хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Зеленський анонсував створення президентського університету

11:50 31 травень Київ, Україна



Глава держави підписав указ про створення єдиного в своєму роді і першого в Україні президентського університету. Навчання в цьому вищому навчальному закладі буде безкоштовним, а педагогічний склад - найвищого рівня.
Про новий навчальний заклад він розповів в ході форуму "Україна. 30" в понеділок, 31 травня.
"В Україні буде створено президентський університет. Ця установа вищої освіти, яка готуватиме людей майбутнього, яка збере кращих викладачів і буде навчати фахівців, які зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту держави, для викликів майбутнього", - сказав Зеленський.
В університеті будуть навчати фахівців з: інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних і біотехнологій.

За словами Зеленського, в університеті навчатимуться безкоштовно, а потім студенти будуть займати державні посади.

Також президент розповів, що в рамках проєкту "Велике будівництво" було побудовано 150 шкіл і 100 дитячих садків по всій країні. До кінця року в планах збільшити їх до 200.

Президент розповів про плани забезпечити школи в сільській місцевості високошвидкісним Інтернетом і комфортними шкільними автобусами.

Крім того, влада має намір відродити професійно-технічну освіту, будувати гуртожитки для студентів, сучасні аудиторії, спортивні майданчики, басейни, їдальні, лабораторії.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що мета уряду - підвищити мінімальну зарплату педагогів до середньої по країні.

"У цьому році ми збільшимо зарплати вчителів на 30%. Але, звичайно, наша мета - це не менше ніж середня зарплата по країні, мінімальний базис для вчителів", - сказав він.
https://myc.news/ua/glavnoe/zelenskij_anonsiroval_sozdanie_prezidentskogo_universiteta
0

Коментарі

11.06.21, 23:15

здається, випускники того "університету" будуть такі самі припиЗЕдені, як і припиЗЕдент. кароч - чергове лаяняне говно.

    23.06.21, 06:47Відповідь на 1 від BlackPR

    здається, випускники того "університету" будуть такі самі припиЗЕдені, як і припиЗЕдент. кароч - чергове лаяняне говно. Не знаю які будуть випускники, а от будівництво буде велике