Дискусія про УПА до 70-річчя її створення

Дискусія про Українську повстанчу армію, 70-річчя створення котрої відзначається у 2012 році, 14 жовтня. Коли ж, нарешті, від боротьби за той чи інший міф, у цьому контексті, політики перейдуть до намагань всерйоз розібратися в історії України 1940-1950-х років? Гостями «Великої політики» після першої години ночі були Данило Яневський, Володимир В’ятрович, Дмитро Вєдєнєєв, Владислав Гриневич, а також знаний українофоб  та поки що міністр освіти - Дмитро Табачник.


Регіонал М.Луцький перетворив студентів НАУ на рабів

Вчора ввечері, на мою сторінку в Фейсбук мені надіслали це відео. Це не самвидав, це сюжет у новинах на одному з телеканалів, який пройшов кілька днів тому. Те, що я побачив мене просто шокувало. Промовчати я не можу.

Мова йде про життя у студентських гуртожитках Національного Авіаційного Університету в Києві. З новостійного сюжету стає зрозуміла вся істинна «викладацька діяльність» керівництва НАУ, першим проректором якого є член Партії регіонів пан Луцький.

Я не знаю як, будучи депутатом ВР, Луцький примудряється займати посаду проректора, але те, що відбувається в університетських гуртожитках можна назвати одним словом - ганьба! Діти живуть як скоти, гірше ніж у камерах СІЗО. Там де має бути двоє, на 10-ти метрах - їх шестеро. Один душ на 500 осіб! Та й той закритий, з метою «економії» води. Стіни обдерті, умивальники зламані, туалети страшніше ніж на сільських автобусних зупинках за часів «совка». Це - жебрацьке гетто. Дітей, під виглядом «благоустрою», змушують рити траншеї і прибирати територію, обіцяючи за це гарні оцінки. Плату за проживання в таких рабських умовах підвищили удвічі за останній рік. Більш того, їх змушують самих ремонтувати приміщення, за свій рахунок.

Керівництво НАУ примусило всіх студентів у гуртожитках обслуговуватися в одного інтернет-провайдера, монополіста. Плата в два рази вище ніж у звичайних житлових будинках. Студентів у гуртожитках 5000 чоловік, кожен по 100 грн щомісяця. У підсумку, 500 000 грн в місяць вони платять тільки за інтернет! А за самостійне підключення до іншого провайдера штраф -1000 грн! Крім цього, їх примушують купувати форму, вартістю у 2000 гривень (при реальній вартості не більше 600-700), яка, як виявилося, нікому не потрібна.

[ Читати далі ]


В 44 округе Донецка появились дома-клоны


В 44 округе Донецка появились дома-клоны, исчезли известные и возникли неведомые адреса, а избирательная комиссия ушла в подполье

Избирательная кампания в Донецке приобрела мистический характер. Сегодня стало известно, что 44 и 43 округа, мирно поделив между собой одну из длиннейших в городе ул. Кирова, одновременно приобрели многие одни и те же адреса расположенных на ней домов, которые вошли в списки избирательных участков обоих округов. На этих округах основными претендентами являются бывший секретарь горсовета, известный герой немецкого кино Николай Левченко, и человек, делающий «НОРДы», Валентин Ландык. Оба выдвинуты Партией регионов, и имеют все шансы на победу. Так или иначе, городской голова Александр Лукьянченко уже предопределил победу Левченко, Ландык тоже фактически «назначен» депутатом по своему округу. И теперь в сложившейся ситуации избиратель «двух округов» может проголосовать дважды за одного и за второго кандидата.

[ Читати далі ]


Фабрикація кримінальної справи проти Романа Ілика




Групу із чотирьох людей, затриманих в одному з районів Івано-Франківської області, змушують дати покази проти лідера Львівської «Батьківщини». Про це стало відомо працівніким штабу  узгодженого кандидата від "Батьківщини" та "Свободи" у Дрогобицькому виборчому окрузі. Впродовж кількох днів триває «вибивання» свідчень із  затриманих, яких змушують заявити, що вони здійснювали розбійні напади, аби зібрати кошти на виборчу кампанію кандидата від опозиції.
Не зважаючи на усю здавалося б абсурдність інформації, вона є логічним продовженням подій, які впродовж двох останніх тижнів відбуваються у Дрогобицькому виборчому окрузі.
Впродовж двох останніх тижнів через районні провладні ЗМІ самовисуванець у 121 виборчому окрузі М.Лагодич цілеспрямовано поширює брехню про те, що начебто опозиційний кандидат причетний до діяльності у 1990-х роках на Дрогобиччині бандитського угруповання якогось “Ілика-Пуха”.
У суд для розгляду позову, який подав Роман Ілик за відверту та абсурдну брехню, М.Лагодич не з’являється. Цей інформаційний бруд активно тиражує ще один самовисуванець І.Курус, який, за інформацією руху “Чесно”, працює в сумнозвісному агентстві В. Каськіва “Відкритий світ”.
За інформацією кількох впливових львівських ЗМІ, згадану брехню намагалися розповсюдити за велику винагороду і в обласних медіа – на телебаченні та у пресі.
Кілька днів тому у місті Дрогобич четверо невідомих озброєних осіб здійснили розбійний напад та пограбували приватний будинок. Очевидно, заключним етапом цієї провокації має стати звинувачення у цьому опозиційного кандидата.
Формат передвиборчої боротьби, який обрала ціла армія самовисуванців на Дрогобиччині, вже не просто вийшов за межі загальнолюдських понять гідності та честі, а набирає ознак кримінального злочину. Тому із заявою про заплановані проти Романа Ілика провокації, Львівський регіональний виборчий штаб ВО “Батьківщина” звертається у правоохоронні органи, Комітет виборців України, усі без винятку громадські та міжнародні організації. Також звернення підготовлено до міжнародних постерігачів, зокрема, місії ОБСЄ, та у Посольства інших держав. Ми розуміємо, що влада не зупиниться ні перед чим, аби не допустити до перемоги опозиційних політиків, які сьогодні є лідерами виборчих перегонів.
Про це свідчать тривожні події не  лише у 121 Дрогобицькому окрузі, але і загалом на Львівщини. Зокрема, минулого тижня незаконний обшук правоохоронні органи здійснювали в штабі кандидата від “Батьківщини” у 123  виборчому окрузі Лідії Котеляк. У суботу, 6 жовтня, невідомі напали та побили кандидата від “Батьківщини” у 120 виборчому окрузі, відому журналістку Тетяну Чорновол.
Як відомо, за даними авторитетної Соціологічної групи “Рейтинг”, Роман Ілик є беззаперечним лідером електоральних симпатій у 121 в.о. – за нього готові проголосувати близько 32 відсотків виборців. Опоненти Романа Ілика мають у кілька разів менший рейтинг – самовисуванець М.Задорожний 12,6 відсотка, О.Старовойт – 8,9, І.Курус – 8,1.
Перемогти Романа Ілика чесними методами просто неможливо. Єдиний спосіб забезпечити перемогу лояльному до влади кандидату – це зняти з перегонів опозиційного кандидата, порушивши проти нього кримінальну справу. Впевнені, що цей сценарій влади буде зірваний і всі, хто його писав та здійснював будуть покарані.

Ксенія Ляпіна та Дмитро Андрієвський в студії ТВі




Ксенія Ляпіна - кандидат від Об. опозиції по 216 округу м. Києва
Дмитро Андрієвський - кандидат від Об. опозиції по 222 округу м. Києва