хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

День Захисника України!

 З 2014 року 14 жовтня в Україні відзначають державне свято – День Захисника України. Свято впроваджено Указом Президента України Петра Порошенка, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України, військові традиції і звитяги українського народу, сприяння подальшого зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Напевно, щоб привітати своїх захисників, українці не даремно вибрали день Покрови Пресвятої Богородиці. Адже саме свято Покрови вважали для себе запорізькі козаки особливим днем, саме цього дня відбувалася на Січі велика Генеральна січова Рада, на якій вирішували найважливіші стратегічні питання козацького життя. Тому що для козаків Пресвята Богородиця була своєрідним символом і покровителькою не тільки Війська Запорізького, а й України.

Саме на честь Богородиці на Покрову на Запорожжі було посвячено січову церкву. Збираючись у похід на ворога, козаки проводили молебень до своєї Покровительки. Повернувшись щасливо з походу, дякували Їй за збережене життя. Брали запорожці в похід й ікони Пресвятої Богородиці. Вони щиро вірили, що Матір Божа захистить їх від усіх недругів. В образному значенні Покрова була характерним оберегом  власної культури та взагалі народу.

Ще одна знаменна подія свідчить про значення 14 жовтня для українців. На Покрову було створено УПА, яка обрала це свято як День зброї і яка відродила славні традиції козацтва в Україні.

Крім того, за християнською традицією Покрова в Україні належала до великих свят. У цей день українці відзначали не просто чергове релігійне свято, а й день найбільшого єднання людей та вияву соборності.

То ж 14 жовтня на Покрову Пресвятої Богородиці для громадян нашої держави поєднуються традиції, обороноздатність і соборність народу. Тому сьогодні ми повинні пам’ятати, що воля, свобода і незалежність українського народу та української нації є непереможною!

                 

4

Коментарі

118.10.16, 18:07

Не багато щось коментів з вітаннями і мене це чомусь не дивує.
Вітаю і бажаю всім нам ще багато раз святкувати День захисника України!

    219.10.16, 11:01Відповідь на 1 від Богдан Бо

    Не багато щось коментів з вітаннями і мене це чомусь не дивує.
    Вітаю і бажаю всім нам ще багато раз святкувати День захисника України!
    Слава Україні!