хочу сюди!
 

Татьяна

51 рік, терези, познайомиться з хлопцем у віці 50-58 років

Соцсети обсуждают обыски у Маруси Зверобой

"37-й год! Берия! Гитлер! Черные воронки! Гестапо!" Соцсети обсуждают обыски у Маруси Зверобой

Следственные действия дома у волонтера Маруси Зверобой вызвали активные дебаты среди пользователей соцсетей.

28 ноября сотрудники Государственного бюро расследований провели обыск у волонтера Маруси Зверобой (настоящее имя Елена Стамбул), которую вместе с народным депутатом от "Европейской солидарности" Софией Фединой подозревают в угрозе убийством президенту Украины. Волонтер сообщила, что время обысков правоохранители изъяли у нее оружие, телефон и блокнот. Зверобой отметила, что оружие было зарегистрированным, и назвала обыски политическим преследованием.



Viktor Taran

Доброго ранку, країно! У вас все добре? Виспались, кавулю з круасаном випили? Як варіант - ранкова пробіжка, а потім дієтичний салатик. Поки ви насолоджуєтесь ранком, Євгенія Закревська голодує 7й день. До Марусі Звіробій о 6й ранку ввірвалось ДБР з Альфою. Вчора антикорупційний суд виніс рішення про заставу Садовому. Тому поки вам здається, що в країні все добре, ми в турборежимі йдемо до диктатури та переслідування інакомислячих.
Отака вона 6та річниця початку Революції Гідності.

 

Valentyna Telychenko

Падаємо далі. Шостому дуже не сподобалися відвертості на відео від Федини і Звіробій, і ДБР розпочало кримінальне провадження щодо діячок. Суддя, який мусив прочитати фабулу і пересвідчитися в наявності ознак складу злочину в їхніх діях, скромно замружив очі і дозволив обшук у Звіробій. Це – порушення статті 18 Європейської конвенції, яка каже, що недопустимо використовувати кримінальний процес для цілей, інакших, ніж передбачені законом. Коли Луценка й Тимошенко взяли під варту – було точно таке саме порушення, по цих справах вже є рішення ЄСПЛ. Справа проти Порошенка - також дуже виразний приклад порушення статті 18. Справа Марченка. Справи Коломойського в судах різних юрисдикцій. Ще багато справ та офіційних заяв посадовців – все це вияви зловживань з боку влади і неспроможності України в захисті прав людини. Все це веде нашу державу до ізоляції від західного світу і до цілковитої підпорядкованості путіну.
Правоохоронну систему в Україні влада надто успішно продовжує знищувати. Судову – також. А нам жити в незахищеності і від сваволі різноманітних посадовців, і від злочинців без посад. Не питатиму чи стало жити краще. А спитаю: а чи зможемо вижити? Як довго будемо терпіти?
Ті, хто хотів би відчути різницю між справжніми та вигаданими ознаками складу злочину в двох різних історіях мають нагоду порівняти відео Федини і Звіробій з відео Рубана й Савченко. В останніх ще й купа зброї у прив’язці.

 

Анна Маляр

Погроза вбивством президенту - це злочин проти авторитету органів державної влади.
Хочу повідомити владі, що її авторитет підривають не Федина і Звіробій, а представники самої влади. Тобто, не там шукають загрозу.

Про юридичну площину цієї справи я написала у попередньому пості. Вважаю, що довести цей склад злочину у даній ситуації буде непросто, бо, як на моє оціночне судження, прямої загрози вбивством я не почула. Була образа, неприпустимий стиль спілкування, низький культурний рівень лексики - але це не злочин. Тому з нетерпінням чекаю на лінгвістичну експертизу та докази у цій справі - суто професійний інтерес.

Тепер про політичну площину, яка завжди є у кримінальних провадженнях проти чинних політиків.

Як ви думаєте, яку політичну роль відіграє це провадження:

1. Перша ластівка "посадок", саме це і малось на увазі під час передвиборчої кампанії.

2. Це провадження свідчить про успіхи реформ, всі корупціонери і сепаратисти сидять, можна витрачати час, державні гроші і сили правоохоронців на з'ясування реального змісту відео і психологічного стану Федини та Звіробій.

3. Цією справою нас відволікають від справжніх загроз.

4. Ця справа виконує роль балансу в інформаційному просторі. Тобто, демонструє, що не лише у монобільшості є депутати, які себе не контролюють.

5. Фігуранткам справи створюють політичну біографію.

6. Це сигнал всім нестриманим у висловлюваннях людях.

7. Ваш варіант.

Дописую ще 8й варіант
8. Ця справа відіграє роль провокації.

 

Тетяна Даниленко

Обшуки в помешканні жінки, яка різко висловилася про Володимира Зеленського - це однозначно вершина абсурду. Жоден з його попередників не вдавався до такої явної дріб‘язкової розправи, хоча кожен з них був не менш дріб‘язковим. Цілком можливо, ДБР та СБУ вирішили по-тупому вислужитися. Якщо це так, президент повинен відмежуватися від маразматичних дій слідчих органів і щонайменше їх засудити. Щоб просто продемонструвати свою адекватність.

 

Виталий Портников

Дистанцію, яку режим Януковича проходив за роки, режим Зеленського проходить за місяці. Мало хто з людей зі здоровим глуздом не помічає неадекватності влади - про це говорять навіть пристосуванці, які намагаються зробити кар'єри в управлінській плутанині. Конкуренція угруповань біля трону тепер є куди більш очевидною, тому що перемістилася з простору чуток у простір телеграм-каналів. І сам президент - не колишній "пахан", а колишній комік. Це, звичайно, добре, але колишній "пахан" був менеджером свого кримінального світу, а колишній комік - просто афішею, обличчям свого телевізійного проекту. Тому будуть і обшуки, і божевільні закони, і інші помилки, які стануть нашаровуватися одна на іншу - аж до фатальної.

Саме тому головне політичне питання для України - це зовсім не те, що станеться з країною за президента Зеленський, а те, що почнеться після нього.

 

Владимир Бондаренко

Обшук у Маруся Звіробій - процесуальне дно. Коротко про те, що зроблено через "інший отвір".

1. Обшук житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді повинен відбуватися в час, коли заподіюється найменша шкода звичайним заняттям особи, яка ними володіє, якщо тільки слідчий, прокурор не вважатиме, що виконання такої умови може істотно зашкодити меті обшуку.
Обшук о 6-45 із малолітньою дитиною у помешканні - це найменша шкода звичайним заняттям особи?

2. Незалежно від стадії обшуку слідчий, прокурор, інша службова особа, яка бере участь у проведенні обшуку, зобов’язані допустити на місце його проведення захисника чи адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннями статті 50 КПК. Слідчий, прокурор не має права заборонити учасникам обшуку користуватися правовою допомогою адвоката або представника. Слідчий, прокурор зобов’язаний допустити такого адвоката або представника до обшуку на будь-якому етапі його проведення.
Допуск 1 із 3-х адвокатів - це порушення права на захист.

3. Із огляду на вилучені речі, якщо взяти за аналогію рішення European Court Of Human Rights (ECHR) у справі «Багієва проти України» 28.04.2016 року, - проведений обшук становив втручання, яке не було пропорційним відповідній меті, відповідно, існує порушення статті 8 Конвенції.

 

Iryna Gerashchenko

О 6.30 ранку розпочалися обшуки в Маруся Звіробій. Скоро трійки почнуть ходити по квартирам опозиціонерів? Ми стрімко будуємо поліцейську державу. На страхах, залякуванні, арештах, конфіскаціях, тиску , під улюкання натовпу. Уклоністи обшукують і затримують резервістів і воїнів. Кінець епохи Гідності. Примітно мовчання і навіть одрбрямс наших міжнарожних партнерів. Вони мовчатимуть, тримаючи кулачки за ринок землі і « мир « ціною України. Потім, можливо, якесь занепокоєння з себе видушать.

 

Леся Литвинова

Доброе утро, страна.

Как тебе живется? Все хорошо? Все стабильно? Ничего не жмет? Ну и славно. К зимним праздникам, наверное, готовишься? Скоро ж елки, Рождество, Новее Годы всех мастей. Батареи опять-таки не везде включили. Да и других забот хватает.

Ты, наверное, не хочешь, что б тебя отвлекали по всякой ерунде неприятной. Но я рискну.

Семь дней голодает Евгения Закревская. После долгих лет борьбы за расследования по делам Майдана. Семь дней это не интересует никого, кроме ближайших соратников. Несколько человек рискнули присоединиться. http://www.theinsider.ua/…/razom-z-zakrevskoyu-goloduyut-…/… Дорогая страна, ты же помнишь Майдан? Странных людей, хотевших свободы для тебя и достоинства для всех нас?

Час назад ДБР начало обыск у Маруся Звіробій. Что там происходит - непонятно, потому что мобильный телефон изъяли в первуюочередь. https://www.facebook.com/marusyazvirobiy1/videos/2537543036294051/ Ты ж помнишь, страна, Марусю? А Марусиных медведей? Ты же помнишь, как восхищалась тем, как хрупкая девочка организовала полигон? Помнишь, как гордилась ее боевыми подвигами? Остального ты не могла знать. И видеть не могла. Какой ценой потом эта девочка платила за свой героизм. Как отказывало тело. В какие лохмотья была истрепана душа. Она почти ничего не показывала наружу.

Как тебе во всем этом? Нормально? Прости, если побеспокоила. Я же помню как нам с тобой было по дороге последние шесть лет. Мне не хочется думать, что это было иллюзией....

 

Антон Ходза

37 рік! Берія! Гітлор! Пол Пот! ВЧК! НКВС! ОГПУ! Чорні воронки! Гестапо! Ревтрибунал! Трійка! Ніколи ще в Україні за надуманими приводами не переслідували політичних опонентів, і от знову.

 

Mykhailo Tkach

Кажуть, вдома у Звіробій правоохоронці шукали 20% рейтингу Зеленського, які зникли за останні 3 місяці.

 

Пост Марусі Звіробій тут: http://blog.i.ua/user/11613084/2310146/



11

Коментарі

11.12.19, 17:21

"вони разом зробили це", зай..ні хуженєбудікі...

    21.12.19, 17:26

    світ оцінить потуги йолопів.

      31.12.19, 18:22

        41.12.19, 18:56

        Мелкий зеленый ХЙЛеныш и его шестерки - прошмандовки из ДБР вконец окуели! Да всю эту зеленую погань давно пора на фонарях развешивать! Алё, 3,14дорасы ДБРовские, вы где?

          51.12.19, 19:31Відповідь на 1 від Merovingian

          "вони разом зробили це", зай..ні хуженєбудікі...Мене цікавить, чи прораховують вони, що з ними зробить наступна влада?

            61.12.19, 19:32Відповідь на 2 від WalKing

            світ оцінить потуги йолопів.вже оцінив. Прикладом того є лісапет

              71.12.19, 19:33Відповідь на 3 від Голубка

              Нічого. Ми й це переживем. Все буде Україна!

                81.12.19, 19:34Відповідь на 4 від Андрій1961

                Мелкий зеленый ХЙЛеныш и его шестерки - прошмандовки из ДБР вконец окуели! Да всю эту зеленую погань давно пора на фонарях развешивать! Алё, 3,14дорасы ДБРовские, вы где?Где-где, в ....е!

                  91.12.19, 19:36Відповідь на 8 від БезЛица

                  Мелкий зеленый ХЙЛеныш и его шестерки - прошмандовки из ДБР вконец окуели! Да всю эту зеленую погань давно пора на фонарях развешивать! Алё, 3,14дорасы ДБРовские, вы где?Где-где, в ....е!Именно там им самое место!

                    101.12.19, 19:37Відповідь на 5 від БезЛица

                    "вони разом зробили це", зай..ні хуженєбудікі...Мене цікавить, чи прораховують вони, що з ними зробить наступна влада?дуже сумніваюсь, тому що там мозок працює від серії до серії в зомбоскрині, звідки голобородько віщує голосом грипозного щура)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна