Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Третій сектор - порятунок націоналізму

Чи задумувалися Ви над тим, чому в Україні не існує потужної правиці? В нас є ліві, лівоцентристи, ліберали, а от націоналістів нема. Індивідуально вони звичайно є, але розкидані по партіям майже всього політичного спектру. То чому патріотам не об'єднатись?

Звичайно, правих партій ми маємо вдосталь. Спочатку їх засновують, беруть на озброєння ідеологію націоналізму (консерватизму, націонал-демократії тощо) й збираються на вибори. Але потім щось заважає їм об'єднатися. Причини різняться: зманювання посадами (НРУ), особисті амбіції, вождистський ухил (НУ, ВО"Свобода"). Наслідком цих подій є 1% голосів і хронічна бездіяльність до наступних виборів.

Не треба бути професором, аби зрозуміти, що в такому середовищі й за таких обставин ми втрачаємо наш націоналізм. Подрібнені праві можуть добряче поливати одне одного брудом, захищаючі своїх політичних лідерів. Вони не взмозі об'єднатися навіть навколо ініціатив встановлення пам'ятника Мазепі у Полтаві або ж присвоєння Степану Бандері звання Героя України. Частину патріотів взагалі занесло у "Фронт Змін" чи "Народну Самооборону". Що робити, аби національно-демократичні ідеї остаточно не припали пилом, а з ними - й українська незалежність?

Вихід є. Рятівний круг українського націоналізму знаходиться зовсім поряд. Це - третій сектор, що означає недержавні громадські організації (НГО). Поки що їх використовують доволі вузько: захист власного бізнесу, боротьба за посаду, грантоїдство. Однак для нас, патріотів, НГО - потужний засіб для об'єднання. Не треба буде сваритися чий вождь кращий, чия емблема крутіша, чия партія більша. Всі вони майже на одному рівні. НГО може об'єднати людей з різних партій, але з однією ідеологією. Недержавна громадська організація стає своєрідним плацдармом для об'єднання партій навколо ідей, не об'єднуючи при цьому самі партії.

Але не слід вважати, що націоналістична НГО буде партійною маріонеткою правих партій. Навпаки, члени НГО зможуть просувати ідеї, акції, ініціативи організації у своїх політичних силах. Відкриється доступ і до партійних ЗМІ.

На що може розраховувати молодь, прийшовши до якоїсь із партій? На стояння в наметах і роздачу листівок. Всім іншим заправляють бізнес-дяді. Натомість, перебуваючи в НГО, Ви зможете РЕАЛЬНО ВПЛИВАТИ НА ПОЛІТИКУ. Не важливо, чи це місцева політика, чи загальнодержавна.

Ось чому третій сектор є порятунком для націоналізму. Та чи буде у нас воля це зробити?

Stanislove, спеціально для upu.org.ua

13

Коментарі

11.12.09, 22:42

разве что третья палата ))
дело в том что нацизм это диагноз, и одним из его симптомов есть инфантильность и примитивный детский эгоизм. именно благодаря ему любое объеденение нациков разваливается сразу после создания ))

    21.12.09, 22:59

    Як мені здається, проблема розпорошеності є не тільки в правому таборі - серед лівих також на 2 українці 3 гетьмани. Декілька комуністичних партій, соціалісти звичайні та прогресивні, соціал-демократів декілька... Та ж проблема серед т.з. центристів. Так що проблема зовсім не в "дефектності" ідеології.

    Наскільки реально створити на даний час єдину всеукраїнську недержавну громадську організацію - важко сказати. Треба ж ще, щоб не спрацював той же принцип про кількість гетьманів...

    А було б непогано. Колись Народний Рух України був, наскільки я знаю не партією, а громад. організацією. І не було тоді чвар. І була потужна організація.

      31.12.09, 23:05

      Ще один момент хочу зазначити. Націоналізм та нацизм, наскількі мені відомо, це далеко не однакові речі. Якщо є бажання розібратися в питанні - це очевидно. Хоча, є люди, яким вигідно спекулювати на цій темі.

        41.12.09, 23:09

        Да это же позавчерашний день, национализм ваш. Или "слишком сегодняшний" день. Очнитесь! Кто там ИДЕОЛОГ, только не "токинг хед", не иван иваныч со спичрайтером? Кто философ? Ну вот, как Ленин? Или Богданов? Ага!
        То же - остальным партиям: где ваши философы, "think tanks"?
        А нетушки. Поймите меня правильно.

          51.12.09, 23:10Відповідь на 3 від Андрій Guard

          найди десять отличий )))

            61.12.09, 23:11

            "Рятівний круг українського націоналізму знаходиться зовсім поряд. Це - третій сектор, що означає недержавні громадські організації (НГО). "
            Ну да (см. в поисковике набрать" роение методы работы спецслужб", Сорос скупится.

              71.12.09, 23:13

              "На стояння в наметах і роздачу листівок."
              Да за это же "дяди" платят, а дядя Жора Шорош (венг. транскрипция) скупится.

                81.12.09, 23:16

                Всё, аллес капутт. Украинцы и Мазепа не сошлись : панщина Мазепы заела украинцев.
                "Частину патріотів взагалі занесло у "Фронт Змін" чи "Народну Самооборону". Що робити...."
                Выражайтесь без эвфемизмов: не "занесло", а "нанято". Что делать? Платить больше.

                  91.12.09, 23:36

                  Прикольно читати... Замітка адресована для тих, хто цікавиться націоналізмом, як привід для того, щоб подумати... А коменти сюди пишуть в основному ти, хто виловлює будь-які проукраїнські замітки - щоб поплюватися. І не лінь цим "гаспадам" та "таваріщам"! Кожну замітку виловлювати й додавати свої дуже важливі коменти...

                    102.12.09, 07:08Відповідь на 1 від Q2

                    Не плутай нацизм з націоналізмом! Подивись в Росії який націоналізм, а через таких як ти в нас і досі нема нормального життя... Люби свою країну!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна