хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Святий Валентин - український святий

Не перестаю дивуватись з чудес, які постійно продукує світу Україна, але чимало див стається у нас і так би мовити приватного характеру.
Для мене, як і для багатьох в Україні, свято закоханих в День Святого Валентина 14 лютого, було чимось з навіяних нам традицій західної культури, навіть своєрідним бізнес-проектом,  аж раптом я дізнаюсь, що святий Валентин є навправду українським святим, а його нетлінні мощі виставлено у катедральному соборі Юра нашого Львова. Звідки вони там з’явились? А з нашого славного міста Самбора!
Мощі покровителя закоханих - Святого Валентина вже кілька віків зберігалися в церкві Різдва Пресвятої Богородиці у Самборі Львівської області, а автентичність реліквії засвідчує документ за підписом Папи Римського від 1759 р.
Як розповів отець Богдан Добрянський, адміністратор парафії у Самборі, Святий Валентин був покровителем Перемисько-Самбірської єпархії. У 1759 році прах святого вийняли із землі на цвинтарі св. Присцілли у Римі. Тоді ж у Ватикані вирішили передати частину мощів святого у храми тієї землі, якою опікувався Святий Валентин. Фрагмент черепа та кілька кісточок поклали у саркофаг і доправили до храму Самбора. Від того часу реліквію зберігають там, але в радянські часи це замовчували, щоб атеїсти не знищили реліквію. Тепер це стає набутком широкої популярності і навіть паломництва, як ще одне з дивовижних чудес України.

Богдан Гордасевич
15

Коментарі

Гість: ХУДОЖНИК+

114.02.10, 15:43

    Гість: M@ESTRO

    214.02.10, 16:21

    не ну что обезьяны произошли от древних украинцев, еще ладно поверю. Но чтобы чисто римский Валентин хохлом оказался, тут вы явно что-то переборщили

      314.02.10, 16:25Відповідь на 2 від Гість: M@ESTRO

      не ну что обезьяны произошли от древних украинцев, еще ладно поверю. Но чтобы чисто римский Валентин хохлом оказался, тут вы явно что-то переборщилиДавно помічаю, що писати ще якось можете, а читати - ні.
      Які ви нудні всі! Свято закоханих, а ви лайном все обляпуєте.

        414.02.10, 16:26

        всі до побачення!

          Гість: M@ESTRO

          514.02.10, 16:31

          ну яке таке "свято". Выдумали барыги себе лишний повод народ на бабки разводить.

          С 1969 года в результате реформы богослужения святой Валентин был изъят из литургического календаря католической церкви (вместе с прочими римскими святыми, сведения о жизни которых противоречивы и недостоверны). Впрочем, и до 1969 года церковь не одобряла и не поддерживала традиций празднования этого дня.

            614.02.10, 16:33Відповідь на 4 від Богдан Бо

            всі до побачення!
            До побачення, вибачте будь ласка, що ми є такi дотепно нуднi та не вiримо в псевдопатрiотичнi казки для дорослих

              Гість: M@ESTRO

              714.02.10, 16:35Відповідь на 4 від Богдан Бо

              всі до побачення!не обижайся, это же шутка!

                814.02.10, 16:36Відповідь на 6 від соnc

                всі до побачення!До побачення, вибачте будь ласка, що ми є такi дотепно нуднi та не вiримо в псевдопатрiотичнi казки для дорослихХлопці, я дещо здивований: а що тут псевдо і тим більше - патріотичного?

                  914.02.10, 16:57

                  Псевдо - це так званий монах (?) Св.Валентин, про життя якого остаточних висказувань ще нiколи i нiде не було, хiба що вiд виробникiв сувенiрної продукцiї на 14 лютого

                  Патрiотичне - що вiн (або його фетиш) якби має українське походження.

                  Десь так...

                    1014.02.10, 16:57

                    а где всё?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна