Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Чим корупція у кролика відрізняється від неї ж у бандюковича ?

  • 20.11.15, 17:04
Сергій Лещенко
Корупційний спрут "Народного фронту"20 листопада 2015, 13:02

Соратники прем'єр-міністра Арсенія Яценюка беруть під контроль фінансові потоки на державних підприємствах.

Минулого тижня мої колеги-журналісти Севгіль Мусаєва-Боровик та Андрій Самофаловопублікували розслідування про те, як на Східний гірничо-збагачувальний комбінат за завищеними цінами закуповує урановий концентрат австрійські фірми сумнівного походження, повязані з Мартиненком.

Ідеться про компанію "STEUERMANN" Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, зареєстровану у Відні.

Фірма "STEUERMANN" належить до орбіти Мартиненка. Частину доказів оприлюднили колеги – зокрема, ця компанія входить до наглядової ради Запорізького абразивного комбінату, який входить в сферу інтересів Жванії і Мартиненка. Також Steuermann Investitions є засновником російської фірми разом з партнером Жванії та Мартиненка Коте Соткімлавою, який очолює ірландську фірму Мартиненка і Жванії "Брінкфорд Лімітед".

Додатковим доказом належності "STEUERMANN" Мартиненку є той факт, що певний період у минулому керівником компанії був громадянин на прізвище Ігор Керезь. Дивіться на ось цей документ:



Водночас Ігор Керезь у двох скликаннях парламенту був помічником бізнес-партнера Мартиненка Давіда Жванії. Ось докази цього:



Нинішнім керівником компанії "STEUERMANN" є австрійський 70-річний пенсіонерВольфганг Айбергер, що живе в містечку Лоретто з населенням 400 осіб. А раніше працював у страховій компанії.

Про зв'язок "STEUERMANN" з угрупуванням Жванії-Мартиненка ще в квітні далекого 2001 року писала австрійська газета "WirtschaftsBlatt" у статті Ukraine: Briten obsiegen im lkrimi", яка доступна зараз лише за передплатою.

Отже, що ми маємо? На стратегічне підприємство України Східний ГЗК, яке видобуває уран для атомної енергетики, за завищеними цінами постачається додаткова сировина. І робить це фірма, на чолі якої стоїть австрієць 1945 року народження, а одним з його попередників був помічник Давіда Жванії. Очевидні зв'язки.

А тепер запамятаємо прізвище автрійця Айбергера та поговоримо про інші промислові гіганти України, що перебувають у державній власності. Мова іде про Об'єднану горнохімічну корпорацію, яка включає два гірничозбагачувальних комбінати титанової галузі у Вольногорську та Іршанську.

Минулого року Яценюк пафосно відрапортував, що забрав ці підприємства з-під контролю Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна. Але замість того, щоб працювати на інтерес знекровленої української держави, потоки там взяв під контроль той самий Мартиненко.

Посередником з придбання продукції Вольногорського та Іршанського гірничозбагачувальних комбінатів є інша австрійська компанія під назвою Bollwerk Finanzierungs – und Industriemanagement AG.

У моєму розпорядженні є десяток контрактів, укладених між українською державою в особі титаних комбінатів та австрійською прокладкою.



Єдиним акціонером компанії Bollwerk, яка наживається на державних активах України, є вже згаданий раніше... 70-річний австрійський пенсіонер Вольфганг Айбергер з містечка Лоретто. Той самий, який управляє урановою прокладкою STEUERMANN.



Описані тут історії – лише один приклад зрощення влади та олігарії. У підсумку, стратегічні галузі української економіки стали ресурсною базою для корупційного збагачення найближчого оточення Арсенія Яценюка.

Замість того, щоб навести лад на державних підприємствах та отримувати кошти в бюджет, Яценюк розставляє на потоки своїх спільників, а потім ходить з протягнутою рукою по штаб-квартирам МВФ та Світового банку, розповідаючи про амбіційні плани реформування української економіки

Державний у Франції і антидержавний в Україні... підходи

  • 19.11.15, 20:33
Надзвичайний стан у Франції продовжать на 3 місяціЧетвер, 19 листопада 2015, 15:54

Національна асамблея Франції (нижня палата парламенту) у четвер проголосувала законопроект, який передбачає продовження надзвичайного стану в країні ще на 3 місяці.

Про це повідомляє Le Monde.

Як відзначає видання, законопроект зранку представив у парламенті прем'єр-міністр країни Мануель Вальс.

"Надзвичайний стан повинен бути продовжений по всій країні. Свободи можуть бути тимчасово обмежено.Ми знаходимося в стані війни!" - наголосив Вальс під час виступу в парламенті.

Водночас, як пише видання, деякі положення та статті законопроекту все ще дискутуються парламентарями.

Зокрема, серед питань, які перебувають в стадії обговорення, посилення режиму домашнього арешту та контроль над пресою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд хоче на три місяці подовжити надзвичайний стан у країні, що був запроваджений у відповідь на терористичні атаки 13 листопада у Парижі.

Востаннє надзвичайний стан запроваджували у Франції 2005 року, щоб вгамувати заворушення у передмістях Парижа та інших великих міст.

Європейська правда

І цю суддю, і діамантового, на один ліхтар

  • 19.11.15, 20:27
Суд не захотів брати під варту "діамантового" прокурораЧетвер, 19 листопада 2015, 19:58

Печерський райсуд Києва відхилив клопотання прокуратури про взяття колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця під варту.

Про це повідомляє кореспондент УП із зали суду.

Рішення ухвалила суддя Лариса Цокол, воно не підлягає оскарженню.

Обвинувачення просило взяти Корнійця під варту до 19 грудня через те, що він не виконав попередній запобіжний захід - не вніс заставу 3 млн 45 тисяч гривень. 

Корнієць зазначив, що задоволений таким рішенням суду.

Як відомо, заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін були затримані 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ. У них були знайдені значні суми грошей, а також діаманти.

Українська правда

добкін, кернес і Ко або сидітимуть за законом, або висітимуть

  • 19.11.15, 19:53
Політолог: влада повинна вибрати - або закон або самосуди
Олена Ярмолюк 19 листопада 2015, 18:30
 721
Політолог: влада повинна вибрати - або закон або самосуди


Влада повинна визначитися: або вона починає працювати відповідно до законів, або в країні масово почнуться самосуди над чиновниками всіх рівнів.


Таку думку висловив у соцмережі політолог Кирило Сазонов, новину передає «Преса України».

«Вангую? Мордобій в органах влади за добу помітно зріс. Я зараз без зловтіхи і без осуду. Тут важливий принцип. Коли не працює прокуратура і закон про люстрацію, депутатів і чиновників садять в сміттєві баки. Коли не працюють суди - починається бійка. Але мордобій теж не вирішує. Як не вирішує і сміттєвий бак. І тоді люди починають стріляти. Це було триста раз в історії всіх континентів», - пише Сазонов.

Він підкреслює, що сьогодні народ України обирає тільки між двома принципами: «між працюючим законом і самосудами». 

«Чи буде закон, за яким Добкін буде сидіти чи його будуть бити. Спершу бити. І Шуфрича теж. Спершу бити. Владі пора зрозуміти - або працює без тотальних договорняків і застільних амністій закон або самосуди. Третього не дано...», - зазначає експерт.

Тим часом народний депутат Володимир Ар'єв у соцмережі пояснив, що Парасюк вдарив людину, яка надавала допомогу євромайданівцям під час Революції Гідності. Незважаючи на те, що це не скасовує його провини в інших справах, все ж нардеп не мав права вчиняти самосуд над Пісним. 

«Кого вдарив ногою Парасюк? Чоловіка, який:
- привіз на Майдан десятки автобусів активістів зі Львова;
- організував львівську міліцію із зброєю на наш захист 20 лютого;
- організовував розгін «тітушок» у Львові.
Може Пісний і не зовсім святий, але точно не Парасюку самосудити. Про розпусканні ніг я навіть не пишу. Ну і це все - ще один привід не зволікати зі скасуванням недоторканності», - підсумував Ар'єв.

Раніше ми повідомляли: Заступник начальника головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Василь Пісний звернувся в генпркуратуру із заявоюпро нанесення йому народним депутатом Володимиром Парасюком тяжких тілесних ушкоджень
.

Таких генералів не бити, а вбивати потрібно

  • 19.11.15, 16:13
Парасюк пояснив, чому побив представника СБУ
Олег Мисько 19 листопада 2015, 14:34
 3824
Парасюк пояснив, чому побив представника СБУ


Про це він сказав на прес-конференції, новину передає «Преса України».  
Народний депутат України Володимир Парасюк заявив, що готовий нести відповідальність та не шкодує про те, що напав на представника СБУ Василя Пісного.

«Моя реакція говорить про те, що я не дозволю ображати мою честь і гідність. І не дозволю ображати честь і гідність такого явища, як Майдан. 

Я готовий нести відповідальність за вчинок, який я зробив. Я не шкодую про те, що я зробив, тому що ця людина кришує контрабанду у Львівській області, він сидів у СІЗО за кришування спиртових заводів. Кожен львів'янин знає, хто такий Василь Пісний. Я не дозволю ображати мене і моїх побратимів», - заявив він.

Раніше ми повідомляли, що з’явилося відео скандальних розбірок між народним депутатом України Володимиром Парасюком та начальником міліції Луганської області Анатолієм Науменком.

Нагадаємо, що у четвер, 19 листопада, на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради за участі керівників Генпрокуратури, МВС та СБУ трапилася бійка.

Розлюченого Парасюка від генерала відтягнули кілька чоловік. На цьому засідання антикорупційного комітету було зірвано.

підрахуя кидалова трошки "киули"

  • 19.11.15, 14:08
МИНОБРАЗОВАНИЯ ЛИШИЛО НАРДЕПА КИВАЛОВА ЧАСТИ «ДОХОДОВ»
кивалов

Аккредитационная комиссия Министерства образования и науки отказала в первичной аккредитации ряда специальностей ВУЗам, организованным нардепом Сергеем Киваловым. Об этом сообщает«Думская» со ссылкой на пресс-службу МОН.

Речь идет о НУ «Одесская юридическая академия» и МГУ. Это связано с тем, что информация о кадровом составе, материально-технической базе и выполнении учебных программ, предоставленная ВУЗами, отличается от фактического положения вещей.

«Юракадемии отказали в первичной аккредитации магистров по специальностям «Социология» и «Политология», а МГУ — в первой аккредитации бакалавров по специальности «Фармация» и специалистов по технологии парфюмерно-косметических средств.

Імпотентність державного правосудя передає його до рук українців

  • 19.11.15, 13:58
Парасюк заїхав ногою по потилиці есбеушника

Парасюк заїхав ногою по потилиці есбеушника

Сьогодні позафракційний народний депутат Володимир Парасюк ударив ногою в спину заступнику керівника управління "К" Служби безпеки України Василю Пісному.

Інцидент стався під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Пісний сказав, що зробив "для революції більш, ніж всі інші". На цій фразі Парасюк піднявся з місця, підбіг до Пісного, задер ногу і з усієї сили вдарив його по потилиці.

Присутні відтягли Парасюка. Пісний взяв документи, підійшов до голови Комітету Соболєва. Але присутні в залі заглушили його криками. Соболєв закрив засідання Комітету.

Нагадаємо, що Василь Пісний 1 серпня обійняв посаду заступника керівника управління "К" Служби Безпеки України. Цей відділ займається боротьбою із корупцією в державній службі.

Лиш той є гідним честі і свободи, хто кожен деньіде за них на бі

  • 19.11.15, 06:14
У Кривому Розі "перерахували" одну дільницю – все зійшлосяСереда, 18 листопада 2015, 22:12 
доповнено

За результатами перерахунку бюлетенів на одній з проблемних дільниць у Кривому Розі результат голосування не змінився, порушень не знайшли.

Про це "Українській правді" повідомило поінформоване джерело.

Як відомо, раніше перерахунок на одній з дільниць призначили на восьму годину ранку. Він мав відбутися на дільниці №121/615 в Інгулецькому районі.

Водночас за словами депутата "Самопомочі" Ярослава Маркевича, перерахунок почався в середу вдень, а не зранку. Окрім того, спостерігачам від його політичної сили не дозволили здійснювати фото- та відео зйомку цього процесу.

"Усі перерви у роботі комісія створювалися для того, щоб з'ясувати, де кинути кістку демократичним силам і на якій саме дільниці вони можуть дозволити собі перерахунок голосів", - зазначив Маркевич.

За його словами, усі бюлетені перебували у приміщенні, доступ до якого не був обмеженим.

Маркевич підкреслив, що скарга конкретно щодо цієї ділянки полягала в тому, що на ній голосували люди, які не були там зареєстровані. "При цьому комісія просто здійснила перерахунок голосів, не давши нічого зробити зі списком", - додав Маркевич.

Політик зазначив, що у четвер "Самопоміч" звертатиметься до суду. Він також нагадав, що у місті триває мітинг проти визнання мером кандидата від "Опоблоку".

Окрім того, Маркевич заявив, що до Кривого Рогу планують приїхати народні депутати, зокрема, Єгор Соболєв.

"Ми досі боремося. І мені дуже подобається, що відбувається із суспільством у Кривому Розі зараз: на наших очах зароджується нове громадянське суспільство. Це лише паростки, але видно, що тепер там все буде краще, навіть якщо Вілкул стане мером", - сказав він.

Як відомо, "Батьківщина" розпустила свою фракцію у Кривому розі через те, що її члени взяли участь у першому засіданні Криворізької міської ради, на якому попри незавершений підрахунок голосів мером було оголошено Юрія Вілкула.

З тих самих причин лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що розпустить міську організацію політсили у Кривому Розі.

Як відомо, 16 листопада, у понеділок, міський виборчком оголосив переможцем виборів у Кривому Розі чинного мера Юрія Вілкула. 

На сайті ЦВК теж з'явилася інформація про перемогу представника "Опозиційного блоку".

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

При цьому Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі.

У вівторок, 17 листопада, сотні людей прийшли під будівлю, де ТВК мала розглянути скарги Милобога, щоб висловити незадоволення визнанням Юрія Вілкула міським головою.

У середу, 18 листопада, у Кривому Розі відкрили сесію міської ради тапредставили новим очільником міста Юрія Вілкула, попри те, що скарги Милобога розглянуті не були.

Українська правда

Святе!

  • 18.11.15, 22:38
Декалог “десять заповідей українського націоналіста”

(Для підкреслення того, що ОУН є для її членів не якимось механічним об'єднанням на зразок партій але окремою вірою в політичній ділянці, було укладено 1929 року “Десять заповідей українського націоналіста”, що стали загально знаними під своєю грецькою назвою “Декалог”).

Я дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської потопи й поставив на грані двох світів творити нове життя;

1. Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за Неї.
2. Не дозволиш нікому плямити слави, ні чести Твоєї Нації.
3. Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань.
4. Будь гордий з того, що Ти є спадкоємцем боротьби за славу Володимирового Тризуба.
5. Пімсти смерть Великих Лицарів.
6. Про справу не говори з тим, з ким можна, а з тим, з ким треба.
7. Не завагаєшся виконати найнебезпечнішого чину, якщо цього вимагатиме добро справи.
8. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації.
9. Ні просьби, ні грозьби, ні тортури, ані смерть не приневолять Тебе виявити тайни.
10. Змагатимеш до поширення сили, слави, багатства й простору Української Держави.

Мерзенний не тільки жопін але і його "кришувач"

  • 18.11.15, 22:23
Ребекка Хармс: Прокуратура Украины дискредитировала себя в деле Майдана

Назвать и наказать виновников убийств на Евромайдане необходимо ради родственников погибших и гражданского примирения на Украине, считает депутат Европарламента Ребекка Хармс.

Ребекка Хармс

Ребекка Хармс

Пассивность властей Украины в расследовании преступлений, совершенных на Евромайдане, может негативно сказаться на отношениях Брюсселя с Киевом, полагает депутат Европарламента Ребекка Хармс (Rebecca Harms). В интервью DW18 ноября глава фракции "зеленых" в Европарламенте назвала "скандальными" медлительность и нерешительность Генеральной прокуратуры Украины (ГПУ) в выяснении виновных в гибели более 100 человек в ходе протестов на майдане Незалежности в Киеве осенью и зимой 2013-2014 гг. "Речь идет о достоинстве жертв, их друзей и родственников", - заявила Хармс.

"Генпрокурор растратил кредит доверия"

Днем ранее, 17 ноября, Генеральная прокуратура Украины (ГПУ) отчиталась о ходе расследования преступлений, связанных с Евромайданом. В частности, было заявлено, что решение о разгоне митинга 30 ноября 2013 года, спровоцировавшее дальнейший рост акций протеста, принимал лично тогдашний президент страны Виктор Янукович. Тем не менее реальных подвижек в ходе следствия, продолжающегося уже почти два года, нет. По мнению Ребекки Хармс, Генеральная прокуратура Украины и ее глава, полностью растратили кредит доверия.

"Мы в Евросоюзе в последние месяцы не можем избавиться от впечатления, что идея Евромайдана, идея борьбы с коррупцией, которую теоретически ставят во главу угла правительство, парламент и президент Украины, реализуется не так последовательно, как этого хотели бы большинство граждан Украины и депутаты Европарламента", - заявила Хармс в интервью DW.

Препятствие на пути к примирению в обществе

Как показало дело Евромайдана и расследование трагедии в Одессе, перемены в кадровом составе прокуратуры и судов на Украине просто неизбежны. Такие преступления должны быть раскрыты, виновные привлечены к ответственности, иначе это останется препятствием на пути к примирению в обществе, подчеркнула она.

"Если не последуют давно назревшие реформы и кадровые перемены во всей судебной системе Украины, это ляжет пятном не на всю Украину, а на репутацию ведущих политиков - министра внутренних дел, главы правительства и самого президента, которого с нынешним генпрокурором Украины связывают давние отношения", - считает глава фракции "зеленых" в Европейском парламенте Ребекка Хармс.