Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

У Тернополі навесні поставлять нові аераційні фонтани


На Тернопільському ставі навесні 2018 року поставлять нові аераційні фонтани та запустять у воду корисні бактерії. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, щоб врятувати Тернопільський став, у місті планується безліч екологічних робіт. Першим ділом поставлять другу лінію аераційних фонтанів. Адже ці водограї насичують воду киснем, і вода в озері не буде цвісти, як кожного року.

Нагадаємо, що в минулому році до Дня міста встановили першу лінію аераційних фонтанів, яка має протяжність 122 метри і має 206 форсунок, струмінь води з кожної дзюрить завдовжки 9 метрів, а заввишки – 4 метри. А загалом ці фонтани будуть сягати 180 метрів і будуть оточувати Тернопільське озеро. Крім того, вночі ці водаграї будуть підсвічуватися, і це буде неперевершена краса! Як казав поет М. Рильський - "красиве і корисне". 

Також у рамках порятунку Тернопільського ставу міська влада вирішила запустити у воду корисних бактерій, які будуть очищувати воду й боротимуться зі цвітінням.

Слід наголосити, що дані екологічні роботи з порятунку нашого озера ведуться під керівництвом викладача Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, доктора біологічних робіт Василя Грубінка. Саме вченому належить ідея врятувати Тернопільський став! Адже Василь Васильович багато років працює в царині екології. Йому належать 200 наукових праць по біології, серед яких "Екологія, охорона природи, екологічна освіта і виховання", "Загальна цитологія", "Лабораторний практикум з біотехнології" тощо. 

А на фінальному етапі порятунку Тернопільського озера у воду випустять мальків риб.


І на додаток, у даний час ведуться роботи щодо підготовки проектно-кошторисної документації зі влаштування очисних споруд у парку ім. Тараса Шевченка та капітального ремонту дощового колектора. 

І такі дії тернополян вселяють надію, що Тернопіль може стати найекологічнішим містом в Україні та й у всій Європі.

2

Коментарі

12.04.18, 12:59

прекрасная новость- теперь часть Украины будет чуть счастливее!!!

    22.04.18, 21:28

    Ви можете переїхати до Тернополя й дихати чистішим повітрям. Але не забувайте на всяк випадок, що там неподалік є 2 АЕС, як і біля Вас.

      32.04.18, 21:30Відповідь на 1 від tvRemont

      Хороший коментар.

        42.04.18, 23:07

        Ну ось бачте...