Результати розгляду звернень громадян за 1 півріччя 2020 року

  • 10.07.20, 14:53

Результати розгляду звернень громадян за 1 півріччя  2020 року.

 

Один із важливих напрямів діяльності Північно-східного офісу Держаудитслужби  – це розгляд звернень громадян, що є засобом взаємодії громадськості з органом фінансового контролю, можливість повідомлення про наявні порушення фінансової дисципліни на підконтрольних установах.

 

Згідно з обліковими даними, впродовж січня – червня  2020 року до Північно-східного офісу Держаудитслужби надійшло 84 звернень громадян, з них: поштою 63 звернень, на особистому прийомі керівництва Офісу – 1 звернення, через органи державної влади та місцевого самоврядування - 11 звернень, від інших органів, установ, організацій – 9 звернень.

 

У зазначених зверненнях до Північно-східного офісу Держаудитслужби звернулось 137 громадян, у тому числі надійшло 4 колективних звернення, які підписані 53 особами.

 

У зверненнях здебільшого порушувались питання стосовно праці та заробітної плати, комунального господарства, охорони здоров’я, порушень фінансової дисципліни у сфері освіти, діяльності органів місцевого самоврядування, підприємств та установ.

 

За результатами розгляду звернень, що надійшли до Північно-східного офісу Держаудитслужби: 19 звернень вирішено позитивно, на 36 звернень надано роз’яснення та необхідну інформацію, 2 звернення направлено за належністю, відповідно статті 7 Закону України „Про звернення громадян”, 3 звернення не підлягають розгляду відповідно до ст. 8 та 13 Закону України «Про звернення громадян».

 

У зв’язку з особливостями призначення та проведення заходів державного фінансового контролю, залишаються не розглянутими по суті 24 звернень, які надійшли у 2020 році. Розгляд зазначених звернень відбудеться під час наступних планових заходів державного фінансового контролю, що відбудуться впродовж 2020 року.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати аудиту у Відділі освіти

  • 08.07.20, 16:24

Результати аудиту виконання бюджетних програм

Відділом освіти Зміївської РДА Харківської області



 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби закінчено аудит виконання бюджетних програм  Відділом освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області за період з 01.01.2017 по 30.06.2019 року.

 

Проведений аудит засвідчив наявність проблемних питань у системі планування та використання бюджетних коштів, в організації внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів, які призводять до неефективних витрат при виконанні бюджетних програм.

 

Зазначені негативні чинники сприяли виникненню певних недоліків в діяльності Відділу освіти.

 

 Утримання понаднормативних посад заступників директорів з навчально-виховної роботи та завідувача філії опорного закладу освіти, що призвело неефективного використання коштів районного бюджету на оплату праці з нарахуваннями в загальній сумі 887,6 тис. гривень.

Недотримання умов та пропорцій співфінансування витрат, призвело до неефективного використання залишків коштів освітньої субвенції на придбання шкільного автобусу в сумі 493,9 тис. гривень.

 

Проведений аналіз показників діяльності Відділу освіти засвідчив про наявність закладів загальної середньої освіти з низькою наповнюваністю класів. Загальна сума щорічних заощаджень в процесі оптимізації закладів з малокомплектними класами за умови скорочення витрат на оплату праці, за розрахунками аудиторів, становитиме щонайменше 1,3 млн гривень.

 

Утримання учнів в закладах загальної середньої освіти району, які фактично проживають у населених пунктах інших прилеглих районів Харківської області, при відсутності відшкодування витрат на навчання до бюджету Зміївського району спричинило неефективне витрачання коштів районного бюджету в загальній сумі 0,9 млн гривень.

 

Недосконалість внутрішнього контролю під час здійснення закупівель тендерним комітетом Відділу освіти негативно вплинули на загальний стан проведення закупівель. Часта зміна складу тендерного комітету та не проходження секретарем та іншими членами тендерного комітету навчання з питань організації та здійснення закупівель стали причиною здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг без застосування процедури відкритих торгів на загальну суму 1,8 млн гривень.

 

Більш детально, з аудиторським звітом, Ви маєте можливість ознайомитись на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Аудиторські звіти.

 

Підсумовуючи результати проведеного аудиту, з метою підвищення ефективності управління, використання та збереження майна, Північно-східним офісом Держаудитслужби на адресу Відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області, направлено рекомендації щодо усунення виявлених аудитом негативних чинників.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Режим роботи Північно-східного офісу Держаудитслужби, змінено.

  • 03.07.20, 14:04

Режим роботи Північно-східного офісу Держаудитслужби, змінено.

 

До Уваги громадськості!

 

На період карантину, що діє на території України з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також етапів послаблення протиепідеміологічних заходів, повідомляємо про зміни внутрішнього трудового розпорядку у Північно-східному офісу Держаудитслужби відповідно до наказу   від 23.06.2020 № 127:

 

початок роботи – о 8.00,
перерва на обід – з 12.00 до 12.45,
завершення робочого дня – о 17.00 (з понеділка по четвер), о 15.45 (у п’ятницю).

 

Також нагадуємо, що тимчасово припинено проведення керівництвом офісу особистого прийому громадян. Звернутись з питань державного фінансово контролю можливо за телефоном довіри (057) 725-86-24  або електронною поштою  к[email protected].

Надіслати кореспонденцію, запити на публічну інформацію та звернення можливо на адресу:  61022, м. Харків, площа Свободи, Держпром, б. 5, 4 під, 10 поврех.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Графік прямих телефонних ліній Офісу у липні 2020 року

  • 01.07.20, 16:33



Пряма телефонна лінія, як спосіб взаємодії органів державного фінансового контролю з громадськістю.

 

Північно-східного офісу Держаудитслужби проводить прямі телефонні лінії з керівним складом Офісу та керівниками галузевих відділів Офісу згідно встановленого графіку.

 

Основними завданнями прямих телефонних лінії є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами під час триваючих заходів державного фінансового контролю;

3. Повідомлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності) посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

Всі громадяни та посадові особи підконтрольних установ мають можливість звернутися до посадової особи Північно-східного офісу Держаудитслужби для отримання відповідних роз’яснень та вирішення питань, що відносяться до його компетенції.

Нагадуємо, що в Офісі працює телефон довіри

  • 25.06.20, 13:56

 

Шановні громадяни нагадуємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.



 

Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

Незважаючи на загальнодержавний карантин, на теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

1.      Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету;

2.      Управління освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради;

3.      Комунальне некомерційне підприємство  Харківської обласної ради «Міжобласний спеціалізований медико-генетичний центр – центр рідкісних (орфанних) захворювань»;

4.      Державна установа «Інститут медичної радіології та онкології ім. С.П. Григор’єва Національної академії медичних наук України»;

5.      Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України;

6.      Військова частина 9951;

7.       Слобожанська митниця Держмитслужби;

8.      Харківська митниця ДФС;

9.      Головне управління ДПС у Харківській області;

10.  Філія «Управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» АТ «Укртрансгаз»;

11.  Акціонерне товариство «Харківобленерго»;

12.  Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації

13.  Південна регіональна служба державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;

14.  Науково-дослідна установа «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

 

  

            У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 8 до 17, а в п'ятницю до 15:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати роботи у січні-травні 2020 року

  • 22.06.20, 09:45

Аудитори Харківщини протягом січня-травня 2020 року

забезпечили відшкодування втрат на суму 236,6 млн гривень


 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня-травня 2020 року забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за результатами проведених ревізій на загальну суму 236,6 млн гривень.

 

За підсумками проведених державних фінансових аудитів об’єктами контролю впроваджено 55 рекомендацій, з яких 17 – спрямованих на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) складає 219,6 млн гривень.

 

Органами місцевої влади і самоврядування, керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами за наслідками проведених заходів державного фінансового контролю прийнято 13 управлінських рішень.

 

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 75 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 6 осіб, із займаних посад звільнено одну посадову особу.

 

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 20-ти випадках застосовано фінансові санкції у вигляді: зупинення операцій з бюджетними коштами, прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

 

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед об’єктами контролю ініційовано пред’явлення 8-ми цивільних позовів, до суду пред’явлено позов на суму 0,9 млн гривень.

 

Протягом січня-травня 2020 року на розгляд правоохоронним органам передано матеріали 12-ти ревізій, за результатами розгляду матеріалів заходів державного фінансового контролю правоохоронними органами розпочато два досудових розслідування, вручено два письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та матеріали одного аудиторського дослідження долучено до кримінального провадження.

 

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

 


Розпочато проведення ревізії в АТ «Харківобленерго»

  • 18.06.20, 12:13

Розпочато проведення ревізії в АТ «Харківобленерго»


 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Акціонерного товариства "Харківобленерго".

 

Період, що підлягає контролю: з  01.10.2017 по 31.05.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 16.06.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – вересень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

Розпочато ревізю в Департаменті капітального будівництва ХОДА

  • 17.06.20, 15:37

Розпочато проведення ревізії в Департаменті капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації

 

Період, що підлягає контролю: з  01.01.2017  по 31.05.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 09.06.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – вересень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

Результати ревізії Панютинського вагоноремонтного заводу.

  • 15.06.20, 16:00

Харківські аудитори провели ревізію Панютинського вагоноремонтного заводу.


 

Північно-східним офісом Держаудитслужби завершено ревізію фінансово-господарської діяльності Філії «Панютинський вагоноремонтний завод»  Акціонерного товариства «Українська залізниця» (далі – Завод, або ПВЗ), за період з 01.01.2018 по 30.09.2019 року та встановили фінансових порушень на загальну суму 42,3 млн гривень.

 

Ревізією встановлено факти нездійснення відповідальними особами донарахування орендної плати за договорами оренди майна за період з 01.10.2018 по 30.09.2019 роки, що призвело до недоотримання Заводом фінансових ресурсів на загальну суму 145,2 тис. гривень.

 

При дослідженні питання нарахування заробітної плати працівниками Заводу, встановлені порушення при нарахуванні винагороди за виконання особливо важливих виробничих завдань на загальну суму 1,3 млн грн. та перераховано єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 283,9 тис. гривень.

 

При дослідженні питання правильності і обґрунтованості списання матеріалів та запасних частин на деповські та капітальні ремонти вантажних вагонів, встановлено понаднормове списання матеріалів і запасних частин, що призвело до втрат фінансових ресурсів Заводу на загальну суму 604,4 тис. гривень.

 

Крім того, за результатами ревізії встановлено інші порушення фінансової дисципліни на загальну суму 39,9 млн гривень.

 

Слід зазначити, що фахівцями Офісу встановлено порушень у сфері закупівель по 14 процедурах загальною очікуваною вартістю  55,8 млн грн. по яких укладено договорів на загальну суму 54,6 млн гривень.

 

Також, за результатами ревізії виявлено, що внаслідок прийняття неефективного управлінського рішення з боку керівництва АТ «Українська залізниця», впродовж 2018-2019 років не забезпечено виконання умов тендерного договору виконання робіт, не завершено процедуру введення у дію проекту по капітально-відновлювальному ремонту біологічних очисних споруд, що може призвести до втрат фінансових ресурсів  на суму 1,9 млн гривень.

 

На теперішній час, вжитими заходами усунуто виявлених фінансових порушень на загальну суму 39,9 млн гривень.

 

З метою повного усунення виявлених порушень керівнику направлено вимогу щодо вжиття заходів стосовно усунення виявлених порушень фінансової дисципліни, а матеріали ревізії передані до правоохоронних органів.

 

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.