Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Влас48

попередня
наступна

Щастя: життя – це радість, радість – це життя

Радість – найприродніша якість життя. Радість - це те, з чого життя створене, і навпаки. Радість – природний стан всіх істот. Випробовувати радість - природна властивість всього в житті (і всього, що живе). Радість – це те, якими ми народжуємося, дітьми з вродженою здатністю прожити життя безтурботно і щасливо. Ви можете повернути собі цю вроджену здатність та розвинути її.

Ті самі закони Всесвіту, які відносяться до багатства, так само відносяться і до щастя. І ви вже багато дізналися про ці закони з попередніх моїх статей. Застосовуйте їх на щастя так, як ви застосовуєте їх до багатства. Особливо це стосується Закону причини та слідства. Якщо ви хочете бути щасливими, робіть щасливими інших. Щодо щастя обумовленість – теж ілюзія. Ви щасливі не через те, що живете в певних умовах і так добре склалися ваші обставини, певні умови та обставини виникають у вашому житті через те, що ви щасливі. Щасливі думки і образи так само спричиняють щасливі зовнішні події і є причиною виникнення сприятливих обставин. Не забувайте діяти так, ніби ви вже щасливі, і бути вдячними за все навіть раніше, ніж ви починаєте це переживати. І не забувайте практикувати відстороненість. Але, мабуть, найважливіше, що потрібно пам'ятати, це те, що зовнішній світ підлаштовується під ваш внутрішній світ і організує себе за його подобою. Якщо ви нещасні у зовнішньому світі, шукайте, у чому ви нещасні у світі внутрішньому; потім просто вирішіть не турбуватися з цього приводу та бути щасливими. Любіть себе, і світ вас полюбить. Будьте щасливими всередині, і світ буде вами радий і разом з вами щасливий.

Як це все зробити? Просто робіть. Нині. Не ускладнюйте – нехай усе буде дуже просто. Прямо зараз ухваліть рішення бути щасливими і любити себе.

Щастя – ось рішення. Нині ж вирішіть бути в стані щастя, і все інше додасться.

Щастя – це послідовність миттєвостей, яким не пручаються. Якщо ви чините опір будь-якому моменту, ви не можете бути в ньому щасливі. Те, чому ви чините опір, залишається з вами; те, що ви приймаєте, те, що ви виносите на світ, відкривається вам і відпускає. Безумовне кохання, прийняття, відстороненість і терпимість – все це приносить щастя.

Сум і радість – різні стадії того самого. Вони лише здаються протилежностями. Гаряче і холодне насправді просто градації того самого явища – температури. Коли ви висловлюєте себе та свої бажання, ви відчуваєте радість. Коли ви цього не робите, ви відчуваєте смуток.

Слідуйте за своїми бажаннями.

Вже говорилося, що щастя ви відчуваєте тоді, коли все, що з вами трапляється, трапляється саме по собі, а не коли ви чекаєте, що з вами має статися те й те.

Врівноважте свої тіло, розум і душу. Без цієї рівноваги ви будете нещасливі. Приділіть певний час заняттям із цими трьома своїми аспектами. Що стосується тіла - доглядайте його, розважайтеся завдяки йому, насолоджуйтесь ним, користуйтеся ним, розвивайте його вправами, живіть ним, дозволяйте йому як слід відпочивати. Щодо розуму – постійно живіть його новими знаннями, вправляйте його, ретельно все обмірковуйте та давайте йому відпочити. Що стосується вашої душі - осягайте її, вправляйте її, медитуйте і намагайтеся доторкнутися до неї. І щодо всіх трьох аспектів вашого буття – прислухайтеся до них, уважно ставтеся до того, що вони вам говорять, і просто любіть їх.

Радість – ваша справжня природа. Ще одне ім'я вашої душі – радість. Душа = Радість = Свобода = Душа. Недолік радості – недостатність самовираження душі.

Захищайте та оберігайте навколишнє середовище, природу. Чи безпосередньо це близько від вас чи десь у світі – робіть те, що від вас залежить, і намагайтеся зробити ще більше. Здоров'я навколишнього середовища впливає на здоров'я вашого Я, яке впливає на здатність вашого Я відчувати радість. Краса і впорядкованість навколишнього середовища також впливають на вашу здатність відчувати радість. Радість та гармонія у всьому, що вас оточує, впливає на вашу власну радість та гармонію. Все взаємопов'язано.

Кохання, сміх, готовність ділитися, ентузіазм, оптимізм та легке ставлення до життя – все це робить людину щасливою. Зробіть вибір на користь всього цього – і ви будете щасливі. Просто вирішіть бути всім цим прямо зараз.

Знаходьте у всьому щось смішне. У всьому є частка гумору, навіть у найсерйозніших речах. Просто спробуйте. Спочатку це може бути складним - у всьому знаходити смішне, але незабаром, після того, як ви звикнете, це стане вашою другою природою. Це звільняє.

Щастя – не за якихось обставин чи подій. Будь-яка подія є те, що вона є, просто подія. Ви самі вибираєте, як переживати ту чи іншу подію – як щасливу чи як нещасливу.

Коли трапляється якась подія, вибирайте такий свій відгук на неї, який зробить вас щасливими.

Щастя приходить через творчість, а не через реагування.

Щастя в чесному спостереженні того, що всередині вас, і того, що зовні. Воно приходить із чесністю із самими собою та всіма іншими навколо. Щоправда у буквальному значенні звільняє.

Вибирайте бути щасливими. Ви не ваші обставини. Це найсильніша з ілюзій. Ваші обставини – це ви, це істинно. Намагайтеся це зрозуміти. Коли ви змінюєте себе, ви змінюєте свої обставини.

Вибирайте подобатися собі, любити себе. Кілька разів вигукніть: «Я люблю себе!» - І зробіть це з усією впевненістю. Просто ухваліть рішення, прийміть прямо зараз. Не ускладнюйте. Це дуже простий вибір. А якщо ви знаходите в собі щось таке, що вам не подобається? Полюбіть і це, а потім зміните. Зрозумійте, ви ніколи не позбавитеся того, чому чините опір. Якщо хтось попросить вас не думати про червоне, ви виявите, що тільки про нього й думаєте. Що б не було те, що вам у собі не подобається, перестаньте цьому чинити опір. Краще прийміть це, піднесіть до світла, полюбіть і подивіться на це спокійно та відсторонено. Посміхніться цьому, потоваришуйте з ним. Тоді воно відкриє вам свої секрети і дасть вам спокій. Тільки ви повинні цілком усвідомлено вирішити любити себе повністю, завжди.

Це означає, що ви починаєте уважно ставитися до всіх думок, які у вас про себе з'являються. Коли б ви не подумали про себе щось негативне, одразу це припиніть і думайте про себе позитивно. Будьте розбірливі щодо своїх думок. Найчастіше ви стаєте саме тим, що думаєте про себе. Якщо ваші думки сповнені нелюбові, вас перестають любити інші. І ви самі не зможете себе любити, і в інших це не вийде. Все дуже просто. Вибирайте ретельно, бо у ваших силах знайти все, якщо ваш вибір гранично зрозумілий, незмінний і підкріплений вашою впевненістю. Якщо ви завжди думаєте, що ви негарні, небажані, не здатні на те чи інше, так воно і буде. Всесвіт піде на все, щоб усі ваші наполегливі думки стали реальністю. І тоді умови для втілення ваших думок у реальність з'являться самі собою. Змініть свій розум – змініть свій світ. Вибирайте ретельно та обачно.

Живіть у Тут-і-Зараз. Як порадив Гаррі Поттеру його наставник, Альбус Дамблдор, у книзі «Гаррі Поттер і філософський камінь»: «Не діло – йти у свої мрії та забувати жити». Гаррі знайшов чарівне дзеркало, яке, за словами Дамблдора, відображало всі «найглибші й найпалкіші бажання людських сердець… але не знання чи істину». Дамблдор застеріг Гаррі проти його використання, оскільки, хоча, можливо, це дуже приємно і здорово проводити цілі дні в мріях про виконання бажань, це не життя. Жити - це означає дозволити життю виражати себе і в самовираженні знаходити радість. Мріяти непогано, але жити ви повинні в Тут-і-Зараз, тому що єдине місце, в якому ви можете прожити своє життя, —це Тут-і-Зараз. Дамблдор також пояснив Гаррі, що найщасливіша людина – це той, хто дивиться в це чарівне дзеркало і бачить тільки себе – таким, як він є в тут-і-зараз.

Є старий вислів: «Коли ви смієтеся, весь світ сміється разом з вами, але коли ви плачете, ви плачете одні». Перестаньте плакати та починайте сміятися.

Нехай усе буде просто.

Живіть з ентузіазмом, живіть пристрасно. Як? Просто вирішіть, що так буде. Просто зробіть це.

Змініть своє мислення. Почніть розуміти, наскільки насправді хороші всі речі, і ви будете всьому радіти. Дивіться на світ і ви ніколи не побачите темряву. Змініть своє мислення; змініть своє уявлення про все. Ви можете дивитися на одну і ту ж річ і бачити щасливу картину замість сумної. У всьому бачте гарне. Бачте магію. Саме цим і займаються усі щасливі люди.

Радість це те, що трапляється з нами, коли ми усвідомлюємо, як насправді все чудово влаштовано.

Меріан Вільямсон

Присвятіть свій час розвитку стосунків із людьми. Щасливі люди – і це можна спостерігати – підтримують здорові та щасливі стосунки зі своєю родиною та з друзями. Кохання – велика сила. Будьте дружелюбними, проявляйте безумовне кохання – і ви будете купувати друзів, у вас буде багато фантастичних стосунків. Знаючи це, ви повинні завжди пам'ятати: щоб бути щасливим вам не потрібен ніхто ззовні. Не стаєте людиною, щастя якої залежить від інших, це залежність, такі відносини фальшиві. Не кажучи вже про те, що невиправданий тиск, який ви чините на інших, зрештою зробить вас лише нещасними.

Любіть себе, визнайте, що ваша любов до інших має бути безумовною та безкорисливою. І будьте доброзичливими. І завжди переконуйтеся в тому, що ваш вибір вільний, будь-які стосунки, в яких ви позбавляєтеся свободи вибору, зроблять вас нещасними. На щастя ведуть рівні, чесні, вільні і всіх рівнях сповнені любові відносини. Ви нікому нічого не винні, ні за яких обставин, ні з однієї причини. Все, що ви робите для інших, ви робите в дарунок. Так само вірне і протилежне. Як тільки ви досить глибоко це зрозумієте, ви зрозумієте і безумовну любов, любов, яка нічого не вимагає від інших, любов, яка не намагається нічого нав'язати нікому.

У безумовній любові все, що існує, – це дари, які радісно дають і радісно приймають. У безумовному коханні все природно.

Радість знаходять у коханні. Що таке кохання? Кохання – це не зобов'язання; це свобода. Визволитель, а не поневолювач. Це вільне самовираження, а не обмежувач. У присутності істинного кохання всі речі виглядають такими, як вони є, досконалими.

Наповнюйте чаші один одного, але не пийте з однієї чаші.

Каліл Джебран

Ні секунди не думайте про те, які ви нещасні чи якими нещасними вас робить те чи це. Пам'ятайте, ви стаєте тим, про що думаєте найчастіше.

Чим менше ви судите інших, тим щасливішим стаєте. Чим більше ви прощаєте, тим щасливішим стаєте.

Дорожіть своєю свободою, живіть нею і дозволяйте іншим чинити так само. Практикуйте безумовну любов до себе та інших. Свобода та любов – це і є секрет щастя. Не відмовляйте у свободі ні собі, ні іншим. Справжня і безумовна свобода і щира і безумовна любов – це полум'я, яке живить вашу творчість, довіру, розвиток і самовираження вашого духу, що і приносить вам радість. Важливо розуміти природу безумовної любові та свободи. Любов і свобода, коли вони обумовлені, йдуть проти єдиного постійного у Всесвіті – проти змін. Що секунди все змінюється. Зміна – це розвиток. Зумовлена любов чинить опір змінам; це любов до свого уявлення про людину, а не до людини. Це кохання відомих моментів вашого минулого, а не невідомих моментів, які несе вам ваше майбутнє. Вона сповнена страху, що умови, які задовольняли вас, одного разу виконані не будуть. Цей страх приваблює у ваше життя те, чого ви боїтеся. І це у наші дні можна спостерігати скрізь, у всьому світі.

І останнє, але не менш важливе – обумовлене кохання та обумовлене свобода позбавляють вас можливості вибирати, почуватися щасливими незалежно від того, що відбувається. Щастя – це вибір. Люди, які це розуміють, здатні радісно приймати будь-яку ситуацію, де вони виявляються. Обумовленість робить це практично неможливим. Щоб бути щасливими, усвідомте і почніть практикувати безумовну любов і свободу. Почніть отримувати задоволення від спостереження того, як інші ростуть, вибираючи рости, а не коли ви їм це рекомендуєте. Почніть насолоджуватися моментами невідомості, які несе майбутнє, та перестаньте чіплятися за відомі моменти минулого. Почніть створювати замість реагувати.

Важливо не те, скільки ви робите, а те, скільки кохання ви вкладаєте в те, що робите і чим ділитеся. Спробуйте не судити інших. Якщо ви судите інших, ви не даруєте їм свою любов. Мати Тереза

Віддавайте. Віддавайте. Віддавайте. Давати ще один дуже дієвий ключ на щастя.

Без будь-яких умов давайте людині те, чого вона зараз потребує. Весь сенс у тому, щоб хоч щось зробити – не важливо, наскільки незначне, і показати, що ви дбаєте про людину та свої дії, і віддаючи їй свій час.

Мати Тереза

Ви даєте лише трохи, коли даєте зі свого майна. Справжній дар – це коли ви віддаєте себе. Каліл Джебран

Один із найкращих способів стати багатим і щасливим – щодня займатися медитацією. Медитація дозволить вам торкнутися свого вищого «Я», і тоді всі ці знання будуть засвоєні, стануть вами, житимуть у кожній клітинці вашого тіла. Вони перестануть бути голою теорією – вони стануть вами. Вам більше не доведеться змушувати себе пам'ятати їх та практикувати – вони стануть вами. Почніть медитувати - і одного чудового дня, дуже скоро, це з вами відбудеться. Для ваших цілей вам найбільше підійде медитація віпасану (практика усвідомленості та проникнення у свою справжню сутність).

Діліться своєю радістю. Робіть інших щасливими. І це повернеться до вас, семиразово помножене.

Якщо ви хочете, щоб інші бачили щось у вас і визнали, намагайтеся побачити та визнати це в інших.

Щодня робіть людям компліменти. Завжди намагайтеся знайти щось, за що людину можна похвалити. Робіть це від щирого серця.

Подумайте ось про що. У Найвищій Реальності немає ні правильного, ні неправильного, немає ні «повинен», ні «не винен». Там немає ні випадковостей, ні збігів, ні везіння, ні невдачі: всі події - бездоганний наслідок вселенських законів, що діють на все і безперечно, без винятку. Тільки відповідність нашому вибору і переслідуваним нами цілям робить усі події правильними чи неправильними, добрими чи поганими. Наприклад, вбивство – досконалий підсумок дії Всесвітнього Закону причини та наслідки, і, таким чином, у ньому самому по собі нічого неправильного немає. Але якщо наше суспільство прагне миру, щастя та спільного благополуччя, у цьому випадку вбивство – неправильне. Саме наш вибір робить усі речі правильними чи неправильними. Але самі по собі і за відсутності нашого вибору, всі речі – лише цілком закономірні наслідки дії вселенських законів.

Також подумайте про таке. Зміни – єдине, що є. Вони включають все, незалежно від того, вважає це наше суспільство прийнятним чи ні. Навіть ті види поведінки, які здаються нам у наш час цілком нормальними, колись у минулому були неприйнятними і колись знову такими будуть. І навпаки. Також те, що прийнятно тут у нас, може бути неприйнятним десь або в інший час, або в іншому місці. Розгляньте це явище в його глобальному, расовому та економічному аспектах, з позицій різного віку та статі. Потім спитайте себе, чому так відбувається.

Ще подумайте ось про що. Ви будете щасливі, зростатимете і будете вільні рівно настільки, наскільки ви дотримуєтеся ваших власних виборів і рішень, а не виконуєте нав'язані вам чужі рішення і не дотримуєтеся виборів, які були зроблені за вас кимось іншим.

Що означає «повинен»? Що означає «можу»? Чому? Хто ви? Навіщо? Чому? Подумайте про все це. Подумайте про все це відсторонено. Спостерігайте без упередження. У відповідях на ці запитання ви знайдете звільнення, силу, любов та щастя. Чим частіше ви самі вирішуєте, як сприймати ті чи інші події вашого життя, виходячи з власного розуміння істини, а не з того, що вам розповіли про неї інші, тим щасливішим ви будете.

Навчитися любити можна, тільки полюбивши. Просто зробіть це. Це нескладно, якщо ви самі все не ускладнюєте. Тож не ускладнюйте.

Щоб почати бути щасливими, вам не потрібно чекати жодної секунди. Хіба це не чудово! Ви можете зробити цей вибір прямо тут і зараз. Вам не потрібно нічого ззовні, щоб бути щасливими і рясними, - все для цього вже є всередині вас. Зовнішнє просто реагує, дозволяючи вам фізично переживати ваші внутрішні стани.

Істина в тому, що щасливі стають ще щасливішими, бо знають, як бути щасливими, а нещасні стають ще більш нещасними, тому що вся їхня енергія йде на те, щоб мати свої власні нещастя.

Сьюзан Пейдж

Не забувайте про небезпеку потреби. Ніколи не потребуйте щастя або чогось ще. Стан потреби - це перманентний стан постійного неймення і підтвердження відсутності. Замість того, щоб потребувати, відсторонено бажайте і маєте намір.

Чим більше кохання ви віддаєте, тим більше кохання отримуєте натомість.

Ваша радість – це ваша печаль, що відкрилася… Коли ви відчуваєте радість, загляньте глибше у своє серце – і ви побачите, що вашій радості передається тільки те, що вже є у вашому сумі. Коли ви в печалі, ще раз загляньте в своє серце – і ви побачите, що насправді ви оплакуєте те, що колись приносило вам радість.

Каліл Джебран

Я є багатством. Я є достаток. Я є радість

Не скаржтеся. Ні собі, нікому іншому. У скаргах немає нічого хорошого – скаржачись, ви лише підкреслюєте негативізм і тим самим викликаєте ще більше негативного.

Усміхайтеся. Просто посміхайтеся. Спробуйте це зробить вас щасливими. Посміхайтеся, адже ви знаєте, як влаштоване життя, бо ви знаєте Велику Таємницю.

Справжня радість приходить зсередини, з вашого Буття. Задоволення та біль – ззовні, від зовнішніх по відношенню до вас речей. Радість ніколи не перестає бути радістю. Це є природа духу, природа буття. На неї не впливає ніщо ззовні. Як тільки ви потрапляєте в Зараз, залишаючись усвідомленими і стикаючись зі своїм «Я», радість проникає у вас і не залишає вас уже ніколи. Вона і так була присутня і присутня завжди, просто ви були сліпі до неї, відмовляючись перебувати в «Тут-і-Зараз» – перебувати повністю. Радість у Зараз – вічний стан вашого буття. Вона не у минулому чи майбутньому, адже ці «часи» не існують інакше, окрім як у нас в голові.

Задоволення та біль, з іншого боку, належать тому, що зовні. Вони також доповнюють одне одного. Те ж саме, що приносить вам задоволення, завдає і біль. Коли щось зовнішнє, що приносить вам задоволення, відсутнє, це завдає біль – біль відсутності. Одні й ті речі приносять вам і задоволення, і біль. Коли зникає те, що завдає вам болю, ви відчуваєте насолоду. Одні й ті речі дають вам і те, й інше. Все це зовнішні речі, і саме тому багато хто так часто почувається незадоволеним. Однак як тільки ви стикаєтеся зі своїм «Я» і починаєте жити в Зараз, з'являється радість, а вона ніколи не перетворюється на біль. З цього моменту все приносить вам радість; навіть найболючіші речі перестають доставляти вам страждання і все в житті починає викликати у вас захоплення. Радість – це Буття, це Є, це Зараз. З цього моменту ви будете щасливі всім буттям, перестанете чинити опір теперішньому моменту і почнете ефективно створювати наступні нові моменти відповідно до свого справжнього вибору.

Опір тому, що Є безплідний і марний. Опір Зараз – болісний. Чого ви хочете досягти, чинячи опір тому, що Є? Ви не можете його переробити або скасувати. То навіщо починати? Але коли ви торкнетеся вашого «Я» і зазнаєте радості, вам не потрібні будуть ніякі інтелектуальні докази і докази того, що Зараз опиратися не варто. Ви просто природним чином полюбите все, що існує.

Чому ті самі речі приносять вам і задоволення, і біль? Тому, що ваш розум живе не зараз. Наприклад, якщо вам подобається якась річ – це приносить вам задоволення; коли ви маєте цю річ, ви цим насолоджуєтеся (якщо тільки не боїтеся її втратити). Якщо цієї речі у вас немає і ви дозволяєте своєму розуму покинути Зараз, вирушити в минуле чи майбутнє і думаєте про неї, тоді у вас і починаються всі «проблеми». Ви губитеся в таких думках, як: «Я почував себе так добре, коли ця річ у мене була, і я так хочу знову її мати. Я чекаю не дочекаюсь, коли вона в мене знову з'явиться. Мене дуже засмучує, що в мене її немає зараз». Коли ви подібним чином думаєте, ви зовсім втрачаєте радість, що існує Зараз, в тому,що Є. І це перебуває тільки у вашому розумі «провалля» між Зараз, Є-ністю, і майбутнім стає причиною болю, занепокоєння та незадоволеності.

Радість – у теперішньому, зараз. Вона присутня у ньому завжди, але ви обираєте її не помічати. Коли ви не розумієте, коли розум зупинено, ви – Буття, ви – тепер, ви перебуваєте в гармонії з усім іншим, що існує сьогодні. У цьому стані ви – у найкращій позиції, що дозволяє вам радіти Зараз і найефективніше створювати наступні Зараз — без тривог, занепокоєнь і всього негативного. Ваш розум – інструмент, і ви повинні налаштувати його, щоб створювати намір наступного Зараз. Ваші розумові процеси, процеси мислення повинні стати дуже швидкими і відстороненими і займати не більше кількох секунд - тоді, в ті миті, коли ваш розум вами затребуваний. Якщо ви користуєтеся розумом, щоб постійно прокручувати в голові думки про минуле і майбутнє, все, що вам залишається, жити в минулому, турбуватися про майбутнє і позбавляти себе радості. У будь-якому випадку це не метод створення майбутнього. Всі проблеми існують лише у вашому розумі; вони не можуть існувати Зараз. В даний час у вас завжди все виходить. В даний час ви просто не можете зазнати невдачі. Не через дві секунди з моменту і не через п'ять годин з моменту, але прямо зараз. Всі проблеми існують у вашому розумі, а не зараз; вони виникають, коли ви неправильно користуєтесь своїм розумом.

За всіх інших умов, що залишаються незмінними, людина і суспільство знаходять багатство і щастя рівно настільки, наскільки вони безумовно люблять, приносять один одному радість і живуть у тепер.

Пам'ятайте, життя – це свято; а радість – якість свята. Радість – це самовираження духу способами, які приносять йому найбільше задоволення і відповідають його бажанням. Висловлюйте свій дух та дозволяйте робити це іншим!


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

33%, 1 голос

33%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

33%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
3

Коментарі

114.02.24, 13:37

Впевнена, що від кожної людини залежить її вибір по життю.

    216.02.24, 19:28Відповідь на 1 від Hagal

    Впевнена, що від кожної людини залежить її вибір по життю.Так і є