хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Відкрито пам’ятник Шептицькому у Львові

Порошенко: пам’ятник Шептицькому у Львові є відновленням історичної справедливості


Митрополит Андрей Шептицький у монументі за проектом авторства Андрія Коверка стоїть у чернечій рясі, опершись на стелу поряд, із хрестом у правій руці, притисненим до грудей. Пам’ятник у такому вигляді був встановлений за життя митрополита Шептицького восени 1932 року у греко-католицькій академії. У 1945 році пам’ятник митрополитові Андрею Шептицькому, як і більшість львівських пам’ятників, був знищений. Ще один монумент Шептицькому авторства Сергія Литвиненка у 1935 році встановили на подвір’ї Національного музею, його також знищила радянська влада.


29.07.2015

Відновленням історичної справедливості назвав встановлення пам’ятника митрополиту Української греко-католицької церкви Андрею Шептицькому у Львові президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, він разом із дружиною Мариною взяв участь у церемонії відкриття монумента, присвяченій 150-річчю від дня народження Шептицького.

На церемонію на Святоюрській площі у Львові зібралися близько 20 тисяч людей.

«Я радий і надзвичайно вдячний теперішньому папі Франциску за те, що у 150-ту річницю народження владики Андрея, Апостольська столиця зробила важливий крок у процесі беатифікації нашого митрополита – визнала його геройські чесноти. Сьогодні і ми відновлюємо історичну справедливість і відкриваємо монумент Шептицькому у Львові. Та найкращий пам’ятник владиці – сама незалежна Україна, яка крокує до родини європейських народів», – наголосив у своєму виступі президент Петро Порошенко.

Глава УГКЦ Святослав Шевчук освятив пам’ятник, а також очолив літургію у Святоюрському соборі, де у крипті похований митрополит Андрей. «Встановлення пам’ятника митрополитові – це історія боротьби за свою свободу, історію, свідомість, церковну, національну ідентичність, сьогодення і Богом благословенне майбутнє», – наголосив глава УГКЦ.

http://www.radiosvoboda.org/content/news/27159432.html


5

Коментарі

130.07.15, 10:22

Цікаво, що за життя був пам’ятник. Якось незвично...

Кажуть, гарний був дядько, українське розвивав, ще й духовний діяч.

    230.07.15, 13:39Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Рекомендую ці дві речі о. Андрея Шептицького, а такого за ним числиться значно більше

    http://spavedfront.io.ua/s79919/yak_buduvati_ridnu_hatu..._mitropolit_andrey_sheptickiy

    http://spavedfront.io.ua/s1196377/mitropolit_andrey_sheprickiy_i_yogo_nacionalniy_muzey_u_lvovi

      330.07.15, 13:53Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Дякую.