"Теща" на миллион долларов

Возможно, скоро Верховная Рада примет президентский закон о борьбе с коррупцией. В проекте законе нет главного – контроля за расходами родственников чиновников и политиков. Все. Дальше читать закон нет смысла.

Считаю, что про модернизацию и вообще про реформы надо забыть. Какие реформы, если все равно будут все разворовывать? Говорят, рынок коррупции в Украине – 40 миллиардов гривен. Я думаю, в разы больше. И пока остается хоть одна лазейка – когда официально нищий чиновник может пользоваться «мерседесом» и особняком, записанными «на тещу» - все они будут по-прежнему брать взятки, а страна деградировать.

Системы сдерживания в виде адекватного закона – нет. Судебной власти – тоже.

А что будет? Будут выборочные посадки в тюрьмы, хватания за руки при передаче взятки, рекламные маски-шоу и пр. Но в том-то и дело, что воров на госслужбе надо не хватать за руки, а не дать потратить награбленное! Ни самим госслужащим, ни их родственникам!

Нет смысла сажать или расстреливать коррупционеров, потому что коррупционный менталитет стал правилом жизни для 90% украинцев.

С системной коррупционной ментальностью в стране надо бороться системно. Пока нет нормального закона (надеюсь, временно), единственный способ – ВСЕМ ВМЕСТЕ не дать госчиновникам и их родственникам тратить миллионы.

Необходимо моральное и информационное давление на воров. В каждом городе страны. Фиксировать, мониторить, позорить. Для борьбы против коррупции нужна атмосфера сопротивления системе. А как иначе? http://www.vlasenko.org.ua/2010-10-13-13-51-35/64-qq---.html

Чому дорожчає електроенергія?

ДП «НАЕК «Енергоатом» за результатами тендеру 14 лютого уклало угоду вартістю 492 тис грн. на періодичний випуск корпоративного журналу «Енергоатом України». Виданням буде опікуватись ТОВ «НВЦ «Інформавтодор». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Чи потрібний народу України корпоративний журнал, який ніхто не читає, вартістю біля півмільйона гривень? http://nashigroshi.org/2011/02/25/korporatyvnyj-zhurnal-enerhoatomu-obijdetsya-v-pivmiljona/

Укртелеком без тендеру віддав 40 млн на рекламу Яценку

Міністерство економіки 9 лютого погодило «Укртелекому» застосування неконкурентної процедури «закупівлі в одного учасника» для закупівлі розробки та реалізації рекламних кампаній телекомунікаційних послуг. Послуги на суму 40 млн грн. надасть ТОВ «Лінія 12/ЕТС». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Відома рекламна агенція, заснована Вадимом Яценко, вже не перший раз отримує підряди «Укртелекому». Серед іншого були організована рекламні акції з просування послуг «ОГО», тарифу «Довгі розмови».

Окрім останньої закупівлі, з 2007 року по процедурі «закупівля у одного учасника» «Лінія 12/ЕТС» п’ять разів обиралась переможцем торгів на загальну суму 210 млн грн. –  40 млн у 2007 р., 100 млн у 2008 р. та 70 млн у 2009. Даних за 2010 рік немає.

Обсяг ринку телереклами на 2010 рік прогнозувався на рівні 2,8 млрд грн., що на 40% більше ніж у 2009 році. http://nashigroshi.org/2011/02/21/ukrtelekom-viddav-40-miljoniv-na-reklamu-v-ulyubleni-ruky-yaki-teper-mayut-chvert-milyarda/

Використання однієї автівки КМДА коштує ~ 1 тис грн. на день

Управління справами Київської міськдержадміністрації за результатами тендеру уклало угоду на транспортні послуги вартістю 5,67 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Угода укладена з КП «Автотранспортне підприємство Київської міськради». Компанія надасть послуги 23 автомобілів. Якщо автомобілі будуть працювати лише в робочі дні, то використання однієї автівки буде коштувати близько 1 тис грн. на день. http://nashigroshi.org/2011/02/14/vykorystannya-odnoho-avto-dlya-jizdy-klerkiv-kmda-koshtuje-tysyachu-hryven-na-den/ Секретаріат Київської міськради за результатами тендеру 17 лютого уклав угоду на ремонт оргтехніки, заправка та відновлення картриджів. ТОВ «РМ Трейдінг» надасть послуги на суму 370 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель». http://nashigroshi.org/2011/02/24/oles-dovhyj-kupyv-kartrydzhiv-na-tretynu-miljona/

30 фактов от "Корреспондента". Віталий Сич, головный редактор.

В четвер, 17 лютого гостем програми "Вечір з Миколою Княжицьким" був Віталий Сич, головный редактор щотижневика «Корреспондент».

Зі статтею можно було ознайомитися тут http://blog.i.ua/community/662/641732/

Оксана Петрусенко - Тарас Шевченко

17 лютого виповнилася 111 річниця з дня народження унікальної української співачки Оксани Андріївни  Петрусенко. Оксана Петрусенко мала голос  неповторної краси і виразності, а завдяки її драматичній майстерністі (чи, може, трагічному особистому життю?) майже кожна пісня в її виконанні була наповнена такої неповторної щирості, глибини почуттів та туги, що навіть зараз ті патефонні записи з далеких 30-х років справляють дивовижне враження.

Тарас Григорович Шевченко

Думка

Нащо мені чорні брови, Нащо карі очі, Нащо літа молодії, Веселі, дівочі? Літа мої молодії Марно пропадають, Очі плачуть, чорні брови Од вітру линяють. Серце в’яне, нудить світом, Як пташка без волі. Нащо ж мені краса моя, Коли нема долі? Тяжко мені сиротою На сім світі жити; Свої люде — як чужії, Ні з ким говорити; Нема кому розпитати, Чого плачуть очі; Нема кому розказати, Чого серце хоче, Чого серце, як голубка, День і ніч воркує; Ніхто його не питає, Не знає, не чує. Чужі люде не спитають — Та й нащо питати? Нехай плаче сиротина, Нехай літа тратить! Плач же, серце, плачте, очі, Поки не заснули, Голосніше, жалібніше, Щоб вітри почули, Щоб понесли буйнесенькі За синєє море Чорнявому зрадливому На лютеє горе!

=================== Докладніше ознайомитися з творчістю видатної співачки і подивитися фільми можно тут: http://www.ex.ua/view/2504323

"16 днів революції на граніті"

Передача від 24 лютого 2011 року 24.02.2011 В ефiрi - ОЛЕСЬ ДОНІЙ учасник Революції на граніті

Революція на граніті/Revolution on the granite

Наталка Суха (зліва) і Ольга Самборська під час студенської "революції на граніті", Київ, жовтень 1990 року

Леонід Кучма: Боюся, що ми взагалі забудемо свою мову

Українська мова повинна розвиватися у всіх регіонах країни однаково. Про це вчора під час V форуму Європа - Україна сказав екс-президент України Леонід Кучма. За його словами, не можна використовувати культурні цінності як засіб політичної боротьби. "Леся Українка - гордість української культури. Я боюся, що ми втрачаємо свою культуру ... Я боюся, що ми взагалі забудемо свою мову. Я за час президентства не закрив жодної школи. Я хотів, щоб всі регіони розвивалися однаково. Не повинно бути тиску з боку влади. А ми мову використовуємо як засіб політичної боротьби - це трагедія ", - сказав Кучма. Нагадаємо, в Києві з 23 по 25 лютого обговорюють новий зміст діалогу з Європою, який з'явився з приходом Віктора Януковича на президентський пост у рамках V ювілейного форуму Європа - Україна під назвою 20 років незалежності України. Успіхи, проблеми, перспективи. У форумі беруть участь близько 400 делегатів: представників урядів та парламентів, мерів міст і голів локальних європейських урядів з європейських країн, України та Росії. Кучма вважає, що Україні відводиться роль буферної зони між Європою і Росією. Він також вважає, що Україна не має перспектив у нинішній співпраці з РФ.

http://ukr.obozrevatel.com/news/leonid-kuchma-ya-boyusya-scho-mi-vzagali-zabudemo-svoyu-movu.htm

=====================

Тобто вже сам Кучма говорить про те, що економічна політика Януковича-Азарова, яка спрямована на тісну співпрацю з РФ, не має перспективи! От тобі і маєш!

Любіть Україну!

Любіть Україну Краплиночку раю, Любіть її мову Чудову благаю.
До вас я звертаюсь, Нове покоління, Ви наше майбутнє, А ваше коріння,
В землі, що полита, Козацькою кров’ю. Живе Україна Героїв любов’ю.
Любіть її гори, Поля та долини, Дніпро сивочолий І гроно калини.
Любіть її мову, Таку солов’їну, І пісню любіть, Бережіть Україну!

Не маємо права Її забувати, Для нас Україна – Це рідная мати!

Тоді – ми народ, Тоді – ми держава! То ж будь, патріотом, Землі рідній слава!

http://kobzar0903.blogspot.com/2010/11/blog-post_12.html

Замміністра МВС отримає мільйони від угоди про постачання металу

 
Держпідприємство «Дарницький вагоноремонтний завод» за результатами тендерів 13 та 14 січня уклало низку угоду загальною вартістю 332,42 млн грн на постачання металу та запчастин для рухомого залізничного складу. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

81,40 млн грн за металевий прокат отримає ПП «Віол». Першим засновником фірми був Олександр Ембулатов, з вересня 2009 року засновником фігурує Вікторія Олександрівна Ембулатова.

У вересні 2009 року Олександр Ембулатов був призначений заступником Міністра внутрішніх справ. Раніше він працював в будівельних структурах МВС та Міністерства оборони.