хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Муженко знайшов цапів відбувайлів

Генштаб звинуватив у здачі Дебальцевого 40-й батальйон
Наталія Світанок 29 серпня 2015Генштаб звинуватив у здачі Дебальцевого 40-й батальйон


Прохід до Дебальцевого для російсько-терористичних формувань відкрив 40-й батальйон. Після чого 107 бійців змушені були здатися в полон бойовикам.


Про це заявив начальник Генштабу Віктор Муженко, новину повідомляє «Преса України».

«40-й батальйон відкрив прохід до Дебальцевого. Це факт. 107 бійців здалися в полон, і рівно через три доби були передані протилежною стороною, за їх ініціативою, без всяких умов. Це теж факт», - розповів головнокомандувач ЗСУ.

За словами Муженка, після того, як 40-й батальйон відкрив для противника два опорні пункти, виникла необхідність закрити ділянку фронту шириною більше 2 км, і це зробили 23 бійця 95-ї бригади, які утримували ці позиції, коли диверсійні групи противника вже були в самому Дебальцевому.

«Зведений загін бійців 95-ї бригади загальною кількістю близько 70 осіб і загін, сформований на базі 1-го аеромобільного батальйону 79-ї бригади - це, по суті, крайні резерви, на які ми могли розраховувати. Це все, що було», - зазначив генерал-полковник.

Разом із тим Муженко запевнив, що зняти когось і перекинути під Дебальцеве не було можливості, тому що зберігалася потенційна небезпека активних дій на інших напрямках.

Зазначимо, 40-й окремий мотопіхотний батальйон – колишній добровольчий батальйон ЗСУ, на початку створений як 40-й БТрО «Кривбас». У його склад ввійшли мешканці Кривого Рогу та області.

Нагадаємо, підрозділи ЗСУ вийшли з оточеного бойовиками Дебальцевого 18 лютого після відповідного наказу керівництва. Всі частини проривалися з боєм
.

3

Коментарі