Тётя Роза Анакойхер + Наша Канада + другие (твиты)

Тётя Роза Анакойер

 

Когда смотришь ролики с Путиным без звука, начинает казаться, что он неадекватный. А когда включаешь звук, понимаешь, что это тебе не казалось.

 

Некоторые в недоумении, зачем России кооперация с Северной Кореей? А ведь ответ на поверхности. Научить есть траву могут только люди, которые это уже делать умеют!

 

Россия — первая страна в мире, пытавшаяся осуществить стратегическое наступление колонной автозаков.

 

Вместо объявленной демилитаризации Украины Россия проводит её активную милитаризацию, передавая ей свою технику в ходе боёв при отступлении. Говорят, что её объёмы уже превысили суммарные поставки вооружений Украине из стран НАТО.

 

«НАТО активизирует предоставление Украине современных систем ПВО.» На двадцать третий день бомбёжек и артобстрелов. Лучше поздно, чем никогда.

 

Отличие Путина от Гитлера состоит в том, что второй пытался навязать миру "новый порядок", а первый хочет навязать "новый беспорядок"! Чем кончил усатый фюрер мы уже знаем. Надеемся, что также закончит и плешивый. Ведь не напрасно они всё грозятся повторить.

 

По-моему упрёки, что Путин авторитарный правитель, несправедливы. По крайней мере все последние годы он правил страной вместе с Альцгеймером, Паркинсоном и Деменцией.

 

Помесь тюремной зоны и идеологического лепрозория. Вот что такое сегодня путинская Россия.

 

Есть, оказывается, подозрение, что Путин страдает мозговым расстройством. Подозрение, блядь! А Шойгу и Лавров тоже страдают мозговым расстройством? А 100 миллионов россиян, поддерживающих войну, тоже страдают мозговым расстройством?

 

Наша Канада

Россияне, знаете ли вы, что после окончания войны в Украине, Россию ждут 43 миллиона исков от украинских граждан по обвинению в геноциде? И компенсации по этим искам, не имеющим срока давности, будете всю жизнь выплачивать вы, ваши дети, внуки и правнуки. Скажите спасибо Путину!

 

Война России с Украиной будет до победного конца: победа достанется Украине, а России придет конец.

 

Макет космического межпланетного корабля из говна и палок уже создан. Сейчас российские умельцы собирают палки и говно для работы над макетом Марса.

 

Россияне! У кого-то из вас есть реальный шанс стать знаменитей, чем Гагарин, сделать так, чтобы все человечество на планете произносило ваше имя с восхищением. А для этого всего-навсего надо умертвить одну безумную кремлевскую крысу. Попробуйте! Это проще, чем полететь в космос.

 

Роковая ошибка Путина: послать рабов освобождать свободных.

 

У архитектора Путина Ланфранко Чирилло прошли обыски на его четырех виллах в Италии. Его подозревают в неуплате налогов. Изъят вертолет за 2 миллиона евро, картины Пикассо, Сезанна, Кандинского, Шагала и других. Путин, видимо, платил ему из фондов Эрмитажа.

 

Не важно, с чем Путин взял Россию - главное, чтобы он оставил Россию без себя.

 

Проблема кремлевского крысеныша даже не в его росте, главная проблема, что он - завистливая бездарность и недоучка, жалкий ублюдочный импотент, желающий казаться суперменом, чмо из подворотни, быдло по происхождению и мразь по воспитанию.

 

Знаете, почему во Второй мировой войне были Украинские фронты и Белорусские фронты, а Русского фронта не было? Потому, что русские принимали участие в войне только на стороне Гитлера.

 

В 1919 году в США 249 придурков поддерживающих Ленина, были собраны на один корабль и депортированы в Россию. Сегодня придурки, которые на Западе выходят с флагами фашистской федерации и поддерживают Кремль - должны быть собраны и отправлены к Путину.

 

Россия - это страна, которая ничего, кроме беды, миру не несет. Даже если уничтожить сегодняшнего фюрера, завтра они вырастят нового. Этой стране требуется длительное и тщательное промывание мозгов.

 

Есть совершенно точная информация о том, что 22 года назад США разработали и успешно распылили над всей территорией России химическое и бактериологическое оружие, превращающее большинство населения страны в дегенератов.

 

Вал Мишель

Гаага готова предоставить Путину и всей верхушке российской власти пожизненное убежище с охраной, трехразовым питанием и регулярными прогулками на свежем воздухе.

 

Гарри Каспаров

“У Украины много мужества, но мало оружия. У НАТО много оружия, но мало мужества”.









Воно нам NATO - 2



Воно нам NATO - 2

Володимир Омелян

Путін ще може пересувати неіснуючі дивізії на карті уральського бункеру, але реальність невблаганна – він програв і відкинув Росію назад, у 1917 рік.

Якщо ми думаємо, що війна майже завершилася, мушу розчарувати, вона лише починається.

Окрім розгрому московських військ невирішеним залишається питання Китаю. Пекін думав випробувати міць НАТО і ЄС Росією, а виявилося, що зараз випробовують вже сам Китай: чи він, спостерігаючи за падінням РФ, прийме безумовно правила гри Pax Americana, чи ризикне і піде ва-банк силовим шляхом.

Саме тому НАТО не вступає в гру офіційно на українському полі битви, тонко підставляючись Пекіну: допоможи своєму токсичному союзнику-масовому вбивці і станеш таким самим.

Путін, безумовно, дуже хотів би зійтися в двобої з американською армією і живе планами поглинання Балтики, останньої Північної війни. Але забуває про «доблесний» похід відбірних вагнерівців до нафтових вишок у Сирії, коли армія США їх спалила за лічені хвилини. Як зараз горять російські танки, економіка і майбутнє 1/9 суходолу.

Нам не треба скаржитися на НАТО. Ні, безумовно, якщо дуже хочеться, то можна, звісно.

Але якби не НАТО, то:

  • Невідомо, чи не було би зараз те саме на західному кордоні України, що коїться на півночі, півдні, сході. Хто думає, що це неможливо, варто відкрити історію України, саме так ми втрачали державність під ударами з усіх сторін.
  • Запаси зброї і боєприпасів у нас би закінчилися дуже швидко. З голими руками можна вийти проти танків і літаків, але відстояти державу може лише власна Армія. Путін, до речі, знав про наші проблеми і теж на це робив ставку. Чому так сталося – це окрема довга розмова.
  • Економіка України не витримала би шаленого тиску війни. Вищі за Росію кредитні рейтинги, стабільна фінансова система, публічні закупівлі і соціальні виплати – це не лише тому, що ми такі круті, розумні і багаті, але ще й тому, що нам зараз допомагають. Чи, вірніше, насамперед!

Я, до речі, вірю, що за час каденцій Зеленського і Байдена Україна може стати членом НАТО і ЄС. Бо хто ж відмовить найвеличнішому лідеру сучасності?

А альтернативи цьому немає.

НАТО і ЄС можуть бути недосконалі, цинічні і прагматичні, але все інше ми вже спробували – в альтернативних варіантах ми вмираємо.

І окреме дякую владі за анонс грандіозної реформи податків. Це, мабуть, найбільша моя радість останніх 20 днів, після блискучих перемог ЗСУ і творення в вогні модерної української нації.

Ми ще до кінця не усвідомлюємо, що значить спрощена податкова система, 2% з обороту без всіляких інших поборів, добровільна сплата податків для самозайнятих, відсутність перевірок.

Це – запорука стрімкого економічного росту, після перемоги.

Як казав мені покійний Бендукідзе:

«Ви ще просто не досягли дна, тому думаєте, що можете нічого не робити. Зрозумійте, Росія обов’язково нападе, і тоді переможете або Ви, або Вас».

Дна ми досягли. Як оптиміст, я вважаю, що ми від нього відштовхнулися і стрімко йдемо до повітря і світла, залишивши російські гирі під водою. І у нас все точно вийде! Бо ми – переможці і вижили впродовж тисячоліть, а всі окупанти і імперії, що нас поневолювали, зникли.

Єдине, що ми маємо твердо пам’ятати:
Добрий росіянин – мертвий росіянин!
Кремль має бути знищений!
Наші союзники – на Заході!
І вірити, підтримувати і любити ЗСУ!

Україна – це ми! 







День двадцять третій...











Владимир Завгородний

Утро!
С вами внеплановый и импровизированный орк, потому что я всё равно не уверен, какой сейчас день недели, зато я тут заглянул в новости и вдруг обнаружил, что у меня есть силы и вдохновение их комментировать.
СМИ сообщают, что белорусских военных заставляют отмывать российские танки от останков. Это, конечно, сильно поднимет боевой дух белорусских военных.
Генштаб сообщает, что РФ набрала тысячу сирийских наёмников. Это, значит, примерно на 36-48 часов по нынешним скоростям. Смотря по обстановке.
Посмотрев на это, Ливан первым из арабских стран поддержал Украину. На всякий случай.
Владимира Зеленского и народ Украины выдвинули на Нобелевскую премию мира. Там, кажись, премия денежная тоже есть. Было бы смешно её честно поделить. На всех. Хоть по 10 центов, но на всех, на карту Є-підтримка. Ну просто потому что fuck you that’s why. Потому что это было бы забавно.
С министром обороны Британии связался мошенник, который выдавал себя за премьер-министра Украины. Есть подозрение, что это был Николай Азаров, но это не точно.
Министр аграрной политики сообщил, что запасов продовольствия хватит на годы, а если точно, то: пшеницы — на два года, кукурузы — на полтора, подсолнечного масла — на пять лет. Тут я, конечно, напрягся сразу, потому что ну вы понимаете почему. Но с другой стороны, у нас ведь даже Зеленский теперь уже не тот, что 23-го февраля. Вдруг и правительство перестало врать сто процентов времени.
Ещё одна страна призвала закрыть небо над Украиной, и это Латвия, которая присоединилась в этом призыве к Литве и Эстонии. Ну что сказать. Они всегда были нашими братанами. Не потому, что мы до...ера друг другу нравимся, а потому, что у нас сосед е...анутый. Russia: connecting people.
Макрон призвал Европу готовиться к войне, и сказал: «Наши силы – единственная полноценная армия на европейском континенте». Я только не понял, «наши» — это у него какие? Французские? Тут у меня есть целый ряд злых шуток, конечно. Особенно если прочитать новость дальше, где глава комитета по обороне сообщает, что боеприпасов у Франции хватит на три-четыре дня полномасштабных боевых действий. Эммануэль, може всё-таки давай мы? А ты просто перестанешь мешать. Может и помогать тоже, для гарантии. Просто кивай.
В ОП рассказали о соглашении по итогам войны. Как нам сообщили, основной текст соглашения уже готов, продолжаются обсуждения первого абзаца. Украина настаивает, чтобы фраза звучала как «…и Московское княжество в пределах МКАД, с другой стороны», а Россия торгуется.
Канцлер Германии Олаф Шольц сказал, что НАТО не будет участвовать в войне с Россией. Канцлер всё ещё страдает опасными иллюзиями, что у НАТО будет выбор. Что Путин позвонит такой: «Херр Шольц, не желайт ли учайствовать в война? Найн? Штош, на найн и суда нет. Тогда мой военный коралбь идтийт на шванц, йа? Данке, очень данке».
Однако герр Шольц ошибается.
Более того, чем раньше он поймёт, что с точки зрения Путина НАТО **уже** участвует в войне с Россией, причём осуществляет подлую агрессию против России года так с 1991-го, по подсчётам Путина, тем лучше будет для герра Шольца и Германии и Европы в целом.
Россия отвергла решение суда ООН с требованием прекратить войну против Украины. Пресс-секретарь президента РФ Песков сообщил, что есть такое понятие, как «согласие сторон», а здесь согласия нет. Это как если бы в суде убийцу приговорили к тюремному заключению, а он такой: понимаете, я как бы не согласный совсем с вашим судом, с вашими законами, и вообще в целом не могу принять во внимание ваше решение.
Иными словами, Россия продолжает придерживаться линии поведения «а чё вы мне, чмошники, сделаете?» И здесь очень важно, конечно, как-то решить, а чё же вы сделаете — ну, хотя бы для себя решить, для начала.
В Британии объяснили неточность авиаударов РФ. «Они косорукие просто», объяснил представитель британской разведки.
















Воно нам NATO



Воно нам NATO

Віталій Гайдукевич

Зеленський і його оточення вирішили, що мають право озвучувати скепсис щодо НАТО. Нібито соціологія не говорить зворотне – українці хочуть до Альянсу. Нібито є якийсь остаточний вердикт, що Україну ніколи до Альянсу не візьмуть (хто сказав?), нібито НАТО щось було винне Україні, але обмануло чи не виправдало (де таке написано?). Весь жмут блогерів і медіамайданчиків Банкової одразу, як брехню по селу, поніс категоричне «нас нікуди не беруть». Панове, жодні лозунги про єдність не прикриють невігластво і глупство – вас може і не візьмуть, а у України шанси є. Правда, потрібно припинити маніпулювати.

В чому маніпуляції?

Ок, давайте по пунктах:

1. Альянс не виправдав сподівань українців.

Це брехня. Просто українцям не розповідають, ЯК ВЖЕ НАТО допомагає в обороні. Натомість українцям транслюють малореалістичні вимоги (о, так, ми хочемо, щоб вони були виконані, але є дуже багато але, щоб виконання було в найпрямолінійнішому значенні) і їх невиконання конвертують в… розчарування в Заході. Кому вигідно розчарування України в Заході? Правильно – Москві.

2. НАТО може, але не хоче – оло-ло, який поганий Альянс.

Це брехня. Суть маніпуляції – українцям не кажуть, що НАТО – це КОЛЕГІАЛЬНЕ товариство (!). Ухвалення всіх (!) рішень в Альянсі відбувається на засадах консенсусу (!). Кожна країна-член НАТО має право вето. Курва, навіть новачок невеличка Албанія має право вето! Тобто не можна сказати «НАТО не хоче», можна сказати – питання підтримують НЕ УСІ ЧЛЕНИ. Відчуваєте механізм маніпуляції? Постачати зброю нам і бачити в Альянсі не хоче, скажімо, Угорщина чи Німеччина\Франція, а винними роблять УСІ країни.

3. Нас в НАТО не чекають, бо вони бояться.

Це брехня. Суть маніпуляції – НАТО, це безпековий союз, який захищає СВОЇХ УЧАСНИКІВ. Тобто їх задача – не привести війну НА ЇХ територію. І якщо є ризик, що дії наблизять ту війну, вони будуть ті дії відтерміновувати до останнього. Для чого? Щоб підготуватися самим, ясна річ. Це не страх, це тверезий розрахунок.

4. НАТО нам не захист, ми будемо позаблоковими.

Це брехня. Україна 30 років була позаблоковою і нейтральною, і це нас не врятувало від агресії країни, котра є одним із гарантів нашої безпеки і цілісності, – Росії. НЕЙТРАЛЬНІСТЬ НЕ ЗАХИЩАЄ. НІКОГО. НІКОЛИ. Дивлячись на наші біди, до НАТО постукалися колись нейтральні Швеція і Фінляндія (!). Яких вам, блд, доказів бракує?!

5. Ми придумаємо новий оборонний союз, і він замінить нам НАТО.

Це брехня. Суть маніпуляції – будь-які інші оборонні ініціативи в форматі двох, трьох, чотирьох країн НЕ Є АЛЬТЕРНАТИВОЮ, бо ВОНИ МОЖУТЬ ІСНУВАТИ НА ДОДАЧУ ДО НАТО! Це цілком нормальна практика в світі. Коли США, Австралія, Британія і Японія вирішили, що треба посилитися в східних морях-океанах, вони утворили локальний оборонний альянс. І це ніяк не вплинуло на те, що США і Британія є членами НАТО. Більше того, таке регіональне союзництво сильно роздратувало іншого члена НАТО – Францію. Але ці окремі історії не ставлять під сумнів участь США, Британії, Франції в НАТО чи цілісність Альянсу. І коли нам намагаються впарити безпекову домовленість Україна-Польща-Британія як альтернативу НАТО, це є маніпуляція.

Що мала б говорити Банкова, замість верзти дурню про непотрібність Альянсу? Правду. Це дуже просто – не знаєш, що сказати, говори правду.

А правда проста як двері:

1. Світобудова знаходиться в глибокій кризі.

ООН в кризі. Один із учасників Радбезу використовує статут ООН, щоб творити зло і ховається за правом вето. Тобто кілер вбиває і прикривається законами – йому можна. І ніхто не може це змінити, бо доведеться міняти СВІТОВІ правила. ООН обросла бюрократами, умовностями, залаштунковостями, формальностями, процедурами. ООН втратила дієвість, гнучкість, авторитетність. Настільки, що не здатна різко відреагувати на агресію проти країни-засновниці ООН. Чи значить це, що слід вийти з ООН? Ні. Слід говорити про зміну правил, повернення до витоків, про докорінне перезавантаження Організації, бо інакше її чекає доля Ліги Націй.

2. НАТО також знаходиться в глибокій кризі.

Скільки разів США вимагали від партнерів у Європі, щоб ті виділяли на свою безпеку бодай 2% своєї скарбниці? Та регулярно! І що? І нічого – роками Європа вважала, що їй в западло витрачатися на військове – нехай Дядько Сем охороняє. Загугліть про проблеми Бундесверу щодо боєготовності, із якими Німеччина стикнулася нещодавно – прозрієте. Але чи значить це, що слід відмовитися від НАТО? Ні, не значить. Слід наполягати на перезавантаженні Альянсу, щоб він повернув собі свою першородну суть і роль. Чи в силах це зробити Україна? Ще б пак! Що для цього потрібно робити? Ну, не копилити губу, «нас не хочуть», а навпаки в голос говорити про проблеми Альянсу і пропонувати вирішення цих проблем. Зрештою, до товариства серйозних і дорослих беруть тих, хто робить сильну пропозицію, що є вигідною ТОВАРИСТВУ. Україна може і має таку пропозицію зробити.

3. ЄС в знаходиться в глибокій кризі.

Спільнота Старого Світу призабула, навіщо вона зібралася. Її розбестили російські гроші, корупція, прикуплені політики, журналісти, фонди, великий бізнес, який жив в реальності «просто бізнес». Європа надто вспокоїлася в постялтинському форматі, чогось повіривши, що так буде завжди. І коли проти Старого Світу задіяли технології гібридних воєн, з’ясувалося, що ЄС як огрядний, неповороткий, забюрократизований, лінивий боров, який забув про цінності та принципи заради корита. Але чи слід крутити носом і заявляти, що нам не потрібна європейська спільнота? Ні, навпаки. Ми готові стати тими, хто змінить стан речей, бо нам цінності дорожчі, ми за них воюємо зараз. Україна готова прийти в Старий Світ і стати серед лідерів Східної Європи. Україна готова стати і захистом Старого Світу від одвічно неспокійного сходу, така вже наша доля – нехай.

* * *

Відчуваєте різницю подачі між «усі бякі, ми на усіх образилися» і «ми розуміємо реальність, але ми готові долучатися до ваших спільнот і міняти реальність»?

Тому воно нам НАТО. І ЄС нам потрібен. І ООН потрібно змінювати. В світі після цієї війни багато що доведеться змінювати. Але це не скасовує СУТЬ – ці зміни почнуться з нашим приходом, і ми того прагнемо.




Новини лаптеноміки.









Новини лаптеноміки. 

Джон Доу Джонс


Міжнародний суд ООН ухвалив рішення, що Росія має негайно зупинити вторгнення в Україну.

Мордор нічого виконувати не буде, однак відтепер зможе скаржитися хіба що у «Спортлото».

Сенат США одностайно ухвалив резолюцію, яка засуджує Путіна як військового злочинця.

Нацисти теж не думали, що на них чекає Нюрнберг.

Члени ПАРЄ від Румунії, України, Франції, Естонії, Великої Британії, Грузії, Туреччини запропонували офіційно визнати російську окупацію Придністров’я. Рішення пропонує задекларувати, що Росія здійснила акт військової агресії проти Республіки Молдова та окупувала частину її території.

Абхазія, Осетія, Кенігсберг і Північні території – на черзі.

Японія позбавить РФ особливого статусу в торгівлі. Також із 18 березня набуде чинності ембарго на експорт 266 товарів, таких як напівпровідники, обладнання зв’язку і передові матеріали, а також 26 технологій, включаючи програми проектування машин для виробництва мікросхем. Буде суворо заборонено будь-який експорт до 49 російських організацій, пов’язаних із військовими, та дві білоруські організації, включаючи державні установи та виробників літаків та кораблів.

Через ситуацію в Україні Єлизавета II відкликала дозвіл на виставку колекції королівських мечів XVII століття у Музеях московського Кремля.

Вєлікая русская культура вслєд за русским корабльом.

Росія звернулася за допомогою до Північної Кореї, але за даними ЗМІ Кім Чен Ин відмовив і назвав Росію «надто божевільною».

Насправді це фейк. Але у Госдурі хочуть таки зняти з КНДР санкції. Бо ж Ин все одно виглядає притомнішим за хла.

Компанії, що йдуть з Росії, забезпечують роботою понад 200 000 осіб.

Не забезпечуЮТЬ, а забезпечуВАЛИ.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс повідомила про те, що під санкції вже потрапили понад тисячу осіб і компаній з Росії. Разом із США було запроваджено санкції проти 10 найбільших банків. ЄС санкціонувала три банки, але Британія наполягатиме на повному відключенні Росії від SWIFT.

І трохи дустом зверху присипати.

СОТ повідомила, що 14 членів організації повідомили про намір позбавити Росію режиму найбільшого сприяння (це дозволить їм підняти мита на всі російські товари) – Євросоюз, Британія, США, Канада, Японія, Південна Корея, Молдова, Норвегія, Ісландія, Австралія, Нова Зеландія, Чорногорія, Албанія, Північна Македонія.

А краще взагалі викинути Мордор із СОТ.

За два тижні з початку жорстких західних санкцій зростання цін у Росії перевищило 4%: з 5 по 11 березня вони зросли на 2,1%, тижнем раніше — на 2,2%. Найбільше дорожчають імпортні товари, зокрема побутова техніка. Цукор очолив зростання цін на продукти минулого тижня, додавши 12,8%. Сильніше за загальну інфляцію в 2,1% подорожчали ще дев’ять товарів: сухі молочні суміші для дитячого харчування +4,1%, сіль +3%, гречка та рис +2,7%, овочеві дитячі консерви +2,5%, борошно, пшоно, м’ясні дитячі консерви та вермішель +2,2%. Плодоовочева продукція в середньому +4,8%, у тому числі помідори +12,3%, банани +11,3%, морква +3,4%, капуста +2,8%, яблука +2,6%, цибуля. 2,3%. Телевізори +12,5%, пилососи +8,4%, легкові авто-іномарки +6,9%, смартфони +6,5%.

Будуть їсти бур’яни. Інформації щодо прогнозів на цьогорічний урожай бур’янів поки немає.

Fitch знизило до «CC» (дефолт «є ймовірним» у тій чи іншій формі) довгострокові рейтинги 31 російського банку, включаючи Газпромбанк, Ощадбанк, «Тінькофф банк», Альфа-банк.

Страждання мають бути тривалими.

Росія цього року не перераховувала внесок до Ради Європи (близько 4,2 млрд руб), ці гроші змушені будуть витратити на підтримку громадян та економіки.

І вже не буде. Нема більше Росії в Раді Європи.

S&P Dow Jones виключить з індексів облігації російських і білоруських емітентів.

Поступовий, але неминучий і принизливий дефолт.

Нідерланди заморозили «російські активи» на 6 млн євро.

Британія запровадила санкції проти нового глави Яндекса Худавердяна, журналістів Шейніна та Гаспаряна.

Влада Іспанії затримала яхту Lady Anastasia, яка належить російському олігарху Олександру Міхеєву.

Італійська фінґвардія заарештувала нерухомість російського бізнесмена Авена на Сардинії на 4 млн євро.

В Іспанії затримали мега-яхту гендиректора “Роснефті” Ігоря Сєчіна вартістю $600 млн.

У Литві заморожують рахунки і майно компаній, які пов’язані з російськими олігархами, під санкції вже потрапили 11 компаній і п’ять фізичних осіб – у литовських банках уже заморожено 3,224 млн євро та 1,368 млн доларів США.

Російські олігархи через санкції можуть втратити більше 100 млрд фунтів.

Швейцарія розширила санкції ще на понад 200 фізичних та юридичних осіб у зв’язку з серйозними порушеннями міжнародного права Росією в Україні. Санкційний список Швейцарії тепер повністю відповідає списку ЄС. На рахунках росіян у Швейцарії може перебувати від €145 до €194 млрд.

«Як із доларового мільярдера стати рубльовим мільйонером за два тижні». Редакція третя, доповнена, не остання.

Євросоюз заборонив угоди з компаніями з Росії з більш ніж 50% часток державної участі. До цих компаній належать промислова корпорація «Оборонпром», Об’єднана авіабудівна корпорація, «Уралвагонзавод», «Роснефть», «Транснефть», «Газпромнефть» та інші.

Скоро зброю ні з чого буде робити. Та й заправляти теж.

Японія запроваджує заборону на експорт нафтопереробного обладнання до Росії та Білорусі. Також вводиться заборона експорту нафтопереробного обладнання та супутніх технологій.

Відрами нафту черпайте, відрами.

Найбільший енергоконцерн Німеччини E.ON припинив закупівлю газу у російських компаній.

Компанія RWE, провідний виробник електроенергії та найбільший покупець російського газу в Німеччині, заявила, що не укладатиме нові угоди з російськими постачальниками і негайно припинить всі стосунки з компаніями РФ, які не мають стосунку до енергетики.

Британські акціонери французької нафтогазової компанії TotalEnergies закликали компанію піти з російських проєктів та розірвати всі зв’язки з окупантами.

Навіть високодуховний газ невдовзі ніхто не куплятиме.

Міжнародне енергетичне агентство оцінило нафтові втрати Росії через санкції у 3 млн барелів на добу, при тому що Росія експортує всього 7-8 млн барелів на добу.

Було – країна-бензоколонка, стало – пів бензоколонки. Поки що.

Німецький уряд запропонував організаціям та громадянам негайно видалити Антивірус Касперського, оскільки ця програма не є антивірусом та регулярно викачує дані користувачів на свої сервери у Москві.

Не минуло і 15 років, як дійшло, що ця програма шпигунська.

У Росії та Білорусі перестали працювати основні компанії, які видають сертифікати безпеки SSL та TLS для вебсайтів, а саме GeoTrust, Sectigo, DigiCert, Thawte, Rapid. Компанії більше не випускатимуть сертифікати для російських та білоруських сайтів та оновлювати існуючі. Тому вони автоматично стануть небезпечними для всіх користувачів, а браузери по всьому світу їх блокуватимуть. Фактично це означає смерть протоколу https на Росії.

Чебурнет. І теплі лампові комп’ютери. А, ні, бо ж лампові технології втрачені.

Аеропорт Шереметьєво тимчасово закрив ще один термінал – Е.

«Тимчасово». Ти бач які оптимісти

Британський авіасалон «Фарнборо» призупинив участь Росії.

Не хочуть бачити літаки, які бомблять житлові масиви, лікарні і школи.

Авіакомпанія Air Serbia під тиском громадської думки підтримала всесвітні санкції та скасувала рейси до Росії через її військові дії в Україні.

Це був останній авіаміст з Європи до мордору. Далі пішки.

Під нові санкції ЄС потрапили підприємства оборонно-промислового комплексу РФ, зокрема Рособоронекспорт, компанія «Роснєфть-Аеро», холдинг АТ «НВО «Високоточні комплекси», ПАТ «Курганмашзавод», холдинг «Вертольоти Росії», ПАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація», АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація», АТ «Зеленодольський завод імені О. М. Горького», АТ «Науково-виробнича корпорація Уралвагонзавод».

Виробництво знаряддя для вбивств має померти.

Співробітники «АвтоВАЗ» підуть у планову корпоративну відпустку на 20 днів з 4 по 24 квітня через «тривалу кризу в постачанні електронних компонентів».

Ще одні оптимісти. Ніби після 24 квітня постачання поновиться.

«Камазу» загрожує скорочення виробництва на рекордні 40 відсотків через нестачу імпортованих запчастин, 15 тис. співробітників перейдуть у режим простою через відсутність комплектуючих.

Менше «камазів» згорить в «военной операции».

Американська фармкомпанія Eli Lilly заявила про призупинення інвестицій, клінічних випробувань та ввезення деяких своїх ліків до РФ.

Швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG заявила про призупинення інвестицій та комерційної діяльності в Росії.

Лікуватися лопухами і зельонкою. І бальзамом «Звьоздочка».

FIDE переносить Всесвітню шахову олімпіаду 2022 року з Москви до Ченнаю, Індія.

Спортивний арбітражний суд у Лозанні відхилив апеляцію по дискваліфікацію росіян з турнірів УЄФА.

Російські та білоруські ЗМІ не допустили до чемпіонату світу з ковзання. Міжнародна спілка ковзанярів не пустила на велике змагання журналістів з фашистських країн.

На одному гектарі сидіти не хочуть. Навіть на ста гектарах.

ЄС запровадив обмеження на торгівлю із РФ залізом та сталлю. Санкції Євросоюзу торкнуться близько 40% експорту російської сталі до Європи, а сукупні збитки російських виробників становитимуть близько $9 млрд.

Мабуть, більше сталі залишиться для вітчизняного виробництва памперсів і прокладок. І цукру.

Біржа фрілансу «Fiverr» припиняє роботу в Росії.

Сервіс для корпоративної комунікації Slack почав обмежувати доступ для клієнтів із Росії.

В «чебурнеті» все це не потрібно.

Французька група Publicis Groupe, якій належать рекламні агентства Leo Burnett і Saatchi & Saatchi, зупиняють усі операції та інвестиції в Росії, повідомляє Adweek. Група також припиняє право власності своїх «дочок» у Росії – агенцій Starcom, Zenith та Leo Burnett.

Буде ще більше місця для реклами ботоксного хла.

Paramount зупиняє роботу в РФ і жертвує мільйон доларів на допомогу Україні.

Але замість завжди залишається Безруков.

Сім ресурсів, у тому числі сайти агенції ТАРС та «Першого каналу», будуть на рік заблоковані в Естонії.

Сподіваємося на подальше подовження терміну.

Берлінський кінофестиваль заявив про усунення російських відомств, делегацій та «осіб, які підтримують Кремль», від участі у зв’язку з ситуацією в Україні.

Поменшає роспропаганди.

Аукціонні доми Sotheby’s та Christie’s скасовують заплановані на червень торги російським мистецтвом через війну.

Великое русское исккуство идет вслед за великим русским кораблем.





Миф о "великой армии разбит".






Миф о великой армии разбит. Почему фиаско путина в Украине — это конец статуса рф как сверхдержавы.

Решившись на безумную полномасштабную войну с Украиной, российский диктатор владимир путин обнажил неприглядную реальность об армии своей страны: она далеко не так современна и мощна, как он долгие годы пытался представить миру.

Об этом в своей колонке пишет колумнист американской газеты WP Дэвид фон Дреле.

Бомбардировки, которыми россия терроризирует украинские города, могут выглядеть как проявление силы. Миллионы людей стали беженцами, а здания лежат в руинах. Однако спустя три недели после катастрофической ошибки владимира путина подлинная история состоит в слабости россии.

Отсутствие молниеносности в путинском блицкриге больше не кажется неудачей [первоначального] развертывания войск — но скорее похоже на дефицит военной мощи. российский лидер действительно просчитался, полагая, что правительство Владимира Зеленского будет спасаться бегством, позволив ему прибрать Киев к своим рукам. Но и пересмотренную тактику, которую сейчас использует Кремль, категорически нельзя назвать тактикой боевой силы 21-го века.

Первый день путинского безумия, 24 февраля, очень показателен в ретроспективе. россия начала свое вторжение, используя сценарий действия сверхдержав, написанный еще Соединенными Штатами и их союзниками во время войны в Персидском заливе 1991 года. Стянув внушительные наземные силы, россияне запустили ракеты точного наведения, чтобы вывести из строя радары, зенитные батареи и взлетно-посадочные полосы по всей Украине.

Цель таких точечных ударов — ослепить противника и «заземлить» его самолеты, предоставив атакующей силе контроль над небом. Затем авиация должна защищать танки и войска, уверенно продвигающиеся вперед.

Но у россии так и не получилось этого сделать, констатирует Джастин Бронк из Королевского объединенного института оборонных исследований (Royal United Services Institute) — одного из старейших и лучших в мире военных аналитических центров: «Шаг №1 не привел к шагу №2. россия не установила превосходство в воздухе. Ее танки и пехота немедленно увязли, дав время украинским бойцам поставить мины, укрепить позиции и спланировать засады», — говорит эксперт.

Бронк сразу обратил на внимание на этот фактор и рассказал о нем в своей публикации от 28 февраля, назвав ее Тайна пропавших российских ВВС (The Mysterious Case of the Missing Russian Air Force.). С тех пор аналитики наблюдают за ситуацией в небе, однако мало что изменилось. На момент, когда официальное московское информационное агентство ТАСС заявило о полном превосходстве россии в воздухе, можно было с уверенностью заключить, что этому уже никогда не бывать.

Размышляя над этой загадкой, Бронк привел такие данные: пилоты ввс россии проводят в воздухе около 100 часов в год. Это все, что может себе позволить третьеразрядная экономика. Сто часов в год в среднем составляют менее 20 минут полетов в день.

Бронк предпололжил, что российское руководство «может не решаться на крупномасштабные боевые операции, которые бы обнаружили пропасть между внешним восприятием [потенциала российской армии] и реальными возможностями». Вопреки огромным расходам на современные самолеты, российские генералы, похоже, предпочитают угрожающе держать их на взлетно-посадочных полосах, а не позволять [пилотам] проявить некомпетентность в боевых условиях.

Неспособность развить первоначальную демонстрацию современной [военной] мощи подчеркивает еще одну слабость россии: ее «высокоточные» боеприпасы, похоже, в дефиците. Управляемые с помощью лазерного наведения или GPS, «умные бомбы» все чаще становятся главным инструментом в войнах 21-го века. Вооруженные силы даже небольших западных государств укомплектованы ими достаточно хорошо. К примеру, в арсенале Великобритании на каждую обычную бомбу приходится примерно девять «умных», тогда как в российской армии соотношение обратное: девять обычных бомб на одну «умную», согласно оценке Майкла Кларка, оборонного эксперта из Эксетерского университета, для iNews.

Это может объяснить тактику недавних российских операций в Сирии. Как и в Украине, Путин приказал проводить неизбирательные массированные бомбардировки с использованием устаревшего оружия. Однако некоторые западные аналитики тогда предполагали, что путин умышленно прибег к этому, чтобы внести путаницу в вопрос о том, кто наносит урон — сама Сирия или россия.

Теперь путин забрасывает Украину обычными неуправляемыми бомбами, и никаких сомнений больше не осталось. Его первая серия залпов высокоточными боеприпасами, очевидна, была не более чем попыткой притворства. И она могла бы сработать, если бы президент Украины Владимир Зеленский не проявил такую стойкость. Теперь же выяснилось, что российская армия, похоже, застряла в 1970-х годах.

Это приводит к очередному проявлению слабости. Не имея достаточного количества высокоточных боеприпасов, россия должна полагаться на относительно низколетящие бомбардировщики и наземную артиллерию при штурмах украинских городов. Это неизбежно приводит к тому, что украинское сопротивление получает больше [доступных] целей, больше трупов российских солдат и летчиков — а значит и больше горя на их родине.

Неудивительно, что путин, как пишут, теперь молит о помощи китайского лидера Си Цзиньпина. Если бы его собственная военная машина обладала достаточной силой, мы бы уже это увидели, потому что даже заблудший московский диктатор осознает, что он ведет борьбу за свою жизнь. Есть опасения, что путин, отчаявшись, прибегнет к химическому оружию — самому неизбирательному из всех.

Ситуация для россии настолько очевидна, насколько может быть. путин выстроил свои силы, когда мир был относительно мирным местом — но результат оказался пустым, как пиньята [полая игрушка крупных размеров, изготовленная из папье-маше, обычно в Латинской Америке]. У путина нет шансов заполнить пробелы, зияющие в его силах, в то время как беспрецедентные экономические санкции перекрывают ему доступ к деньгам и технологиям.

Ядерный арсенал россии защитит ее от прямой военной агрессии (хотя никто и не думал угрожать атакой). Однако фиаско в Украине — это конец статуса россии как сверхдержавы. В своей одержимости путин разоблачил масштабы упадка своей нации — хотя никто его на это не провоцировал.









руZZкий сдавал в багаж...

Мария Солдатенко

РуZZкий сдавал в багаж:
Икею,
БигМаки,
КрымНаш.
Вводил он
Корзины,
Картонки,
И минскую собачонку.
Выдали раше на станции
По самые гланды квитанции:
Оставьте, уроды, багаж!
И Крым вот ни разу не ваш!
А ваше -
Корзины,
Картонки
И минская собачонка.
Мясо везут на перрон.
Кидают в открытый вагон.
Готово. Уложен багаж:
Татарин,
Бурят,
Саквояж,
В который не сложишь крымнаш,
Корзину,
Картонку
Иконку...
И минскую собачонку.
В сибирских просторах звонок:
Від нас не втечеш ти, щенок.
Хватились на станции Дно:
В Гааге-то место одно.
В испуге считают багаж:
Бурят,
Татарстан,
И крымнаш,
Придуманный ДНР
Картонка с клеймом ССР…
Вдруг видят: стоит у колес
От санкций взъерошенный пес.
Поймали его — и в багаж,
Туда, где не влазит крымнаш... -
В корзину,
В утиль,
И в картонку...
скорей бы нам сдать собачонку!
Приехали в город Житомир.
Носильщик пятнадцатый номер
Везет на тележке багаж:
Двухсотый -направо, крымваш.
Кричит собачонка в дорогу:
Вас Ленин придумал, ей богу!
На вас я найду здесь управу!
Носильщик: Героям слава!
Мораль: перед тем, как сдавать,
Начните вы псин прививать.









Є і гарні новини






Є і гарні новини

Сергій Місюра

Трохи поїздив, трохи походив по позиціях, трохи подзвонив. І в мене є що сказати, звичайно, позитивного .

Ми рвемо цю другу армію світу, з якої наші бійці вже навіть не сміються з цього приколу .

Усі бригади – дійсно бойові. На усіх напрямках. Особливо Північ, Київ та Миколаїв. Деякі з бригад уже сформували навіть додаткові БАТАЛЬЙОНИ з російської техніки, а людей вистачає навіть на другий ешелон та черга з людей під військкоматами.

Цікава історія від одного комбата.

“Я не знаю, як мокші хочуть з нами воювати, якщо вже навіть нас починає бісити, в доброму сенсі, діяльність нашого народу.

Нещодавно, повалили колону орків у лісі. Ще не встигла піхота сісти на машини, як вже Урали рембата летіли оглядати техніку, що вціліло. Але не пустив їх, щоб ми спочатку піхоту половили по лісах.

Через дві години рембат поїхав оглядати колону…

А там уже один чермет . Місцеві вже все зняли та опустошили баки. Ні одного акумулятора, частини ЗІПа чи автомата. Місцеві все забрали.

А через декілька днів розвідка знайшла колону, в якої були знищені водії першої і останньої машин. Картеччю . Тутешні мисливці самі знешкодили колону і залишили нам ціленькими решту машин. А тіла росіянців були розкидані по лісі. Значить, і сафарі гарне вийшло. Але вже автоматами, які в цих місцях точно ніхто не роздавав .
Ну як проти нас можна воювати, коли в нас народ таке творить без армії? “.

Головне – ми піджимаємо русликів до кордону на Півночі. Прорив на Харків чи Київ – нереально. Сьогодні знову з П’ятихаток хотіли зайти в Харків – знову вмерли та повтікали.

Миколаїв скоро забере Херсон. Головне, вчасно зупинити війська, бо Херсонська пропаде, а залишиться тільки Велико-Миколаївська .

І на кінець, спеціально заліз у воронку з-під Іскандера. Майже моїх два зрости та метрів 10 в діаметрі. Такий руській мір, що прийшов у цивільні міста та села. Але нічого, ми їм скоро ще більші ями викопаємо. Ями їхніми руками. Для них.

Слава Україні!