хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

«Тризубівця» випустили під підписку про невиїзд.

Заарештованому в Запорізькому СІЗО активісту ВО «Тризуб» Віталію Вишнюку змінено запобіжний захід із взяття під варту на підписку про невиїзд, у зв'язку з закінченням досудового слідства і стану його здоров'я.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури в Запорізькій області Маріанна Піскунова. Відомо, що Вишнюка перевезли в тубдиспансер міста Запоріжжя. Натомість Пилипа Тарана продовжують утримувати в Запорізькому СІЗО, незважаючи на тяжкий стан.

Народний депутат, заступник голови політради «Нашої України» Андрій Парубій стверджує, що після вихідних депутати-«нашоукраїнці» продовжать добиватися звільнення під підписку про невиїзд і надання термінової медичної допомоги Тарану.

Нагадаємо, що 24 лютого цього року Андрій Парубій зустрівся із керівництвом СІЗО № 10 у Запоріжжі. Під час розмови народний депутат висловив вимогу щодо надання документального підтвердження стану здоров’я двох ув’язнених – Пилипа Тарана та Віталія Вишнюка.

Оскільки вже близько місяця, з моменту виявлення у «тризубівців» хвороб, (Вишнюк має прогресуючу стадію туберкульозу, а Таран потребує негайного хірургічного втручання після ускладнень, викликаних жорстоким побиттям) їхні адвокати не отримали жодного документу, який би засвідчив поставлений діагноз та процес лікування хлопців.

За словами Парубія, запорізький слідчий пообіцяв наступного дня, 25 лютого, надати всі необхідні документи й замінити хворим «тризубівцям» запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд. Але обіцянка не була виконана.

25 лютого народні депутати від «Нашої України» Андрій Парубій, Лілія Григорович, Зіновій Шкутяк та Володимир В’язівський зустрілися з омбудсменом Ніною Карпачовою, яка, як виявилося, мала у своєму розпорядженні дані, що підтверджують поганий стан здоров’я Вишнюка і Тарана. Карпачова зв’язалася із запорізьким слідчим та пообіцяла, що найближчим часом зробить усе можливе, щоб права ув’язнених були захищені.

1 березня народні депутати від «Нашої України» Андрій Парубій, Лілія Григорович, Зіновій Шкутяк, Віктор Матчук та Володимир Карпук прийшли до міністра МВС для того, щоб особисто передати йому депутатське звернення з приводу негайного звільнення з-під варти заарештованих хлопців-«тризубівців», які потребують термінового лікування. Оскільки Могильов утік, аби не зустрічатися з народними депутатами, вдалося зустрітися із заступником міністра – Василем Фаринником.

Під час зустрічі «нашоукраїнці» жорстко вказали на порушення представниками міністерства закону про статус народного депутата, згідно з яким народному обранцю гарантується безперешкодний доступ до державних установ, та передали спільне звернення з вимогою звільнити заарештованих членів «Тризубу».
18

Коментарі

17.03.11, 15:16

Тримайтесь хлопці!

    анонім

    27.03.11, 16:00

    Голубиє думають , що прийшли назавжди з допомогою ліліПутов.
    За все треба буде відповідати, хай їм грець !

      37.03.11, 16:07

      Придут наши - и прокуроры и милиционеры, задержавшие ребят, ответят за свои преступления. Я не кровожадный, но для этого дерьма в погонах не пожалел бы разрывной пули в голову. Пусть бы пораскинули мозгами - хорошо ли быть врагами собственного народа, который их кормит и содержит

        Гість: RealSam

        47.03.11, 22:44

        Побиття було в СІЗО? Я так думаю, для початку треба тих, хто це вчинив добряче "помасажувати", так, щоб кілька місяців в реанімації побули. Щось я досі не чув, щоб когось затримували за пошкодження елементів фасаду, адже саме в цьому звинувачують тризубівців. Наразі ми не можемо "подякувати" тим, хто веде цю маразматичну справу, але прийде час і для цього, причому чекати лишилось недовго. А хлопцям хочу побажати витримки і стійкості.

          58.03.11, 03:31

          М-да притисняють людей....Українці,нам усім сили і Віри!!!!А,тим недолугим,шо так з Людьми поводилися,їм би добрий прочухан і копняк у напрямку росії.