Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Повчально!

  • 12.10.17, 23:18

У Нью-Йорку відкрився магазин чоловіків, в якому жінки можуть вибрати і купити собі чоловіка за смаком. На вході інструкція, як працює магазин: 

1) Можна відвідати магазин тільки один раз; 
2) Тут шість поверхів і характеристики чоловіків з кожним поверхом поліпшуються; 
3) Чи можна вибрати будь-якого чоловіка або ж піднятися на поверх вище; 
4) Не можна повертатися поверхом нижче. 

Одна жінка вирішила сходити в цей магазин і знайти собі супутника життя. На першому поверсі її зустріла табличка: "Ці чоловіки мають роботу". Вона вирішує піти вище. 

На другому табличка говорить: "Ці чоловіки мають роботу і люблять дітей". Жінка вирішує піднятися вище. 

На третьому: "Ці чоловіки мають роботу, люблять дітей і неймовірно красиві". - Вау! - каже жінка, але ... вирішує йти вище.

На четвертому поверсі повідомляється, що "Ці чоловіки мають роботу, люблять дітей, красиві як боги і допомагають по дому". - Неймовірно! - вигукує жінка. - Насилу можу втриматися. Але, сказавши так, вирішує йти поверхом вище. 

На п'ятому поверсі табличка: "Ці чоловіки мають роботу, люблять дітей, красиві як боги, допомагають по дому і екстремально романтичні і чуттєві". Жінка у же зібралася зайти на цей поверх і вибрати собі кого-небудь тут, але все ж вирішує зійти на шостий. 

Там її зустрічає електронна напис: "Ви є відвідувачкою номер 31456112 цього поверху, тут немає чоловіків, цей поверх існує лише для того, щоб продемонструвати, що жінку неможливо задовольнити ніяк. Спасибі за те, що вибрали наш магазин".

Навпаки ж був відкритий магазин дружин. На першому поверсі табличка: "Жінки, які люблять секс". На другому поверсі табличка: "Жінки, які люблять секс і не виносять мозок". Поверхи з третього по шостий були відвідані жодного разу. 

Першопрохідці мережі

Нарешті

  • 08.10.17, 19:24
ГПУ заявила про арешт майна братів Клюєвих
#Соціалка08.10.2017 17:45 | УНН

Майно та банківські рахунки колишнього секретаря РНБО, екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва та його брата Сергія арештували у рамках кримінальних проваджень, які розслідує ГПУ як в Україні, так і за кордоном, повідомляє УНН з посиланням на ГПУ у неділю, 8 жовтня.

-З метою забезпечення заходів кримінального провадження на майно, у тому числі банківські рахунки підозрюваних, як на території України так і за кордоном, накладено арешт,

- йдеться у повідомленні ГПУ.

Водночас у ГПУ не уточнили, у яких саме країнах арештували майно братів Клюєвих і на яку суму.

Місцезнаходження підозрюваних наразі не встановили, їх оголошено у розшук.

У відомстві додали, що ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальних провадженнях за підозрою Андрія та Сергія Клюєвих у вчиненні низки кримінальних правопорушень.

Шоколадна вистава!

  • 05.10.17, 23:29
Закон про де окупацію – багато галасу з нічого
26 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
Четвер, 05 жовтня 2017, 22:13
кандидат юридичних наук, експерт-кримінолог

Поданий президентом законопроект зі складною назвою "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" пожвавив інформаційний простір.

Скоріше не сам законопроект, а його скорочена для зручності назва – "Про реінтеграцію Донбасу".

Деокупація частини Донбасу – надто болюча і важлива тема, тож будь-яка згадка про це з боку влади одразу привертає увагу всього суспільства. Вочевидь, на це й розрахований законопроект.

Що насторожує?

Насторожує терміновість, з якою поданий законопроект.

Зареєстрований він у Верховній Раді 4 жовтня о 15-00, а голосувати за нього депутатам пропонують вже зранку 6 жовтня. У профільного комітету на ознайомлення з текстом та розгляд був один день, втім, комітет блискавично впорався і рекомендував ухвалити проект за основу.

При цьому суспільство, в широкому розумінні, та експертне середовище взагалі позбавлені часу на обговорення цього законопроекту.

При першому ж ознайомленні з текстом терміновість насторожує ще більше. Бо у тексті немає нічого, що не може зачекати тиждень, два чи навіть більше. Законопроект кардинально не вирішує жодної проблеми.

Яка ж справжня мета законопроекту про реінтеграцію?

Норми законопроекту носять декларативний характер, і принципово з їх прийняттям нічого не зміниться. Єдиною кардинальною зміною, яка відбудеться у разі прийняття закону, буде усунення СБУ від керування бойовими діями на Донбасі.

Відповідно до законопроекту здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях буде покладено на Об'єднаний оперативний штабЗбройних Сил України.

Станом на сьогодні Служба безпеки України є головним органом у загальнодержавній системі боротьби з терористичною діяльністю. Відповідно до закону "Про боротьбу з тероризмом" організація і проведення антитерористичних операцій покладена на Антитерористичний центр при СБУ.

Щоб передати керування бойовими діями від СБУ до Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ, необхідно офіційно позбутись назви "АТО" і замінити її на "агресію".

Ймовірніше за все, це і є мета даного законопроекту. Все інше – для відведення уваги.

Крім бойових операцій на Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ покладається ще й контроль за діяльністю військово-цивільних чи військових адміністрацій у Донецькій та Луганській областях у разі їх утворення.

Тобто, якщо буде відновлено суверенітет України в окремих районах Донецької та Луганської областей, то контроль за місцевою владою здійснюватиме Об'єднаний штаб ЗСУ.

Задекларована вірність Мінським угодам

Це буде не перший закон, який легалізує Мінські домовленості, про юридичну нікчемність яких вже багато написано і сказано.

Так, на виконання Мінських угод вже були попередньо схвалені зміни до Конституції, які містять скандальний пункт про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Крім того, 18 жовтня спливає термін дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Чи припинить це війну?

Чи наблизить прийняття цього закону де окупацію частини Донбасу?

Відповідь є у самому законопроекті: "Дії Російської Федерації грубо порушують досягнуті на міжнародному рівні домовленості, зокрема шляхом: систематичного недотримання режиму припинення вогню та продовження обстрілів цивільних об'єктів та інфраструктури".

Тобто, Україна визнала, що зробила все можливе – виконувала покроково Мінські домовленості – але агресор не вгамовується, при цьому Україна залишається відданою політиці мирного врегулювання.

Отже, відновлювати суверенітет збройним шляхом Україна не буде.

Війну визнали

Розчарування владою породжує підозри до будь-яких її ініціатив. Зокрема, цей законопроект привернув увагу відсутністю у ньому слова "війна". Але мовою міжнародного права "війна"  це "агресія".

Агресія, тобто озброєний напад однієї держави на іншу, є міжнародним злочином. Таким чином, наявність в законопроекті словосполучення "збройна агресія" – це і є формально визнання парламентом України війни.

Чому лише зараз? Бо саме зараз виникла необхідність передати керування збройними діями від СБУ до Об'єднаного штабу ЗСУ.

Деталі, в яких криється диявол

Власне, на появі "агресії" в тексті щирість та відвертість завершується.

Так, проект закону спрямований на правове врегулювання державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

Але ж насправді ця політика провалена. І наразі актуальною є політика відновлення суверенітету – а не забезпечення.

У преамбулі законопроекту все ще згадується, що Російська Федерація ініціювала, організовувала та підтримувала терористичну діяльність в Україні. Це ніби заготовка для кроку назад. Ніхто ж не знає, як будуть розвиватись події.

Але насправді ніякої терористичної діяльності не було, принаймні, якщо керуватись українським кримінальним законодавством. Бо метою Російської федерації є посягання на територіальну цілісність України, а не порушення громадської безпеки, залякування населення тощо.

Зовсім незрозуміло, чому президент в 11-й статті свого законопроекту називає Крим тимчасово окупованою територією. Адже Крим анексовано – тобто у насильницький спосіб приєднано до території Російської Федерації. Та й у міжнародно-правових актах розділяють ці два поняття.

Невтішні висновки

Деокупація та завершення війни – дві найбільш електорально вдячні теми. З ними не конкурують навіть пенсії.

Тому цей закон прогнозовано буде інформаційним приводом номер один, якщо правильно організувати піар-стратегію.

Але нічого кардинально цей закон не змінює.

У разі його ухвалення, наступного дня після набрання чинності нічого не відбудеться, окрім переходу керування бойовими діями від СБУ до Об'єднаного штабу ЗСУ.

Проект закону про "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" просто задекларував всім очевидні речі – є агресія, є тимчасово окуповані території, Російська Федерація порушує домовленості та не хоче припинити вогонь, Україна залишається відданою мирному шляху припинення агресії.

Тобто, не скоро ще будуть деокуповані окремі райони Донецької та Луганської областей.

А про звільнення Криму у законопроекті не йдеться.

Анна Маляр, спеціально для УП

І, ще про законопроекти №7163 та № 7164

  • 05.10.17, 18:49
Заява фракції «Самопоміч»: КОЛЕГИ, ЗУПИНІТЬСЯ!
05.10.2017sm1a7785

Закликаємо депутатів не голосувати за так звані «реінтеграційні» закони Президента. Ці закони не дають того, що мали б дати – не захищають солдатів, не допомагають людям та нищать українську державність. Це капітуляція та руйнація суверенітету України.

Будь-який статус для окупованих Росією територій Донеччини, Луганщини та Криму, окрім статусу «окуповані території», – є розвалом держави. Ми не маємо права легалізувати окупантів та вибрати серед них мерів та депутатів.

Будь-яка згадка мінських домовленостей в законах України, або посилання на міжнародні документи, які їх легалізують – це ратифікація капітуляції та знищення армії. Люди не пробачать вам включення московського сценарію знищення України у наше законодавство. Ми вже мали аналогічний досвід з Чорноморським флотом у Криму – згадайте наслідки цього рішення. Згадайте про «Крим – наш!», про який навіть не має згадки в «реінтеграційних» законопроектах.

Визнання окупації без зазначення дати початку – це звільнення Росії від відповідальності руками українського парламенту. Це тягар відновлення та відшкодування окупованих територій наступними поколіннями. Це загроза для солдатів опинитися під судом за законами мирного часу.

А під прикриттям фіктивного визнання окупації, Президент знімає з себе відповідальність за війну та її наслідки, проте знову ж таки – руками парламенту – хоче отримати собі ексклюзив на торгівлю з окупованими територіями.

Шановні народні депутати, закликаємо вас не підтримувати ці законопроекти!

Це про той самий законопроект

  • 05.10.17, 18:42
Оксана Сироїд: «Аби захистити своїх людей, армію і державу, потрібні справжні рішення, а не симулякри»
05.10.2017syroid

Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд переконана, що президентський законопроект щодо реінтеграції Донбасу — це повторення помилок дозволу на розміщення Чорноморського флоту на території Криму та Будапештського меморандуму.

«Тоді нам так само, як і зараз, з пафосом із парламентської трибуни розказували про перемоги. Проте всі знають насправді, якими фатальними виявились для нас ці рішення. Невже історія нас нічому не вчить?

Невже ви не розумієте, що впроваджуючи будь-які російські сценарії, ви не обдурюєте Путіна, ви обдурюєте себе і своїх людей? Невже ви не розумієте, що поки національний інтерес не стане пріоритетом, нас ніхто поважати не буде? І невже ви не розумієте, що для того, аби захистити своїх людей, свою армію і свою державу, потрібні справжні рішення, а не симулякри?» – звернулася вона до народних депутатів у залі парламенту.

За словами віце-спікера, у законопроекті, який презентував Голова РНБО, немає правдивості:
«Тут багато говорилось про захист прав людини. Але у законопроекті — лише голі декларації і посилання на підзаконні акти. Як ці люди будуть захищені?

Як і декларація про визнання Росії окупантом без визначення дат окупації — це порожнє слово, воно не має жодних юридичних наслідків. Тільки визначення дати окупації покладе на Росію обов’язок сплатити за всі руйнування і порушення прав людини. Так само ми не можемо роз’єднувати політику стосовно Криму і Донбасу, бо інакше ми відмовляємось від Криму».

Підсумовуючи, Оксана Сироїд наголосила, що тільки правдиві рішення врятують Україну: «Нас будуть тільки тоді поважати, коли ми будемо поважати себе самі. І коли ми будемо приймати рішення, які є в наших національних інтересах».