хочу сюди!
 

Марина

36 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-45 років

Пан Горбулін вважає

Горбулін розповів, чому Росія не наважиться на «кавалерійську атаку» на Донбасі
Лина Демчук 29 серпня 2015, 12:16
 
Горбулін розповів, чому Росія не наважиться на «кавалерійську атаку» на Донбасі


Про це Горбулін зазначив у статті для одного з українських видань. Новину читачам передає «Преса України».
Радник глави України, директор Національного інституту стратегічних досліджень при президенті України, доктор технічних наук, професор, академік НАН України Володимир Горбулін висловив думку, що Росія не зважиться на «кавалерійську атаку» на Донбасі. На його думку, пряма військова інтервенція з метою прискорити розвиток подій, призведе до катастрофічних зовнішньополітичних наслідків. Адже тоді зв’язки між Російською Федерацією та Заходом повністю зруйнуються. Тож конфронтаційний сценарій є для РФ найбільш ризикованим рішенням.

Водночас Росія не може допустити військової поразки «ДНР» та «ЛНР», адже це означатиме поразку Кремля на пострадянському просторі. Крім того, на думку радника українського лідера, це ставить під питання всі подальші реінтеграційні плани РФ на євразійському напрямі .

Однак хоч Росія і концентрує на кордонах контрольованих ними сепаратистського анклаву «ДНР»/«ЛНР» значні військові сили, дуже малоймовірно, що вона ризикне здійснити «кавалерійський наскок».

«Перспективи такої «кавалерійської атаки» неоднозначні не тільки у військовому сенсі, а й у наслідках зовнішньополітичних. В цілому, Росія вже досить давно втратила темп, кураж і драйв у провокуванні збройного кризи на території України, перейшовши до затяжної грі навколо «статус-кво». І швидше за все, як і в усьому іншому, тут можна очікувати неординарних рішень, що претендують на тактичну успішність», – підкреслив Горбулін.

Але такі рішення, за його словами, завжди ведуть до стратегічного ослаблення Росії.

«Це вічна проблема низької стратегічної культури, характерна і для позавчорашньої царської Росії, і для вчорашнього Радянського Союзу, і для сьогоднішньої Російської Федерації». – підсумував радник президента України.

Нагадаємо, раніше Володимир Горбулін висловив думку, що у збройного конфлікту на сході України є 5 варіантів розвитку.

3

Коментарі