хочу сюди!
 

СУПЕР-жінка

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

А святий то – наш!!!

  • 14.02.11, 09:27

Мощі святого Валентина зберігаються на Львівщині

І «розбиті серця», і самотні скептики, і закохані без взаємності, і ті, хто втратив віру у любов, можуть 14 лютого попросити допомоги у заступника всіх закоханих святого Валентина, Причому не лише «у своєму серці», але й безпосередньо помолившись його мощам, які зберігаються за 72 кілометри від Львова, у місті Самборі.

       Через склянутруну видно череп, декілька кісток та капсулу з рідиною (очевидно, мощі мироточили, і миро зібрали в капсулу). Мощі святого Валентина знаходяться уСамборі в храмі Різдва Пресвятої Богородиці з 13 травня 1779 року.        Про це записанов книзі «Княжий город Самбір», яку опрацював Франс Арабіяса, що був довший часпарохом і деканом Самбірським на початку 20 століття. Ці мощі, як пише автор,викопані на кладовищі святої Прісцили в Римі, де святий був священиком іблизько 270 року загинув мученицькою смертю. У Римі в архівах Папського інститутує скупий запис про те, що  священномученик Валентин є покровителем Перемишльсько-Самбірської Єпархії/ Грамоти з печатями, які були передані сюди разом з мощами, були знищені в часи ліквідації церкви.

Чим зумовлена передача мощей святого Валентина саме в цей храм, важко сказати. Напевно, щоб підсилити велич храму, в якому вже перебувала чудотворна ікона. У 1728 році в Самборі була об’явлена чудотворна ікона, а в 1736-му посвятили новозбудовану церкву, в якій встановили цю ікону. Біля неї відбувалися численні чуда, які визнала Апостольська столиця, і, щоб винагородити містечко, яке обрала Божа Матір, з Риму привезли мощі святого мученика.

Недавно труну з останками вирішили оглянути, але не змогли відкрити замок. Не дав ради навіть спеціаліст, якого запросили до церкви. А зламувати не захотіли. На думку священиків, відкривати мощі нема великої потреби. Через скло можна побачити частину черепа, окремі кістки та предмет, схожий на камінь (можливо, з гробу святого в Римі), а також капсулу з миром.

Хто він, святий Валентин? За однією з легенд – це християнський проповідник, якого посадили у Римську в’язницю за віру і невдовзі засудили на страту. Сидячи під вартою, Валентин закохався в сліпу дівчину, дочку в’язничного наглядача, Завдяки своїм  медичним знанням зцілив дівчину від сліпоти, За іншою версією, сліпа дочка тюремника сама закохалася у Валентина. Той, як священик, що дав обітницю безшлюбності, не міг відповісти на її почуття, але в ніч перед стратою (ніч проти 14 лютого) прислав їй зворушливий лист, який підписав «Твій Валентин».

Мощі святого Валентина – це не амулет, це набагато глибше, Це вміння вчитися в інших, у того ж святого Валентина, який захищав права подружжя і намагався привести чоловіка і жінку до спільного життя згідно законів Христа.

            За словаминастоятеля церкви Різдва Пресвятої Богородиці отця Богдана Добрянського, за

поміччю до святого Валентина приходять як молодь, так і старші люди, приходять ті, що мають негаразди в сім’ї, де немає злагоди і взаєморозуміння. Оскільки просьби до святого Валентина є особистими, інтимними, немає розголосу афішування подяк святому.

ВІТАЮ УСІХ ЗАКОХАНИХ І НЕ ДУЖЕ,

ВСІХ ВАЛЕНТИН І ВАЛЕНТИНІВ,

ВСІХ ХТО ВІРИТЬ У ЧУДО!!!

ЧАСОМ ЧУДЕСА ЗБУВАЮТЬСЯ, ВІРТЕ!!!


21%, 8 голосів

54%, 21 голос

18%, 7 голосів

5%, 2 голоси

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
28

Останні статті

Коментарі

Гість: Shynshyla

114.02.11, 09:46

Знаю,навіть була в цій церкві...

    214.02.11, 09:48

      314.02.11, 09:56

      Знаю і писав про це минулого року.
      Як на мене - гарне свято. Стимул сказати добрі слова і зробити приємність коханій людині.

        Гість: Лъйошкин_Кот

        414.02.11, 09:58

          514.02.11, 10:04

            614.02.11, 10:18

            не знал

              714.02.11, 10:27

              "А святий то – наш!!!"
              Отож... а ми все "за бугром" чуже щастя шукаємо - а воно під носом!!!

                Гість: RALF007

                814.02.11, 10:49

                попам меньше львівського пити треба!

                  914.02.11, 10:56

                  Дякую за цікаву інформацію і за Квітку Цісик!!!

                    Гість: Яна1979

                    1014.02.11, 10:59

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна