хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

З–під коліс рідної влади

У новорічний вечір сталася ще одна ДТП за участю кортежу можновладцiв. Валка автівок, пролітаючи селом Майдан Тисменицького району Івано–Франківщини, знесла зі свого шляху мікроавтобус; ще два легковики, що належали «простим смертним», добряче пом’яті. Мікроавтобус опинився в кюветі. На щастя, пасажирів у ньому не було, і загалом унаслідок цієї дорож­ньої НП ніхто з людей не постраждав. Цікаво, що кортеж навіть не пригальмував після того, як зачепив мікроавтобус, і той посунувся в рів. А якби там перебували люди?

Кортеж, що складався з чотирьох джипів, одного легкового автомобіля та «Фолксвагена» ДАІ, мчав вузькою автодорогою на швидкості приблизно 160 км/год. Принаймні так стверджують свідки події, які й повідомили про неї виданню «Українська правда». Вони запам’ятали й «козирні» номери одного з автомобілів супроводу — 0010. Цей факт, а також те, що ДТП сталася за 22 км від резиденції Гута, де зустрічав Новий рік Віктор Янукович, уперто підводять до підозр, що автокортеж супрово­джував когось із «ясновельможних» держчиновників, які надвечір 31 грудня поспішали вітати свого дорогого Президента. До такої думки схиляє ще одна обставина, про яку сповіщає «УП»: даішники з міста Калуш,викликані на місце події, відмовилися фіксувати ДТП, пояснюючи тим, що село Майдан не належить до їхнього підпорядкування. Так чому тоді саме цей наряд прибув за викликом? «Неопізнаний літаючий об’єкт» і до сьогодні залишається таємничим. Прес–служба ДАІ Прикарпаття вчора розповсюдила офіційне повідомлення, що згаданий кортеж не належить керівництву області. Ніхто з можливих столичних фігурантів події відповідальності за ДТП на себе не взяв. Але разом з аварією, у скоєнні якої підозрюють тернопільського «губернатора», ця автопригода викликала резонанс.

«Останні жахливі ДТП з вини високопоставлених чиновників свідчать: країна Януковича стає все більш небезпечною для життя», — резюмує прес–служба БЮТ. З ініціативою збільшити покарання за порушення швидкості руху кортежами держслужбовців виступив і голова Компартії Петро Симоненко. Він запропонував повернути автомобілі супроводу високопосадовців у рамки Правил дорожнього руху. «Не повинно бути винятків: у населеному пункті швидкість мусить складати 60 км/год, за межами населеного пункту, залежно від типу автодороги, — 130 км/год, — передала вчора заяву Симоненка прес–служба КПУ. — Необхідно передбачити підвищену відповідальність для організаторів пересування автокортежів, які свідомо йдуть на порушення швидкісного режиму, а у випадку, якщо такі порушення призвели до ДТП, — передбачити для них кримінальну відповідальність». Окрім того, очільник комуністів вважає за потрібне обладнати машини супроводу «чорними ящиками» для запису переговорів — на зразок тих, що встановлені у літаках, «це дозволить у випадку ДТП встановити посадову особу, яка віддала незаконний наказ чи розпорядження».

«При Президенті Кучмі такого не було. Так, кортежі рухалися зі швидкістю, вищою, ніж передбачено ПДД, але щоб збивати людей і проїжджати повз них чи скидати автомобілі в кювет — такого не було, ні! Та й при Ющенку такого безміру не було», — коментує «УМ» колишній співробітник служби протоколу адміністрації Президента, який побажав залишитися неназваним. Цікаво, що документа, який регулює «правила поведінки» кортежів на шляхах, не існує взагалі. У прес–службі ДАІ «УМ» сказали, що «кортежами займається Управління держ­охорони». А неофіційно даiшники кажуть, що кортежі — це «окрема країна», правила їхнього руху залежать від потужності їхніх двигунів і бажання «замовника». Україна молода
15

Коментарі

14.01.12, 08:37

бачили очі, що обирали!

    анонім

    24.01.12, 08:50

    Час озброюватися легкими гранатометами -- аби від кортежів захищатися.

      Гість: R0mmel

      34.01.12, 13:15

      щоб вони, покидьки, порозбивалися всі!

        Гість: SСHUTZE

        44.01.12, 18:57

        В данной ситуации я лично поступил бы так: *уступил дорогу автомобилю сопровождения со велючёнными сиреной и проблесковым маячком * шо должен соблюдать по ПДД каждый участник ДД а с какой скоростю они ездют ето не коММунистам определять .Если бы микроавтобус и "простые смертные" оценили ситуацию ,приняли вправо и остановились....ничего не сллучилось.
        --------
        ПС. ети панты остались нам в "спадок" от сссРь и так будет всегда.

          54.01.12, 19:08Відповідь на 1 від Fred Perry

          Я,наприклад,не обирала... Але що ж робити?Бидло зазвичай ігнорую,Але ж тепер воно керує моєю країною

            64.01.12, 19:50Відповідь на 5 від Javes

            Отожбо й воно. Ми повинні мучитись через 12млн. ідіотів разом з ними...

              анонім

              74.01.12, 21:18

              Фігня...задавлять сотню-другу... Але ж нас багато, нас ............................................. ...

                84.01.12, 23:33Відповідь на 6 від Fred Perry

                Кого на увазі маєш? 12 млн

                  95.01.12, 09:01Відповідь на 8 від Javes

                  Лохторат янучари

                    105.01.12, 15:28Відповідь на 9 від Fred Perry

                    Мені здається,що насправді в них набагато менше голосів,а не 12 млн.Низька явка-крадуть голоси.Сумно...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна