Яценюк - відповідь Ющенку




Арсеній Яценюк про Юлію Тимошенко

У Києві невідомі напали на опозиційного агітатора

У Києві вчинено напад на агітатора кандидата у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» по 218-му виборчому округу Володимира Ар`єва.
За словами Ар`єва, інцидент трапився вдень на Куренівці, коли агітаторка розклеювала матеріали на дошці об’яв.
«Нападники били її по обличчю, виривали коси та порвали одяг», - сказав Ар`єв, переказуючи свідчення агітаторки.
Наразі дівчину забрала швидка з підозрою на струс мозку.
Володимир Ар`єв додав, що обставини побиття з’ясовує міліція.
 

Знак оклику. Про вибори від 09.10.2012

міліція Львівщини порушила кримінальну справу за фактом вчинення хуліганських дій щодо кандидата в депутати від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Тетяни Чорновол, відомої журналістки.


Вибори-2012. Навчальний фільм

Навчальний фільм для членів дільничних виборчих комісій з організації та проведення виборів народних депутатів України 28.10.2012р.
Підготовлений ЦВК України за сприяння IFES та ОБСЄ

Протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців

Пісумкове засідання ДВК. Як складається протокол про підрахунок голосів на виборчій дільниці? Кому і для чого потрібні копії протоколів? Транспортування протоколів до окружної виборчої комісії.


Підрахунок голосів на виборчій дільниці

Кворум. Порядок підрахунку голосів. Підрахунок голосів на виборчій дільниці. Підсумкове засідання ДВК. Опрацювання списків виборців. Опрацювання невикористаних виборчих бюлетенів і контрольних талонів. Контрольні перевірки.



Підрахунок бюлетенів з виборчих скриньок. Бюлетені, які не підлягають врахуванню. Завершення підрахунку голосів. Недійсні виборчі бюлетені. Підрахунок голосів в одномандатному виборчому окрузі. Четверта контрольна перевірка.


Голосування на дільниці

Організація і порядок голосування. Нетипові ситуації і типові порушення. Невірно заповнений виборчий бюлетень. Грубі порушення Закону. Голосування виборця за місцем перебування. Закінчення голосування на виборчій дільниці.