Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Україна має бути у НАТО

  • 24.11.15, 16:35
Андрій ПарубійПерший заступник Голови Верховної Ради України, громадський діяч, політик
F-16 – Су-24: "Нехай щастить!"24 листопада 2015, 15:22

Сьогодні авіація країни НАТО збила російський фронтовий бомбардувальник Су-24. Попередження закінчилися. Історія про "заблудився" не пройшла.

Світ почав говорити з Кремлем єдиною зрозумілою для них мовою.

Україна давно попереджала цивілізований світ, що Кремль розуміє лише мову сили. Я завжди наголошував, що Кремль зупиниться лише там, де його зупинять. І це зробили тисячі наших хлопців на Східному фронті, давши по зубах окупанту. На жаль, ціною життів кращих синів України.

Туреччина це зрозуміла. Після неодноразових попереджень, вторгнення російської авіації у повітряний простір не припинялися. І тому F-16 заговорив мовою, яку розуміє Кремль.

Бо одне діло бомбити мирні сирійські міста й вбивати жінок та дітей, інша справа – спробувати лише наблизитися до повітряного простору НАТО.

Україна має бути в НАТО.

И если видел смерть врага еще при этой жизни, тебе и в новой...

  • 24.11.15, 16:24
тебе и в новой будет дан, надежный верный глаз

    
Турки збили російський військовий літак - на кордоні СиріїВівторок, 24 листопада 2015, 10:14 
відео, фото, оновлено

У Сирії неподалік від кордону з Туреччиною розбився російський військовий літак, найімовірніше, його збили турецькі військові.

Reuters повідомляє з посиланням на військового чиновника, щотурецькі винищувачі F-16 збили літак невідомого походження, який порушив повітряний простір країни й не реагував на попередження.

Джерела в офісі президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана повідомили, що збитий у вівторок вранці літак був російським, пише з посиланням на єгипетське державне агентство "Anadolu Agency"Bloomberg.

Пілот катапультувався з машини, повідомляє Газета.ru з посиланням на турецький телеканал Haberturk.

За даними телебачення, це був винищувач.

Свідки повідомляють, що літак стрімко зайнявся і впав у горах.

Повідомляється, що катастрофа сталася в районі Туркменської гори в провінції Латакія.

Агенція CNN Turk у Twitter опублікувала фото, на якому нібито видно двох пілотів, які катапультувалися з борту літака після попередження.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що літак Су-24 російської авіагрупи зазнав катастрофи на території Сирії, припускають, це сталося в результаті обстрілу із землі, повідомляє ТАСС.

За твердженням Міноборони РФ, літак перебував на висоті 6 тисяч метрів.

"З'ясовуються обставини падіння російського літака. Міноборони РФ зазначає, що ввесь час польоту літак перебував винятково над територією Сирії. Це зафіксовано об'єктивними засобами контролю", - сказали в Міноборони.

Доля льотчиків уточнюється.

За даними CNN Turk, два гелікоптери піднято в повітря для порятунку пілотів.

Як відомо, Росія вже неодноразово порушувала повітряний простір інших країн.

Туреччина є членом НАТО.

20 листопада турецький МЗС викликав російського посла у зв'язку імовірним ударом по поселенню Байирбуджак, де живуть сирійські туркмени.

На 25 листопада планувався візит голови МЗС РФ Сергія Лаврова в Туреччину.

Революційна ситуація має місце там і тоді...

  • 24.11.15, 16:18
Революційна ситуація має місце там і тоді, де і коли "низи не хочуть жити по старому, а верхи не можуть управляти по старому"" В.Ульянов

   
У БПП на фракції стався великий скандалВівторок, 24 листопада 2015, 10:02

На засіданні фракції БПП в понеділок ввечері група депутатів звинуватила частину керівництва фракції в корупції та організації інформаційних провокацій.

Про це "Українській правді" розповіли декілька депутатів фракції.

За словами співрозмовників, все почалося з виступу Віктора Чумака, який сказав, що замовником інформаційної кампанії проти нього є заступники голови фракції БПП Ігор Кононенко і Сергій Березенко, які разом з заступником керівника фракції НФ Сергієм Пашинським розгорнули проти нього піар-кампанію.

"Це не солідарність, а кругова порука, не фракція, а мафіозний клан", сказав Чумак.

За словами Чумака, це робиться для того, щоб він не став членом Нацагентства запобігання корупції. Водночас Чумак сказав, що не піде з фракції, натомість запропонувавши йти тим, хто займається корупцією.

Кононенко все заперечував і сказав, що сам є жертвою "ТСН", а тепер від Чумака чує аналогічні звинувачення.

За словами іншого співрозмовника, Чумак також обурювався, що фракція займається бізнесом, а не політикою.

При цьому Кононенко фактично визнав, що кампанія проти заступника генпрокурора Віталія Каська ведеться з відома влади: "Ті люди, які зараз боряться з корупцією, давайте дивитися, на яких машинах вони їздили 5 років тому, в яких квартирах живуть". Як відомо, Каська намагаються не допустити до посади спеціалізованого антикорупційного прокурора.

Депутат Ольга Богомолець звинуватила заступника керівника фракції Олександра Третьякова і його соратника Загорія в тому, що вони заробляють на тендерах у фармацевтичній галузі, а також збирали підписи за її відставку.

Також вона сказала, що Олександра Павленко як перший заступник міністра є висуванцем їхнього клану.

У свою чергу Третьяков звинуватив Богомолець у лобіювані російських виробників. Він також звинуватив Березенка в тому, що він ділить голів обласних рад "на колінці", бо БПП – "це не партія, а проект".

У свою чергу, депутат Владислав Голуб нагадав, що Бродський "поливав його брудом" на виборах у Черкаській області, але керівництво фракції на це ніяк не реагувало.

Сергій Лещенко сказав, що всі рішення у фракції приймаються на Банковій, яка в змові з Яценюком розподілила всі державні потоки: Ощадбанк відійшов Яценюку, Ексімбанк – Порошенку, Центренерго – Порошенку, титанова галузь – Яценюку тощо.

Наталія Новак сказала, що вона бореться з незаконною забудовою на Микільській Слобідці в Києві, але всі їй вказують, що цей об'єкт "кришує" Кононенко.

Також лунало багато критики на адресу Сергія Березенка за його заяву про те, що депутати не живуть на саму зарплату. Березенко був змушений вибачитися на фракції.

Юрій Луценко закликав не драматизувати ситуацію та сказав, що вибір зараз дуже простий – або в парламенті буде коаліція Порошенка, або коаліція Коломойського.

У свою чергу Світлана Заліщук сказала, що депутати БПП не можуть бути однією командою, оскільки сповідують різні цінності - хтось прийшов до парламенту заради збагачення, а хтось - щоб змінювати країну.

Українська правда  

ху*ловців мочат чисто конкретно...навіть Туреччина

  • 24.11.15, 16:07
НАТО проведе позачергове засідання через збитий Туреччиною Су-24Вівторок, 24 листопада 2015, 13:53

НАТО проведе позачергове засідання на вимогу Туреччини, після того, як у Сирії був збитий російський бомбардувальник Су-24.

Про це повідомляє AFP в Twitter.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу раніше провів консультації з генштабом і міністром закордонних справ після того, як турецькі ВПС збили російський військовий літак.

Раніше повідомлялося, що Туреччина проведе консультації з НАТО та ООН по ситуації на турецько-сирійському кордоні.

Сьогодні вранці над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські турки захопили одного з пілотів. Російські військові вертольоти проводять пошуки пілотів.

ЗМІ повідомили, що один з пілотів збитого турецькими військовими російського бомбардувальника Су-24 загинув.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Микола Маломуж попереджує

  • 23.11.15, 19:55
Маломуж рассказал, как Кремль будет принуждать Киев к выполнению плана Путина на Донбасе
Обозреватель

Николай Маломуж

В настоящее время на Донбассе реализуется план руководства России по принуждению Украины к выполнению Минских соглашений «в редакции президента Путина».

Такое мнение высказал экс-глава Службы внешней разведки, генерал армии Украины Николай Маломуж, сообщает Обозреватель.

«Идет реализация плана — принуждение Украины к выполнению Минских договорённостей в редакции президента России Путина», а именно: «признание «особого статуса» «ДНР», «ЛНР», соответствующие изменения в Конституцию с последующим признанием этих территорий, проведение выборов, амнистия и иммунитет террористов», — сказал он.

По мнению генерала, частью этого плана является активизация террористов, «расширение зоны боевых действий и проведение ударов». «Делается это для привлечения внимания и для принуждения нас согласиться на первый вариант», — сказал он.

Маломуж прогнозирует отдельные боевые операции по отдельным направлениям, в частности, «возле Донецка, Мариуполя, Песков, Авдеевки, Счастья, расширяя зону боевых действий и применяя тяжелое вооружение – для этого подтягивают дополнительные войска и новые системы залпового огня в эти точки». В то же время он убежден, что вместо «масштабного наступления» будут «масштабные провокации».

Вместе с тем генерал предупредил: «Особой поддержки в мире у нас не будет, поскольку все заняты борьбой с ИГИЛ», в которой участвует и Россия. «Мало того – Путин пытается продолжать давить на Меркель и Олланда, чтобы его план на Донбассе был реализован», — заметил он.

кролик - це ще й цап відбувайло

  • 23.11.15, 15:37
Нусс: відставка Яценюка і уряду гарантована
Денис Марценко 23 листопада 2015, 14:33
 901
Нусс: відставка Яценюка і уряду гарантована


Про це він написав у соцмережі, передає новину «Преса України».
Президент України Петро Порошенко наполягає на відставці ряду міністрів і особисто прем’єра Арсенія Яценюка. Сам глава уряду не має наміру залишати високе крісло. Якщо компроміс знайти не вдасться, на країну можуть очікувати чергові дострокові вибори до Верховної Ради, вважає близький до Адміністрації президента політичний експерт Павло Нусс.
 

На думку Нусса, наступницею Яценюка може стати міністр фінансів Наталія Енн Яресько або, з меншою вірогідністю, секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Зважаючи на те, що Арсеній Петрович, я тепер я в цьому впевнений, залишати пост добровільно, з перспективою збереження політичного союзу з пропрезидентським Блоком в парламенті і збереженням коаліційної більшості, відмовляється, я можу констатувати факт локального політичної кризи в країні. На щастя, він швидко вирішиться, і вже сьогодні існує два сценарії, які ретельно вивчаються в Адміністрації, як імовірні до реалізації. Серед них і проведення дострокових виборів в український парламент», - розповів політолог.

У Порошенка не задоволені діяльністю команди прем’єр-міністра і падінням його рейтингу, що впливає на позиції БПП-Солідарність. Яценюк же опирається лише на частину нардепів «Народного фронту», втративши підтримку Заходу, каже Нусс.

«Відставка уряду і персонально Арсенія Яценюка гарантована. Сумнівів немає. Арсеній Петрович не має стійкої підтримки Заходу вже зараз, він може спиратися тільки на частину своєї фракції, яка орієнтована на нього. Це половина складу «Народного Фронту», який поділено на групи Турчинова, Яценюка, Парубія, а серед членів фракції є чимала кількість орієнтованих на тісну співпрацю з БПП-С. Джерело запевняє, що Яценюк пішов на відкритий шантаж парламенту і Президента, намагаючись посилити свої позиції, і загрожує виходом з коаліції, якщо його відставка буде підтримана «під куполом», - зазначив експерт.

Компромісним кроком з боку АП Нусс назвав залишене за Яценюком право на висунення кандидатури свого наступника. 

Ще одна москальська брехня

  • 23.11.15, 10:40
Продажа Украиной китайских ПЗРК ИГИЛу является дезинформацией России — разведка 23 ноября 2015, 09:56 Беглые "силовики" команды Януковича помогли России сфабриковать дезинформацию о поставках Киевом китайских ПЗРК FN-6 ИГИЛу Инициатором дезинформации о продаже Украиной китайских ПЗРК FN-6 ИГИЛу является Россия, которая использовала реальные и выдуманные факты, предоставленные ей бывшими руководителями украинских спецслужб времен В.Януковича, заявил представитель Главного управления разведки Минобороны Украины (ГУР МО) Вадим Скибицкий. Об этом сообщает "Интерфакс-Украина" "Проанализировав всю существующую у нас информацию, могу сказать, что это хорошо спланированная информационная атака Российской Федерации. Причем она основывается на фактуре, которая собиралась начиная с февраля 2014 года", — сказал В.Скибицкий в эксклюзивном комментарии "Интерфакс-Украина". Собеседник агентства рассказал, что Россия в последнее время наладила контакт со странами Персидского залива. Так, 9-11 ноября этого года эмир Кувейта Сабах Аль-Ахмед Ас-Сабах находился в Сочи, где встретился с Владимиром Путиным и они обсудили вопрос военно-технического сотрудничества между Россией и Кувейтом. "По нашей информации, одним из направлений сотрудничества по противодействию международному терроризму является обмен информацией между спецслужбами РФ и Кувейта. И в рамках этой работы российские спецслужбы как раз и передели имеющуюся у них информацию о задержанных накануне в Кувейте людях", — сказал В.Скибицкий. При этом он подчеркнул, что для этой информатаки российские спецслужбы подобрали реальные факты, соединив их с выдумкой. Так, действительно, в г.Киев существует предприятие, которое производит комплектующие для ПЗРК. И в частности, по давнему контракту с Китаем оно изготовляло одно из комплектующих для китайского FN-6 — головку наведения, после чего она отправлялась в Китай, где ракета уже собиралась полностью. "Однако закупок готового ПЗРК FN-6 или реэкспорта его в третьи страны Украина никогда не осуществляла", — сказал В.Скибицкий, добавив, что сам Китай, которому данный скандал также невыгоден, вряд ли бы пошел на продажу ПЗРК сомнительным дельцам. Кроме того, один из задержанных в Кувейте, 50-летний сириец Абдул Карим Мохаммед Салим, в прошлом году действительно впервые посетил Украину — несколько раз в начале зимы-весны 2014 года он прилетал в г.Днепропетровск. Но находился Салим там, как установлено украинскими компетентными органами, по делам своей фирмы, которая занимается торговлей парфюмерными и косметическими средствами. Данная информация была у украинских силовиков, а попасть к россиянам могла вместе с руководителями спецслужб времен Виктора Януковича, которые сейчас скрываются в России. В.Скибицкий также обратил внимание, что момент для публикации информации об "украинском следе" китайских ПЗРК именно в конце прошлой недели был неслучаен. "Удачно подобран момент публикации — а именно в пятницу, когда начинается пятничная молитва и выходные дни у мусульман, поэтому получить от кувейтских официальных источников достоверную информацию не представляется возможным. Ведь даже пресс-релиза, на который ссылаются мировые СМИ, на сайте МВД Кувейта нет. Получить же расширенную информацию можно только с понедельника", — сказал собеседник агентства. "Данная информатака является продолжением проводимой уже несколько недель мощной кампании по привязке Украины к ИГИЛ: начиная от якобы предоставления боевикам ИГИЛ убежища в Украине, заканчивая поставками в зону конфликта или добровольцев, или оружия — ПЗРК, БУКов, автоматов и даже химоружия", — сказал представитель ГУР. Он добавил, что в дальнейшем российская пропаганда будет тиражировать версию, что Украина якобы идет на вооружение ИГИЛ из-за мести за оккупацию Крыма. На самом деле, в Генштабе РФ, по данным украинской военной разведки, всерьез обеспокоены возможностью уничтожения российских самолетов в Сирии ПЗРК, украденными из оккупированных "ДНР-ЛНР". Поэтому представителями ФСБ и ГРУ РФ на Донбассе из Москвы получен приказ изъять из тайников, находящихся на оккупированной территории, и вернуть на территорию России все ПЗРК, предназначенные для борьбы сепаратистов с украинскими ВС. При этом тайники, обустроенные на украинской территории, вскрываться не будут, пояснил В.Скибицкий.

Источник: http://delo.ua/world/prodazha-ukrainoj-kitajskih-pzrk-igilu-javljaetsja-dezinformacie-307680/ © delo.ua

Ми маємо право, не миритися із свавіллям і безсиллям влади

  • 22.11.15, 22:05
Василь ГацькоГолова політичної партії "ДЕМАЛЬЯНС"
Крим. Підтримую тих, хто не мириться22 листопада 2015, 03:17


Я підтримую економічну блокаду і навіть знеструмлення Криму. Те, що мала зробити українська держава, роблять українські партизани, які, як це не дивно звучить, здійснюють антиросійську диверсійну діяльність не на території, підконтрольній ворогу, а на тій частині української землі, яка знаходиться під контролем української влади.

Це щира боротьба за український Крим. Це боротьба проти окупації, репресій, мовчазної згоди Світу з анексією української території, а для багатьох – з анексією Росією їх Батьківщини.

Так, вона оголює слабкість/нерішучість/неспроможність політичних лідерів країни і підриває їх легітимність, як можливо, і легітимність інститутів влади, на чолі яких вони сьогодні стоять. Утім, очевидно, що це не є ціллю людей, які стали на захист Криму. Це, радше, один з можливих побічних ефектів їх відповіді в умовах бездіяльності влади.

Люди не миряться з тим, що шановна міжнародна спільнота закрила очі і фактично зняла з порядку денного "кримське питання". Люди не миряться з тим, що, попри невизнання анексії, "приєднання" Криму до Росії прийнято світом. Люди не миряться з тим, що відповідь української держави на світову стурбованість – дипломатичні реверанси.

Чи мають вони право не миритися?

Повне!

Так само, як усі ми мали право на Майдані не миритися зі слабкістю/нерішучістю/неспроможністю лідерів опозиції, "стурбованістю" європейських політиків та їх спробами в якості компромісу зберегти вбивцю на посаді Президента України.

Я нагадаю, що наприкінці минулого року українське державне підприємство підписало договір з російською компанією на постачання електроенергії до "Крымского федерального округа Российской Федерации". Міністр енергетики Демчишин і далі очолює посаду, а СБУ на звернення ДЕМАЛЬЯНСу про злочин навіть не напружилося дати будь-яку офіційну відповідь.

Або Порошенко патріот, або порохно у Ростові дає пресконференції

  • 22.11.15, 21:59
Семенченко загрожує захопити міськраду у Кривому Розі (ФОТО)
Олена Ярмолюк 22 листопада 2015, 20:37
 1659
Семенченко загрожує захопити міськраду у Кривому Розі (ФОТО)


Народний депутат Семен Семенченко готовий застосувати надзвичайні заходи і «встановити пряме народовладдя» у Кривому Розі, якщо Київ протягом найближчого тижня не вирішить питання з фальсифікацією виборів у цьому місті. У разі ігнорування вимог людей, штурм міськради може відбутися вже 29 листопада.


Про це він пише у соцмережі, новину передає «Преса України».

«Кривий Ріг. Представники Церкви, ветерани АТО, активісти, нардепи зайшли в мерію. У нас не було потреби захоплювати те, що і так належить людям. На стіні мерії люди написали «Влада належить людям». На підтвердження цього, Криворізький «Автомайдан» на 15 хвилин заблокував трасу на Київ. Криворіжці одноголосно проголосували за те, щоб дати Президенту, Раді, судам і ЦВК вирішити проблему легітимності влади та фальсифікації виборів правовим шляхом. Якщо цього не станеться - у неділю 29 листопада в Кривому Розі люди встановлять пряме народовладдя. А ми, як народні депутати будемо там, де і повинні бути - з людьми», - пише Семенченко. 

Нардеп також коментує поведінку силовиків, які несли чергування з охорони порядку біля Криворізької міськради під час народного Віче.

«Дужі хлопці в беретах - т. зв. «муніципальна гвардія», по суті «кишенькова армія» Вілкула. Через 10 хвилин вони втекли всередину будівлі. Кривий Ріг - ви молодці! «Штурм виконкому» назва іронічне. Ніхто не ставив такої мети. Поки», - зазначає колишній військовий.


Раніше ми повідомляли: Народні депутати та активісти Кривого Рогу, які зібрались на протестній акції в центрі міста, висунули нововназначенному керівництву три основні вимоги. Вони хочуть скасування результатів виборів мера, заміну членів виборчої комісії, які брали участь у нечесному підрахунку голосів і вимагають розігнати ЦВК, яка допустила фальсифікації.

Пряме народовладдя усій Україні!!!

  • 22.11.15, 20:18
 Егор Соболев: "В Кривом Роге будет установлено прямое народовластие, если за неделю президент, парламент и суд не решат проблему"
Если в течение недели Президент Петр Порошенко, депутаты Верховной Рады и суд не обеспечат решение проблемы правовыми методами, в Кривом Роге может быть установлено прямое народовластие.
Как передает Цензор.НЕТ, об этом на странице в Facebook написал народный депутат от "Самопомочи" Егор Соболев.

"По завершению митинга местный Автомайдан на 15 минут перекрыл трассу на Днепропетровск, а мы вместе с ветеранами войны за независимость, депутатами и общественностью зашли в мэрию. Полиция расступилась. Это предупреждение. В Кривом Роге будет установлено прямое народовластие, если в течение недели президент, парламент и суд не обеспечат решение проблемы правовыми методами", - написал Соболев.

По его словам, тысячи горожан, которые вышли на улицу, выдвинули требование заменить главу Центризбиркома Михаила Охендовского и его окружение, чьи полномочия завершились в июне 2014 года. Также протестующие требуют отменить решение Криворожской избирательной комиссии о признании победителем Юрия Вилкула, очищение комиссии от предателей и расследование МВД фальсификации выборов. Кроме этого, люди требуют объективного рассмотрения Криворожской избирательной комиссией жалоб на вброс бюллетеней и добавление избирателей на спецучастках, чтобы установить реальное волеизъявление Кривого Рога.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Суд отклонил иск Милобога и признал законными результаты выборов мэра Кривого Рога

"В мэрии мы оставили надпись-напоминание всем чиновникам: власть принадлежит людям.

Хочу сказать криворожанам и криворижчанкам - спасибо Вам!

Кривой Рог - это несомненно Украины.

И Украина поможет Кривому Рогу победить в его борьбе за свободу", - подытожил он.Источник:http://censor.net.ua/n361820