Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Окупація починається з мови!

В Україні державною є українська мова! Це підтверджено законодавством і Конституцією України! Однак «Патріот Тернопілля» помітив, що на фоні закликів про другу державну та патріотичних російськомовних громадян, навіть на теренах Західної України відбувається «лагідна» русифікація.

 

На відміну від української, солов’їної і калинової, російська мова є надзвичайно в’їдливою… І ця в’їдливість поширюється, здавалося б, в найзвичайніших для кожного українця місцях… Буває, в мові промайне якийсь російськомовний вигук, чи суто російське слово, що філігранно втерлося в українське мовлення, яке українці навіть і не помічають його присутності, як-то, «носки», замість «шкарпетки», чи «да» замість «так»… Або зненацька з’явиться на вулицях українського міста, скажімо Тернополя, якась вивіска новоствореної крамниці з назвою в російськомовній транскрипції «Пассаж» з двома «СС» замість одного, а то випадково на цінниках іншого українського склепу ввернуться написані російкомовними каракулями цінники…

Російська мова така сама нав’язлива, як і російські «друзі», що впродовж довгих літ клялися у вірності та любові українцям, називали себе українськими «братами», але це не завадило їм анексувати велику частину України – Крим – та бомбувати «Градами» та «Ураганами» українські території. І виправдання в російських «братів» – є саме мова, захист «русскоязычных». Тому що, напевне, за думкою росіян, та територія, де спілкуються російською мовою, однозначно, – належить Росії.

Вище наведені факти не є вигадкою – крамниця «Пассаж» (саме за російським правописом) нещодавно відкрилася в Тернополі біля самісінького автовокзалу, а в магазині «Ред маркеті», що на вулиці Живова, цінники – російськомовні… І помітьте, що такі події відбуваються не в Одесі, не в Миколаєві, не в Северодонецьку чи Макіївці, а в центрі Західної України – в Тернополі, у якому мешкає 99% україномовного населення, в якому навіть етнічні росіяни на публіці спілкуються державною мовою!

Тернополяни у соцмережах жваво обговорюють та обурюються появою у рідному місті нових російськомовних назв на кшталт «Ксюша», «Бархат» «Два гуся».

Та очільники міста, депутати та чиновники Міської ради не зважають на такі «нововведення». Яка б здавалося різниця – «СС» замість «С», адже люди, зазвичай, дивляться на ціни, а не якою мовою вони написані… а поміж-тим – така «лагідна русифікація» – це перший крок до тотального впровадження російської мови на теренах Західної України. Щоб люди звикали до неї, щоб вона не «колола» око-вухо своєю неправдивістю, а через декілька місяців чи років, коли населення звикне до «русского языка», можна й «русский мир» запровадити, щоб захистити цей «русский язык»…

Але з 2013 по 2016 рік в Україні трохи змінилося суспільство. Українці відчули усю повноту «братської любові» Російської Федерації. Люди не тільки помічають російськомовні вивіски, бачать цінники, написані мовою агресора, але й висловлюють своє обурення. І не тільки в Тернополі та у Львові, а Києві та в інших регіонах України.

Українці захищають свої права, вимагають виробників і підприємців писати інструкції до товарів, цінники та  оголошення державною мовою! Киянка Ганна Романюк подала позов у суд на мережу спортивних клубів Sport Life, вимагаючи перекладати таблички в спортзалах українською мовою! З цього приводу у Святошинському суду міста Києва відбувається судовий процес.

Її представник – Святослав Літинський – відомий в Україні поборник державної мови. Він виборов право оформити свій паспорт лише українською мовою, без перекладу російською, виграв справи в суді щодо українського маркування ноутбуків, публікації інструкцій до пральних машин та мікрохвильових печей українською мовою, дотримання законності  правоохоронними органами тощо.

Редакція часопису «Патріот Тернопілля» ініціює захист української мови. Звертаємось до усіх небайдужих громадян, патріотів своєї землі – пишіть нам про відомі вам випадки повзучої «русифікації». Нами налагоджено співпрацю з юристами, котрі уже готують документи до суду і обстоюватимуть права українства в нашому місті!

http://patriot.te.ua/pres-tsentr/novyny/88-okupatsiia-pochynaietsia-z-movy

4

Коментарі

113.10.16, 23:06

Просто прокурори не працюють. А в вишах? Чи не доплачували ректорам и чи не доплачують?

    217.10.16, 19:49

    На луганщіні з найменуванням магазинів та кафе зовсім біда. Вони мають здебільшого або російську назву - Обувь, комиссионний. мясо ... або аглійске- тет а тет. секонд хенд.... Що теж не прикрашає життя українців. Турбує також що нові вироби україньської промисловості не мають україньських назв- ні літаки. ні автомобілі. ні кухонні прилади. Це все підступно знищує національну свідомість.