Перегляд літератури «Крути! Крути! Вас нам не забути...».

  • 27.01.23, 08:58
29 січня в Україні відзначають День пам’яті Героїв Крут. Саме в цей день 105 років тому, юні патріоти України, ціною власного життя, стримали наступ більшовицької армії на Київ. Крути… Саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
До цієї знаменної дати в Хорольській ЦПБ організовано перегляд літератури «Крути! Крути! Вас нам не забути...». Запрошуємо всіх відвідати бібліотеку та ознайомитися з літературою перегляду, щоб вшанувати пам’ять тих, хто пішов в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу.
Січень 1918 року. На столицю України насуваються озброєні до зубів більшовицькі орди під командуванням колишнього царського генерала Муравйова. Київські студенти та гімназисти, прагнучи захистити молоду Українську державу, організували Курінь січових стрільців, щоб дати гідну відсіч загарбникам. П’ять годин безперестанку студентський курінь стримував наступ червоних, віддаючи свої молоді життя, під градами куль і гранат. Втрачаючи вбитих і поранених, більшовики вперто просувались вперед. Московські солдати без жалю багнетами проколювали юначі груди, прикладами рушниць розбивали голови, добивали поранених.
28 студентів потрапили в полон. Муравйовці, коли довідались про власні втратим в цій битві, цілу ніч мордували українських юнаків, а на світанку повели на розстріл. У зимове холодне небо злетіли звуки гімну «Ще не вмерла Україна». Пролунала коротка черга… Обірвана пісня сколихнула зимове небо, полетівши далеко у Всесвіт… Більшовицькі кати заборонили місцевим селянам поховати за християнським обрядом тіла захисників Києва, залишивши їх на засніженому полі.
Тільки в березні, коли столицю УНР було звільнено, почали розшукувати тіла молодих людей, що загинули під Крутами. Вдалося знайти лише 30 скалічених тіл юнаків, яких урочисто поховали у братській могилі у Києві на Аскольдовій могилі.
Крути… Поїзди, проходячи повз цю маленьку станцію, стишують хід, а в день коли сталася трагедія, тривожно сигналять. Немов будять приспану й присипану порохом забуття нашу пам’ять про тих, хто поклав голову в цих полях, захищаючи незалежність молодої Української держави.
І пам’яті свічка горить не згаса
І 300 сердець – наша гордість , краса.
Під Крутами квіти, «Реквієм» спів…
Пам’ятай, Україно, патріотів-синів!

Літ. чаювання „Я не вірші пишу – просто дихають серцем слова”.

  • 26.01.23, 08:46
Днями в Хорольській центральній публічній бібліотеці в рамках роботи літературного об’єднання „Хорольські дивоцвіти” відбулося літературне чаювання „Я не вірші пишу – просто дихають серцем слова”.
В першому цьогорічному засіданні літературного об’єднання взяли участь самодіяльні поети і композитори Хорольщини та працівники бібліотеки. Засідання відкрила його голова Оксана Володимирівна Левіна.
З вітальними словами до присутніх звернувся Міський голова Сергій Михайлович Волошин. Він привітав усіх з Новорічно-Різдвяними святами, Водохрещею та побажав талановитим землякам наснаги, успіхів у творчості та мирного неба. Також Сергій Михайлович вручив „Почесну грамоту” активній читачці бібліотеки Надії Василівній Сопільняк з нагоди її ювілею.
В засіданні літературного об’єднання взяли участь Володимир Зіненко, Любов Новак, Любов Глущенко, Юрій Базіль, Олег Зенков, Анатолій Крутько та нова учасниця Надія Рожко, яка родом з Миргородщини, і від недавнього часу проживає в нашому місті. Поети презентували присутнім свої нові поезії та гумор. А Анатолій Крутько виконав нові пісні, до яких він написав музику. Присутні були зачаровані піснею, яку виконали в дуеті А. Крутько та Л. Новак, написану у співавторстві. А Оксана Левіна подарувала бібліотеці Літературний альманах „Миргородські обрії”, в якому розміщені її оповідання „Улітку на пастівнику”, „Баба Сонька”, „Голуби Сергія Леника”.
Літературне чаювання пройшло в приємній невимушеній атмосфері та залишило по собі незабутні враження від теплого, родинного спілкування.

Майстер-клас по виготовленню окопних свічок

  • 16.01.23, 11:25
Кажуть, що понеділок – важкий день, але не для студентів Університету Третього Віку. Свій навчальний тиждень поважні студенти розпочали з важливої справи – виготовлення окопних свічок. Майстер-клас по їх виготовленню, провела директор Хорольської центральної публічної бібліотеки Ірина Редька.
Старанно виконували студенти рекомендації Ірини Володимирівни, з рук якої вийшла вже не одна сотня таких потрібних українським воїнам окопних свічок. Отже, ще одна партія свічок буде відправлена на фронт. Такі пристосовані свічки не тільки зігрівають наших захисників, за допомогою них можна розігріти чай чи каву. А найголовніше – це зігріті душі і серця, адже виготовляючи окопні свічки, всі думають про безпеку чоловіка, сина, брата, сусіда чи просто знайомого, які наближають Перемогу над ненависним ворогом.
Тепла вам, дорогі наші захисники! Чекаємо на вас живих і неушкоджених! Хай, виготовлені з любов’ю окопні свічки, зігрівають вас в холодні зимові дні і ночі!


"Живий плач мертвої зони", літературний набат.

"Живий плач мертвої зони", Літературний набат до 35-их роковин Чорнобильської трагедії. Відео підготувала бібліограф Ірина Редька.

„Шарлотта Бронте - англійська романістка”, літературний етюд

205 років тому народилась одна з найвідоміших представниць англійського романтизму і реалізму Шарлотта Бронте. Відбулося це 21 квітня 1816 року в Західному Йоркширі.
Феномен її популярності пояснити неможливо. Письменниця у найвищому ступені володіла тим, що Гете називав секретом генія – здатністю втілювати все, що доводилося бачити і відчувати. Тому її творчість, немов магніт, з кожним роком притягує нових шанувальників.
Пропонуємо Вашій увазі, шановні друзі, літературний етюд „Шарлотта Бронте - англійська романістка”.

"Чорнобилю грізна печать", виставка-інсталяція.

Наближається дата - 26 квітня - скорботна для України і не тільки для неї. Жодну сім"ю не оминули наслідки Чорнобильської трагедії. Це - чорна сторінка для нашої держави, яку не варто забувати ніколи і нікому.
До Вашої уваги, шановні наші користувачі, підписники, друзі, читачі, відвідувачі, виставка-інсталяція "Чорнобилю грізна печать", на якій зібрані книги, що розкажуть Вам про українську катастрофу - Чорнобиль 1986 року.

"Книга пам’яті чорнобильців Хорольщини", онлайн-презентація книг

  • 24.04.21, 09:18

Чорнобиль. Це назва невеличкого районного центру, що знаходиться в 130 км від Києва. Заснований ще за часів Київської Русі, стародавній Чорнобиль дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої розпочалося в 1971 році. В нашу пам’ять Чорнобиль назавжди увійшов, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф. Для України, для всіх, хто прямо чи побічно причетний до трагедії Чорнобиля та її наслідків, час ніби розділився на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після нього.
Наше стародавнє містечко Хорол знаходиться більше аніж за 200 кілометрів від місця чорнобильської катастрофи, але своїм чорним крилом вона досягла не лише до нас, але й до найвіддаленіших куточків країни, вросла своїми гама-променями в землі багатьох країн Європи та світу. Хорольщина на боротьбу із цим лихом делегувала 1033 наших мужніх земляків, які з квітня 1986 року носять звання ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС. Така кількість ліквідаторів є однією із найбільших в Полтавській області.
З тієї жахливої квітневої ночі 1986 року минуло рівно 35 років. До цієї сумної ювілейної дати працівники Хорольського краєзнавчого музею зібрали і систематизували різноманітні матеріали на тему Чорнобильської катастрофи та підготували альбомне видання під звучною назвою „Книга пам’яті Чорнобильців Хорольщини”, яка незабаром вийде у Полтавському видавництві „Дивосвіт”. Колосальну пошукову роботу особисто здійснили директор музею Алла Кикоть та головний упорядник цього видання – науковий співробітник музею Олег Швидкий. Ініціатором підготовки цього видання став голова Хорольської районної громадської організації ветеранів Чорнобиля „Дзвони” Гуляєв Олександр Олександрович, який разом із активістами цієї організації надавали матеріали, здійснювали пошук фото наших героїв-ліквідаторів. Долучився до цієї потрібної справи і „Відокремлений підрозділ громадської організації „Фонд інвалідів Чорнобиля Полтавської області” в місті Хорол Полтавської області” в особі його керівника Побережника Михайла Степановича. А сам друк такої потрібної для нашого земляцтва книги відбудеться за фінансової підтримки Хорольської міської ради.
То ж яка ж книга прийде до нашого читача? Це – книга-відкриття, книга-сповідь, книга-пам’ять про Чорнобильську катастрофу та участь у ній наших земляків. В ній розміщені статті, які були надруковані в нашому районному тижневику „Вісті Хорольщини”, присвячені темі чорнобильського лиха за останні 35 років; світлини ліквідаторів, які люб’язно надали їх родини, архівні фото із вшанування ліквідаторів біля пам’ятних знаків, згадані імена усіх 1033 ліквідаторів. Поряд зі статтями журналістів, є багато спогадів самих учасників, їх родин, а також поезії наших земляків та дружин ліквідаторів, присвячені цим подіям. Ця книга дійсно нам потрібна, бо ми повинні завжди пам’ятати імена героїв, які захистили нас від страшного чорнобильського лиха, і ціною власного здоров’я, а іноді і життя, дарували нам наше майбутнє.
Оксана Левіна. Книга пам’яті чорнобильців Хорольщини // Вісті Хорольщини.- 2021.- 23 квітня.- С.1
ДО 35-х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ https://www.facebook.com/151634245596760/videos/1071925209963279

„Цікаву книжку в кожен дім”, виставка-рекомендація.

  • 23.04.21, 09:17
Для Вас, дорогі наші друзі, виставка-рекомендація на абонементі для дорослих нашої бібліотеки „Цікаву книжку в кожен дім”, приурочена Всесвітньому дню книги та авторського права.
Талант письменника - яскрава демонстрація духовного начала всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, і багато чого, що так чи інакше зв’язується з людським світоглядом - справжній дар. Сказати і бути почутим, знайти розуміння і відгук у серцях вдячного читача - це мета будь-якого автора. Далеко не всім вдавалося досягти її. А деякі навіть випереджали свій час, будучи натхненниками і законодавцями нових підходів, і нових поглядів.
Цікавого Вам читання!

"Письменник не той, хто пише, а той, кого читають", бібліогід.

  • 23.04.21, 09:07
Шановні друзі! 23 квітня 2021 року виповнюється 60 років Андрію Куркову – письменнику, журналісту, кіносценаристу. Саме цій даті і присвячений бібліогід "Письменник не той, хто пише, а той, кого читають".
Курков Андрій Юрійович – за визначенням самого ж автора, – «громадянин України і український письменник російського походження». Один з небагатьох сучасних українських прозаїків, що здобув популярність на Заході. Нині - визнаний «російськомовний письменник №1 в Європі». Отримав європейську популярність спочатку як кіносценарист (ще в 1997 р був названий в трійці кращих кіносценаристів Європи), а потім -як журналіст і письменник.
Народився майбутній письменник 23 квітня 1961 року в селі Будогощ Ленінградської області. Виріс у Києві. У 1983 році закінчив Київський державний педагогічний інститут іноземних мов. Закінчив Школу перекладачів японської мови. Працював редактором видавництва «Дніпро», сценаристом на кіностудії О. Довженка, викладав у Белл Колледжі (Кембридж, Англія). З 1988 року - член англійського ПЕН-клубу.
Член Спілки кінематографістів України та Національної спілки, член Європейської кіноакадемії, постійний член жюрі премії Європейської кіноакадемії «Фелікс».
На початку 2005 р. Андрій Курков став персоною нон-грата в Росії.
Його найпопулярніший твір «Пікнік на Льоду» продано накладом у 150000 примірників, а загалом на рахунку А. Куркова — понад 20 книг, серед яких як дорослі романи, так і казки для дітей. Андрія Куркова називають емпатом — він чудово відчуває та розуміє людські історії, тому не поспішає нікого засуджувати. «Ми не знаємо усієї правди» — каже письменник, який є справжнім фахівцем з переплітання сюжетних ліній.
Курков — єдиний російськомовний письменник, чиї книжки потрапили в топ-десятку європейських бестселерів. Його книги перекладені 36 мовами. Найбільше книжок перекладено німецькою (для Австрії, Німеччини, Швейцарії). Також велику кількість його творів перекладено французькою, англійською, та українською.
У 2012 році автор нагороджений відзнакою «Золотий письменник України».
Всі книги Андрія Куркова відрізняються яскравими персонажами і поглинаючими, захоплюючими сюжетами.
Книги Андрія Куркова - це захоплюючий сюжет, сучасні, добре знайомі реалії. Завдяки цьому створюється враження, ніби персонажі його книг дійсно живуть серед нас, і ми навіть періодично зустрічаємо їх на вулиці.
Андрій Курков є автором 15 романів та 5 книжок для дітей, таких як: «Не приведи меня в Кенгаракс» (1991), «11 незвичайностей з життя пустомеликів, їх друзів та знайомих» (дитяча книга, 1991), «Бікфордів світ» (1993), «Казки про пилесосика Гошу» (1993), «Смерть стороннього» (1996), «Пікнік на льоду» (1997), «Добрий ангел смерті» (1997), «Гра у відрізаний палець» (2000), «Географія одиночного пострілу» (трилогія: «Сказання про істинно народного контролера», «Доля папуги», «Куля знайшла героя» (2000)), «Милий друг, товариш небіжчика» (2001), «Закон равлика» (продовження роману «Пікнік на льоду», 2002), «Сади пана Мічуріна» (2002), «Ігри по-дорослому» (політичний детектив, 2003), «Остання любов президента» (2004), «Тонка математика пристрасті» (2004), «Улюблена пісня космополіта» (2005), «Пригоди чепухоносиків» (дитяча книга, 2006), «Школа котоповітроплавання» (2007), «Нічний молочник» (2007), «Садівник з Очакова» (2010), «Форель a’la ніжність» (2011), «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» (2012).
За сценаріями Андрія Куркова знято понад 20 художніх і документальних фільмів, серед яких: «Вихід» (1990), «Яма» (1991), «Недільна втеча» (1992), «Ніч про кохання» (1992), «Єлисейські поля» (1993), «Ляпка» (1993), «Смерть стороннього» (1996), «Приятель небіжчика» (1997).
В Америці та Японії романи Андрія Куркова мають величезний попит читачів. Події усіх його творів відбуваються в Україні, тому автор пишається, що прописав Київ на літературній карті світу.
Світову популярність письменник пояснює тим, що у його творах є гострота і чорний гумор.
Роман-фантасмагорія «Бікфордів світ» - твір незвичайний, оскільки не вписується в рамки жодного літературного жанру. Водночас він призначений для шанувальників пригодницької, історичної, філософської та фантастичної літератури. Головний герой, військовослужбовець, йде через всю країну зі сходу на захід, «тягнучи» за собою нескінченний бікфордів шнур. Спочатку читач знає, до чого прив'язаний один кінець шнура, але до середини твору і герой роману, і читач, і автор починають сумніватися: а що ж вибухне, якщо цей шнур підпалити?
До збірника «Приятель небіжика» увійшли два гостросюжетних романи Андрія Куркова. Герой гостросюжетного роману «Приятель небіжчика», безробітний інтелігент, у відчаї замовляє кілеру власне вбивство. Але наслідки рішення головного героя роману виявилися несподіваними і він змушений найняти іншого кілера, аби той убив першого - тільки так герой міг урятувати собі життя. Саме сценарій фільму за цим романом став переможцем конкурсу Міністерства Франції, а премія за роботу була видана при умові зйомки фільму. «Приятель небіжчика» пройшов у прокаті в 17 країнах. Роман «Не приведи мене в Кенгаракс» - містичний трилер, головний герой якого, студент, наймається супроводжувати таємничий вантаж, за яким починається справжнє полювання.
«Пікнік на льоду» - роман Андрія Куркова, перекладений німецькою і опублікований видавництвом «Діогенес» (Швейцарія) у 1997 р. Цей роман перший в сучасній українській літературі перекладений і опублікований на Заході. Роман у 1999 р. став першою книгою автора з СНД, що потрапила в десятку найкращих європейських бестселерів. Раніше роман виходив під назвою «Смерть стороннього». Назву «Пікнік на льоду» спершу було обрано для німецькомовного видання роману. Роман наразі перекладено всіма європейськими мовами й навіть такими екзотичними, як мова басків. У 2003 році цей же роман за результатами голосування в Базелеві (Швейцарія) було оголошено улюбленою книжкою його мешканців.
Сюжет роману наступний: журналіст Віктор Золотарьов отримує незвичайне завдання від відомої газети: писати некрологи на відомих впливових людей, хоча всі вони поки ще живі. Поступово він розуміє, що став учасником великої гри тіньових структур, вийти з якої живим виявляється майже нереальним завданням. Родзинкою роману є пінгвін Мишко, якого головний герой бере на утримання зі збанкрутілого Київського зоопарку. Після цього і починаються пригоди чоловіка й пінгвіна в «театрі абсурду».
У цьому творі Андрію Куркову вдалося знайти вдалу пропорцію суміші іронії, чорного гумору, елементів сюрреалізму і сучасної дійсності.
«Добрий ангел смерті» - роман з незвичайним захоплюючим сюжетом, в якому і детективна історія, і любов, і пригоди, і людські відносини. Події роману відбуваються в 1997 році. Починається все в Києві. В руки головного героя роману потрапляє "Кобзар" Т. Г. Шевченка з цікавими коментарями на полях книги, датованими 1964 роком. Цікавість змушує його дізнатися про автора коментарів побільше. Події, що відбулися в житті головного героя, а також випадково знайдені загадкові документи змушують його відправитися в подорож на казахський берег Каспійського моря. Ця подорож кардинально змінила не тільки життя героя, але і його самого.
«Сказання про істинно народного контролера» - перша книга фантастичної трилогії Андрія Куркова «Географія одиночного пострілу». Герой роману Павло Добринін - людина примхлива, але абсолютно чесна. Саме тому його вибрали на загальних колгоспних зборах «безстроковим трудовим контролером всього в Радянській країні». На неосяжних просторах країни народний контролер зустрічає на своєму шляху незвичайних особистостей: уркуємця Ваплахова, папугу-декламатора Кузьму, ангела-дезертира з Раю, що ходив по світу й шукав праведника, якого вб'є його куля, і тоді припиняться на землі всі війни і неподобства.
«Доля папуги» - друга книга фантастичної трилогії «Географія одиночного пострілу». На сторінках роману живуть, героїчно б'ються і долають тяготи військового часу знайомі вже читачеві персонажі. Так само літає по фантастичній Радянській країні куля і ніяк не може знайти героя або праведника, смерть якого припинить всі війни на землі.
«Куля знайшла героя» - завершальний роман фантастичної трилогії «Географія одиночного пострілу». Герої роману пережили страшну, кровопролитну війну і готові віддати всі сили для відновлення з руїн своєї Батьківщини. Все чудово і стабільно в новому повоєнному світі, тільки все ще літає над ними куля, яка шукає героя.
Книга «Закон равлика» продовжує розпочату автором у романі "Пікнік на льоду" тему. Це розповідь про долю журналіста Віктора Золотарьова, який рятуючись від смерті в Антарктиді, беручи участь у передвиборній кампанії в Києві, переживаючи жахи "добровільного" чеченського полону, усвідомлює справедливість так званого «закону равлика» - без власного будиночка, даху, як равлик без мушлі, - ти слимак і будь-хто, мимохідь, може просто розчавити тебе ногою.
«Сади пана Мічуріна» - книга Андрія Куркова, в якій він не ставив за мету проаналізувати цінність наукової спадщини видатного селекціонера Івана Мічуріна. Автор спробував оживити легенду, що існувала в 30-ті роки, за якою американці хотіли купити сади Мічуріна разом з землею і господарськими будівлями, переправити до США і розмістити їх на острові в стратегічно важливому районі. Як завжди у письменника в романі багато іронії, несподіваних сюжетних поворотів, багатих парадоксами, фантомами, шпигунством і, звичайно, кохання.
«Остання любов президента» - майже детективна історія про людину, яка опинилася у владній верхівці, проте заплатила за це своїм серцем. Президентові України пересадили чуже серце і він випадково він дізнається про те, що його можуть зупинити у будь-яку хвилину. Хто за цим стоїть і кому це вигідно? Що може врятувати президента і повернути йому здатність працювати і кохати? Відповіді на ці питання читач знайде на сторінках роману.
У творі цікавим є інтригуюча назва, динамічний сюжет, жива мова. Роман настільки ж політичний як і любовний. Це розповідь про приватне життя людини, яка мала все, але не мала щастя.
В пригодницькому і водночас філософському романі «Улюблена пісня космополіта» йдеться про кохання і пошук ідеальної батьківщини, про патріотизм і космополітизм. Герой роману - переконаний дезертир, який несподівано здійснює подвиг із непередбачуваними наслідками.
У цьому романі, написаному від першої особи, простежується психологічний стан і погляди на світ самого автора. Роман розповідає про спробу героя, який пройшов зі зброєю в руках всі гарячі точки планети, знайти любов і свободу в місті райської мрії. Несподівано там він робить подвиг з непередбачуваними наслідками.
Саме романтичний пригодницький роман «Улюблена пісня космополіта» у 1994 році, приніс автору перемогу у Міжнародному літературному конкурсі Фонду Генріха Белля (Німеччина). За три роки цей же роман затаврували в Росії як антиросійський, а в Україні як антиукраїнський.
В романі «Нічний молочник» розповідається про політичну пані, яка замовляє фармакологу - експериментатору ліки від страху, які вона хоче підсипати політику - опоненту. Фармаколога вбивають, а ліки намагаються вивезти з країни, але внаслідок пошкодження однієї ампули на митниці препарат був виявлений. Двоє вантажників, подумавши, що то наркотики, які можна продати, вмовляють власника багажу - кінолога залишити їм експериментальні ліки. Саме через ці події і розвивається подальший пригодницький сюжет, що складається з трьох ліній: пригодницько-любовної, детективно-політичної і безпосередньо доля кінолога, одного з героїв твору.
«Садівник з Очакова» - пригодницький роман Андрія Куркова, що розповідає про життя 30-річного Ігоря, який живе у наш час, але подорожує в минуле.
В 2012 р. «Садівник з Очакова» отримав премію читачів на фестивалі європейських літератур, який проходив у французькому місті Коньяк. Цю нагороду дають за результатами голосування французьких читачів регіону Пуату-Шарант.
У відносно нову книгу Андрія Куркова «Форель a’la ніжність» увійшли публіцистичні нариси, короткі оповідання, повісті, подорожні нотатки про Ісландію, Росію, Норвегію, а також враження від участі автора у автопробігу з Петербурга до Єкатеринбурга. Твір «Форель a' la ніжність» - невеличкий кулінарний триллер, дія якого відбувається навколо ресторану, шеф-кухар якого зник і ніхто не знає, що з ним трапилось. У повісті багато чорного гумору, навіть у рецептах.
У романі «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», який вважається геополітичною сагою про Львів, переплітаються дійсність і вигадка, немає межі між реальністю і сюрреалізмом. Над сухопутним Львовом літають чайки і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса. А стародавніми вулицями міста мчить ночами старенька іномарка з людьми, які прагнуть вилікуватися від хвороб.
Це урбаністично-детективна історія. В романі є кілька справжніх львів’ян під їхніми справжніми іменами, з їхніми власними біографіями. Більшу частину «Львівської гастролі…» займає опис трудових буднів колоритних персонажів, серед яких хіпі, бомжі, кадебісти, колишні перукарки, чиє мирне життя ускладнюється нагнітанням незрозумілої тривоги і паніки.
У романі присутня реальна особа соціокультурного середовища - Юрій Винничук, який допомагає вижити головним героям. Він спочатку «випустив на вулиці міста чергового джина з пляшки своєї бурхливої творчості, а потім його в тій пляшці й поховав». В романі місто Львів є одним із головних героїв.
Нова книга Андрія Куркова «Щоденники Майдану» - особистий щоденник про події в столиці, що охоплюють період від 21 листопада 2012 р. до 24 квітня цього року. У нотатках відображена хроніка протистояння. У книгу ще ввійдіть і статті, написані для зарубіжної преси під час Майдану. Видання для Європи насичене поясненнями для іноземного читача, яких не потребують українці.
Хорольська центральна публічна бібліотека пропонує прочитати книги Андрія Куркова всім, хто цінує якісну сучасну літературу.

Альбом „Всеукраїнський конкурс екомалюнка „Книга і діти, екологі

  • 20.04.21, 09:03
До 22 квітня юні читачі бібліотек Хорольської міської ради підготували цікаві малюнки, взявши участь в регіональному турі Всеукраїнського конкурсу дитячого екомалюнка „Книга і діти, екологія і світ”, приуроченого до Всесвітнього дня охорони довкілля (5 червня), що проводиться в рамках Десятиліття дій Організації Об’єднаних Націй з відновлення екосистем (2021-2030).
Учасниками конкурсу було представлено 61 роботу виконану в живописній формі олівцями чи фарбами. Роботи подавалися як індивідуальними авторами , так було надіслано і декілька групових робіт. Учасники-читачі представили 16 бібліотек, що функціонують на території Хорольської міської ради (Хорольська публічна бібліотека для дітей - 13 робіт та 15 сільських бібліотек-філій - 48 робіт). Найбільшу кількість малюнків було представлено Хорольською публічною бібліотекою для дітей та Покровськобагачанською і Новачиською бібліотеками-філіями.
Альбом „Всеукраїнський конкурс екомалюнка „Книга і діти, екологія і світ” #Всеукраїнський_конкурс_екомалюнка
Переможців місцевого етапу обрано, чекайте результатів в наступному повідомленні!!