хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

фанату кунілінгуса шоколадних яєчок!

Заступника комбрига 54-ї бригади Оцерклевича відсторонено за "розголошення" проблем із забезпеченням військовослужбовців: "Винен той, хто допустив витік у Фейсбук", - журналіст
Заступника командира бригади підполковника Олексія Оцерклевича відсторонили за те, що озвучив проблему із забезпеченням належних умов проживання військовослужбовців.
Про це у своєму блозі пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Він зазначає, що воїнів 54-ї бригади вивели на Чугуївський полігон після 13 місяців безперервних бойових дій на передовій під Світлодарськом. Але на полігоні виникли проблеми з умовами проживання військовослужбовців: тилові служби встановили намети для прийому душу, але піти в душ бійці не могли.

"Заступник командира бригади підполковник Олексій Оцерклевич звернув увагу, що душ прийняти не можна, оскільки в комплекті не привезли краники. Усього лиш двадцять краників. Зрозуміло, Оцерклевич звернувся в тилові служби, і йому сказали, що звичайно, треба написати заявку, і краники надішлють. Через тиждень тільки. Але може і не через тиждень. А поки якось вирішуйте самі, адже має солдат стійко витримувати труднощі й поневіряння військової служби", - пише Бутусов.

Хоча, за його словами, напрошувався зовсім інший варіант - терміново дати наказ взяти на складі краники, відправити в частину, а потім оформлювати папери стільки, скільки потрібно.

"Адже люди рік жили в землі, на війні, втратили своїх товаришів, їх берегти треба, не напружувати, адже у тих, хто оформлює заявки, душ є кожен день, а у солдатів - немає. І Оцерклевич зробив так, як чинять усі командири на фронті всі ці три роки війни - подзвонив волонтеру Юрію Мисягіну, щоб знайти краники швидше", - пише журналіст.

Він зазначає, що волонтер Мисягін допомагав 54-й бригаді понад рік, виконував найрізноманітніші заявки - від тепловізійних прицілів до цвяхів і води.

"Зрозуміло, збирати кошти на це можна тільки через соцмережі. Юрій написав і тепер. (...) ... і наступного дня краники поїхали на полігон, щоб солдати змогли нормально митися. Що для боєздатності підрозділу і здоров'я бійців має неоціненне значення. І міністр оборони С. Полторак вислав на полігон грізну комісію, щоб перевірити забезпечення 54-ї бригади", - пише Бутусов.
За його словами, логічно було б припустити, що комісія з'ясує, чому тилові служби оперативного командування "Схід" не зуміли забезпечити розміщення бойової частини, яка рік воювала, і відповідальних за це начальників покарають.

"Думалось, бригаді швидко передадуть якісь корисні в господарстві речі, виконають якісь заявки, потиснуть руки бійцям і волонтерам, і скажуть: "Спасибі, що так швидко і самостійно вирішили проблему". Але на чолі інспекції приїхав генерал-майор Олександр Красноокий, новий командувач ОК, і його висновки були однозначні. Раз міністр призначив комісію на полігон через статус у Фейсбуці, значить проблема аж ніяк не в кранах - а у Фейсбуці. І винна в цій ситуації одна людина - той, хто допустив витік у Фейсбук секретної інформації - тобто Оцерклевич! Бронебійна логіка", - пише Бутусов.

За його словами, унаслідок цього генерал-майор Красноокий ухвалив рішення - Оцерклевича покарати, звільнити його з посади замкомбрига і перевести на штабну роботу.

"Тобто виглядає це так: бойовий офіцер воював два з половиною роки, весь час на передовій, із солдатами, заслужив посаду замкомбрига, і тепер його усувають, тому що він хотів забезпечити душ для своїх бойових товаришів", - зазначає Бутусов.

Він додає, що якщо міністр оборони Полторак негайно не втрутиться в ситуацію щодо відсторонення Оцерклевича, то "сенс взагалі в будь-яких міністерських перевірках зникне".

"Якщо зараз не буде відновлено справедливість щодо Оцерклевича, значить люди перестануть скаржитися і писати, зрозуміють, що все марно. Значить, система не працює. І люди будуть іти, адже і так брак особового складу колосальний. Навпаки, якщо міністр вирішить справу по справедливості, і покарання отримають, як це має бути в такому випадку, тилові служби, і офіцера поновлять на посаді, це буде хорошим позитивним прикладом адекватних рішень військового керівництва", - впевнений Бутусов.
4

Коментарі

113.04.17, 22:08

Мерзавцы! Неужели никто не защитит Оцерклевича?

    214.04.17, 20:26

    Серед нас є той, хто вихвапляє шоколадну мерзоту!!!