Тане в роті
- 16.05.20, 01:40
Знову сама видумала рецепт))
Заливний пп пиріг з грибами, куркою та сиром.
Збираємо продукти:
- три яйця;
- кефір (ряжанка 4%) 300 грам;
- розпушувач пакетик;
- нутове борошно 250 грам;
- сода 0,5 ч.л.;
- імбир сухий дрібка;
- олія кокосова 1 столова ложка;
- шампіньйони грам 300;
- філе куряче 500 грам;
- цибуля ріпчаста;
- сіль сванська;
- кунжут (в мене не було).
Тісто: Нутове борошно сіємо, змішуємо з розпушувачем та імбиром. В кефір додаємо соду, перемішуємо, лишаємо гаситися. Два яйця розбиваємо, з третього беремо білок сюди ж, а жовток відділяємо окремо. Яйця збиваємо, додаємо сіль 0,5 ч.л., вливаємо кефір, знову змішуємо міксером, потихеньку всипаємо суху суміш, робимо густину як на оладки. Лишаємо тісто відпочити.
Начинка: у сковорідку 1 ч.л. кокосової олії, розтопиться - філе куряче туди, цибулю, як трохи почало смажитися - вкидаю гриби, накриваю кришкою. Коли м'ясо готове - додаємо сванську сіль і вимикаємо. Накриваємо кришкою ще на пару хвилин, далі відкриваємо, щоб вичахало.
Збираємо. Розтопила залишки кокосової олії, помазала форму. Вилила трохи більше половини тіста, розрівняла, рівномірно посипала половиною тертого сиру. Виклала начинку зі сковороди, зверху знову сир тертий. Залила залишками тіста, зверху помазала отим жовтком, що залишила спочатку. Якби не забула купити сезам - була би молодець.
В духовку на сереній вогонь, хвилин за 40 провідала. За 55 хвилин вимкнула газ.
Вийшло божественно! Тане в роті, сім'я не зрозуміла, що воно пп))))
9