Оголошення

  • 17.02.10, 11:55

 

До уваги керівників санаторно-куротних, готельних, туристично-відпочинкових закладів!

     На адресу відділу економіки виконавчого комітету Дрогобицької міської ради надійшов лист Головного управління економіки, у якому повідомляється про те, що Національний туристичний офіс Міністерства культури та туризму України запрошує до участі в Міжнародній туристичній виставці "Україна - подорожі та туризм/UITT-2010", яка відбудеться 24-26 березня 2010 року в приміщенні міжнародного виставкового центру (м. Київ, Броварський проспект,15). У разі згоди взяти участь у виставці необхідно зголоситися до 20 лютого за тел. 261-27-13. E-meil: [email protected]

Боржників за землю перевірить КРУ?

  • 17.02.10, 11:46

У Дрогобичі заборгованість плати за землю сягає майже 5 млн грн

   У Дрогобичі через заборгованість сплати податку і оренди за землю суб’єктами господарювання бюджет недоотримав 4,9 млн грн.

   На засіданні колегії з питань соціально-економічного та культурного розвитку мм.Дрогобича і Стебника голова колегії, перший заступник міського голови Петро Суда збов'язав членів колегії і працівників виконавчих структур дійти до кожного підприємства з тим, щоб до кінця першого кварталу сплатити недоїмку. У випадку несплати Петро Суда має намір звернутись за допомогою до контрольно-ревізійного відділу, за наслідками роботи якого боржниками займуться правоохоронні органи.

Боржниками зарплати займеться прокуратура

  • 17.02.10, 11:26

У Дрогобичі керівниками підприємств, які боргують зарплатню, займеться прокуратура

   Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради передасть міськрайонній прокуратурі список підприємств, які кілька місяців не виплачують робітникам зарплатні, для притягнення їх керівників до відповідальності. Про це повідомив перший заступник міського голови Петро Суда. З його слів, борг із виплати зарплати росте з місяця в місяць і вже сягнув 7,7 млн грн Серед боржників – ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод», ДП «Кераміка», ТзОВ «Тарний комбінат», СУ-24, ВАТ «Прикарпатбуд», ДП «ДУМБ», ДП «БУ-41», ДП «Бу-45», ТзОВ «Універсал», ВАТ «АТП-24663», БУ-3, КП «Комбінат міського господарства», МП ВКП фірма «Львівавто», ТзОВ «Металімпекс», ДКП «Міжрайонна аптека № 120».

 

 

Ювілей підняття над Ратушею державного прапора

  • 17.02.10, 10:41

7  квітня у Дрогобичі відзначать  20-річчя підняття над Ратушею державного прапора

 

16 лютого заступник міського голови з гуманітарних питань Богдан Пристай провів засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 20-річчя підняття над Ратушею державного прапора. У ході обговорення вирішили, що святкування відбудуться 7 квітня. О 12.00 у Народному домі ім. І. Франка відбудеться урочиста сесія, після якої колона з державним прапором вирушить на площу, де пройде урочисте віче, посвячення і підняття над Ратушею синьо-жовтого знамена. 

 

Дрогобич готується до Шевченківських днів

  • 17.02.10, 10:34

     У Дрогобичі спланували заходи до відзначення Шевченківських днів

 

Минулого тижня міський голова Микола Гук видав розпорядження «Про відзначення 196-ої річниці від дня народження Т. Шевченка». Усі заплановані заходи попередньо були узгоджені на засіданнях оргкомітету до відзначення 196-ої річниці від дня народження Т. Шевченка, які провів заступник міського голови з гуманітарних питань Богдан Пристай Згідно з розпорядженням міського голови передбачено, що на базі Дрогобицької художньої школи відбудеться відбірний  конкурс дитячих робіт «У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє». 21 лютого кращі роботи будуть відправлені до Києва. 10 березня у відділі мистецтв Дрогобицької центральної бібліотеки ім. В. Чорновола пройде мистецька година «Пісенне слово Кобзаря». З 1 до 9 березня у навчальних закладах відбуватимуться конкурси читців серед студентської та учнівської молоді з нагоди 196-ої річниці від Дня народження Т. Шевченка, 170-річчя від дня виходу Кобзаря. З 1 до 14 березня у Палаці мистецтв буде експонована виставка матеріалів, присвячена 196-ої річниці від Дня народження Т. Шевченка, 170-річчю від дня виходу Кобзаря. 9 березня об 11 год. Представники влади, політичні партії та громадські організації покладуть квіти до памятника Т. Шевченкові. Кульмінацією святкування стане урочиста академія у Народному домі ім. І. Франка під назвою «Учітеся, брати мої, думайте, читайте…», яка розпочнеться о 18.00.

 

Про пенсії у січні

  • 17.02.10, 09:18

У Дрогобичі і Стебнику у січні надійшло майже 11 млн грн пенсійних внесків, а виплачено пенсій 24,3 млн грн

   У січні підприємства і установи Дрогобича та Стебника сплатили до Пенсійного фонду України 10,9 млн грн внесків, недоїмка  склала 6 млн грн. Незважаючи на це, пенсії січня на загальну суму 24,3 млн грн дрогобичанам і стебничанам були виплачені вчасно і в повному обсязі. Для цього Пенсійний фонд залучив кошти з інших регіонів держави.

   Питання щодо погашення підпримствами і установами забогованості перед Пенсійним фондом розглянула колегія соціально-економічного розвитку, що діє при виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради. Як повідомив її голова Петро Суда, на засіданні уважно розглянуто економічну ситуацію на кожному з підприємств, які мають недоїмку перед Пенсійним фондом і вироблено рекомендації щодо погашення заборгованості.

Міська колегія розширює сферу діяльності

  • 17.02.10, 09:08

Якщо в минулі роки колегія з питань соціально-економічного та культурного розвитку мм.Дрогобича і Стебника в основному зосереджувала свою увагу на питаннях щодо погашення заборгованості зарплати та недоїмки до бюджетів усіх рівнів і Пенсійного фонду, то в цьому році сферу її діяльності буде значно розширено. Згідно з планом роботи на перше півріччя, який колегія затвердила у січні, передбачається, зокрема, проаналізувати хід виконання будівельно-монтажних робіт та фінансово-економічний стан підприємств будівельного комплексу, стан укладення договорів оренди земельних ділянок і орендної плати, розглянути питання роботи ринків, цін на ринках, ліквідації несанкціонованої вуличної торгівлі. Колегія також планує за підсумками першого кварталу проаналізувати виконання програми зайнятості населення, вивчити стан ринку праці, прийому та звільнення працівників на підприємствах і в установах Дрогобича та Стебника, дотримання умов генеральної, регіональної та галузевої угод між об’єднаннями роботодавців та профспілками при масових звільненнях працівників, забезпечення соціальних гарантій безробітним, дотримання соціальних гарантій на підприємствах і в установах. У полі зору колегії в першому півріччі також будуть питання дотримання правил благоустрою, колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин на підприємствах та в установах, дотримання законодавства про охорону праці, фінансово-економічного стану комунальних підприємств та інші.

   - Заслухавши на комісії те чи інше питання, при необхідності ми можемо виходити на виконком чи сесію з пропозиціями щодо прийняття рішень, - каже голова колегії, перший заступник міського голови Петро Суда. - Адже наші питання не пересікаються з питаннями, які планується розглянути у першому півріччі на засіданні виконкому.

 

У Дрогобичі з’явився білий тигр

  • 16.02.10, 16:31

Сьогодні, 16, лютого, на розпорядження міського голови Миколи Гука у Дрогобичі на площі Ринок відбувся конкурс серед учнів шкіл та технікумів, які позмагалися у мистецтві ліплення снігових фігур «Розмалююю зиму». Площу перед входом у Ратушу прикрасили різноманітними сніговими дивами. Зявилися на площі ведмедики, лисиця, крокодил  Одноголосно найкращим журі визначило тигра, величина якого сягає приблизно 1,5 м. Скульптуру  за годину часу  зліпили учні загальноосвітньої школи № 3. Розміщений білий тигр навпроти вікна кабінету міського голови.  Учасники конкурсу від Миколи Гука отримали грамоти та подарунки.

Огляд юних піаністів імені Романа Савицького

  • 16.02.10, 14:57

  Вихованці дрогобицьких музичних шкіл відзначилися на обласному огляді юних піаністів

10 лютого у Трускавці на базі дитячої школи мистецтв відбувся 5-ий обласний огляд юних піаністів імені Романа Савицького. В огляді взяли участь 30 учнів 1-3 класів мистецьких шкіл Дрогобича, Стебника, Борислава, Трускавця, Стрия, Пустомит, Звенигорода та Львова.  На огляді виступили 9  вихованців Дрогобицької дитячої музичної школи № 1, Дрогобицької дитячої музичної школи №2, Стебницької дитячої музичної школи. За словами начальника відділу культури та мистецтв виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Олега Яводчака, всі учасники огляду були нагороджені подяками та подарунками. Переможці огляду – Софія Зубрицька, учениця 1-го класу, клас викладача Н. Яцюшко (ДДМШ № 1), Юліана Малиш, учениця 1-го класу, клас викладача С. Денисової (ДДМШ №2) отримали дипломи.

Петро Суда провів нараду із підприємцями площі Ринок

  • 16.02.10, 12:07

          Влада закликає підприємців допомогти вивезти сніг із площі Ринок

15 лютого перший заступник міського голови Петро Суда провів нараду з підприємцями, які проводять свою діяльність на площі Ринок. На нараді обговорювали питання надання допомоги комунальникам щодо вивозу снігу із площі Ринок, а також встановлення урн для сміття єдиного зразка біля кожного закладу торгівлі за кошти підприємців. У ході наради вирішено створити комісію, яка огляне площу і визначить  у яких місцях встановляти  урни.