Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Підтримую!!!

  • 01.03.17, 19:50
«Самопоміч»: Партії коаліції бояться визнати російську окупацію та заборонити торгівлю з окупантом
22.02.2017145225

Профільний комітет Верховної Ради відмовився розглядати законопроект «Про тимчасово окуповані території України», який був доопрацьований та узгоджений робочою групою.

«Самопоміч» переконана, що таким чином депутати показали свій страх перед власниками-комерсантами та знецінили роботу людей, які відстоюють незалежність України.

Політикани знову знецінили роботу людей, які втомилися бути заручниками комерції на крові, і традиційно зігнорували вимоги людей, які їх обрали. Попри те, що представники Міністерства оборони, Генерального штабу, СБУ, МЗС та інших органів влади, потребують визнання окупації, щоб не бути співучасниками фінансування окупації.  Попри те, що Уряд потребує заборони торгівлі з окупованими територіями, аби зробити нарешті Україну енергетично та економічно незалежною. Попри те, що саме цього вимагають люди.

«Сьогодні мене особисто, вперше за два з половиною роки роботи в парламенті, надихнула робота представників Кабінету Міністрів України. Урядовці Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Генерального штабу, Міноборони, СБУ – це сильні, фахові чоловіки, які відстоювали незалежність України, бо їм набридло. Набридло бути у невизначеній ситуації і бути заручниками брудних комерсантів, які продають і колонізують Українську державу. Я сьогодні побачив обличчя України – інституційної і сильної», – наголошує голова фракції «Об’єднання «Самопоміч»  Олег Березюк.

Залежні від своїх власників, які заробляють на торгівлі, політичні партії коаліції фактично заблокували законопроект  на рівні комітету. Тому що, потрапивши до залу парламенту, цей законопроект стане маркером, який покаже людям справжню сутність кожного, хто відмовиться визнати окупацію Росії.

Фракція «Самопоміч» наполягає на розгляді законопроекту «Про тимчасово окуповану територію України» та застерігає коаліцію від злочинної бездіяльності.

23 лютого 2017р.

  • 23.02.17, 21:07
Андрій БілецькийНародився у Харкові у 1979 р., громадський діяч, політв'язень режиму Януковича.
Заява Андрія Білецького з приводу Національної гвардії14 січня 2017, 16:39

Я не можу більше мовчати про ситуацію в Національній гвардії України. Ситуація абсолютно не нормальна для третього року війни – на керівних посадах перебувають відверті сепаратисти, діє систематична корупція. Для мене загальна ситуація в Нацгвардії не є чужою – більшість солдатів і офіцерів Національної гвардії є моїми бойовими побратимами і соратниками, з якими я пройшов 2014-2015 роки війни. Ситуація, про яку я кажу, – це не результати дії більшості нацгвардійських офіцерів, які чесно виконують свій обов'язок перед Батьківщиною, це виключно злочини верхівки.

Керівництво Національної гвардії несе загрозу обороноздатності нашої країни.

Я звинувачую керівництво Нацгвардії у прямому покриванні офіцерів-сепаратистів. Останні приклади, що з'явились у медіа-просторі, – поза межами будь-якого розуміння. Заступник начальника Центрального оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії, полковник Олександр Голяков – сепаратист. У лютому 2014 року він під прапорами "Партії Регіонів" створював Криворізький Антимайдан та закликав людей записуватись у "Криворізьку гвардію". Подібні гвардійці вбивали учасників Революції, а пізніше ставали ключовою силою у захопленнях ОДА та розхитуванні ситуації в Україні в цілому. Приклад іншого характеру – підполковник Юрій Колмик, заступник командира військової частини 3057. Під час наступу російських військ у Криму та на Донбасі цей офіцер активно долучився у соцмережах до тих, хто пропагував "ДНР" та приєднання до Росії. Капітан НГУ Юрій Задерін, у соцмережах голосував за створення Новоросії, підтримував Путіна та дії "Беркута" на Майдані.

Нещодавно громадськості стали відомі факти затримання жінки-військовослужбовця (медсестри) на окупованій території. Але затримують лише медсестер, хоча відомо, що ці поїздки здійснюють і офіцери. Їх не затримують, вони повертаються з окупованих територій і далі залишаються командувати. Діє система домовленостей із ворогом. І ця ситуація відома вищому керівництву Національної гвардії.

Я із командою волонтерів готую розкриття і корупційної складової в Національній гвардії. Ми вже маємо докази того, що ця система краде кожну третю гривню. Невдовзі я буду готовий оприлюднити ці факти.

Порушую іншу тему – систематичне знищення добровольчих батальйонів, яке провадить керівництво Національної гвардії. Мабуть, більших патріотів нашої Батьківщини, як ті перші добровольці, що пішли голіруч на смертельну битву за Україну, не знайти. Де всі ці добробати? Їх поступово розчиняють, розформовують, не оформлюють, зрештою виживають. Згадайте батальйон "Донбас" – його не змогли знищити в Іловайську, так тепер це завершать через паперові процедури. Від своїх побратимів по АЗОВу я трохи не щоденно чую звернення врятувати полк. Ми створили одну з найкращих військових одиниць в Україні. Самодостатню, мотивовану, озброєну. Наші танкісти та артилеристи показали найкращі результати серед збройників 2016 року. Але якщо говорити про минулий рік – Нацгвардія не виділила жодної бойової машини, наші бійці отримували найнижчу зарплатню, ми пережили минулий рік із величезними боргами. Водночас керівництво завалило полк перевірками та інспекціями.

Я звертаюсь до Головнокомандувача Президента України Петра Порошенка, Головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Голови Служби безпеки України Василя Грицака – на вас лежить повна відповідальність за ситуацію в Національній гвардії України. Ви будете відповідати за злочин, якщо ці люди залишаться при владі.

Всьому цьому слід покласти край. Якщо ми допускаємо таке керівництво Національною гвардією – це означає, що ми стали частиною цієї системи. Подальший вибір кожного з нас очевидний.

Слава Україні!

Андрій Білецький

Годі нас дурити!

  • 13.02.17, 20:00

Питання до Гройсмана та осіб, що називають себе "Енергетичним штабом України".

Що ви будете робити, якщо країна агресор припинить постачання вугілля з окупованих територій або самої РФ?

І якщо "нічого", то яке право ви маєте, нічого не зробивши за три роки війни для забезпечення енергетичної безпеки країни, називати себе "енергетичним штабом"?

Шапіто

Фанатам кунілінгуса шоколадних яєчок

  • 12.02.17, 22:11
Мешканці "ДНР" зараз платять за електроенергію так: до 150 використаних кВт - по 0,31 грн за 1 кВт; по 0,41 грн - понад 150 кВт (тобто за тими тарифами, що були в нас іще у 2013-2014 рр.). Тоді як ми платимо зараз "трохи" більше: до 100 кВт - по 0,714 грн за 1 кВт, по 1,29 грн - понад 100 кВт. Причому платять ДНРівці не в українські банки, а в "Центральный республиканский банк Донецкой Народной Республики".
Тепер зрозуміло, чому в нас так ростуть тарифи, з 1 березня ще підвищаться.

Усе закономірно!

  • 12.02.17, 16:08
Пока без драк: на Тернопольщине церковь ушла от Кирилла к УПЦ КП

Церковная община села Котюжины в Тернопольской области решила перейти под юрисдикцию Украинской Православной Церкви Киевского Патриархата.

Об этом сообщает Правый сектор Тернопольщины на своей странице в Facebook.

Также сообщается, что сегодня состоялось первое торжественное богослужение в новосозданной церкви отцами Киевского патриархата, а переход произошел без столкновений и конфликтов с противоположной стороной.

Вместе с тем на сайте УПЦ МП сообщается, что в селе произошел "рейдерский захват" храма.

Как сообщал "Обозреватель", в одном из заведений для отдыха под Киевом правоохранители обнаружили мертвым клирика Киевской епархии УПЦ МП 27-летнего протоиерея Иоанна Корнуту. Смерть якобы застала священника в сауне с девушками легкого поведения, которые к тому же ограбили мужчину.