Розпочато проведення ревізії у ХТЕІ

  • 04.06.20, 14:20

Розпочато проведення ревізії у Харківському торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Харківського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету.

 

Період, що підлягає контролю: з  01.04.2017 по 30.04.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 01.06.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – серпень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Графік прямих телефонних ліній у травні 2020

  • 02.06.20, 22:22



Пряма телефонна лінія, як спосіб взаємодії органів державного фінансового контролю з громадськістю.

 

Північно-східного офісу Держаудитслужби проводить прямі телефонні лінії з керівним складом Офісу та керівниками галузевих відділів Офісу згідно встановленого графіку.

 

Основними завданнями прямих телефонних лінії є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами під час триваючих заходів державного фінансового контролю;

3. Повідомлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності) посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

Всі громадяни та посадові особи підконтрольних установ мають можливість звернутися до посадової особи Північно-східного офісу Держаудитслужби для отримання відповідних роз’яснень та вирішення питань, що відносяться до його компетенції.

Результати аудиту Відділу освіти

  • 29.05.20, 21:30

Результати аудиту виконання бюджетних програм Відділом освіти Чугуївської районної державної адміністрації.


.

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби  завершено аудит виконання бюджетних програм Відділом освіти Чугуївської районної державної адміністрації (далі – Відділ освіти) за період з 01.10.2015 по 30.09.2019 року та ревізію окремих питань, проведену в період аудиту.

 

Результати аудиту засвідчили ряд проблемних питань у системі планування та використання бюджетних коштів, які створюють умови для неефективного витрачання коштів під час виконання бюджетних програм.

 

Зокрема, включення до штатних розписів закладів загальної середньої освіти району понаднормативної чисельності посад кухарів стало наслідком завищення потреби в коштах на оплату праці та неефективного використання коштів районного бюджету в загальній  сумі 1,1 млн гривень.

 

Не вирішення питання співфінансування з місцевого бюджету проекту будівництва футбольного поля зі штучним покриттям в смт. Есхар, має ознаки неефективного використання коштів державного бюджету на суму 748,7 тис. грн, спрямованих підряднику на будівництво, яке на дату проведення аудиту незавершене.

 

Прийняття рішення про тимчасове розміщення переміщених осіб з Донецької та Луганської областей в приміщенні Центру туризму унеможливило використання частині приміщень за призначенням та призвело до збільшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв за бюджетною програмою «Надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми» в загальній сумі 330,8 тис. гривень.

 

Разом з тим, відсутність відповідних рішень та чіткого механізму відшкодування витрат на навчання в закладах освіти Чугуївського району дітей з прилеглих до нього районів та міст Харківської області призвело до додаткових витрат районного бюджету на утримання 79-ти учнів в 3-х закладах загальної середньої освіти в загальній сумі 1,4 млн гривень.

 

За результатами аудиту, Північно-східним офісом Держаудитслужби  надано шість пропозицій, спрямованих на підвищення ефективності використання бюджетних коштів Відділом освіти.

 

Більш детально, з аудиторським звітом, Ви маєте можливість ознайомитись на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Аудиторські звіти за 2020 рік.

 

Крім того, під час аудиту у Відділі освіти проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності та встановлено фінансові порушення в загальній сумі 769,9 тис. гривень.

 

За допущені порушення бюджетного законодавства Відділу освіти зупинено операції з бюджетними коштами, направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та вимогу про повернення до відповідного бюджету використаної не за цільовим призначенням суми субвенції.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни, 7 посадових осіб Відділу освіти притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Про результати ревізії проінформовано голову Чугуївської районної державної адміністрації та правоохоронні органи.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

В Офісі праціє телефон довіри

  • 28.05.20, 19:33

Шановні громадяни нагадуємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.



 

Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

Незважаючи на загальнодержавний карантин, на теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

1.      Комунальне некомерційне підприємство  Харківської обласної ради «Міжобласний спеціалізований медико-генетичний центр – центр рідкісних (орфанних) захворювань»

2.      Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України;

3.      Військова частина 9951;

4.       Слобожанська митниця Держмитслужби;

5.      Головне управління ДПС у Харківській області;

6.      Південна регіональна служба державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;

7.      Науково-дослідна установа «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

 

  

            У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 9 до 18, а в п'ятницю до 16:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати роботи Офісу за січень-квітень 2020 року

  • 26.05.20, 19:32

Аудитори Харківщини протягом січня-квітня 2020 року

забезпечили відшкодування втрат на суму 236,3 млн гривень

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня-квітня 2020 року забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за результатами проведених ревізій на загальну суму 236,3 млн гривень.

 

За підсумками проведених державних фінансових аудитів об’єктами контролю впроваджено 53 рекомендації, з яких 17 – спрямованих на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) складає 219,5 млн гривень.

 

Органами місцевої влади і самоврядування, керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами за наслідками проведених заходів державного фінансового контролю прийнято 12 управлінських рішень.

 

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 70 посадових осіб, до дисциплінарної – дві особи, із займаних посад звільнено одну посадову особу.

 

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 17-ми випадках застосовано фінансові санкції у вигляді: зупинення операцій з бюджетними коштами, прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

 

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед об’єктами контролю ініційовано пред’явлення 8-ми цивільних позовів, до суду пред’явлено позов на суму 0,9 млн гривень.

 

Протягом січня-квітня 2020 року на розгляд правоохоронним органам передано матеріали 8-ми ревізій, за результатами розгляду матеріалів заходів державного фінансового контролю правоохоронними органами вручено одне письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та матеріали одного аудиторського дослідження долучено до кримінального провадження.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати ревізії Богодухівський сільськогосподарський комбінат

  • 21.05.20, 19:13

Результати ревізії ДП „Богодухівський сільськогосподарський комбінат”

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби закінчено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Державного підприємства „Богодухівський сільськогосподарський учбово-курсовий комбінат” (далі - Підприємство) за період з 01.03.2015 по 01.12.2019 року та встановлено фінансових порушень на загальну суму  423,5 тис. гривень.

 

Ревізією питання витрат на оплату праці було встановлено, що в порушення вимог законодавства, умов колективного договору та галузевої угоди, Підприємством за відпрацьований режим праці та відпочинку, зайво виплачено коштів на суму 143,6 тис. грн, як наслідок, зайво нарахований та сплачений єдиний загальнодержавний соціальний внесок в загальній сумі  34 тис. гривень. Внаслідок допущеного порушення підприємству завдано матеріальної шкоди (збитків) на загальну суму 177,6 тис. гривень.

 

Також, в порушення умов Положення про преміювання, працівникам Підприємства з нагоди святкування дня працівника сільського господарства у листопаді 2015 року було виплачено премію, яка не передбачена умовами даного положення, що призвело до зайвого нарахування і виплати працівникам премії на суму 60,6 тис. грн, як наслідок, зайво нарахований та сплачений єдиний загальнодержавний соціальний внесок в загальній сумі  21,6 тис. гривень, внаслідок чого підприємству завдано матеріальної шкоди (збитків) на суму 82,2 тис. гривень.

 

 Крім того, працівникам Підприємства проводилось нарахування та виплата доплати до мінімальної зарплати без урахування всіх сум оплати за відпрацьований час на суму 89 тис. грн, як наслідок, зайво нарахований та сплачений єдиний загальнодержавний соціальний внесок в сумі 19,6 тис. гривень, що загалом становить збитків на загальну суму 108, 63 тис. гривень.

 

Під час ревізії було встановлено факти здійснення реалізації продукції рослинництва за цінами нижчими від її собівартості, внаслідок чого підприємством втрачено можливість отримання додаткового доходу на загальну суму 97,9 тис. гривень.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни, 2 посадових осіб Підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Крім того, Північно-східним офісом Держаудитслужби направлено на адресу Державного підприємства „Богодухівський сільськогосподарський учбово-курсовий комбінат” обов’язкову до виконання вимогу щодо усунення виявлених порушень, а матеріали ревізії направлені до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно вимог діючого законодавства.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати моніторингу закупівель

  • 19.05.20, 19:25

Харківські аудитори під час моніторингу закупівель у

І кварталі 2020 року виявили порушень на 654 млн гривень.

 


Упродовж І кварталу 2020 року Північно-східним офісом Держаудитслужби проведено моніторинг 71 процедури закупівлі на загальну суму 731 млн гривень,  з них  встановлено порушень у сфері закупівель по 63 процедурам  на загальну суму 654 млн грн, з яких по 58 процедурам закупівель на загальну суму 645 млн грн, встановлено порушення законодавства в частині не відхилення тендерних пропозицій учасників, які не відповідали вимогам тендерних документацій замовників.

 

За наслідками аналізу процедур закупівель було відмінено 4 процедури очікуваною вартістю 294 млн гривень.

 

Слід відмітити, що на теперішній час, за результатами проведених раніше моніторингів процедур закупівель деякими замовниками усунуто порушення шляхом відміни процедури закупівлі, а саме: Комунальними підприємствами міста Харкова відмінено процедуру закупівлі загальною очікуваною вартістю 287 млн гривень.

 

Слід відмітити, що за результатами проведених моніторингів закупівель впродовж січня-березня 2020 року складено та направлено до суду 1 протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Крім того, за 2020 рік Північно-східним офісом Держаудитслужби розглянуто 74 звернення громадських організацій, учасників процедур закупівель та правоохоронних органів щодо ймовірних порушень законодавства у сфері закупівель.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Початок ревізії Науково-дослідному інституті екологічних проблем

  • 15.05.20, 09:44

Розпочато проведення ревізії у

Науково-дослідному інституті екологічних проблем

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії фінансово-господарської діяльності у Науково-дослідній установі "Український науково-дослідний інститут екологічних проблем" Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

 

Період, що підлягає контролю: з  01.07.2017 по 30.04.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 13.05.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – липень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Розпочато проведення ревізії.

  • 13.05.20, 22:07

Розпочато проведення ревізії у Південній регіональній службі Держветсанконтролю

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності у Південній регіональній службі державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 

Період, що підлягає контролю: з  01.10.2017 по 30.04.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 13.05.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – липень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати аудиту селищного бюджету селища Васищево.

  • 06.05.20, 11:22

Результати аудиту селищного бюджету селища Васищево.

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено державний фінансовий аудит селищного бюджету селища Васищеве Харківського району Харківської області за період з 01.01.2016 по 30.11.2019 року.

Завданням державного фінансового аудиту був пошук резервів наповнення дохідної частини бюджету селища та надання пропозицій щодо ефективного використання бюджетних коштів та управління ресурсною базою громади.

 

За результатами державного фінансового аудиту встановлено фактори, які не спряли наповненню дохідної частини селищного бюджету та підвищенню рівня соціально-економічному розвитку територіальної громади, а саме: недотримання нормативно правових актів, що регулюють визначення розміру орендної плати за використанням земельних ресурсів, селищним бюджетом втрачено розрахунково доходів від орендної плати за землю в загальній сумі 122,5 тис. гривень.

 

Неузгодженість дій органів місцевого самоврядування з податковими органами призводить до зменшення надходжень до селищного бюджету транспортного податку, розрахунково, на загальну суму 72,9 тис. гривень.

 

Недостатній контроль щодо правильності проведення розрахунку вартості пайової участі та невикористання в повній мірі існуючих можливостей щодо мобілізації фінансових ресурсів зі сплати інвесторами (замовниками) пайової участі не сприяє максимальному наповненню селищного бюджету, внаслідок чого за досліджуваний період бюджетом втрачено фінансових ресурсів на суму 51 тис. грн та упущено вигоди на суму 0,9 млн гривень.

 

         Не прийняття управлінських рішень керівниками установ при плануванні та затвердженні штатних одиниць, які більше одного року не заповнювалися, та отримання асигнувань за вказані посади, з подальшим використанням відповідних коштів на заохочувальні виплати, призвело до неефективних витрат коштів селищного бюджету на суму 1,1 млн гривень.

 

Не укладання договорів з органами місцевого самоврядування інших адміністративно-територіальних одиниць про передачу міжбюджетних трансфертів щодо фактично понесених витрат пов’язаних з виїздами на гасіння пожеж та інше, спричинило додаткове навантаження на селищний бюджет у сфері забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони на суму 756,4 тис. гривень.

 

Не запровадження селищною радою дієвої системи контролю за витрачанням бюджетних коштів, привело до недостатнього моніторингу цін на ринку продуктів харчування, що не дало можливості з економити фінансові ресурси на суму 537,2 тис. грн та встановлено використання бюджетних коштів при проведені ремонтно-будівельних робі з порушенням законодавства на суму 117,6 тис. гривень.

 

Більш детально, з аудиторським звітом, Ви маєте можливість ознайомитись на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Аудиторські звіти за 2020 рік.

 

З метою забезпечення дотримання вимог бюджетного законодавства при формуванні та виконанні селищного бюджету, зникнення необґрунтованих втрат, врахування усіх можливих резервів зміцнення ресурсної бази бюджету, а також підвищення ефективності використання бюджетних коштів Північно-східним офісом Держаудитслужби надано пропозиції щодо усунення негативних чинників у діяльності Васищевської селищної ради.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.