хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

"Оплот" буде незайвим

У Міноборони розповіли, коли українська армія отримає танки «Оплот»
Денис Марценко 19 жовтня 2015, 19:34

У Міноборони розповіли, коли українська армія отримає танки «Оплот»


Новину передає «Преса України» з посиланням на прес-службу МОУ.
Українські танки «Оплот» надійдуть на передову наступного року. Вони будуть оснащеними натівськими системами керуванням вогнем. Утім, освоєння нового озброєння буде досить складним процесом, кажуть у Міністерстві оборони.

Нині «Оплоти» експортують у деякі країни світу. Покращити характеристики прицілу допоможуть польські експерти. 

«Танк «Оплот» був прийнятий на озброєння у 2010 році, також він експортується у деякі країни світу. Зараз Харківський завод отримує гроші на розвиток його виробництва. Освоїти даний зразок в Україні буде досить складно. Треба навчити його експлуатації особовий склад, потім включити до складу навчальних підрозділів, а тільки потім, після набуття здатності особового складу, вводити «Оплот» в підрозділи Збройних Сил», - розповів начальник бронетанкового управління ЗСУ генерал-майор Юрій Мельник.

За його словами, держконцерн «Укроборонпром» домовився з партнерами в Польщі, які працюватимуть над покращенням прицілу, встановленням оптичних приладів, модернізацією системи управління вогнем 

«Екіпажі зможуть бачити далі і стріляти влучно, що головне для наших танкістів», - додав Мельник.

У Збройних силах України звітують про повне забезпечення бойових частин бронетанковим озброєнням до кінця 2015 року.

Нагадаємо, президент США Барак Обама підписав розпорядження про надання Україні контрбатарейних станцій великої дальності. Вони дадуть змогу визначати координати точки, звідки ворог веде вогонь, і негайно відповідати на атаку противника до того, як той змінить місце дислокації.

2

Коментарі