Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

Ще одне пророцтво не збулося.

Вчені запустили Великий адронний колайдер
Лина Демчук 05 квітня 2015, 16:04
 918
Вчені запустили  Великий адронний колайдер

Вчені запустили  Великий адронний колайдер (ВАК).  Зокрема, найбільший у світі прискорювач заряджених частинок відновив свою роботу через два роки після його зупинки.

Новину своїм читачам передає «Преса України» з посиланням на «ВВС».

«Це просто фантастика, щоб побачити ВАК таким після двох років капітального ремонту», – зазначив генеральний директор Європейської організації ядерних досліджень Рольф Хойер.

Великий адронний колайдер був зупинений 2 роки тому для проведення модернізації. Спочатку передбачалося запустити його наприкінці березня.

Проте виникли неполадки, які потрібно було усунути.

Окрім того, за словами Рольфf Хойера, до кінця травня потужність колайдера у 2 рази перевищуватиме потужність пристрою до його зупинки в 2013 році. 

Також вчені планують провести досвід із зіткненням двох протонів на швидкості, яка близька до швидкості світла. Таким чином вони хочуть отримати інформацію про темну матерію, що займає близько 23% речовини Всесвіту. Крім того, у планах науковців є й дослідження суперсиметрії й антиматерії.

Нагадаємо, ВАК побудований на 100-метровій глибині під кордоном Франції і Швейцарії. Це 27-кілометровий кільцевий тунель. А в ньому встановлений прискорювач заряджених частинок у вигляді гігантської труби.

Науковці хочуть запустити пучки протонів у різні боки та розігнати їх до величезних швидкостей, що близькі до світлових. Після цього частина з них має зіткнутися між собою з енергією 14 тераелектронвольт. Вчені стверджують, що при таких енергіях мають народитися нові елементарні частинки. Зокрема, вони переконані, що так можна дізнатися, як був створений Всесвіт.

Нагадаємо, раніше  відомий фізик Стівен Хокін попереджав, що запуск колайдера може призвести до кінця світу.

Читайте також:

8

Коментарі

15.04.15, 19:52

Це не пророцтво. Це був прогноз. Теорія. А теорія перевіряється практикою. Взагалі з точки зору квантової теорії, це в нашому Всесвіті нічого не сталося. А в іншому все може бути )

    25.04.15, 22:09

    Як кажуть у нашому селі - " Ну і що воно їм дасть?" Вони нас не зірвуть?

      анонім

      37.04.15, 01:38

      Уже кінець світу?