хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Будьте пильні

Фінансовий сектор України переживає масштабну хакерську атаку
Оля Гузенко 27 червня 2017, 16:04
Фінансовий сектор України переживає масштабну хакерську атаку

Українські державні компанії, підприємства та фінансові установи були масово атаковані хакерами. Шкоду нанесено електронним мережам Укразалізниці, Нової пошти, Ощадбанку, Інтернет-видань, Укренерго, «Борисполя», Епіцентра та багатьох інших. Їх атакував один і той же вірус.

Новину повідомляє «Преса України».

Так, наприклад, прес-служба Ощадбанку повідомляє, що на виконання регламентів безпеки та захисту інформації банк був вимушений вдатися до обмеження функціоналу послуг, що надаються клієнтам.

Повідомляється, що клієнти Ощадбанку наразі можуть скористатися банкоматами інших банківських установ, для клієнтів-пенсіонерів ця послуга є безкоштовною.

Як підтвердив "Українській правді" речник Національної поліції України Ярослав Тракало, від хакерських атак постраждали декілька державних фінустанов.

"До поліції надійшли виклики від кількох фінустанов, на які було здійснено хакерські атаки. Наразі фахівці кіберполіції розбираються в проблемі", – сказав він.

Також повідомляється, що хакерської атаки зазнав медіахолдинг ТРК "Люкс", до складу якого входять "24 Канал", національна мережа радіостанцій "Радіо Люкс" та "Радіо Максимум", а також низка популярних інтернет-сайтів. Так о 15-ій годині перестав завантажуватися новинний сайт "Корреспондент".

Про проблеми у роботі також заявив в.о. директора аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

Сайти ряду компаній не працюють через атаки, в інших офісах відключили всі комп'ютери після перших ознак атаки.

Як повідомив 112.ua джерело, знайоме з ситуацією, такий масштаб поразки пов'язаний з несвоєчасним оновлення антивірусних баз і неправильно налаштованої політики безпеки на поштових серверах. 

Нагадаємо, система електронної пошти британського парламенту стала ціллю масштабної кібератаки. Хакерів відповідні правоохоронні служби країни спробують знайти.

1

Коментарі