Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Герої України навічно в Славі

Парк Слави має стати місцем вшанування всіх загиблих за незалежність України 

14 Серпня 2015 - 18:52

Парк Слави має стати місцем вшанування всіх загиблих за незалежність України — Р. Павленко

Парк Слави має стати місцем вшанування всіх загиблих за незалежність України — Р. Павленко

Одним із заходів в рамках відзначення Дня Прапора та Дня Незалежності стане поховання у Меморіальному комплексі «Парк Вічної Слави» решток двох невідомих солдат — вояка-учасника Антитерористичної операції та воїна Другої світової війни. Про це сьогодні на брифінгу повідомив Заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко. «Парк Слави має стати місцем вшанування всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України»,— підкреслив він.

Окрім того, 23 серпня о 12:00 загиблих вшанують загальнонаціональною хвилиною мовачання.

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович відзначив, що поховання невідомого воїна сучасної війни з Росією у Меморіальному комплексі є частиною переосмислення історичного досвіду України: «Це поховання є символом того, що ми, українці, вміємо шанувати своїх захисників — як героїв минулого, так і героїв сучасності. Україна пам'ятає і мусить пам'ятати усіх тих, хто загинув за неї - і в Армії Української Народної Республіки, і в Червоній армії, і в Українській повстанській армії, і в лавах сучасного українського війська. На пагорбах Дніпра має постати Національний пантеон героїв", - зазначив він.

Володимир В’ятрович підкреслив, що саме сьогодні, коли Україна знову захищається від окупантів, для нас надзвичайно важливо пам’ятати про кожного загиблого. «Тільки там, де пам’ятають загиблих, є ті, хто готовий захищати живих»,— наголосив він.

http://www.president.gov.ua/news/park-slavi-maye-stati-miscem-vshanuvannya-vsih-zagiblih-za-n-35798

3

Коментарі

115.08.15, 21:47

1. Мені здається, для кожної війни повинен бути свій окремий пам’ятник.

2. Мені здається, що такий пам’ятник треба ставити тоді, коли війна вже закінчилася.

3. Мені здається, що "покращувати" ТАКИЙ пам’ятник -- це щось близьке до наруги.

    216.08.15, 20:11Відповідь на 1 від Nech sa paci

    1. Я з вами не згоден, а згоден, коли в селі коло Ходорова поставили перед школою погруддя Степана Бандери, а на постаменті з одного боку написали всіх односельців, хто загинув в УПА, з іншого боку всіх, хто загинув від УПА, а з третього - всіх загиблих на фронтах Другої світової. Вони всі з одного села і всі загинули у протистоянні. яке не вони розпочали. В чому їх вина, що вони опинились по різні боки?
    2. А до того, як війна скінчиться, десь трупи складувати і най зачекають - так виходить? Пантеон - це якраз постійно діючий пам'ятник слави.
    3. Наруги кого? А якщо сказати: знищимо старий і поставимо новий - це добре? Краще саме "покращувати" якби не знищуючи, але фактично це роблячи.

      317.08.15, 14:31Відповідь на 2 від Богдан Бо

      2. У кожного загиблого, тіло якого знайшли, є своя могила -- зазвичай на батьківщині. На жаль, доводилося бачити такі могили. А це хочуть зробити пам’ятник загальний, символічний, у тому числі всім майбутнім загиблим, які ще про це не знають і ходять собі в парку. Якось воно не теє... Підводити риску треба по закінченні війни.

        417.08.15, 14:41Відповідь на 2 від Богдан Бо

        3. То давайте покращимо Лавру. Можна поздирати всі двоголові орли на Лаврській дзвіниці -- це ж герб агресора. А що це цілісний пам’ятник архітектури -- так то таке: тут ось людей убивають пачками, а то якась ліпнина, камінці... Або пофарбуймо дзвіницю Софії в патріотичні жовто-блакитні кольори. І тризуб поряд із хрестом. І трохи вище, бо Україна -- понад усе.

        Такі приклади "яскраві" наводжу, аби було ясніше видно смисл.

          517.08.15, 14:52Відповідь на 2 від Богдан Бо

          1. У одному селі, наприклад, стоїть обеліск із червоною зіркою. І ніхто її не міняє на тризуб, бо загиблі воювали в тому числі за тодішню радянську владу, а не за незалежну Україну. Пізніше на обеліск повісили меморіальну дошку про загиблих "афганців", але вони теж воювали за ту саму владу. А про конкретних загиблих воїнів АТО дошка висить на стіні школи, а не на обеліску.

          І це -- в межах одного села на тисячу жителів, із мінімальним бюджетом тощо. А тут -- загальноукраїнський пам’ятник у столиці країни. Виходить, що або немає грошей на ще один пам’ятник за 200 метрів від цього, або ж немає чогось іншого.

          Якщо сильно хочеться мати пам’ятник загиблим у всіх війнах, будуйте окремий новий.

            617.08.15, 14:59Відповідь на 2 від Богдан Бо

            3. Ви ж фактично визнали, що старий пам’ятник де-факто знищується:

            якби не знищуючи, але фактично це роблячи
            НАВІЩО знищувати пам’ятник? Ламати -- не будувати.

            Уявляю, як ветерани та діти війни, що виросли в умовах комуністичної ідеології, будуть дивитися на це все і клясти і владу, і всіх, хто допустив таке. Це все одно, що 22 лютого 2014 року відміняти мовний закон. Нова червона ганчірка для "ватників". РосТВ посмакує, а з Уралу поїде нова партія добровольців за рускій мір.

              717.08.15, 15:13Відповідь на 2 від Богдан Бо

              1. Уявляю, як колись у Києві поставлять пам’ятник Нігояну, з одного боку напишуть про генерала Кульчицького, а з іншого -- про Мозгового. В чому їх вина, що вони опинились по різні боки? Кожен боровся за свою правду, як її собі бачив.

              Якщо ставити об’єднувальні пам’ятники, то з нейтральною основою. З янголом, вінком. Бандера є яскравим представником однієї зі сторін. Це неправильний підхід, на мою думку.