хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Рефи хочуть війни!



РФ ігнорує скайп-конференцію про звільнення заручників - Геращенко
15.12.2016

Російська Федерація відмовляється від формату скайп-конференції для обговорення питання звільнення заручників у рамках Мінського процесу.

Про це повідомила представник в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, посилаючись на лист ОБСЄ.

"Україна ще раз і ще раз наполягає на тому, що має бути звільнення заручників до Нового року - до 2017, а не 18-го, 19-го, 20-го чи 120-го. Це має відбутися зараз. Ми вимагали провести скайп-конференцію вчора, сьогодні, щоб іще раз і ще раз узгодити ці списки і вийти на компромісне рішення. Що виходить? Ми отримали чудовий лист тільки що від ОБСЄ, що представники Російської Федерації в гуманітарній підгрупі не згодні з таким форматом, тому що вони вважають, що цей формат - скайп-конференції - недостатньо безпечний", - сказала Геращенко.

Вона назвала ці заяви "абсурдними", зауваживши, що скайп-конференції проводяться щотижня у форматі Тристоронньої контактної групи. Приміром, востаннє це відбулося у понеділок, 12 грудня, коли обговорювали безпекові питання.

"Якщо Російська Федерація не хоче звільняти заручників, це є велике питання до них, до Російської Федерації. Від ОРДО ... відповіді досі немає. Від ОРЛО в останню хвилину прийшло, що вони згодні", - сказала Геращенко.

Водночас вона наголосила, що українська сторона готова будь-якої хвилини обговорювати питання звільнення заручників.

https://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2140193-tandit-za-koznogo-nasogo-geroa-gotovi-viddavati-cotiroh-bojovikiv.html

Радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що за кожного полоненого військового Україна готова віддавати чотирьох бойовиків.

"Українська сторона пішла на компроміс і готова, в межах чинного законодавства, за кожного нашого героя, за кожного нашого полоненого віддавати 4 і  більше особи. І, дійсно, ті списки, які підтверджені представниками ОРДЛО, є некоректними - ми це також визнаємо", - сказав Тандіт.

Він розповів, що ведеться дуже копітка робота за кожного полоненого, і список полонених із 228 осіб є перевіреним.

Тандіт висловив сподівання, що до Різдва російська сторона розблокує процес передачі заручників. А Україна, в свою чергу, вже зараз готова передати 15 осіб, які також є в списках бойовиків, аби зрушити ситуацію з мертвої точки.

"Ми сподіваємося, що РФ, яка позиціонує себе як православну державу, до Різдва  розблокує цей процес. Ми дійсно робимо знак доброї волі і передаємо 15 осіб, ці люди є в списках - це також важливо", - заявив Тандіт.


3

Коментарі

116.12.16, 06:44

Он того, першого на малюнку не за той орган пвдвісили.