хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Калейдоскопічний ідіотизм



 Отож про калейдоскопічний ідіотизм... Зразки його проявів ви легко можете отримати, подивившись будь-який випуск новин, ШустерШоу, або послухавши здавалося б досить благопристойне радіо Ера...

Коротко кажучи, є всього два типи світогляду - мозаїчний, коли людина бачить загальну картину світу, й калейдоскопічний, коли все перемішано й загальної картини не видно. Це не залежить від кількості фактичних знань, котрі має людина. Саме такий калейдоскопічний світогляд є панівним у нашій цивілізації. Квінтесенцією є міцно вбитий в наші голови міф що "КОЖЕН ПОВИНЕН ЗАЙМАТИСЯ СВОЄЮ СПРАВОЮ". 

9

Коментарі

111.04.11, 06:30

Особисто я таке ставлення до проблем, роботи тощо називаю матричним. Тривалий час я працював в одній з банківських установ України з іноземним капіталом і спостерігав таку систему управління привнесену з Заходу. Кожний "зампред" відповідав за свій напрямок роботи, не турбуючись про загальну стан справ. У 2008-2009 р.р.кредитники бездумно нарощували обсяги кредитування, "ризики" штампували висновки про можливість надання позик, "ресурсники" залучали кошти вкладників, і т.д. У гонитві за прибутками ніхто не хотів розгледіти загальної картини, ніхто не хотів слухати попереджень підрозділу безпеки банку про глобальний ризик "перевиробництва" кредитів, у тому числі у валютних. А криза не забарилася та вдарила у стик між "фронтами"- службами банку. І ніхто не вважав себе винуватим.

    211.04.11, 16:34

    Давно помітив, що людей можна поділити як мінімум на дві групи. Одні дуже тяжко запам'ятовують, а іншим легше завчити напам'ять, хоч книжку, але зрозуміти процес нездатні.
    Мабуть і більшовички добре руку приклали до знищення тих, хто зможе зрозуміти, що відбувається. Особливо при Леніні і Сталіні, винищували людей не винних, а за те, міг бути винним. Адже знищували і глибоко відданих і успішних людей, лише за то, що в авторитеті у людей.
    Вже двадцять років більшість вважає, що в радянські часи, при брежневі, українці "пожили", але зрозуміти, що ми тоді жили в державі, де при владі були саме патріоти цієї держави ніхто не бажає.
    Не бажають люди знати, що ми живемо в Україні, тому по-людські заживемо лише у випадку, коли біля керма стояти будуть люди, яким не байдужі українці.

      311.04.11, 16:40

      Думаю, не настолько все тупы и безграмотны во власти - там есть и парочка думающих людей (но помалкивающих ). Скорее всего, соседней стране выгодна ситуация мутной водицы, в ней, как известно, рыбу ловить лучше всего. Государственность Украины под большим вопросом. Взрыв никого особо не беспокоит вверху (в соседней стране уже научились купировать народное возмущение - Чечня и тд). Зато будет повод загрутить гайки, введя чрезвычайное положение и поставить марионетку, которая не будет надувать щеки, как нынешние управители, а будет любить президента Пу...., как мужчина мужчину...)