хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

Пргнози, найневдячніша справа - Марк Твен

99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні – Арестович
Олена Ярмолюк 01 червня 2015, 16:26

99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні – Арестович


Існує реальна загроза того, що найближчим часом Кремль знову активізує бойові дії на сході України. Причому в атаку буде кинута так звана «резервна армія», що складається з бойовиків, російських найманців, амністованих кримінальників і діючих підрозділів ЗС РФ. В той же час є ймовірність того, що українська армія в очікуваному наступу здивує як співвітчизників, так і Путіна.
 

Про це під час ефіру «Телеканалу 24» розповів військовий експерт Олексій Арестович, новину передає «Преса України».

«99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні. Спочатку підуть пробні групи знаходити слабкі місця. Дивитися нариси наших сил, систем заходів, які ми приймаємо. Бій у Мар'їнці - це демонстративні дії, відволікаючий маневр. Реальний наступ буде на північ від Донецька», - сказав Арестович.

На думку військового експерта, спочатку в бій будуть кинуті «сепаратисти-найманці», потім амністовані до 9 травня російські злочинці і до «липня-серпня буде максимальна ескалація». Військовий акцентує увагу на тому, що найманці фактично виконують роль «резервної армії»: вони покликані через військкомати РФ, підготовлені на російських полігонах і «відправлені сюди з номерами, знаками, частинами».

«Далеко вони не підуть, у них немає коштів для цього - вони це чудово знають. Хоча зараз Донбас накачаний вище даху по силам і засобам. Проблема у них з особовим складом. У них є 500 танків, і немає підготовлених танкових екіпажів. Тобто не все там так сприятливо. Скоріше всього цей наступ буде обмеженим. Він буде на 3-4 основних напрямках. Це буде спроба повторити Дебальцеве - відгризти економічно значимий шматок території. ТЕС на Щастя, Авдіївський коксохім, залізничний вузол в Попасній та Артемівські склади. Швидше за все, буде спроба позначити наступ на Костянтинівку, щоб штаб АТО метушився, який сидить у Краматорську і рішення не приймав по лінії фронту, а боявся за свою власну безпеку», - переконаний Арестович.

«Ну і Волноваха наша багатостраждальна. Тому що є системна проблема в тієї сторони зрізати і оточити Маріуполь з півночі», - додає він.

Також Арестович вважає, що настав такий час, коли українська армія може здивувати не тільки бойовиків, але і власний Генеральний штаб.

«Я думаю, що під час літньої компанії ми можемо стати свідками дуже цікавих чудес. Наприклад, коли армія не звертає уваги на Генеральний штаб, на київське керівництво і почне воювати на свій страх і ризик, що у неї буде дуже добре виходити», - сказав військовий експерт.

Раніше ми повідомляли: Ініціатива за новим мирним планом, заклик зеків, оголошений призов резервістів - все це ознаки того, що в РФ закінчився мобілізаційний потенціал. Війна, звичайно, ще продовжиться, будуть і спроби наступу, і воєнторг, і північний вентилятор, але все це відтепер - не більше, ніж намагання вплинути на результати чергового раунду переговорів
.

8

Коментарі

11.06.15, 20:49

Чи не занадто оптимістично?.

    21.06.15, 21:31Відповідь на 1 від Davigadoff

    Це Ви про саме прогнозування? Чи, про сюрпризи для окупантів та колаборантів ?
    Якщо про перше то, Марк Твен, можливо не зовсім дослівно, таке казав. Щодо часу наступу та сюрпризів то, це, на совісті автора цієї аналітики.