хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Рятуймо мову! 04.10.10 під комітетами ВР

ВРЯТУЙ СВОЮ МОВУ! — ПРИЙДИ, аби потім не БІДКАТИСЬ за втраченим! Залишилося 3 дні

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про мови» http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf351... , що покликаний під виглядом захисту прав російськомовного населення запровадити посилену русифікацію народу України всіх національностей.

Цей законопроект – докладна інструкція зі знищення української мови в усіх сферах суспільного життя. Україна після його впровадження швидко перетвориться на російську провінцію: недаремно Людміла Путіна заявила, що межі Росії проходять там, де й межі російської мови.

Незважаючи на те, що в Україні на своїх етнічних територіях, окрім українців, проживають чотири народи, які не мають власної державності (гагаузи, кримські татари, кримчаки і караїми), і мови яких знаходяться на межі зникнення (гагаузька, кримчацька і караїмська) або під загрозою зникнення у майбутньому (кримські татари), оскільки їм не створені належні умови для розвитку, і сфера їх застосування є досить вузькою, можновладці з Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина турбуються лише про російську мову, якій нічого подібного не загрожує, і яка є найпоширенішою не лише у багатьох регіонах України, а і у найбільшій у світі державі.

Зазвичай забувають про існування ще однієї мови, яка існує лише в Україні - урумської. Народу такого немає, а от мова є, і її ще знають кілька тисяч людей, греків за національністю. По суті урумська - це половецька мова. Половців немає, а їхній мові продовжили життя православні греки :) Ось для захисту таких мов написано єрвопейську Хартію, яку цинічно, не за призначенням, експлуатують відновлювачі імперії.

У них вистачає кнопок і тушок. Вони знають, що жоден суд не захистить наших прав. Вони розраховують, що ЗМІ недооцінять або замовчать загрозу. Тому вже 4 жовтня погоджувальна рада парламенту може включити законопроект «Про мови» до порядку денного, а невдовзі Янукович і його коаліція зроблять його законом.

Ситуація критична. Не варто сподіватися на когось. Зупинити їх можеш лише ти, якщо вийдеш на вулицю і закличеш до цього інших. Якщо нас буде багато – їм доведеться відступити, бо владі, яка втрачає авторитет на очах через невиконання обіцянок підвищити добробут громадян, не вигідні масові протести.
Однієї акції може бути замало. Можуть знадобитися активні дії по всій країні. Але критично важливо прийти в

понеділок, 4 жовтня о 10.30
до Комітетів Верховної Ради (вул. Грушевського, 18/2)

Ми вимагатимемо зняти з реєстрації антиукраїнський закон «Про мови» і зайнятися натомість справами, які реально покращать життя українців.

Разом скажемо депутатам: «ЗАЙМІТЬСЯ ДІЛОМ, А НЕ ЯЗИКОМ!»

Громадська кампанія «Новий громадянин»
Рух добровольців «Простір свободи»
Громадянський рух «Відсіч»

ЦЕ Є ГРОМАДСЬКА АКЦІЯ, ЯКА ПРОХОДИТИМЕ БЕЗ ПАРТІЙНИХ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ПРАПОРІВ. СПРОБА ВИКОРИСТАТИ БУДЬ-ЯКУ СИМВОЛІКУ, ОКРІМ ДЕРЖАВНОЇ, ВВАЖАТИМЕТЬСЯ ПІАРОМ НА ЗАГАЛЬНОВАЖЛИВІЙ СПРАВІ. ПАРТІЇ, ЯКЩО ВЖЕ ТАК ПРАГНУТЬ ЗАСВІТИТИСЯ, МОЖУТЬ ВЛАШТУВАТИ І ВЛАСНІ АКЦІЇ В ІНШИЙ ДЕНЬ І ЧАС, А ЇХНІ ЧЛЕНИ МОЖУТЬ ПРИЙТИ 4 ЖОВТНЯ ПРОСТО ЯК ГРОМАДЯНИ, ЯКЩО ЩИРО ПРАГНУТЬ ЗБЕРЕГТИ УКРАЇНСЬКУ МОВУ, А НЕ ЗДОБУТИ ЗА ЇЇ РАХУНОК СОБІ ПОЛІТИЧНІ ДИВІДЕНДИ.

Окрім київської акції з вимогою зняти законопроект "Про мови в Україні" з реєстрації 4 жовтня аналогічний захід відбудеться й у Харкові. Його організаторами є низка громадських організацій, які об"єдналися у Молодіжний рух "Спротив".
Акція в Харкові розпочнеться 4 жовтня о 10:20 на Майдані Конституції.
==============================================
29 вересня Громадянський рух "Відсіч" провів пікетування центральних офісів Партії регіонів та Народної партії (Литвина), а 30 вересня - пікетування обласних офісів цих партій у Львові.

Віртуальна зустріч з того ж приводу у "Вконтакті": http://vkontakte.ru/event20229935

Приєднатися до події

14

Коментарі

анонім

11.10.10, 10:54

и кто же запрещает вам учиться на укрмове?

    21.10.10, 20:33Відповідь на 1 від анонім

    До чого питання? Ніхто, начебто, зараз не забороняє. Слава Богу, до цього не дійшло, щоб в Україні ЗАБОРОНЯЛИ вивчати українську. Поки що.

      32.10.10, 14:16

        44.10.10, 13:54

        типа глобальная проблема государства! делать вам нечего

          54.10.10, 16:11Відповідь на 4 від Лиза Бетель

          Далеть КОМУ нечего? Мы, что ли, новый законопроект о языках внесли? Мы как раз выходили с лозунгом "Займитесь делом, а не языком!" Нам этот новый закон совершенно не нужен. От него только вред. Потому и протестуем. Пусть лучше остаётся как было.