Профіль

seeana

seeana

Україна, Київ

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Паска домашня здобна


ПАСКА ДОМАШНЯ ЗДОБНА

Тісто:

1 кг борошна в/г

100 г львівські дріжджі пресовані

1/2 чайної ложки солі

350 г цукру

300 г масла (маргарину)

15 жовтків

1 склянка молока

150-200 г родзинок

12г (1 пакет) цукру ванільного

цедра з лимона

січені грецькі горіхи для оздоблення

цукрова пудра для посипання

 

Борошно просіяти. Дріжджі розвести в теплому молоці. Масло розтопити. Жовтки відокремити від білків. Родзинки помити в окропі і підсушити. Лимон облити окропом.

До розведених дріжджів додати решту молока, борошна додати стільки, аби замісити розчину густоти сметани. Накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1,5-2 год.

Жовтки розтерти з цукром і вилити в розчину, додати сіль, ванільний цукор, натерти цедру з лимона, перемішати. Додати борошно і місити тісто. Наприкінці додати розтоплене масло і родзинки, ретельно вимісити. Накрити і поставити в тепле місце на 2-2,5 год.

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2-2,5 рази, поділити його на шматки і викласти в форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Залишити тісто ще на 1,5-2 год., щоб добре підійшло. Змастити поверхню збитим яйцем, посипати січеними горіхами і пекти в духовці при температурі 190-200° С протягом 40-60 хв. (залежно від величини форми і маси тіста в ній).

Паски витягнути з форм, накрити і дати вистигнути. Верх посипати цукровою пудрою.

 

Смачного! beer

 

Корисні поради

 

  • Тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук .
  • Тісто для паски любить тепло і боїться протягів.
  • Тісто повинно підходити три рази :

перший раз підходить розчина;

другий – коли додали всі продукти;

третій – коли тісто виклали в форми.

  • Форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.
  • Перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.
  • Цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.

ПІЦЦА


ПІЦЦА

 

Тісто:

350-400 г борошна,

15 г львівських дріжджів пресованих

або 1/2 пакетика сушених,

1/2 чайної ложки солі, 35-40 г маргарину,

1 чайна ложка цукру, 1/2 склянки води

або молока.

 

Начинка:

2 стол. ложки кетчупу

або томатного соусу,

2 цибулини,

15-20 г олії, 150 г твердого сиру, 1 яйце,

1/2 склянки сметани або майонезу,

100-150 г ковбаси або сосисок,

3-4 помідори, 1-2 болгарські перці,

зелень петрушки, кропу, сіль, перець.

 

Дріжджі пресовані розчинити в теплій воді або молоці. Якщо використовуються сушені дріжджі – їх потрібно перемішати з борошном. Борошно просіяти, вилити дріжджі, додати сіль і місити тісто. Наприкінці замісу додати маргарин і добре вимісити. Накрити і поставити в тепле місце на 40-50 хв.

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі приблизно вдвічі, розкачати його в пласт круглої форми товщиною 0,5 см. Край тіста підняти бортиком висотою 1-1,5 см.

Тісто змастити кетчупом, покласти цибулю, попередньо нарізану кружальцями і підсмажену на олії до золотистого кольору.

Сир потерти, половину його кількості змішати з яйцем і сметаною або майонезом. Посолити і поперчити цю суміш і рівномірно викласти на піццу. Розкласти шматочки ковбаси, нарізаний соломкою болгарський перець і кружальця помідорів. Прикрасити зеленню кропу та петрушки, притрусити зверху рештою натертого сиру. Пекти в нагрітій до 220-230°С духовці протягом 20-25 хв.

Замість ковбаси або сосисок можна використовувати гриби, креветки, фарш, печінку. Креветки добре поєднуються по смаку з маслинами, а печінка з сметаною.

Приємного смаку morgun

Філе куряче з чорносливом


Інгридієнти:
На 4 порції: 4 курячих філе , сіль, перець, 4 штуки чорносливу, 4 ст. л. рослинної олії, 4 морквини, л бульйону, 4 ч. л. лимонного соку, 4 ст. л. сметани.

1.                  Філе помити, обсушити і вирізати у кожному філе по "кишеньці".

2.                  М'ясо посолити і поперчити всередині і зовні, начинити кожне філе 1 дрібно нарізаною ягодою чорносливу і закріпити зубочисткою.

3.                  Рослинну олію розігріти і обсмажити в ній філе протягом 10 хв.

4.                  Моркву нарізати дрібними кубиками, через 5 хв. разом з бульйоном додати до м'яса і тушкувати ще 5 хв. М'ясо вийняти, приправити соус лимонним соком і сметаною, посолити і поперчити.

5.                  Подавати філе з соусом та гарніром (картопля, локшина).

 

ПРИЄМНОГО СМАКУ! smile

Салат з курячого філе

Інгридієнти: 4 середніх курячих філе , 1 головка часнику, склянки почищених волоських горіхів, 250 г майонезу, 3 яйця.

1.  Філе зварити. Дрібно його нарізати. Яйця відварити.

2.  Приготувати соус: часник почистити, подрібнити або розтерти. Волоські горіхи подрібнити. Підготовані часник і горіхи змішати з майонезом. За бажанням можна додати в майонез 2-3 штуки подрібненого чорносливу. 

3. На велику тарілку викласти шарами спершу яєчний білок, натертий на великій тертці, потім - куряче м'ясо, залити соусом і посипати тертим жовтком. Перед подачею на стіл дати страві постояти 1-2 години.


Нежный банановый ТОРТИК для тех, кто НЕ любит ПЕЧЬ

Этот рецепт мне рассказала моя тетя, она ужасно боится горячей духовки-вечно обжигается smile.

0,5 кг крекера "Нежный" (не купите соленый))) я один раз купила)

Крем:1 литр сметаны, загуститель крема, 1 стакан сахара. Начинка:  3-4 средних банана

Взбиваем крем: сметану, стакан сахара и загуститель (в крем можно добавить ванилин, щепотку лимонной кислоты). Режем бананы кружочками или кубиками. Берем форму круглую (диам около 30 см.) или квадратную и выкладываем плотненько первый слой крекера, предварительно обмокнув в крем. Остальные слои просто выкладываем и смазываем кремом ( НЕ ЖАЛЕЯ КРЕМА). Где-то после 3-го, 4-го слоя выкладываем бананы, обязательно тоже смазыаем кремом.Затем еще 2-3 слоя крекеров. Верхний слой посыпаем поверх крема кокосовой стружкой или украшаем бананами. Ставим пропитаться в холодильник.

ВСЕ! торт готов. Через 5-6 часов можно кушать. ПРИЯТНОГО аппетита!tost

Для гостей я форму предварительно застилаю пленкой, а верхний слой крекеров не смазываю кремом. После прошествия 5-6 часов переворачиваю форму и выкладываю торт на блюдо, затем смазываю кремом и украшаю.

Медовик-это просто!

Приветик! Хочу поделиться рецептом медовика. Супер просто и быстро и ОЧЕНЬ вкусно. Готовила сама раз 150)))

Ингредиенты тесто:

3 стол. ложки меда с вершком, 1 стакан сахара

3 яйца, 3 чайн. ложки соды.

Муки сколько войдет для замеса теста как на вареники ( приблиз. 3-4 стакана)

Мед растворить в кастрюле, добавить сахар. На маленьком огне нагревать до почти полного растворения сахара. Яйца взбить с содой и малюсенькой струйкой влить в мед с сахаром, не снимая с огня, постоянно помешивая. ВНИМАНИЕ! Будет шипеть и пениться, взять зарание немаленькую кастрюлю. Тут же после вливания))) снять с огня. Добавить муку и замесить тесто. Разделить на 6-7 частей, можно и на пять, кто какие коржи любит. Я разделяю на 7-люблю тонкие коржи и побольше крема))). Раскатываем тесто теплым! с помощью качалки и муки на размер большого прямоугольного протвиня. Можно и круглые коржи сделать))) Выпекаем на огне чуть больше среднего. Не нужно смазывать протвинь ничем! Только посыпать раскатаное тесто (или протвинь) мукой. Коржи пекуться очень быстро. Нужно следить, но недопеченные хуже на вкус чем перепеченные. Готовые коржи должны быть коричневого цвета. Остываем. Тем временем готовим крем:

1 литр сметаны или сливок, загуститель крема, стакан-полтора сахара (для тех, кто не любит сладкий-пол стакана), можно щепотку лимонной кислоты (на любителя).

Взбиваем все и намазываем коржи (НЕ ЖАЛЕЯ КРЕМА!), через 5-6 часов можно кушать. Приятного чаепития. Забыла про украшение: 1. Можно ничем не украшать-белый крем смотриться сверху супер; 2. Можно  один корж испечь специально вполовину меньший и покрошить сверху на крем; 3. Потереть шоколад, посыпать стружкой, цедрой и т. д.(фантазируйте))).

Хух, написала я много, а на самом деле приготовление занимает около часа (может это для меня, я ведь уже приловчилась)))

Лобсанг Рампа

  • 19.12.08, 14:52
Народ, кто читал книгу "Тибетский мудрец" Лобсанг Рампа. Напишите свои впечатления. smile