Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Дні українського кіно в Ризі

  • 08.10.17, 11:53

        За підтримки Державного агентства України з питань кіно з 13 по 15 жовтня у столиці Латвії Ризі пройдуть "Дні українського кіно". 

Горбатий "Запорожець" - універсальна машина!

  • 08.10.17, 11:43

Українець  Петро Кищенко перетворив старенький «Запорожець» на амфібію.


"Годувальниця"

  • 05.10.17, 11:58

       Українка Аніта Дорон презентувала соціальний мультфільм "Годувальниця" на фестивалі в Канаді у місті Торонто. Сценарій базується на книзі канадської письменниці Дебори Елліс. У мультфільмі йдеться про дівчинку Парван, яка живе в Афганістані під час правління талібів. Парван вимушена прикидатися хлопцем, щоб допомагати своїй родині, бо її батька несправедливо ув'язнили. Продюсером стрічки виступила Анджеліна Джолі

Законопроект №7163

  • 05.10.17, 11:48

      

      На сайті Верховної Ради України з'явився президентський законопроект №7163, приурочений питанню забезпечення суверенітету над окупованими територіями Донбасу під назвою «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Цим Законом Верховна Рада України, відповідно до пункту 9 частини першої статті 85 Конституції України, схвалює рішення Президента України про використання Збройних Сил України та інших військових формувань, що приймається відповідно до пункту 19 частини першої статті 106 Конституції України, для стримування і відсічі російській збройній агресії в Донецькій та Луганській областях і забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

Софія - премудрість Божа

  • 29.09.17, 15:14

У Національному заповіднику "Софія Київська" відбулося відкриття Всеукраїнської виставки "Софія -  премудрість Божа". 



На виставці представлені роботи 31 художника з Києва, Івано-Франківська та Запоріжжя: Уляни Балан, Ірини Блінової, Андрія Будника, Оксани Будник, Наталії Вакуленко, Олександра Волосенка, Ірини Ворони, Ірини Головко, Лариси Жуніної, Аліси Забой, Миколи Закусило, Віктора Каверіна, Юрія Качкіна, Бориса Когана, Ольги Кравченко, Лесі Левади (1954-2014), Юлії Лазаревської, Ганни Лук’яненко, Маріана Луніва, Юлії Масюченко, Марії Матієнко, Оксани Мельничук, Лідії Нечипорчук, Дарини Піонткевич, Тетяни Семчук, Олександра Храпачова, Бориса Чака, Оксани Чуєвої, Миколи Юхта, Сергія Ярешка.

Державні стипендії

  • 27.09.17, 11:23

     Президент П. Порошенко призначив державні стипендії видатним діячам культури і мистецтва. Серед стипендіатів – незаконно ув’язнений у Росії режисер Олег Сенцов. Дворічні стипендії також отримала низка видатних діячів української культури. Дев’ять стипендіатів отримуватимуть виплату довічно. 


  Відповідний документ № 282:http://www.president.gov.ua/documents/2822017-22674

Вручення нагород

  • 27.09.17, 11:07

У Львівській області золоті, срібні та бронзові хрести за бойової заслуги  вручили шістнадцятьом родичам вояків УПА. Відзнаки виготовляли за кордоном, а спроби доправити їх адресатам були марними. Хрести є точними копіями автентичних 1944-го року. Історики кажуть, найважче було не визначити осіб, яких було представлено до нагород, а віднайти їхніх рідних.

Співуча Україна!

  • 27.09.17, 11:00

  Український тенор Валентин Дитюк став переможцем Міжнародного конкурсу вокалістів ім. Віргіліуса Норейки-2017 в Литві.

Дні Києва у Стамбулі

  • 27.09.17, 10:52

 У Стамбулі відбулися Дні Києва, в рамках яких було представлено туристичний та культурний потенціал столиці України.

Всеукраїнські змагання кінологів

  • 27.09.17, 10:45

     У Великих Мостах на Львівщині стартували Всеукраїнські змагання кінологів. Тут змагаються декілька десятків кінологів із п'яти регіональних прикордонних управлінь України.