Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Я стаю мілітаристом

Ще з часів своєї служби в Радянській Армії набув величезної відрази до війська і всього з ним дотичного. Особливо дратувало возвеличування  військових як «героїв-захисників» чи ще гірше як «визволителів» - та вбивці ви всі є! Вбивці! І фах військового найбрутальніший – професійно вбивати людей, а самому залишитись живим. Таке призначення кожного, хто хоч якось дотичний до військово-промислового комплексу, навіть якщо то військовий лікар чи куховар. Не люблю, коли хтось перекладає вину з себе на інших: так, я відлив кулю, бомбу, ракету, чи зробив гвинтівку, гармату, танк, літак тощо, але сам я нікого не вбивав – то інші. Ні, і ще раз ні таким виправданням – всі відповідають за вчинене зло і вбивства, а не винятково військові! І точно так всі ми будемо відповідати власним життям, коли нас всіх будуть вбивати, бо ми своєчасно не убезпечили себе могутнім військом!
Така дика колізія нашого ганебного світу: сила гарантує життя.
І я хочу гарантувати певність життя і добробуту собі, своїй родині, дітям, онукам, а також країні загалом – бо я їх люблю, заради них живу і готовий за них загинути. Як чоловік, вважаю своїм обов’язком забезпечити мирне, спокійне життя своїм ближнім. Для цього я повинен бути сильним і належно озброєним. Не персонально – не варто примітивно сприймати складні речі: я є членом окремого соціуму, як громадянин України,  власне для того і організованій спільноті, щоб вирішувати загальнолюдські проблеми і найпершочергову – безпеку життя. Найголовнішим завданням всіх держав є захист життя своїх громадян. І, на жаль, засобом цього є існування належних військових сил, що є щитом і мечем кожної з держав.
Чи захищена держава Україна таким вагомим «щитом і мечем», тобто армією? Однозначно, що ні. Чому? Нехай про це запитає кожен самого себе! Кожен, хто вважає себе чоловіком! Не за ознаками статі, а за ознаками відповідальності за безпеку життя. Мій особистий висновок однозначний – на найближчий час я стаю мілітаристом! І самодемобілізуюсь тільки тоді, коли переконаюсь в тому, що в Україні є сильна армія і безпека її громадян належно гарантована.
Рішення для мене, гуманітарія і принципового пацифіста, не просте, але після того, що я побачив і почув 6 грудня під час військового параду зведених частин у Львові – це єдино правильне рішення. Бути українським військовим в сучасних умовах вже є подвигом і проявом патріотизму, тому що я ніколи не спостерігав такого зневажливого ставлення до власної армії  як збоку і держави, так і народу. Колони військових чітко карбували парадовий крок, проходячи повз пам’ятник Тарасу Шевченку і віддаючи честь тому, хто по-суті і був тут і за народ, і за владу. Навіть півсотні публіки не зійшлось на 10 годину привітати українських військових з святом – 18-ю річницею Указу Президента України про створення Української армії.
Дика, брутальна байдужість всіх гілок влади, політичних сил і простолюду у Львові до армії – це щось фатальне, це якесь знамено про наближення заслуженої покари за таку зневагу. І якось мимоволі згадуєш прикрі епізоди з української історії, вдивляючись в обличчя молодих хлопчаків, що крокували лава за лавою, а найбільше – помилки УНР з демобілізацією, що врешті-решт привело до трагедії під Крутами і більшовицької окупації України. Якраз і епізод стався відповідно теми, коли одного офіцера запитали як вони буду воювати у випадку війни при такій зневазі з боку держави, той сказав, що ми – військові і наш обов’язок виконувати накази, а не обговорювати вади урядовців та політиків, отож якщо накажуть з штик-ножами йти проти танків – підемо, а чи буде з того правдива користь, чи чергова причина захоплення з героїзму, що «з ножами проти танків»… Як кажуть: додаткові коментарі зайві.
І ще не можна обминути тему, що голослівно ототожнювати себе з Україною і одночасна фактична руйнація військового комплексу та армії України отримало в розмовах таке резюме: навіть якщо б то був найуспішний прем’єр-міністр в економіці (чого і близько нема!), але поставився до армії держави подібним злочинним чином, то його вже за одне це мали б вивести перед військом і привселюдно розстріляти за зраду!
З іншого боку чи могли б політики і урядовці так зневажати потреби військових, якби громадськість не була фатально байдужою до їх проблем?  
 Громада складається з окремих людей і я – один з її членів, а тому вважаю своїм обов’язком стати мілітаристом, щоб не повторилась трагедія Крутів і щоб Україна отримала сильну і боєздатну армію – це найкраща гарантія миру і свободи.

Богдан Гордасевич
8 грудня 2009 р. м. Львів
12

Коментарі

19.12.09, 14:47

Богдане, а _насколько_ сильна должна быть сейчас армия, чтобы быть гарантией свободы?
Ведь вести войну против более менее цивилизованных государств сейчас невыгодно - зачем эти неоправданные разрушения материальных ценностей и уничтожение рабочей силы? Проще купить правительство.

    29.12.09, 14:55Відповідь на 1 від CKB

    Війна - то діло десяте. Такій розумній людині навіть не стану пояснювати важливе значення для економіки держави потужний військово-промисловий комплекс особливо в кризовий період.

      39.12.09, 14:58Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Війна - то діло десяте. Такій розумній людині навіть не стану пояснювати важливе значення для економіки держави потужний військово-промисловий комплекс особливо в кризовий період.Вопрос был о другом, но если вы на своей волне, то я обойдусь, конечно

        49.12.09, 15:01Відповідь на 3 від CKB

        Це Росія і робить - що тут коментувати?

          Гість: Mono

          59.12.09, 15:12Відповідь на 4 від Богдан Бо


          Россия? она уже давно не при делах здесь, со времен майдана Украина с потрохами продана западу. пора уже глаза раскрыть, сколько можно?

            69.12.09, 15:21Відповідь на 5 від Гість: Mono

            Щось візовий режим каже про інше: нас знову скинули у "зону російського впливу".
            З НАТО і Євросоюзом не обіцяють - це купили?
            Є два варіанти непродажності: висока ціна і просто непотрібно нікому цей бедлам.
            Якби "продана западу"

              79.12.09, 15:42Відповідь на 4 від Богдан Бо

              Це Росія і робить - що тут коментувати?Россия? Конечно делает. Почему не делать то, что вполне дозволено? Но если бы только Россия. Посмотрите на этикетки большинства товаров - они отнюдь не российские. Таким образом кормим экономику других стран. Вне зависимости от того, какая у нас армия.

                Гість: Mono

                89.12.09, 15:44

                если руководствоватся такими взглядами, то можно постоять у озера минут 15, наблюдая за чистой гладью воды, и сделать вывод:"Рыбы здесь нет",-- потому что не видно... разве все французское есть только во Франции? разве если у Вас есть машина, то нужно держать ее дома? я это к тому, что в ЕС как часть его мы не нужны, а зачем? перестали кормить байками, что, мол, примут в ЕС, по той причине, что и так уже продано, зачем еще и "обводить общей границей на карте". плюс к тому для России было бы "неприятно", если бы Украина была бы в ЕС, а последний не хотел бы злить Россию... еще сначала было ясно, что путь в ЕС никуда не приведет, это была очередная байка, но народ ринулся. стадо. жаль наблюдать, что кто-то еще придерживается тех же взглядов. жаль, что очевидности для Вас неочевидны.

                  99.12.09, 18:19

                  ты уже подал заявление в военкомат?

                    Гість: M@ESTRO

                    109.12.09, 21:18

                    Армия-это недешевое удовольствие. И только сильное экономически развитое государство может позволить себе такую роскошь.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      10
                      попередня
                      наступна