хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

"бойовий гопак" теж доречі

Українських бійців озброять гвинтівками «Гопак»
Оля Гузенко 19 жовтня 2015, 15:52
 
Українських бійців озброять гвинтівками «Гопак»


Про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», передає «Преса України».
Завод з виготовлення зброї «Маяк», що розташований у Києві, розробив новітню портативну гвинтівку під назвою «Гопак». Якщо вона успішно пройде всі випробування, то поступить на озброєння українського війська.

«Новітню оперативно-портативну гвинтівку «Гопак», розроблену фахівцями ПАТ «Завод «Маяк», презентували в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека 2015» 22-25 вересня. Після здійснення державних випробувань нова розробка потрапить на озброєння української армії», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Гвинтівка має такі характеристики:  вага – близько 5 кг, калібр - 7,62х39. З цієї зброї можна здійснити 30 пострілів у хвилину. При необхідності солдат може доукомплектувати її спеціальним глушником.

Розробники гвинтівки називають її «бойовим гопаком». В «Укроборонпромі» розповіли, що київський завод «Маяк» якраз і займається розробкою нових видів зброї, її модернізацією та випробуванням. 

Нагадаємо, саме на цьому заводі презентували новий міномет під назвою «Молот» калібру 120 мм. Створений він був на основі радянського зразка, однак його дещо вдосконалили. Вченим вдалося його полегшити, але при цьому зробити більш витривалий ствол. Наразі ці міномети проходять випробування на базі заводу.

2

Коментарі