хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Результати аудиту у Відділі освіти

  • 08.07.20, 16:24

Результати аудиту виконання бюджетних програм

Відділом освіти Зміївської РДА Харківської області



 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби закінчено аудит виконання бюджетних програм  Відділом освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області за період з 01.01.2017 по 30.06.2019 року.

 

Проведений аудит засвідчив наявність проблемних питань у системі планування та використання бюджетних коштів, в організації внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів, які призводять до неефективних витрат при виконанні бюджетних програм.

 

Зазначені негативні чинники сприяли виникненню певних недоліків в діяльності Відділу освіти.

 

 Утримання понаднормативних посад заступників директорів з навчально-виховної роботи та завідувача філії опорного закладу освіти, що призвело неефективного використання коштів районного бюджету на оплату праці з нарахуваннями в загальній сумі 887,6 тис. гривень.

Недотримання умов та пропорцій співфінансування витрат, призвело до неефективного використання залишків коштів освітньої субвенції на придбання шкільного автобусу в сумі 493,9 тис. гривень.

 

Проведений аналіз показників діяльності Відділу освіти засвідчив про наявність закладів загальної середньої освіти з низькою наповнюваністю класів. Загальна сума щорічних заощаджень в процесі оптимізації закладів з малокомплектними класами за умови скорочення витрат на оплату праці, за розрахунками аудиторів, становитиме щонайменше 1,3 млн гривень.

 

Утримання учнів в закладах загальної середньої освіти району, які фактично проживають у населених пунктах інших прилеглих районів Харківської області, при відсутності відшкодування витрат на навчання до бюджету Зміївського району спричинило неефективне витрачання коштів районного бюджету в загальній сумі 0,9 млн гривень.

 

Недосконалість внутрішнього контролю під час здійснення закупівель тендерним комітетом Відділу освіти негативно вплинули на загальний стан проведення закупівель. Часта зміна складу тендерного комітету та не проходження секретарем та іншими членами тендерного комітету навчання з питань організації та здійснення закупівель стали причиною здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг без застосування процедури відкритих торгів на загальну суму 1,8 млн гривень.

 

Більш детально, з аудиторським звітом, Ви маєте можливість ознайомитись на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Аудиторські звіти.

 

Підсумовуючи результати проведеного аудиту, з метою підвищення ефективності управління, використання та збереження майна, Північно-східним офісом Держаудитслужби на адресу Відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області, направлено рекомендації щодо усунення виявлених аудитом негативних чинників.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

0

Коментарі