Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

"договорняки" заведуть порохно у Ростов

  • 17.11.15, 21:34
В будівлі ТВК стався конфлікт. На четвер скликають мітинг "за" ВілкулаВівторок, 17 листопада 2015, 20:38 
відео

Конфлікт стався у будівлі, де розташована територіальна виборча комісія, яка має розглянути скаргу кандидата у мери Кривого Рогу від "Самопомочі" Юрія Милобога.

Про це повідомив Олексій Мітасов — помічник депутата БПП Єгора Фірсова.

Членів ТВК звинувачують у тому, що вони тягнуть час, аби представники "Самопомочі" не змогли оскаржити результати виборів.

Водночас Милобог заявляє, що вимагатиме перерахунку голосів на Інгулецькій районній ТВК, де переміг чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Тим часом більше трьох тисяч мешканців міста вийшли на акцію проти визнання Юрія Вілкула міським головою.

Учасники протесту скандують "Вілкула геть".

За повідомленням джерел "Української правди", "Метінвест Холдинг" скликає на четвер мітинг на підтримку Вілкула.

Як відомо, міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині.

Таким чином на оскарження результатів виборів у суді у представників "Самопомочі" залишалося не більше 6 годин.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Все про: Кривий РігВілкулвибори

жопін таки у жопі?

  • 17.11.15, 21:22
Віктор Шокін готовий подати рапорт про відставку - Нусс
Георгий Майский 17 листопада 2015, 18:32

Віктор Шокін готовий подати рапорт про відставку - Нусс


Новину повідомляє «Преса України».
Буквально вчора український політолог Павло Нусс повідомив на своїй сторінці в соцмережах, що Петро Порошенко вимагає звіт від Генерального прокурора та міністра Внутрішніх справ України, стосовно тих, хто бив студентів 30 листопада, хто знущався над журналістами, бив громадських активістів 1 грудня на Банковій, хто організовував штурм і давав наказ штурмувати Майдан 11 грудня і головне, хто несе відповідальність за вбивства! Павло Нусс також висловив упевненість, що в режимі приватних бесід, Президент дав зрозуміти, у формі ультиматуму, і Генеральному прокурору і міністру Внутрішніх справ, що він чекає від них або результат, або відставку. Зараз же джерела Павла Нусса підтверджують, що Віктор Шокін готовий подати рапорт на звільнення.

«Більше тижня тому я інформував Вас про те, що Президент Петро Порошенко готовий прийняти відставку Генерального прокурора України Віктора Шокіна, а в самому офісі глави держави, за дорученням Петра Порошенка, працює комісія по підбору кандидатури на зміну Віктору Шокіну. Сьогодні знову з'явилася інформація, і вона більш ніж актуальна», - пише на своїй сторінці в соцмережах український політолог.

Так джерела Нусса підтверджують, що Віктор Шокін готовий подати рапорт про відставку, якщо вже не подав. Причому, політичний аналітик все ж схильний вважати, що рапорт вже підписаний, тільки поки що не оприлюднене. Крім того, експерт висловив упевненість, що Президент готовий підписати цей рапорт без коливань.

«Також я інформував вас про те, що один з головних кандидатів на зміну генеральному є харків'янин. Зараз же на посаду Генерального прокурора є як мінімум три кандидатури, серед яких іноземець (за наявною інформацією Давид Сакварелідзе «ПУ»), лідер фракції «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко і член парламенту Віктор Чумак. Інформація по кандидатурі Юрія Луценка, поки точно не зрозуміла, так як Юрій Віталійович не має юридичної освіти, хоча і володіє всіма необхідними якостями керівника цього органу.

Своє вагоме слово висловив і спікер парламенту Володимир Гройсман, який заявив, що не задоволений тим, що ніхто по-справжньому не притягнутий до відповідальності за злочини часів Януковича. Про це він сказав у програмі «Лівий берег».

«Я вважав, що, коли відбудеться перезавантаження влади, буде нова Генеральна прокуратура, інші органи, то почнеться серйозний рух вперед. Але не пройшло і півроку, як люди почали задавати питання: «А чому цього не відбувається?», - підкреслив глава парламенту.

Виходячи з цього, Володимир Гройсман повідомив, що якщо буде подання про відставку Шокіна, то він готовий діяти у відповідності з Конституцією України і внесе подання до порядку денного.

«Я все зроблю для того, щоб це було об'єктивно розглянуто у відповідності з процедурою», - заявив спікер, і також додав, що коли це станеться, то він визначиться з тим, як буде голосувати з приводу відставки Генерального прокурора України. Також уточнивши, що у нього є сформована позиція щодо голосування про відставку Шокіна, проте поки він її озвучувати не хоче.

Як відомо диму без вогню не буває, проте не будемо поспішати з догадками, дочекаємося офіційного повідомлення. Ось тоді і дізнаємося ім’я вже не претендента на посаду, а нового Генерального прокурора України.

Нагадаємо, раніше «Преса України» повідомляла, що президент України Петро Порошенко зажадав від силовиків - Генпрокурора та міністра МВС України звіт в такій формі: хто бив студентів 30 листопада, прізвища винних; хто знущався над журналістами, бив громадських активістів 1 грудня на Банковій; хто організовував штурм і давав наказ штурмувати Майдан 11 грудня; хто несе відповідальність за вбивства

Ляпас жопіну і петрушці

  • 17.11.15, 21:14
Суд визнав арешт Мосійчука свавіллям - Ляшко
Олег Мисько 17 листопада 2015Суд визнав арешт Мосійчука свавіллям - Ляшко


Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі, новину передає «Преса України». 
Голова фракції «Радикальна партія» та народний депутат Олег Ляшко заявив, що суд визнав свавіллям арешт Мосійчука та скасував постанову Ради про його затримання.

«Якщо в Україні є закон - його треба дотримуватися. Мосійчук винен - внесіть документи і розгляньте його справу згідно з регламентом, а не займайтеся свавіллям. 

Кожен - від колгоспника до президента повинен виконувати закон. А Порошенко влаштував політичний спектакль, замість правових дій», - обурився Ляшко.

Раніше ми повідомляли, що народного депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука звільнили з-під варти у судовому засіданні. Проте радикала одразу госпіталізували в реанімацію.

Нагадаємо, що постанова парламенту про притягнення до кримінальної відповідальності, скасування депутатської недоторканості та арешт нардепа Ігоря Мосійчука є незаконною. До такого висновку дійшов Вищий адміністративний суд України (ВАСУ).

Смерть москальським окупантам!!!

  • 17.11.15, 07:38
Пора визнати, що на Донбасі воюють не «республіки», а Росія - Стрєлков (ВІДЕО)
Оля Гузенко 17 листопада 2015, 06:51
 1068
Пора визнати, що на Донбасі воюють не «республіки», а Росія - Стрєлков (ВІДЕО)

«Народні республіки» на українському Донбасі - просто фікція. Насправді з українцями воює Російська Федерація і пора вже відкрито про це сказати. Таку гучну заяву зробив днями колишній «міністр оборони ДНР» Ігор Стрєлков на антитерористичному форумі в Москві.

Новину повідомляє «Преса України».

Стрєлков пояснив, що Росія зараз воює на двох фронтах - в Сирії і в Україні. Останній фронт, на його думку, куди більш важливий, ніж сирійський.

«Всі, хто намагається провести лінію між народними республіками і Росією - це лицеміри. Природно, що Росія воює в тій чи іншій мірі на Донбасі, і буде воювати. Весь світ про це знає, тільки для внутрішнього використання у нас намагаються народу пояснити, що ніякої війни немає і що ми не воюємо, а воюють якісь там народні республіки, які нібито ще й самостійні. Пора нарешті відверто сказати в обличчя, що Росія веде там війну і що цю війну нам необхідно виграти», - заявив Стрєлков.

Екс- «міністр оборони ДНР» вже неодноразово говорив про те, що Росія активно бере участь у війні на Донбасі. Про це він розповідав на своїй сторінці в соцмережі і не тільки. Очевидно, з часом Стрєлков не змінює своїх поглядів події і продовжує їх відстоювати. Але не всім це до душі, у тому числі і в Росії. Так журналістка Ксенія Шкода зізналася, що отримувала пропозиції написати «чорну статтю» про Стрєлкова, але вона відмовилася.

«Мені теж, і не раз, пропонували за гроші очорнити Ігоря Івановича. І не за 3-5 тисяч, а в десятки больше», - сказала Шкода. 

Нагадаємо, найвідоміший терорист сучасної Російської Федерації Ігор Гиркин (Стрєлков) на деяких «патріотичних» російських інтернет-сайтах нагнітає істерію з приводу того, що вже в найближчому майбутньому Збройні сили України перейдуть у грандіозний наступ по всій лінії фронту з донецької і луганської «народних республік».

Ось адреса відео:

     http://uapress.info/uk/news/show/105403 

Доки будемо "терпілами" влади жопіних???

  • 17.11.15, 07:30
Сергій Лещенко
Подання на арешт Бойка готове. Шокін блокує три місяці12 листопада 2015, 15:07

Віктор Шокін оберігає від неприємних новин лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка. А в найближчому оточенні чинного генпрокурора перебуває людина, яка мала оберігати Бойка від корупції, коли вони разом працювали в органах влади часів Віктора Януковича.

У липні 2015 року, як повідомляють мої джерела, слідчі Генпрокуратури підготували текстподання до Верховної Ради про надання згоди на зняття недоторканості, затримання та арешт Юрія Бойка. Епізод стосується афери зі скрапленим газом Сергія Курченка, де слідчі прямо називають Бойка "учасником злочинної організації". Подання з усією викладкою дій екс-міністра було передано генпрокурору Шокіну для підписання та направлення до Верховної Ради. Однак уже три місяці документ лежить без руху, а Бойко почувається безкарним.

Річ у тім, що однією з найдовіреніших осіб Шокіна в генпрокуратурі є такий собі Василь Драган. Він обіймає посаду з цікавою назвою – "старший помічник генерального прокурора з особливих доручень". На день Конституції 2015 року Драган в числі інших близьких соратників Шокіна – Столярчука та Севрука – отримав від президента Порошенка заохочення – підвищення до радника юстиції третього рангу.



Драган іде з чинним генпрокурором по життю. Коли Шокін в часи Яреми працював його заступником, Драган обіймав біля нього посаду "старшого помічника заступника генерального прокурора". В 2005 році Драган працював у головному слідчому управлінні Генпрокуратури, куратором якого тоді був Шокін. А ще раніше, в 1990-их, Драган розслідував справу проти Ігоря Діденка, яка лягла в основу німецької справи та призвела до його виправдання та виплати компенсації.



Цікавий інший нюанс. В часи Януковича, з 18 серпня 2010 року по 22 квітня 2013 року Драган працював під керівництвом міністра палива та енергетики Юрія Бойка. Посада Драгана називалася... "завідувач Сектору запобігання та виявлення корупції". Показово, що в часи, коли Драган мав боротися з крадіями у Міненерго, там відбулася найбільша афера останньої п'ятилітки під назвою "Вишкі Бойка", які були придбані в ризьких бомжів за завищеною вдвічі ціною.



Але, окрім "Вишок Бойка", антикорупційний комісар Міненерго не зреагував на іншу аферу, яка зараз лягла в основу кримінальної справи проти Бойка – афери, на підставі якої слідчі Генпрокуратури підготували для Шокіна подання в парламент, так досі туди і не відіслане.

Про що ідеться?

Ідеться про схему Курченка з реалізації скрапленого газу, який за заниженими цінами викуповувався начебто для потреб населення, але насправді продавався за ринковою вартістю комерційним підприємствам.

Для цих потреб Курченко створив "злочинну організацію", як це кваліфікували слідчі. Туди увійшов і Бойко, що працював при Януковичі спочатку міністром енергетики з 11 березня 2010 по 24 грудня 2012, а від цієї дати та аж до падіння режиму, до 27 лютого 2014 був на посаді віце-прем'єра з питань енергетики.

"Перебуваючи на посаді міністра палива та енергетики, а в подальшому віце-прем'єр-міністра, Бойко всупереч інтересам держави використав надані йому повноваження та,ставши учасником підконтрольної Курченку злочинної організації, (...) вчинив умисний злочин проти власності", – ідеться у поданні, заблокованому Шокіним.

Згідно з матеріалами справи, Курченко створив 12 фіктивних підприємств, "аби шляхом підробки документів надати видимість законності діяльності на ринку скрапленого газу". Ось перелік цих компаній: Черкаси-Газснаб, Кримбутангаз, Київоблпропангаз, Луганськпропангаз, Луганськснабгаз, Укрхарківгазпостачання-2009, Донецьк-Побутскрапгаз, Модус-Вівенді, Чернівці-СПБТ, Запорожгаз-2000, Харків-СПБТ, Харківспецгазснаб.

Для того, щоб заволодіти скрапленим газом, Курченко разом з Бойком завищували обсяги потреб населення в цьому паливі. Підприємства Курченка не продавали газ населенню і навіть не мали цього на меті. Згідно з розробленим злочинним планом, було передбачено складання довідок про обсяг та напрями реалізації газу "із внесенням до них завідомо недостовірних відомостей".

Втілювати свою схему Курченко почав іще в 2009 році, про що у березні 2010 стало відомо Бойку, який був тоді заступником голови енергетичного комітету Верховної Ради. 9 березня 2010, за два дні до призначення міністром, Бойко навіть направив депутатське звернення до Генпрокуратури про перевірку підприємств Курченка.

Але щойно Бойко став членом уряду, він увійшов у змову з Курченком. "Протягом першого півріччя 2010 року Курченко підбурив на участь у злочинній організації тодішнього міністра енергетики Юрія Бойка та першого заступника директора ДП "Газ України" Оксану Масс, які при очевидній нелогічності значного збільшення обсягів продажу скрапленого газу для потреб населення в семи областях (Харківської, Донецької, Київської, Луганської, Черкаської, Чернігівської та Запорізької) визнавали такі завищені обсяги достовірними".

За даними слідства, у деяких періодах обсяги потреб населення в скрапленому газізавищувалися в 25-30 разів, на що Бойко, який мав досвід роботи у цій сфері, без будь-якої перевірки закривав очі.

Ці обсяги газу викуповувалися Курченком на аукціонах за низькими цінами начебто для потреб населення.

"Бойку було відомо про суть вчинюваного злочину, визначено його роль в злочинній діяльності. Так, Бойко мав не тільки бездіяти як міністр, а забезпечувати вчинення злочину по лінії Міненерго та дочірніх підприємств", – ідеться у поданні слідчих до Шокіна, яке було покладено під сукно. Зокрема, Бойко не направляв до податкової подання на перевірку покупців скрапленого газу.

У 2011 році в ситуацію втрутився перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, який представляв інше угрупування у владі Януковича. 30 серпня 2011 року провів селекторну нараду та доручив Міненерго у одноденний строк надати інформацію в розрізі регіонів щодо обсягів продажу скрапленого газу на аукціонах для потреб населення. Вказане доручення не було виконано. Більше того, Бойко навіть не втомлював себе підписанням відповідей на питання Клюєва. 1 вересня його заступник Макуха повідомив, що контроль над цільовим використанням скрапленого газу здійснює податкова – хоча це суперечить постанові уряду від 2000 року.

Після цього Клюєв доручив Бойку та начальнику податкової Захарченку в одноденний строк надати Кабміну інформацію щодо обсягів продажу скрапленого газу для населення. Листом від 13 вересня 2011 знову Макуха сказав, що вся інформація була в попередньому листі, що не відповідало дійсності.

Клюєв тоді доручив під особисту відповідальність Бойка надати уряду вичерпну інформацію з цих питань та внести в податкову подання щодо перевірки цільового використання скрапленого газу, призначеного для населення. Бойко зробив це 22 вересня – він вніс до податкової подання щодо підприємств, які продавали менше третини (!) всього скрапленого газу. І жодна з фірм, перевірку яких ініціював Бойко, не належали Курченку.

Паралельно Бойко в порушення Регламенту уряду вніс на розгляд Кабміну проект постанови щодо біржових аукціонів з продажу скрапленого газу, який прем'єр Азаров прийняв без належного обговорення, а потім підписав як постанову уряду N1064. "Таким чином, Бойко забезпечив послаблення контролю за цільовим використанням скрапленого газу", – ідеться у поданні до Шокіна від слідчих.

Бойко і далі продовжував прикривати схему Курченка, який викуповував величезні обсяги газу начебто для населення за ціною, що складала лише 20 відсотків від ринкової. Незаконно придбаний на спецаукціонах скраплений газ 12 компаній Курченка продали комерційним підприємствам.

"Внаслідок спільних злочинних дій Бойка та членів злочинної організації Курченка вчинено незаконне заволодіння майном Укргазвидобування та Укрнафта – видобутим ними скрапленим газом за заниженими цінами, різниця яких з реальною ринковою вартістю відповідних обсягів склала 5,784 мільярда гривень (понад 700 мільйонів доларів) ", – ідеться у документі, який так і не подав Шокін до парламенту.

В цій кримінальній справі винесено повідомлення про підозру Курченку та одному з його підлеглих на прізвище Сало, а також заступникам губернаторів Харківської області Дулубу, Черкаської області Рябцеву, Київської області Максименку. Бойко на виклики слідчого не являвся до прокуратури, що стало підставою вимагати для нього тримання під вартою.

"У матеріалах провадження є достатні докази для підозри Бойка за статтями участь в злочинній організації та заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах(частина 1 статті 255, частина 5 статті 191) – до 12 років з конфіскацією майна, а тому до нього може бути застосовано арешт", – сказано в поданні, яке Шокін приховав у прокуратурі.

Зрештою, повністю готовий документ, який би дозволив зняти з Бойка недоторканість та арештувати, десь загубився на найвищих поверхах на Різницькій. Саботаж та покривання Бойка стало для мене останньою краплею. Довіру до Шокіна як генерального прокурора втрачено, тому я поставив підпис під постановою про його відставку. Сподіваюсь, це звільнення, яке має відбутися якнайшвидше, відкриє дорогу для розслідувань без озирання на прізвища та політичну доцільність, як проти соратників Януковича, так і корупціонерів з числа нинішньої влади.

суча влада, НЕ ГРАЙ ІЗ ВОГНЕМ!!!

  • 17.11.15, 07:15
Єгор ФірсовНародный депутат Украины; председатель "УДАРа" в Донецкой области
Кривой Рог...16 листопада 2015, 22:57

Как вы знаете, в Кривом Роге за кресло мэра сражаются кандидат Юрий Милобог и кандидат от Оккупационного блока Юрий Вилкул. Выборы прошли довольно грязно, наблюдателями от Милобога было составлено несколько десятков жалоб. В подобной ситуации в другом городе сразу бы начался скандал, и фальсификации бы не прошли. Но неверие в собственные силы в Кривом Роге сыграло с нами злую шутку. Поскольку, все ожидали легкой победы Вилкула, в Кривой Рог не приехали журналисты и дружественные депутаты. И Юрий Милобог в решающий момент остался без поддержки.

Фактически он выиграл, но когда имеешь дело с жуликами и негодяями из шайки Януковича, просто выиграть не достаточно. Нужно еще уметь защитить результат. К сожалению, с этим в Кривом Роге главная проблема.

Центром противостояния должна была стать территориальная комиссия, где каждую жалобу должны были рассматривать и Милобог мог бы доказать свою правоту. Но произошло по-другому – сегодня утром ТИК, не пожелав рассматривать никакие жалобы, в спешке огласила победителем Юрия Вилкула.

Основные фальсификации, как всегда, были зарегистрированы на спецучастках (психбольницы, тюрьмы), там повсюду единогласное голосование за Вилкула. Учитывая, что перевес очень маленький, голоса заключенных и психически больных людей фактически стали в Кривом Роге решающими. С помощью народных депутатов Левуса и Высоцкого, уже зарегистрировано заявление и открыто криминальное производство по фактам фальсификаций на участках в Кривом Роге. Будем бороться.

Следует подробнее остановиться и на составе ТИК. Всего она включает 18 человек, 10 из которых представители демократических сил, а 8 "орков" представляют "Мордор".

Десять демократических членов это: 2 БПП, 2 НФ, 2 Батькивщина, 2 Радикалы, 1 УКРОП и 1 Видродження (да, вполне адекватный). Как видите, счет вроде как в нашу пользу, но судя по голосованию, некоторые демократические силы распродали свои квоты, и орков стало больше. Точнее, их стало достаточно для того, чтобы наплевать на жалобы о фальсификациях и подарить победу Вилкулу с перевесом в 600 голосов. Увы, тут сработала обычная украинская практика – продать свои квоты за пару десятков тысяч долларов, а потом искренне удивляться, откуда у врагов государства такие результаты в юго-восточных областях.

Теперь давайте подумаем, как можно из этой ситуации выйти. Я предлагаю следующее:

1. Всем демократическим силам, необходимо сделать замены своих представителей в составе Криворожской ТИК. Если кто-то этого не сделает, то фактически выступит на стороне клана Вилкулов, со всеми вытекающими отсюда последствиями.

2. ЦИК необходимо в кратчайшие сроки рассмотреть эти замены и утвердить их.

3. ТИК должна собраться завтра утром (а не в 18.00, как они решили) пересмотреть свое решение и реально рассмотреть жалобы штаба Юрия Милобога.

4. В 12.00 под зданием ТИК начнут собираться патриоты, на 18.00 назначен митинг. Прийти должно как минимум половина проголосовавших за Милобога, а это около 45 тыс. жителей Кривого Рога. Я думаю у людей будут серьезные, тяжелые аргументы в пользу демократии! Свой выбор в Украине все еще нужно уметь отстаивать.

Я конечно понимаю, что Охендовский кум Вилкула, и ему очень хочется, чтобы у Вилкула было все хорошо. Но нельзя же так нагло и топорно фальсифицировать результаты выборов! Украина изменилась. Так, как раньше уже не будет. Методы Януковича больше не пройдут.

Не играйте с огнем, господа. Учитесь на ошибках предыдущей власти.

Допоки порохновці демонстрували бажання тільки красти і брехати

  • 17.11.15, 07:05
Полковник військової розвідки прокоментував появу спецназу РФ на Донбасі
Ваня Герман 17 листопада 2015, 06:50
 
Полковник військової розвідки прокоментував появу спецназу РФ на Донбасі


Відповідну заяву зробив полковник військової розвідки Петро Недзельський, новину повідомляє «Преса України».
Перекид спецназу РФ на територію Донбасу – це доказ того, що починається підготовка до «широкомасштабного дійства». Військова розвідка працює справно, тому наразі справа лишається за політичним керівництвом України.

«Це дуже негативний факт. Це говорить про те, що Росія готується до якогось широкомасштабного дійства із залученням російських регулярних військ. Завжди перед великими військовими операціями починала діяти розвідка. Чекаємо нової ескалації», - пояснив  Недзельський.

Полковник акцентував увагу на тому, що кількість обстрілів українських позицій зі сторони терористичних військ теж може бути своєрідним показником підготовки до наступу.

Полковник військової розвідки розповів, що спецназ з’являється у тих напрямах, по яких готуються наступати. Тому їх поява дає змогу говорити про небезпечність даного напряму. Також він додав, що військова розвідка може працювати дуже вправно, може відбутись виведення з ладу засобів зв’язку або можуть проводити поодинокі терористичні атаки.

«Сам факт появи на території України таких підрозділів – дуже серйозний застережливий фактор, і Головне управління розвідки спрацювало на вищому рівні. А далі рішення повинні приймати політики», - підсумував Недзельський.

Нагадуємо, що співробітники Служби безпеки України затримали в Миколаєві сепаратиста, який входив до одного із батальйонів спеціального призначення вигаданої «Луганської народної республіки».

Годі терпіти свавілля цих покидьків

  • 17.11.15, 06:58
Семенченко закликав криворіжців протестувати проти фальсифікації виборів мера
Володя Костик 17 листопада 2015, 04:03

Семенченко закликав криворіжців протестувати проти фальсифікації виборів мера


Про це він написав у себе в блозі, новину передає "Преса України".
Народний депутат України від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко закликає мешканців міста Кривий Ріг вийти на протести і вимагати скасувати результати сфальсифікованих виборів мера міста.

Так, він зазначив, що люди, яких вже дістало кумівство у владі та правовий безлад, можуть прийти на мітинг 17 листопада о 18:00 біля будівель міськвиконкому.

Також парламентарій зазначив, що на мітинг прийдуть люди, яким "не плювати і кому не все одно. І справа не в Вілкулі або Милобозі. Справа в справедливості. Вас 700.000, а скільки їх", - написав політик.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, новий мер міста Дніпропетровська Борис Філатов заявив, що Олександр Вілкул кинув всі свої сили на фальсифікацію виборів у Кривому Розі, щоб допомогти виграти батькові.

Битва за Кривий Ріг - це битва за Україну

  • 16.11.15, 21:53
Кривий Ріг об’єднався у битві проти Вілкула, — нардеп
21:42, сьогодні

На виборах у Кривому Розі спостерігалися відверті вкидання бюлетенів та інші фальсифікації, тому результати, оприлюднені ЦВК, не можна вважати достовірними.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Ярослав Маркевич.

"Історія сьогодні, ось прямо в ці хвилини, твориться не в Києві, а в десятках українських міст, які намагаються остаточно скинути гніт минулого режиму. Одне з таких міст — індустріальний, 147-кілометровий, 700-тисячний Кривий Ріг, де кандидат від «Самопомочі» Юрій Милобог насправді виграє у кандидата від Опоблоку, класичного зразка кланової системи часів Януковича, Юрія Вілкула (він же Вілкул-старший)", — написав він.

Депутат зауважив, що за даними ТВК, розрив між кандидатами становить менше 700 голосів —у межах статистичної похибки.

"Важливо те, що перед лицем небезпеки криворіжці об'єднуються, в битві проти Вілкула сьогодні (і останні тижні) б'ються і УКРОП (Микола Колесник) і Сила людей, і різні інші об'єднання розсудливих городян. Самопоміч і будь-яка людина у здоровому глузді не визнає результати виборів, оголошені сьогодні вночі (!) без розгляду скарг. Швидко порахували — можуть, коли хочуть!" — наголосив Маркевич.

На його думку, все це дуже нагадує президентські вибори 2004 року, які переросли в Майдан, коли були виявлені численні порушення начебто явки 102%, масових епідемій, що призвели до голосування вдома тисяч виборців тощо.

"Подаємо до суду. З ранку рубаємося в Кривому Розі разом з Семеном Семенченко і Леонідом Масловим, перевіреними бійцями. Сподіваємося, що демократичні сили будуть єдиними в цій боротьбі до кінця — це буде перевірка боєм, заодно дізнаємося, які сили — демократичні", — написав депутат.

Як відомо, у Кривому Розі пройшов другий тур виборів мера, на яких міська ТВК в рекордно короткі терміни визнала "переможцем" представника "Опоблоку" Вілкула, перенісши розгляд скарг щодо фальсифікацій, які подав кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобога, на 17 листопада.

"Самопоміч" вимагатиме скасування результатів голосування на дільницях в Кривому Розі.

жопаблок ху*ловців пролетів у Дніпрі...а,як рвалися до годівниці

  • 16.11.15, 08:06
На виборах у Дніпропетровську переміг Філатов - ОПОРА
16.11.2015 | 07:15
В ОПОРі заявили, що похибка відсутня, так як це дані з усіх дільниць.
Філатов перемагає на виборах у Дніпропетровську / Фото УНІАН
Філатов перемагає на виборах у Дніпропетровську / Фото УНІАН

Кандидат у мери Дніпропетровська Борис Філатов перемагає на виборах з результатом 53,76%.

Про це свідчать результати паралельного підрахунку голосів за даними спостерігачів ОПОРИ, які працювали на 100% виборчих дільниць у Дніпропетровську, повідомляє  координатор виборчих і парламентських програм ОПОРИ Ольга Айвазовська на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУКРОП: Час династії Вілкулів минув

"Наступний результат повторного голосування 15 листопада: Борис Філатов - 53,76% (184724 - голоси в абсолютних числах), Олександр Вілкул - 46,24% (158897 - голоси в абсолютних числах)", - повідомила вона.

Айвазовська підкреслює, що це дані первинних протоколів з дільниць, на яких спостерігачі ОПОРИ відслідковували дотримання всіх виборчих процедур протягом ранкового засідання, дня голосування, здійснювали ППГ явки, аналізували порушення, контролювали дотримання процедури підрахунку голосів. В ОПОРі заявили, що похибка відсутня, так як це дані з усіх дільниць.


Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1184545-na-viborah-u-dnipropetrovsku-peremig-filatov-opora.html