прикрас... "   на жаль, пісня зараз недоречна, та написана вона давно, в ті часи, коли нікому б не спало на думку, що війна між нашими країнами взагалі можлива.Але наразі не про це, а про те, що я хочу показати вам трішечки свого міста-маленького південного)))
Спочатку план-яким його було задумано в далекому 1778 році


Пару воріт, арсенал,храм, дворець,сховища пороху, казарми.Зараз все це "вписано " в два парки відпочинку і, власне,споруди фортеці -це єдине, на чому зупиняється око, бо чарівне озеро з леблєдями, містком та водоспадом, що виринають з памяти про дитинство, виявились непотрібними жодному міському голові (((
Ось така осучаснена споруда, в якій оселилася ресторація зустрічає нас з боку річки, десь з правого кутка мапи

Це в минулому один з порохових погрібів. Його помилково називають Олександрівський шанець, але насправді укріплення із такою назвою знаходилося ближче до річки (нижня ліва частина мапи) і було предтечею міста.
Трішки вище погрібка побачимо Московські ворота. 

Із пісні слівне викинеш-саме крізь них вїджала до міста імператриця Катерина ІІ, за указом якої місто збудували.Нею ж придумано назву, не після  хєровогопоганого сну, як ви всі знаєте з народної творчості, а на честь грецької колонії Херсонесу Таврійського))) (Херсос грецькою "Тверда pomada smutili земля" , херсонес-Півострів) Ось, що пишуть навіщо це потрібно було цариці:
"......  четыре года спустя после окончания продолжительной русско-турецкой войны. Хотя по Кючук-Кайнарджийскому миру степная полоса между Южным Бугом и Днепром переходила к России, южные границы империи оставались неспокойными. Для их укрепления решено было построить город с судостроительной верфью, торговой пристанью и крепостью, создать черноморский флот и таким образом обеспечить безопасность южных границ. В связи с этим 18 июня 1778г и последовал указ Екатерины II об основании города Херсона. Главным строителем был назначен генерал-цейхмейстер И. А. Ганнибал, дядя матери А. С. Пушкина"
А ось і "персональний" собор, Катерининський

В ньому похований Григорій Олександрович Потьомкін, засновник Чорноморського флоту, герой і.... коханець цієї баришніhug , доволі лєхкомислєнної, але читаємосамі.:" 
., Какая тебе нужда сказать, что жив не останется тот, кто место твоё займет? Похоже ли на дело, чтоб ты страхом захотел приневолить сердце? Самый мерзкий способ сей непохож вовсе на твой образ мысли, в котором нигде лихо не обитает. А тут бы одна амбиция, а не любовь действовала. Но вычеркни сии строки и истреби о том и мысли, ибо всё это пустошь. <…> Не печалься. Скорее, ты мною скучишь, нежели я. Как бы то ни было, я привещлива и постоянного сложения, и привычка и дружба более и более любовь во мне подкрепляют. <…> Опасаться тебе причины никакой нету. Равного тебе нету.


Дівчатка, зацініть love


На огорожі собору знайшла прекрасне графіті


А поруч дещо зловіще на вигляд, але на момент збудування дуже корисне


Один з кількох колодязів, колись глибина його сягала 80 метрів. Зараз очищено від бруду віків 35 метрів, але роботи по реконструкції призупинено, нема дозволів бюрократичного апарату. 
Можливо, колись історії приділятимуть трішки більше уваги і ця прірва розповість нам свої таємниці із підземними ходами... 
А поки що покидаємо стару фортецю крізь Очаківські ворота (Насправді довелося лізти через горуlol

... До побачення, попереду 19століття)))
16

Коментарі

128.09.19, 17:44

    228.09.19, 17:47Відповідь на 1 від яНат

      Гість: _ _vs __

      328.09.19, 18:10

      дещо зловіще на вигляд, але дуже корисне ..
      для непослушных жён

        428.09.19, 18:10

          528.09.19, 19:03

          Добре є) Був там, в той зловісний колодязь заглядав, та коло пам'ятника сфоткавсь, коло якіра здоровенного, що коло входу в якийсь навчальний заклад)))

            628.09.19, 19:09Відповідь на 5 від Merovingian

            Добре є) Був там, в той зловісний колодязь заглядав, та коло пам'ятника сфоткавсь, коло якіра здоровенного, що коло входу в якийсь навчальний заклад)))Мореходное училище)

              728.09.19, 19:11Відповідь на 6 від Neon@

              Добре є) Був там, в той зловісний колодязь заглядав, та коло пам'ятника сфоткавсь, коло якіра здоровенного, що коло входу в якийсь навчальний заклад)))Мореходное училище)
              Вже фото знайшов - Херсонський морський коледж)

                828.09.19, 19:18

                Графіті дійсно чудове. Особливо після депресивних київських "шедеврів" муралів, які ще ж хтось і оплачує, хай йому грець, з такими смаками

                  928.09.19, 19:20Відповідь на 8 від nasinynka

                  Графіті дійсно чудове.Особливо після депресивних київських "шедеврів" муралів, які ще ж хтось і оплачує, хай йому грець, з такими смакамиА я бачила класні також по Києву)))

                    1028.09.19, 19:39

                    Дякую, Нелічка

                    І, ізвінітє-памятнічок мужичку... нє заценілапричьоска-нра, а так, в цілому візуально-нє мой фасон

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна